Dodaj do ulubionych

Kamienica, która straszy. Nie podoba się? Wypro...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 09:19

"O awariach wody wie. Problem w tym, że na naprawy nie ma pieniędzy. - Nie dostaję ich od krakowskiej spółki, która ma problemy finansowe. Od roku nie wypłacają mi nawet pensji. W zimie podczas silnych mrozów za własne fundusze naprawiałem rury - mówi administrator."

Taki administrator to skarb! Pracuje mimo iż mu nie płacą, rury naprawia za własne...

Obserwuj wątek
    • Gość: =mikołaj= Re: Kamienica, która straszy. Nie podoba się? Wyp IP: *.158.216.126.pat.umts.dynamic.eranet.pl 16.03.11, 10:10
      I na dodatek proponuje wypłatę jakiejś kwoty tym, którzy się wyprowadzą :-). Znikomo mało wiarygodny Pan Administrator.
    • Gość: kor Czy to nie pan Religa? IP: *.4web.pl 16.03.11, 10:23
      Na ul. Jaracza też jest kamienica, w której jest agresywny administrator działający w porozumieniu z właścicielem - panem Religą (nie skoligacony z byłym ministrem). Wszystkim, którzy mają problemy na początku proponuję prosić administratora o pokazanie pełnomocnictwa do reprezentowania właściciela. Jeżeli nie pokaże, wzywać policję, istnieje podejrzenie, że się podszywa i wyłudza pieniądze, stosuje groźby karalne. Wszystkie kontakty z nim - nagrywać na komórkę. Rozmawiać w obecności świadków. Nie klnąć, nie nie dawać się sprowokować - żeby nie miał haka na was. Działać wspólnie - jest was jeszcze kilka rodzin tam.
      • Gość: eeeee Re: zmienic mieszkanie IP: *.pools.arcor-ip.net 16.03.11, 11:04
        znaczy zostawic gada bez dochodu, czyli bez lokatora i pozwac do sadu o zwrot kosztow/nakladow zwiazanych z konieczna/przyspieszona przeprowadzka
        • Gość: kor Re: zmienic mieszkanie - tak, ale... IP: *.4web.pl 16.03.11, 11:20
          To by oznaczało, że pozwalasz temu gosciowi na takie zachowanie. Ogon pod siebie i zmieniaj mieszkanie. Rozumiem, że własność prywatna i ze moze jak juz nie bedzie lokatorow to wtedy wlasciciel naprawde wezmie sie za remont. Ale niestety nie odebrał dobrego wychowania u rodziców. Niech się cham potknie o własne zachowanie.
      • Gość: gosc Re: Czy to nie pan Religa? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.03.11, 11:19
        bardzo dobra wskazówka
        • Gość: kor Re: Czy to nie pan Religa? IP: *.4web.pl 16.03.11, 11:33
          Podpowiem jeszcze, że przeciw jednemu administratorowi pana R. toczy się już sprawa w sądzie łódzkim.

Wystarczy spojrzeć na google maps - obok jest pusty plac. Może być tak, że jeśli kamienica to "rudera", to taniej będzie ją wyburzyć i sprzedać cały plac deweloperowi. Albo samemu budować. Ona wcale nie musi iść pod remont.

Kwestie własnościowe są w księgach wieczystych - można sprawdzić.
      • Gość: Tadek Re: Czy to nie pan Religa? IP: *.toya.net.pl 17.03.11, 18:53
        Jest to f-ma WHIT ROCK z Krakowa pl. Wolnica 1
    • Gość: popcorn Nie utrzymujesz kamienicy w świetnym stanie? IP: *.toya.net.pl 16.03.11, 11:15
      Musisz ją sprzedać! Albo Cię stać na kamienicę, albo nie! Przez takie właśnie fiuty Łódź wygląda jak jedna ,wiellka rudera.
    • ggrdl PŁaCI lokatorom za wyprowadzkę! 16.03.11, 11:38
      Proszę uważnie przeczytać: przedstawiciel właściciela znajduje (ZA DARMO) lokale zastępcze - z pewnością nie gorsze i jeszcze PŁACI za to że się wyprowadzą!

W zasadzie wszystkich, którzy wzięli tę forsę można oskarżyć o wymuszenie.

Teraz czekamy na głos w obronie lokatorów.

Keywords:
      Właściciel krętacz, wyłudził kamienicę.
      Od zawsze tu mieszkaliśmy
      Żydzi, Niemcy, nie damy się.
      Najpierw dajcie pracę
      Chora p. Genowefa, półtoraroczna Hania nie ma gdzie się umyć, pan Józef, który jest inwalidą.
      Wszyscy mamy jednakowe żołądki
      Kto by chciał mieszkać poza Centrum
      Dokąd mamy się wyprowadzić (akurat mają ofertę mieszkań zastępczych, ale co tam)
      Winne są władze Łodzi, PO, PiS, SLD, Kropa, Zdanowska, Joński (do wyboru)

• Gość: kor Re: PŁaCI lokatorom za wyprowadzkę! IP: *.4web.pl 16.03.11, 11:51
        Hehe, dobre. Szkoda że nie na temat.

Administrator stosuje chamskie metody. Nie wiem tego, ale podejrzewam, że nie próbował sprawy załatwić polubownie - np. rozmowa z lokatorami. Oczywiście, jak ktoś usłyszy, że będzie ładnie w "naszej kamienicy" to nie będzie chciał się ruszyć, ale nie sądzę, żeby administrator za DARMO znalazł im lokal (LOL). Jeśli tak się zachowuje wobec lokatorów, to na pewno nic za darmo nie daje.
        Płaci za to, że się wyprowadzą? Skąd ta wiedza? Komu płaci za wyprowadzke - firmie jakiejś, lokatorom czy jeszcze jakiemuś innemu podmiotowi?

Winy władz naszego miasta akurat bym tu nie podważał. Ci ludzie mieszkają tam jeszcze z nadania lokalu w czasach komuny, gmina im pomogła wtedy, czemu nie miałaby pomóc teraz? Przynajmniej budową lokali komunalnych. Budownictwo nakręca koniunkturę, więc władze mogłyby pomóc w tym. Zejść na ziemię i posprzątać to miasto, chodniki i krawężniki równo ułożyć, o trawniki zadbać, ulice wyrównać, co można odnowić. Nie budować nowego gdy stare się sypie.
        • ggrdl Re: PŁaCI lokatorom za wyprowadzkę! 16.03.11, 13:37
          Gość portalu: kor napisał(a):

> Hehe, dobre. Szkoda że nie na temat.

Co jest nie na temat? Chyba twoja uwaga. Kilka poniższych również.

> Administrator stosuje chamskie metody.
          Ojojoj! I co z tego?

> Nie wiem tego, ale podejrzewam, że nie próbował sprawy załatwić
          > polubownie - np. rozmowa z lokatorami.
          Faktycznie nie wiesz. Nawet artykułu nie przeczytałeś ZE ZROZUMIENIEM. ;-)

> Oczywiście, jak
          > ktoś usłyszy, że będzie ładnie w "naszej kamienicy" to nie będzie chciał się ru
          > szyć, ale nie sądzę, żeby administrator za DARMO znalazł im lokal (LOL).
          Ty nie sądzisz, a administrator tak właśnie twierdzi. Można też zapytać tych, którzy z tego skorzystali.

> Jeśli tak się zachowuje wobec lokatorów, to na pewno nic za darmo nie daje.
          Daje, bo mu się to OPŁACA. Opróżnia w ten sposób kamienicę.

> Płaci za to, że się wyprowadzą? Skąd ta wiedza?
          Z artykułu. ;-)))
          Cytuję: "Proponował też pieniądze na nowe mieszkania"

> Komu płaci za wyprowadzke - fir
          > mie jakiejś, lokatorom czy jeszcze jakiemuś innemu podmiotowi?
          Koniowi na biegunach.

> Winy władz naszego miasta akurat bym tu nie podważał.
          A rób co chcesz, tylko sensu w tym niewiele.

> Ci ludzie mieszkają tam jeszcze z nadania lokalu w czasach komuny,
          > gmina im pomogła wtedy, czemu nie miałaby pomóc teraz?
          Bo komuna się skończyła. Każdy powinien sam się utrzymywać. Obejmuje to jedzenie, spanie i wódkę.

> Przynajmniej budową lokali komunalnych.
          To może za twoje pieniądze...

> Budownictwo nakręca koniunkturę, więc władze mogłyby pomóc w tym.
          Taaak, a rozdawanie telewizorów i wódki mieszkańcom kamienic nakręci koniunkturę w rolnictwie, przemyśle przetwórczym i elektronicznym. ;-)))

> Zejść na ziemię i posprzątać to miasto, chodniki i krawężniki równo ułożyć, o trawniki
          > zadbać, ulice wyrównać, co można odnowić.
          Bardzo to słuszne, tylko kompletnie nie na temat.

> Nie budować nowego gdy stare się sypie.
          Bzdura
          • Gość: kor Re: PŁaCI lokatorom za wyprowadzkę! IP: *.4web.pl 16.03.11, 14:56
            > > Administrator stosuje chamskie metody.
            > Ojojoj! I co z tego?
            Hmmm... chyba dużo z tego. Biedny niewiele może, np. nie stać go na prawnika aby bronić swoich praw. Administrator ma prawników na etacie (albo na stałej umowie).

Ale - wróćmy do tego, że nie czytam ze zrozumieniem.... Cytaty z artykułu i moje uwagi/opinie poniżej:

"Może pani zamieszkać w blokach na Olechowie. Ja wyłożę 20 tys. zł, a pani 80 tys." - powiedział administrator." - Ta pani słusznie skomentowała jego radę - jakby miała takie pieniądze to nie tkwiłaby w miejscu, gdzie są pustostany. Myślę, że administrator też to wie, dlatego sobie pozwala na takie "oferty", z których nikt nie skorzysta. Naiwny, kto myśli, że on naprawdę dałby te 20k pln.

"Dostaliście mieszkanie za darmo, to wyprowadzajcie się na własny koszt" - tak dostali za darmo - od gminy, dawno temu. Nie od niego. Nie widzę tu również z jego strony propozycji pomocy w przeprowadzce...

"Od roku nie wypłacają mi nawet pensji. W zimie podczas silnych mrozów za własne fundusze naprawiałem rury - mówi administrator." - trochę trudno w to uwierzyć, szczególnie gdy administrator zdaje się walczyć jak lew o prawa tych, którzy mu od roku nie płacą... jak dla mnie, coś kręci.

"Sam znalazł kilkanaście lokali zastępczych, do których przeprowadzili się lokatorzy z Mielczarskiego i są bardzo zadowoleni." - ok, niech będzie że znalazł i niech będzie że są bardzo zadowoleni. Sądzę, że ciekawa byłaby szczera rozmowa z nimi. Ale w takim razie dlaczego inni nie chcą się wyprowadzić, zwłaszcza, że "ta pani, która skarży się na brak wody, ma do niej dostęp, tylko nie we własnym mieszkaniu, a w pustostanie"? Skoro ma możliwości załatwienia lokali, to niech załatwia dalej. Albo... może działa wybiórczo? Ale wtedy pozostali mogą mieć do niego żal. Ale OK - administrator znalazł te lokale.

"Pogłoski o sprzedaży kamienicy słyszał, ale nie może ich potwierdzić, bo nie ma żadnego kontaktu z właścicielami." - ??? ADMINISTRATOR NIE MA ŻADNEGO KONTAKTU Z WŁAŚCICIELAMI? Od roku pracuje bez wynagrodzenia? A naraża się na konflikt z ludźmi i być może z prawem? Jasne, wierzę mu i tak mi go żal bo tak go źle potraktowali...

---

No dobra, a czemu ty tak się burzysz i trollowato komentujesz to co napisałem?

> > Ci ludzie mieszkają tam jeszcze z nadania lokalu w czasach komuny,
            > > gmina im pomogła wtedy, czemu nie miałaby pomóc teraz?
            > Bo komuna się skończyła. Każdy powinien sam się utrzymywać. Obejmuje to jedzeni
            > e, spanie i wódkę.
            Gmina od dawna ma zaległości z budową lokali komunalnych. Ja jestem jak najbardziej za tym, żeby ludzie jedli, spali i pili za swoje. Ale 1m2 kosztuje w łodzi średnio ok.4100 pln, nie sądzę, żeby tych ludzi było stać na zakup swojego. Wynajem to ok. 1000 pln / mc. Postawmy sprawę inaczej - mają niskie zarobki i nie stać ich. Nie są z marginesu... (choć często zakładamy że jak biedni to margines), co mają zrobić?

> > Przynajmniej budową lokali komunalnych.
            > To może za twoje pieniądze...
            Moje, twoje, społeczeństwa. Jak będziesz miał dużo ludzi bez lokali to będziesz miał rozruchy społeczne. Na tym polega też rola państwa i rola samorządów - żeby dbać o to, aby ludzie nie chwytali za koktajle mołotowa (bynajmniej nie przy pomocy policji). Nie każę im budować luksusów.

> > Budownictwo nakręca koniunkturę, więc władze mogłyby pomóc w tym.
            > Taaak, a rozdawanie telewizorów i wódki mieszkańcom kamienic nakręci koniunktur
            > ę w rolnictwie, przemyśle przetwórczym i elektronicznym. ;-)))
            Głupi, złośliwy i populistyczny głos klasy posiadającej.

> > Nie budować nowego gdy stare się sypie.
            > Bzdura
            Żydowicz!! Wróć do Łodzi, buduj CŁC, błagamy! Buduj diament na tej stercie brudu, będzie efekt Bilbao!

No, ale ta końcówka to już rzeczywiście zbaczanie z tematu.

Pozdrawiam, jad wypluwamy na trawniki, nie na fora.
      • Gość: Lokator Mielczarsk Re: PŁaCI lokatorom za wyprowadzkę! IP: *.toya.net.pl 17.03.11, 19:05
        Co ty wiesz... Mieszkania nasze warte są 40-45 tyś. (tzw. odstępne). 80 m2, 3-pokoje, kuchnia, parkiety, garderoba, pawlacze, piece kaflowe pokojowe, łazienka, wc. Bieżące remonty. We wszystko to zainwestowaliśmy, my lokatorzy. Dziś chce się nas wyprowadzić. Na początku "akcji" dawał 20 tyś. Oglądaliśmy mieszkania za taką kwotę. Do kapitalnego remontu. Oczywiście za nasze pieniądze w prywatnych kamienicach, czyli w czyjejś własności. Umowa na czas określony. Zgodziłbyś się. Dziś już nie ma pieniędzy.
        To tak, jak gdybyś chciał, abym zawiózł cię gdzieś moim samochodem. Mój warunek. Przedtem mi go wyremontujesz, zatankujesz do pełna i zapłacisz za przegląd. Po przejażdżce wysiadka. Uczciwe? Oceń sam.
        • ggrdl Re: PŁaCI lokatorom za wyprowadzkę! 21.03.11, 11:09
          Gość portalu: Lokator Mielczarsk napisał(a):

> Co ty wiesz...

Rozumiem, że ty wiesz wszystko?

> Mieszkania nasze warte są 40-45 tyś. (tzw. odstępne).

Co to znaczy? Odstępne, czyli łapówka?
          Czy może takie mieszkanie można KUPIĆ?

> 80 m2, 3-pokoje, kuchnia, parkiety, garderoba, pawlacze, piece kaflowe pokojowe,
          > łazienka, wc. Bieżące remonty.

Brzmi nieźle, TYLKO TO NIE TWOJE!

> We wszystko to zainwestowaliśmy, my lokatorzy.

No i co z tego? Kto z tego korzystał? Czy dogadaliście się wcześniej z właścicielem w sprawie rozliczenia w/w nakładów? Bo to tak się robi, bo inaczej wszelkie nakłady są twoim problemem.

> Dziś chce
          > się nas wyprowadzić. Na początku "akcji" dawał 20 tyś. Oglądaliśmy mieszkania
          > za taką kwotę. Do kapitalnego remontu. Oczywiście za nasze pieniądze w prywatny
          > ch kamienicach, czyli w czyjejś własności. Umowa na czas określony. Zgodziłbyś
          > się. Dziś już nie ma pieniędzy.

Nie, ja bym sobie kupił mieszkanie. Swoje. Ciasne, ale własne. Lub wynajął i składał na zakup.

> To tak, jak gdybyś chciał, abym zawiózł cię gdzieś moim samochodem. Mój warunek
          > . Przedtem mi go wyremontujesz, zatankujesz do pełna i zapłacisz za przegląd. P
          > o przejażdżce wysiadka. Uczciwe? Oceń sam.

Nie, to tak jakbyś wypożyczył ode mnie samochód, następnie go wysprzątał, o co cię nie prosiłem, powiesił choinkę zapachową i nie chciał mi go oddać. W międzyczasie zmienił się właściciel, tzn. prawowity właściciel odzyskał władzę.
          Uczciwe? Oceń sam ;-)

• ggrdl Pakamera to synagoga 16.03.11, 11:40
      Mówię poważnie. Tamta pakamera to BYĆ MOŻE dom modlitewny, prywatna bożnica, czyli po prostu synagoga. Na łódzkich podwórkach jest mnóstwo takich budyneczków.
      • Gość: gat Re: Pakamera to synagoga IP: *.toya.net.pl 16.03.11, 12:23
        Jeszcze troche takich mądrości prosze. Z ciebie to jest pociecha!
        • ggrdl Re: Pakamera to synagoga 16.03.11, 13:29
          Gość portalu: gat napisał(a):

> Jeszcze troche takich mądrości prosze. Z ciebie to jest pociecha!

Z ciebie żadnej. Masz coś konkretnego do powiedzenia?
      • Gość: lokator M-16 Re: Pakamera to synagoga IP: *.toya.net.pl 17.03.11, 18:50
        Co ty wymyślasz? Tam były kiedyś ubikacje, szalety, wygódki, sracze czy wc. Jak wolisz. Z chwilą kiedy założono w kamienicy odpływy budyneczek ten stoi bezużyteczny.
    • Gość: gosc Mariusz Rosiak MR Trade IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.03.11, 11:58
      woj.polskiego 17
      pracuje bez wynagrodzenia, warto go zatrudniać
      • Gość: ja Re: Mariusz Rosiak MR Trade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 19:11
        To ŚMIEĆ a takich się nie zatrudnia
      • Gość: eksmitowany Re: Mariusz Rosiak MR Trade IP: *.play-internet.pl 04.06.13, 19:43
        widze ze
        ni interesuje się pan kamienica przy ul.wrioblewskiego 54 z dachu leci woda jak komus spadnie dach na glowe to dopiero - ze zglinizny-dobiora się panu do dupy jako wlascicxielowi kamienicy
    • Gość: mira Kamienica, która straszy. Nie podoba się? Wypro... IP: *.dyn.optonline.net 16.03.11, 13:41
      wasnosc prywatna to swietosc, a jesli ludziska dostali dostali mieszkania za komuny to przecez mieli duzo czasu zeby kupic lub zapisac sie do bokow". ale nie najlepiej na latwizne isc, zeby bylo za darmo,
      • Gość: Janek Re: do miry IP: *.toya.net.pl 17.03.11, 19:09
        Gdybyś była taka wysoka jak jesteś głupia, mogłabyś księżyc lizać. Te mieszkania nigdy nie były do wykupu. Nie było takiej możliwości, bo sytuacja prawna była niejasna. Bloki. Sama jesteś jak blok, taki z betonu!!!
    • Gość: zen Kamienica, która straszy. Nie podoba się? Wypro... IP: *.retsat1.com.pl 16.03.11, 13:47
      Nie ma kontaktu z właścicielami a ma kasę aby dopłacać ludziom do wyprowadzki. Z tego samego źródła co na naprawę rur? Redaktorze trzeba było dopytać, to ciekawe.
    • Gość: maja Kamienica, która straszy. Nie podoba się? Wypro... IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.03.11, 14:36
      He he
      wyborcza chyba ma chyba ostatnio zamówienia na takie artykuły.
      ze dwa dni temu to samo pisała o innej kamienicy :)
      dokładnie taka sama sytuacja
      Tylko tam wszyscy psy wieszali na Gminie , a tu na razie nikt za bardzo Gminy nie szkaluje i na Tomaszewskiego nie pluje .
      Ciekawe kiedy to sie zmieni ?
      kto wpadnie skomentować artykuł.?
    • madox44 ponad 40 lat miasto inkasowało za zarządzanie 17.03.11, 08:33
      dziś "nic się nie należy" od miasta. Brawo urzedasy!
    • Gość: Jola Re: Kamienica, która straszy. Nie podoba się? Wyp IP: *.toya.net.pl 17.03.11, 18:52
      Tylko się nie rozpłacz...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka