Dodaj do ulubionych

Policjantów jest za mało. I więcej ich nie będzie

IP: *.toya.net.pl 19.03.11, 09:20
Nie. Policjantów nie brakuje. Wystarczy wyciągnąć z za biurek różnych wysokich oficerów, którzy z policją wiele wspólnego nie mają, bo są tylko urzędnikami, którzy gdzieś tam w starej szafie maja jakiś mundur, wyciągany raz, może dwa razy w roku. Przypuszczam, że stanowią więcej niż połowę garnizonu.
Obserwuj wątek
    • Gość: kierowniku Policjantów jest za mało. I więcej ich nie będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 09:44
      Spokojnie..... wystarczy rozwiązać formację tych bez czapek a kasę którą się topi na nich przeznaczyć na policję, proste !
      • Gość: grzebik Re: Policjantów jest za mało. I więcej ich nie bę IP: *.181.230.99.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.03.11, 09:55
        Teraz przynajmniej wiadomo skąd wzięli kasę na alfy.
      • Gość: debile Re: Policjantów jest za mało. I więcej ich nie bę IP: *.bc.lnet.pl 19.03.11, 14:06
        bezmózgi, które tak to interpretowały nie wiedzą, że Łódź jest w 2 fazie urbanizacji, gdzie masa mieszkańców mieszka poza jej granicami ale w bliskim sąsiedztwie, niech liczba mieszkańców aglomeracji to potwierdzi, ale myślenia od psów nie wymagam
    • Gość: Ave Policjantów jest za mało. Rozwiązać darmozjadów IP: *.toya.net.pl 19.03.11, 10:37
      Łódzkich i przerzucić pieniądze do Policji.
    • Gość: mieszkaniec Policjantów jest za mało. I więcej ich nie będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 11:17
      Z Łodzi na przestrzeni ostatnich 20 lat ubyło o około 200tyś. ludzi to i proporcjonalnie winno ubyć również innych służb, które chronią mieszkańców w tym policjantów,strażników miejskich itd.Oddanie 279 etatów jest więc uzasadnione.Mniej mieszkańców to mniejsze wpływy budżetowe,jak mniejsze wpływy- to i mniej pieniędzy na etaty nie tylko tej służby.
      • Gość: pawk Re: Policjantów jest za mało. I więcej ich nie bę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 14:33
        > Z Łodzi na przestrzeni ostatnich 20 lat ubyło o około 200tyś. ludzi to i propor
        > cjonalnie winno ubyć również innych służb, które chronią mieszkańców w tym pol
        > icjantów,strażników miejskich itd.Oddanie 279 etatów jest więc uzasadnione.Mnie
        > j mieszkańców to mniejsze wpływy budżetowe,jak mniejsze wpływy- to i mniej pien
        > iędzy na etaty nie tylko tej służby.

to nie do końca tak: pod względem ludności łódź została wyprzedzona przez kraków i nawet w statystykach aglomeracyjnych jest większa tyle tylko że tam do aglemeracji zalicza się mniej niż 10tys niepołomice oddalone od krakowa o przeszło 20km a w aglomeracji łódzkiej granice zgierza oraz pabianic z łodzią sie stykają! i tak tam na zaliczanych do aglomeracji 4069 km² mieszka 1468427 ludzi (360,8 os./km²) a u nas na 2497 km² mieszka 1135496 czyli 455 os./km²

dziennik łódzki piszę:
        A jak wygląda sytuacja w Łodzi, w której - w skali województwa - jest najwięcej przestępstw? Niestety, nie najlepiej, bo liczba przestępstw raczej rośnie, a wykrywalność maleje. W 2010 r. w Łodzi dokonano 8107 kradzieży, czyli o 462 więcej niż rok wcześniej. Podobnie było z kradzieżami z włamaniami, który zanotowano 4464 - o 481 więcej. Spadła za to liczba bójek i pobić: z 297 do 258. I to jedyna dobra wiadomość, bo złodzieje skradli 1390 samochodów - o 113 więcej. Podobnie było z rozbojami i wymuszeniami rozbójniczymi, których liczba wzrosła z 933 do 966.

wolne wakaty są bo płace są niskie -nawet jak są na podobnym poziomie w całym kraju to jak w mieście o jednym z największych współczynników bezrobocia ludzie nie chcą pracować to może oznacza że praca w policji tutaj jest za trudna. zamiast rozwiązać ten problem postanowiono się go pozbyć.
        myślę że głównym kryterium w rozdzielaniu wakatów nie były żadne dane i statystki tylko "iiitaaam w tym łódzkim to i tak wolne wakaty są -przesuńmy je gdzie indziej..."
    • Gość: ag Policjantów nie jest za mało. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 12:16
      Tylko że źle mają ustawione priorytety, liczy się tylko statystyka. Np. nieważne czy mandat jest za brak gaśnicy czy za przejechanie skrzyżowania na czerwonym świetle, ważne żeby normę wyrobić. W innych dziedzinach jest tak samo.
    • odyssey_2008 Policjantów jest za mało. I więcej ich nie będzie 19.03.11, 14:17
      "Pracy nie ubywa, a skoro rozkłada się na mniej osób, oczywiste jest, że jest wolniej i gorzej wykonywana" to słowa jednego z szefów komisariatu w Łodzi.
      Ciekawe. A ja mogę pana komisarza zapewnić , że pana ludzie mają b.dużo czasu i olewają fak , że mają więcej obowiązków. Rok temu zostałem zatrzymany jadąc autem w miejscu gdzie trwał remont i został zmieniono organizacja ruchu. Moja wina ok. Ale pomijając fakt , że panowie z pionu kryminalnego wyręczają drogówkę i to , że olewali fakt iż inni kierowcy też łamią przepisy a ich nie zatrzymywali, to 3 policjantów strawiło godzinę nade mną . No i na uwagę , że marnują swój czas stwierdzili , że są na służbie i mają baaaardzo duuuużo czaaaasu.
      Konkludują policji jest za dużo. Wziąć ich do galopu i tyle.
      • Gość: INKI Re: Policjantów jest za mało. I więcej ich nie bę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 21:14
        Głupie gadanie to i głupia odpowiedź. Im więcej pyskujesz tym dłużej stoisz.
        Zasady stare jak świat.
        A co do ilości policjantów, to czekam na Pana opinie jak będzie Pan kiedyś potrzebował policji a oni przyjadą po godzinie albo dwóch.
        Pogratulować bystrości umysłu.
        • Gość: gat Re: Policjantów jest za mało. I więcej ich nie bę IP: *.toya.net.pl 20.03.11, 14:41
          Gówno prawda. Najbardziej podobaja mi sie ich standardowe pytania w czasie kontroli kierowców: A gdzie Pan pracuje? Hue hue, wszyscy wiedzą o co chodzi. A na interwencję i tak zawsze trzeba czekać godzinę najmniej. Tajemnica poliszynela jest że mniej więcej od 14:30 do 15:30 można robić co dusz zapragnie bo oni mają wtedy zmianę i wszystkie radiowozy stoją i nic nie robią. Kiedyś to było widać bardzo wyraźnie na Kościuszki bo godzinę blokowali przy okazji cały pas ruchu.
      • Gość: tofik Re: Policjantów jest za mało. I więcej ich nie bę IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.11, 22:22
        Coś ci się w głowie zamieszało.Idź zaczerpnij świeżego powietrza.
        • Gość: gat Re: Policjantów jest za mało. I więcej ich nie bę IP: *.toya.net.pl 20.03.11, 14:42
          A ty zjeżdzaj na patrol krawężniku.
      • Gość: erbus Re: Policjantów jest za mało. I więcej ich nie bę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.11, 08:53
        tyle czasu minęło a jeszcze ciebie boli - stara metoda wytykać co inni robią źle a swoje błędy uznawać za błahe i nic nie znaczące - porządna terapia przywróci
      • Gość: obser Re: Policjantów jest za mało. I więcej ich nie bę IP: *.zdnet.com.pl 21.03.11, 20:00
        trzeba było im tak długo głowy nie zawracać, i wtedy nie miałbyś problemu i tematu.
    • Gość: gat policjantów w Łodzi nie ma wcale IP: *.toya.net.pl 19.03.11, 14:25
      Ostatnio przekonałem się że w Łodzi są specjaliści od tłumaczenia że niedasię, a co śmieszniejsze w tym samym czasie który oni zmarnowali na głupie tłumaczenia i namawianie mnie do wycofania sprawy ich koledzy z innego miasta pokazali że da się. Dysponowali tymi samymi mozliwościami i identyczną wiedzą. W Łodzi jedynie opcja zerowa może uzdrowić sytuację
    • Gość: pp Policjantów jest za mało. I więcej ich nie będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 17:42
      BRAWO PO I PIS JESZCZE TROCHĘ ZAMIESZANIA W EMERYTURACH I ZŁODZIEJE BĘDĄ ŻĄDZIĆ
      PO PROSTU SUPER
    • Gość: Patrolowiec Re: Policjantów jest za mało. I więcej ich nie bę IP: 83.1.20.* 19.03.11, 18:13
      To prawda wyciągają te mundury dosyć często gdy dostają awanse i nagrody to niezastąpieni specjaliści i menagerowie ładnie wyprowadzają statystyki dla KGP i dzięki temu KGP ma podkładkę żeby ciąć etaty. To niezła komedia bo ja zasuwam całe noce ,a dzięki nim średnia policyjna to chyba już ze cztery tysiące. Chciałbym aby znalazł się jakiś młody magister czy doktor i napisał pracę na temat ile krewnych ze znanych nazwisk nawet na szczeblu samorządowym dzięki swoim niesamowitym niepowtarzalnym kwalifikacjom zajmuje wysokie stanowiska np w policji czy w wojsku. Temu doktorowi to życia by nie starczyło i byłby wrogiem publicznym. Cała ta pseudodemokracja to niezły kit dla młodych ,ale ja się cieszę bo nawet Bareja nie prześcignie tego co jest w rzeczywistości , a może to SŁOWIAŃSKI MATRX. Ja wybieram czerwoną pigułkę.

• Gość: lolek 279 mniej IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 18:17
      By żyło sie lepiej! Teraz w Łodzi nastanie spokój, nikt bezkarnie nie będzie niepokoił swoją obecnością na ulicy praworządnych kryminalistów i wszelkiej maści mentów.
      • Gość: gat Re: 279 mniej IP: *.toya.net.pl 19.03.11, 19:19
        A od kiedy policja takich niepokoi??? Raczej się boją mentów.
        • Gość: lolo Re: 279 mniej IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 20:12
          Boją się mentów, bo ta grupa społeczna stanowi ogół społeczeństwa. Natomiast reszta społeczeństwa (poza kręgiem mentów i różnej maści wykolejeńców) stanowi margines!
          • Gość: gat Re: 279 mniej IP: *.toya.net.pl 20.03.11, 23:22
            Tyle że te menty równiez pracują na komendzie, bo ten normalny margines na pewno tam nie zagląda
            • Gość: lolo Re: 279 mniej IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.11, 09:01
              Menty są wszędzie, nawet na necie, gazecie i t.v.. Problem w tym, że ich głos ma moc stanowienia w Polsce prawa! Natomiast jeśli chodzi o policjantów, to są oni odpowiedzialni za respektowanie tego prawa. Więc jakie prawo, taka jakość sankcjonowania przepisów tego prawa.
              • Gość: gat Re: 279 mniej IP: *.toya.net.pl 21.03.11, 19:32
                No jakoś nie zauważyłem żeby policja zajmowała się egzekwowaniem prawa. Ostatnio to namawiali mnie do wycofania sprawy bo jak stwierdzili sprawców nie uda się znaleźć. Udało się bez ich pomocy!!! Powiedzmy stop niebieskiej mafii. I tak nic nie robią jeszcze potrafia wytłumaczyć że za te pieniądze co dostają to im się nie opłaca.
    • Gość: staryPIES dziękujemy Wam IP: *.pila.vectranet.pl 19.03.11, 18:49
      Tobie p. Tusk i wszystkim innym darmozjadom na wiejskiej
    • Gość: pies co to zmieni? a tyle że... IP: *.master.pl 19.03.11, 20:01
      Mandatów tyle samo będzie wystawiane ile nakazuje statystyka, podobnie z nietrzeźwymi kierowcami, choćby policjanci sami mieli ludziom wlewać wódkę przed kontrolą, zaś ucierpi na tym tylko bezpieczeństwo ludzi i ich mienia.
    • matuzalem.1 Policjantów jest za mało. I więcej ich nie będzie 19.03.11, 22:33
      Moim skromny zdaniem najgorszym zlem w Policji jest sama Komenda Główna Policji,w której siedzą całkowicie niekompetentni "fachowcy",którzy niewiele mają wspólnego z Policją. Przez cały czas Sokołowski i jemu podobni w żywe oczy okłamują społeczeństwo,że Policja nie pracuje dla statystyk,że ona pokazuje w którym miejscu się znajdują. Co za bezczelne kłamstwa !!! Nie liczy się człowiek,a liczba w "słupku". Reorganizację trzeba zacząć od KGP,KWP itd. Jeżeli po oddaniu 279 etetów kolejny "fachowiec", w postaci pani rzecznik mówi,że nie wpłynie to bezpośrednio na bezpieczeństwo to albo kłamie, jak Sokołowski,albo nie wie o czym mówi,bądź też na tych etatach siedzieli panowie/panie,którzy powinni zajmować cywilne etaty. Tak czy inaczej ...
      • Gość: olek Re: Policjantów jest za mało. I więcej ich nie bę IP: *.home.aster.pl 19.03.11, 22:53
        to wina systemu kierownicy komisariatów komendanci miejscy i wojewódzcy sztucznie utrzymują 10%- 20% wakatow tu było ich około 300 na każdy etat jest kasa a jak nie ma ludka to i tak jest kasa i mozna ja podzielić na premie z reguły dla kadry kirowniczej ale kasa jest. Teraz w dobie wszechobecnej oszczędności i dla przypodobania się rządzącym KGP zrobiła iluzoryczna reformę, tylko ministerstwo i budżet na tym zyska będzie za co ściemnieć na wyborach. A wy głupie ludzie nie zgłaszajcie zakłóceń ciszy nocnej, wybitych szyb i całej drobnicy jak nie ma zdarzeń to jest bezpiecznie .
      • Gość: asker Czas powiedzieć prawdę... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.11, 14:03
        Kto mi wytłumaczy po co człowiek w mundurze w Komendzie głównej Policji ,w komendzie wojewódzkiej , miejskiej lub powiatowej który zajmuje się tzw.logistyką czyli np. wydziały zaopatrzenia , transportu , łączności , informatyki itp. naczelnicy na wysokich stanowiskach , kierownicy , wysokie grupy zaszeregowania - pracują od poniedziałku do piątku od 7.30 do 15.30 , tylko on nie ma nic z praca czysto policyjną..czas na reformy...
    • Gość: >>> Policjantów jest za mało. I więcej ich nie będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.11, 00:11
      KWP to ok. 17000 ludzi KGP 3000. Rachunek jest prosty 20000 etatów na ciepłych posadkach z wysokimi mnoznikami ... zamiast do roboty na ulicy. KGP zlikwidować. Zamiast KWP sztaby koordynacyjne.
    • matuzalem.1 Policjantów jest za mało. I więcej ich nie będzie 20.03.11, 00:57
      Kolejna "chora" polityka,to powoływanie na odpowiedzialne tzw. liniowe stanowiska np. naczelników wydziałów ludzi,którzy mają po 6 - 7 lat służby. I nie chodzi tu o ich "fachowość",ale w niektórych przypadkach "gorące" głowy i brak tego co najważniejsze - życiowe doświadczenie. Dla 01 KWP i KMP tacy goście są wygodni,ponieważ są ślepo posłuszni,bo jakie mają inne wyjście?! Wszyscy,którzy teraz mają cokolweik do powiedzenia w Policji świadomie działają na jej niekorzyść i nie ma to nic wspólnego z oszczędzaniem i innymi kłamstwami pod tzw. "publiczkę". I - ZLIKWIDOWAĆ KGP i tym posunięciem robimy oszczędności,że pozostałe komendy mogą funkcjonować przez 5 - 7 lat.
      • Gość: staryPIES nie mój p. Premierze i Wy nie moi POlitycy dot. to IP: *.pila.vectranet.pl 20.03.11, 08:33
        też pozostałych ugrupowań politycznych
        LIKWIDACJA KGP TO PRZYKŁADOWO Z 2000 ETATÓW KGP 6000 ETATÓW GRUP ROBOCZYCH POLICJANTÓW
        BŁAGAM WAS PRZEMYŚLCIE TO,A OTRZYMACIE MÓJ GŁOS
        • Gość: gat Re: nie mój p. Premierze i Wy nie moi POlitycy do IP: *.toya.net.pl 20.03.11, 14:50
          Policja w obecnym kształcie jest niestety do niczego i w ogóle nie przyczynia się ani do zwiększenia a ni do zmniejszenie bezpieczeństwa. Wydaje się że to po prostu jeszcze jedna grupa mafijna tyle że utrzymywana za nasze, coś jakby państwo wynajęło sobie jedną z mafii żeby pilnowała reszty. Sęk w tym że ten przetarg wygrała grupa najmniej lotna i najsłabiej ogarnięta. Zastosować opcję zerową bo z tych policjantów to już wiele nie będzie, najwyżej w serialu mogą zagrać.
          • bobkat25 Re: nie mój p. Premierze i Wy nie moi POlitycy do 21.03.11, 18:07
            Ale ty jesteś głupi....
            • Gość: gat Re: nie mój p. Premierze i Wy nie moi POlitycy do IP: *.toya.net.pl 21.03.11, 19:33
              Prawda boli? I ma boleć!
      • Gość: obser Re: Policjantów jest za mało. I więcej ich nie bę IP: *.zdnet.com.pl 21.03.11, 20:11
        brawo tylko powiedz jak to zrobić, a będę na ciebie głosował jak będziesz kandydował na prezydenta. To tak jakbyś chciał aby posłowie obniżyli sobie diety.
    • Gość: elemelek is dead Policjantów jest za mało. I więcej ich nie będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.11, 08:44
      Łodzi to wiocha, władze miasta mają w d.. że fircyki z Warszawy eksperymentują i osłabiają miasto - jak komuniści nic nie dawali temu miastu tak postkomuna obecna w Polsce 20 lat robi to samo.
      • Gość: kazik Re: Policjantów jest za mało. I więcej ich nie bę IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.11, 09:13
        Hej, a kapitaliśli tyle dobrego dla Łodzi zrobili: zlikwidowali zakłady pracy, pubudowali tyle wspaniałych hipermarketów. Tylko żyć i nie umierać!!! Śmiać się chce z argumentu, że wszystkiemu winni komunici lub postkomuniści. Jak by dzisiejsza kapitalistyczna i demokratyczna Polska miała na głowie odbudowę kraju po wojnie, to niejeden by siadł zapłakał i stwierdził, że się nie da, nie opłaca!!!
    • Gość: erdunia Policjantów jest za mało. I więcej ich nie będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.11, 08:50
      Kilka lat temu już Łódź do W-awy oddała kilkaset etatów, także dla gazetowych mądrali osłabienie o łącznie ok. 500 to pewnikiem nic. Czy zmniejszenie liczby komisariatów poprawiło bezpieczeństwo. Ja uważam zlikwidujmy wszystko, pozrzędzimy się wszystkiego bo w tym kraju na nic nie ma pieniędzy zwłaszcza dla zwykłych obywateli.
      • Gość: lolo Re: Policjantów jest za mało. I więcej ich nie bę IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.11, 09:06
        Popieram! "Niech nie będzie niczego", to będzie aktualne hasło w tych wyborach do sejmu i senatu!
    • Gość: wańka wstańka Policjantów jest za mało. I więcej ich nie będzie IP: *.net.pl 22.03.11, 08:31
      mam pytanie czy ktoś zna lączną liczbę KPP i KMP bo w każdej z nich jest przynajmniej 5-6 niepotrzebnych stanowisk a jeśli juz potrzebnych to na pewno nie na 5 i 6 grupach mówie tu o wirtualnych policjantach tzn. tych od statystyk, grafików, rzeczników itp. myśle że około 3 mln m-c idzie na ich wynagrodzenie, normalne ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka