Dodaj do ulubionych

Linia B - zagadka

04.05.04, 09:49
kto zgadnie ile osób jechało w autobusie linii B, który właśnie widziałem na
rogu Kopcińskiego/Piłsudskiego?
Obserwuj wątek
    • Gość: SzK Re: Linia B - zagadka IP: *.pabianice.pl 04.05.04, 09:52
      Strzelam:
      0 (słownie: zero)

Zgadłem ?
    • Gość: sluzbowo Re: Linia B - zagadka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 09:52
      Stawiam, że dwie: kierowca i konduktor ;p

pzdr

sluzbowo
      • pawel-strzalka Re: Linia B - zagadka 04.05.04, 10:00
        nie zgadliście, był tylko kierowca, no chyba że konduktor sie gdzieś ukrywał
        • Gość: SzK Re: Linia B - zagadka IP: *.pabianice.pl 04.05.04, 10:06
          Ech, chodziło mi o zero pasażerów...
          ;)
        • Gość: luki Re: Linia B - zagadka IP: *.toya.net.pl 04.05.04, 10:30
          Jak model autobusu jeździ na tym "B"?
          • pawel-strzalka Re: Linia B - zagadka 04.05.04, 10:43
            volvo, nie znam sie dokładnie ale któres z tych najnowszych, krótkie
            • Gość: Bart Re: Linia B - zagadka IP: *.tpnets.com 04.05.04, 13:37
              Volvo 7000 z najnowszej serii z jasnymi wyświetlaczami. Rano (8-9)
              widziałem "B" na Narutowicza, równiez pusty.
          • Gość: J.S. Re: Linia B - zagadka IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 04.05.04, 13:37
            Podobno mial byc automat z biletami, wiec sprawa jasna. Z tegoz samego powodu
            pewnie nie bylo konduktora.
            • play_lodz Ja jechałem - refleksje 04.05.04, 13:43
              Skorzystałem dziś z usług Miejskiego Przewoźnika Komercyjnego na linii "B" i
              oto moje spostrzeżenia:

Po pierwsze , dziś rano wozili za darmo. Wsiadłem o 7 rano - kierowca pouczył
              mnie, że wsiada się przednimi drzwiami, że nie ma migawek itp, że bilet dwa
              złote no i że w ramach promocji przewiezie mnie za darmo :P

Byłem jedynym pasażerem aż do Julianowska/Zgierska gdzie wsiadł jeszcze jeden
              człowiek.

Przy rondzie powstańców 1863 wsiadły 2 kobiety, ale jak kierowca zaczął coś tam
              o dwóch złotych, to już miały wysiadać. Ale promocja obejmowała wszystkie
              poranne kursy. Więc w 4-osobowym składzie dojechaliśmy do cmentarza Doły, potem
              przystanek dalej wysiadł ten pan i sam dojechałem do Placu Dąbrowskiego.

W międzyczasie głos z zajezdni przez radio kazał kierowcy spisywać ilość
              podróżnych.

Od Placu Dąbrowskiego dalej autobus odjechał pusty....

Czekam na wasze spostrzeżenia :-)

PS Autobus którym jechałem to VOLVO numer 3301
              • Gość: luki Re: Ja jechałem - refleksje IP: *.toya.net.pl 04.05.04, 14:49
                Ja też widziałem, autobus, nie pasażerów. :) Nawet fotkę cyknąłem. :)

pzdr,
                luki
                • kmst120 Re: Ja jechałem - refleksje 04.05.04, 14:50
                  Gość portalu: luki napisał(a):

> Ja też widziałem, autobus, nie pasażerów. :) Nawet fotkę cyknąłem. :)
                  >
                  > pzdr,
                  > luki
                  Proszę tą fotkę na maila....dziki.to@wp.pl
                  • Gość: luki Re: Ja jechałem - refleksje IP: *.toya.net.pl 04.05.04, 15:04
                    OK, tylko ja nie robię cyfrakiem, więc to zaraz nie będzie.
                    • Gość: marcin_pabianice Re: Ja jechałem - refleksje IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.04, 19:30
                      W "B" nie jeżdżą konduktorzy!

Bilety sprzedaje kierowca i automat.
    • geograf Re: Linia B - zagadka 04.05.04, 20:56
      cóż...
      przy takim rozkładzie (i takiej trasie!) nie można się dziwić...
      ale może ludzie jeszcze nie wiedzą/musza się przyzwyczaić-i chociaż kilka osób na kurs po tygodniu, dwóch będzie?

(tak, sam w to nie wierzę).
      • pawel-strzalka Re: Linia B - zagadka 04.05.04, 20:59
        czy jest tu jakiś zdolny matematyk który szybko obliczyłby ilu pasażerów
        dziennie powinna ta linia wozić aby zwróciły się przynajmniej koszty paliwa i
        pensja kierowcy?
    • teufel Re: Linia B - zagadka 04.05.04, 21:33
      Organizujemy zakłady - kiedy zlikwidują "B"??
      • Gość: michał_k Re: Linia B - zagadka IP: *.toya.net.pl 04.05.04, 21:43
        No i Taufel już się możesz cieszyć - może się uda i Kropiwnickiemu i jego
        załodze coś nie wyjdzie. Jakie to miłe? Nie? Jak jeździ prywatna linia za 1 zł
        to wszyscy się oburzacie, jak MPK robi podobną linię to liczycie czas do jej
        upadku. Gratulacje miłośnicy komunikacji. Nie wiem czy puścili ją sensownie -
        może i nie - ale dyskusja nabiera radości dopiero wtedy gdy coś nie wychodzi.
        • kmst120 Re: Linia B - zagadka 04.05.04, 22:23
          Kt4o się oburzał to sie oburzał...linia jeździ już ponad rok i miesiąc i jakoś
          się trzyma...
        • geograf Re: Linia B - zagadka 04.05.04, 23:03
          sęk w tym, że "B" to linia za 2 złote, a nie za 1 złoty, do tego ma zupełnie niepraktyczną trasę (w przeciwieństwie do linii za złotówkę).

Jeżeli mowa o linii za "złotówkę"-niektórzy krytykowali, bo nie wiadomo było, czy "operator" tejże linii płaci miastu za korzystanie z przystanków autobusowych...ciekawe czy hipermarkety już płacą,czy nikt w Łodzi nie widzi tego źródła zarobku...
          • Gość: michał_k Re: Linia B - zagadka IP: *.toya.net.pl 04.05.04, 23:59
            Z tego co gdzieś czytałem, autobusy marketowe płacą miastu za korzystanie z
            przystanków. Wątpie by te wszystkie linie - a jest ich chyba kilkanaście -
            jeździły nielegalnie. Niektóre z nich wieszaja na przystankach - w kasetach -
            rozkłady - więc jak mają to robic po cichu?
            • Gość: Spott Re: Linia B - zagadka IP: *.pai.net.pl / 212.191.172.* 06.05.04, 00:18
              Oki panowie pytanie za 100 pkt. bo ja z innego forum co to za linia B. Dzieki
              za info
              • teufel Re: Linia B - zagadka 06.05.04, 08:01
                miasta.gazeta.pl/lodz/1,35134,2044134.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka