pawel-strzalka 04.05.04, 09:49 kto zgadnie ile osób jechało w autobusie linii B, który właśnie widziałem na rogu Kopcińskiego/Piłsudskiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: SzK Re: Linia B - zagadka IP: *.pabianice.pl 04.05.04, 09:52 Strzelam: 0 (słownie: zero) Zgadłem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sluzbowo Re: Linia B - zagadka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 09:52 Stawiam, że dwie: kierowca i konduktor ;p pzdr sluzbowo Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: Linia B - zagadka 04.05.04, 10:00 nie zgadliście, był tylko kierowca, no chyba że konduktor sie gdzieś ukrywał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SzK Re: Linia B - zagadka IP: *.pabianice.pl 04.05.04, 10:06 Ech, chodziło mi o zero pasażerów... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Linia B - zagadka IP: *.toya.net.pl 04.05.04, 10:30 Jak model autobusu jeździ na tym "B"? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: Linia B - zagadka 04.05.04, 10:43 volvo, nie znam sie dokładnie ale któres z tych najnowszych, krótkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Linia B - zagadka IP: *.tpnets.com 04.05.04, 13:37 Volvo 7000 z najnowszej serii z jasnymi wyświetlaczami. Rano (8-9) widziałem "B" na Narutowicza, równiez pusty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Linia B - zagadka IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 04.05.04, 13:37 Podobno mial byc automat z biletami, wiec sprawa jasna. Z tegoz samego powodu pewnie nie bylo konduktora. Odpowiedz Link Zgłoś
play_lodz Ja jechałem - refleksje 04.05.04, 13:43 Skorzystałem dziś z usług Miejskiego Przewoźnika Komercyjnego na linii "B" i oto moje spostrzeżenia: Po pierwsze , dziś rano wozili za darmo. Wsiadłem o 7 rano - kierowca pouczył mnie, że wsiada się przednimi drzwiami, że nie ma migawek itp, że bilet dwa złote no i że w ramach promocji przewiezie mnie za darmo :P Byłem jedynym pasażerem aż do Julianowska/Zgierska gdzie wsiadł jeszcze jeden człowiek. Przy rondzie powstańców 1863 wsiadły 2 kobiety, ale jak kierowca zaczął coś tam o dwóch złotych, to już miały wysiadać. Ale promocja obejmowała wszystkie poranne kursy. Więc w 4-osobowym składzie dojechaliśmy do cmentarza Doły, potem przystanek dalej wysiadł ten pan i sam dojechałem do Placu Dąbrowskiego. W międzyczasie głos z zajezdni przez radio kazał kierowcy spisywać ilość podróżnych. Od Placu Dąbrowskiego dalej autobus odjechał pusty.... Czekam na wasze spostrzeżenia :-) PS Autobus którym jechałem to VOLVO numer 3301 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Ja jechałem - refleksje IP: *.toya.net.pl 04.05.04, 14:49 Ja też widziałem, autobus, nie pasażerów. :) Nawet fotkę cyknąłem. :) pzdr, luki Odpowiedz Link Zgłoś
kmst120 Re: Ja jechałem - refleksje 04.05.04, 14:50 Gość portalu: luki napisał(a): > Ja też widziałem, autobus, nie pasażerów. :) Nawet fotkę cyknąłem. :) > > pzdr, > luki Proszę tą fotkę na maila....dziki.to@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Ja jechałem - refleksje IP: *.toya.net.pl 04.05.04, 15:04 OK, tylko ja nie robię cyfrakiem, więc to zaraz nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_pabianice Re: Ja jechałem - refleksje IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.04, 19:30 W "B" nie jeżdżą konduktorzy! Bilety sprzedaje kierowca i automat. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Linia B - zagadka 04.05.04, 20:56 cóż... przy takim rozkładzie (i takiej trasie!) nie można się dziwić... ale może ludzie jeszcze nie wiedzą/musza się przyzwyczaić-i chociaż kilka osób na kurs po tygodniu, dwóch będzie? (tak, sam w to nie wierzę). Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: Linia B - zagadka 04.05.04, 20:59 czy jest tu jakiś zdolny matematyk który szybko obliczyłby ilu pasażerów dziennie powinna ta linia wozić aby zwróciły się przynajmniej koszty paliwa i pensja kierowcy? Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Linia B - zagadka 04.05.04, 21:33 Organizujemy zakłady - kiedy zlikwidują "B"?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał_k Re: Linia B - zagadka IP: *.toya.net.pl 04.05.04, 21:43 No i Taufel już się możesz cieszyć - może się uda i Kropiwnickiemu i jego załodze coś nie wyjdzie. Jakie to miłe? Nie? Jak jeździ prywatna linia za 1 zł to wszyscy się oburzacie, jak MPK robi podobną linię to liczycie czas do jej upadku. Gratulacje miłośnicy komunikacji. Nie wiem czy puścili ją sensownie - może i nie - ale dyskusja nabiera radości dopiero wtedy gdy coś nie wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kmst120 Re: Linia B - zagadka 04.05.04, 22:23 Kt4o się oburzał to sie oburzał...linia jeździ już ponad rok i miesiąc i jakoś się trzyma... Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Linia B - zagadka 04.05.04, 23:03 sęk w tym, że "B" to linia za 2 złote, a nie za 1 złoty, do tego ma zupełnie niepraktyczną trasę (w przeciwieństwie do linii za złotówkę). Jeżeli mowa o linii za "złotówkę"-niektórzy krytykowali, bo nie wiadomo było, czy "operator" tejże linii płaci miastu za korzystanie z przystanków autobusowych...ciekawe czy hipermarkety już płacą,czy nikt w Łodzi nie widzi tego źródła zarobku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał_k Re: Linia B - zagadka IP: *.toya.net.pl 04.05.04, 23:59 Z tego co gdzieś czytałem, autobusy marketowe płacą miastu za korzystanie z przystanków. Wątpie by te wszystkie linie - a jest ich chyba kilkanaście - jeździły nielegalnie. Niektóre z nich wieszaja na przystankach - w kasetach - rozkłady - więc jak mają to robic po cichu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spott Re: Linia B - zagadka IP: *.pai.net.pl / 212.191.172.* 06.05.04, 00:18 Oki panowie pytanie za 100 pkt. bo ja z innego forum co to za linia B. Dzieki za info Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Linia B - zagadka 06.05.04, 08:01 miasta.gazeta.pl/lodz/1,35134,2044134.html Odpowiedz Link Zgłoś