Gość: GęśWacka To Freddy Cruger wychodzi z ziemi. IP: *.icpnet.pl 23.04.11, 21:28 I jego ofiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Tupolew, brzozy i wystające dłonie obok Grobu IP: *.toya.net.pl 23.04.11, 21:30 Gość portalu: lukasz napisał(a): > i tyle by było z nieupolityczniania kościłów w Polsce A niech sie koscioly upolityczniaja, gowno mnie to obchodzi. Mnie bardziej obchodzi, zeby polityka sie odkoscielnila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janczar42 Tupolew, brzozy i wystające dłonie obok Grobu P... IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.11, 21:36 To skrajny debilizm po polsku.!!!!!!!!!!!!!!!!!! - a klecha się jeszcze cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delegwan Tupolew, brzozy i wystające dłonie obok Grobu P... IP: 31.41.145.* 23.04.11, 21:38 Patrz Kościuszko na nas z góry-raz Polak skandował. I popatrzył się Kościuszko- wziął- i zwymiotował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Tupolew, brzozy i wystające dłonie obok Grobu P... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.11, 21:41 Dobry Boże widzisz tych durni i milczysz? co to ma wspólnego z Panem Bogiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZeSrak Wstyd i żenada IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.11, 21:49 Jednak to PiSdzielstwo to tępy i niezwykle ograniczony umysłowo naród. Najlepiej niech Jarosław poprowadzi swój naród z powrotem do swojego domu na dalekim wschodzie a Polskę zostawi Polakom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stokowiak na Stokach wierni maja kłopoty... IP: *.centertel.pl 23.04.11, 23:24 z głową... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Profanacja IP: *.wroclaw.mm.pl 23.04.11, 23:40 I tylko tyle można napisać na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
tomahawk.ld Tupolew, brzozy i wystające dłonie obok Grobu P... 24.04.11, 01:22 Znam X.Głowę z czasów Jego wikariatu na Chochoła.Miał dobry kontakt z młodzieżą,grał z chłoakami w piłkę, wielu zaczęło chodzić do kościoła.Dlaczego Bóg ukarał Go odbierając Mu rozum? Wesołych Świąt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Tupolew, brzozy i wystające dłonie obok Grobu IP: *.toya.net.pl 24.04.11, 09:13 >Znam X.Głowę z czasów Jego wikariatu na Chochoła.Miał dobry kontakt z młodzieżą,grał z chłoakami w piłkę, wielu zaczęło chodzić do kościoła.Dlaczego Bóg ukarał Go odbierając Mu rozum? Wesołych Świąt! To jest b.dobry człowiek, ale trochę brakło mu czuja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek48 Tupolew, brzozy i wystające dłonie obok Grobu P... IP: *.5.rev.vline.pl 24.04.11, 06:26 Beatyfikacja Lecha już blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Kapota Ręce opadają IP: *.180.29.166.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.04.11, 07:10 Jezusa złożyli pod ogonem. Nieładnie. Sugerują że to Lech zabił Jezusa każąc lądować. Przesada. Zbyt długi czas między tymi zdarzeniami. Kaczyński zabił siebie i 95 osób. "Ląduj dziadu!" - to jego ostatnia komenda jako zwierzchnika sił zbrojnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Wystarczyło wyjaśnić przyczyny katastrofy, IP: *.toya.net.pl 24.04.11, 07:24 ie kłamać, nie oddawać prowadzenia śledztwa Rosjanom, i nie byłoby takich szopek! Największą szopkę wokół katastrofy zrobił Tusk ze swoim rządem, Niesiołowskim, Grasień, Arabskim, Klichem, zaprzyjaźnionymi, jedynie słusznymi mediami, a nie kościół ze swoimi szopkami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ney Re: Wystarczyło wyjaśnić przyczyny katastrofy, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.11, 09:18 Poluzuj se gumke w bereciku,bo ci te dwa mózgowe zwoje uciska.Kosciół jest od modlenia i dojenia parafian,od polityki są tęższe głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej szkoda :( IP: *.toya.net.pl 24.04.11, 09:07 Znam tę parafię dobrze. Mam do niej duży sentyment bo kiedyś mieszkałem na Stokach. Do dzisiaj jeżdżę tam minimum raz w miesiącu na Mszę. Frekwencja jest niezła, poziom duszpasterstwa wysoki, kazania ciekawe i niepolityczne. Tym bardziej dziwi mnie decyzja o takim grobie Pańskim... Wczoraj na Wigilii Paschalnej Ks. Proboszcz tłumaczył że przekazał plastykowi który wykonał ten grób idee, aby obok prawdy o Zmartwychwstaniu Chrystusa zawierał także prawdę o kruchości ludzkiego życia. Ok, niech i tak będzie. Skutecznie zaszczepiłem się na Smoleńsk, na Jarosława Kaczyńskiego, na teksty o zaprzaństwie i prawdziwej polskości - to nie spowoduje, że przestanę chodzić do kościoła. Ale wiele osób odczuwa szczególną wrażliwość i o tym warto myśleć. Zwłaszcza, że to właśnie w Wielkanoc jest szansa dotarcia przez księży do osób, które jedynie w święta do kościoła chodzą. Szkoda tej zmarnowanej szansy... Odpowiedz Link Zgłoś
madera123 Re: szkoda :( 25.04.11, 22:46 Ja przestałam tu chodzić od tej niedzieli.Nie ma obowiązku chodzić na msze do swojej parafii. Odpowiedz Link Zgłoś
mineyko Tupolew, brzozy i wystające dłonie obok Grobu P... 24.04.11, 10:20 Zabrakło jedynie telefonu satelitarnego, być może sprawcy tego nieszczęścia!? Odpowiedz Link Zgłoś
wpm1 Paranoja. Ruski samolot i Grób Pański!!! 24.04.11, 11:53 To już przekracza wszelkie granice nie tylko dobrego smaku ale i przyzwoitości. Żeby w Polskim kościele na Grobie Pańskim eksponować części ruskiego samolotu, to co trzeba mieć w głowie? Sieczkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Tupolew, brzozy i wystające dłonie obok Grobu P... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.11, 19:01 Święta Wielkanocne-pamięć o tych co odeszli,,Zmartwychwstanie nowego..zaduma nad śmiercią,,odejściem i naszymi emocjami z tym związanymi,,nadzieją że TAM COŚ I KTOŚ jest i się spotkamy kiedyś,,GDZIE TU GAZETO W. POLITYKA??? A UKRZYŻOWANIE JEZSUSA PRZEZ ŻYDÓW TO NIE BYŁA POLITYKA KNESEDU I RZYMIAN---POLITYKA !! BEZMYSLNA NIENAWIŚĆ I ZYSKI FINANSOWE,,TAK JAK DZIŚ W "PO" I 10.04 !!! UWAŻĄM ŻE TRAGEDIA SMOLEŃSKA ZOSTANIE NA DŁUGO,,A W HISTORII ŚWIATA JUZ JEST !! O TUSKU I INNYCH NIKT NIE BĘDZIE PAMIĘTAŁ ZA 10 LAT...O KATASTROFIE BĘDĄ UCZYĆ SIĘ W HISTORII !! Odpowiedz Link Zgłoś
madera123 Re: Tupolew, brzozy i wystające dłonie obok Grobu 25.04.11, 23:08 O tych co odeszli wspomina się w Święto Zmarłych. Wielkanoc jest świętem ZWYCIĘSTWA CHRYSTUSA NAD ŚMIERCIĄ i ŚWIĘTEM ODKUPIENIA, więc gdzie tu Smoleńsk? Poza tym powtarzasz to co Kościół błędnie cały czas w Polsce wmawia wiernym, a jest tak ,że Żydzi skazali na zabicie przez ukrzyżowanie ŻYDA,również obrzezanego,jak oni wszyscy,syna ŻYDÓWKI ,która 6 dnia po porodzie poszła do Świątyni ofiarować syna Bogu ,a u Żydów ofiarowuje się syna przez OBRZEZANIE. Skazali Żyda,który ,nie chodził do żadnej szkoły,ale i nie pracował i mając 33 lata ,żył z jałmużny lub przywłaszczał sobie ,na jakiś czas ,dobra innych ,np:osiołka ,którym wjechał do Świątyni,tydzień wcześniej,tyle tylko ,że nie była to niedziela ,ale sobota ,bo to dzień święty dla Żydów.Był też utrzymywany przez Judasza ,syna bankiera,który ,skoro już wierzymy we wszystko,MUSIAŁ zdradzić Jezusa,bo inaczej nigdy by nie doszło do odkupienia ludzkości.To była KABAŁA.Judasz był perfidnie wykorzystany przez Odkupiciela,bo z góry jego zdrada była przewidziana i to właśnie on był wybrany do zdrady przez Jezusa,a jak walczyć z przeznaczeniem? Nie da się.W tej historii nic nie dzieje się przypadkiem.Przez przeszło trzysta lat po śmierci Chrystusa ,o tej religii mówiono ,że jest odłamem judaizmu ,więc pogódźmy się z tym ,że czcimy i modlimy się do ŻYDÓW.Może poczujemy silniejszą więź z tym narodem,bo to przecież "Bracia Starsi w wierze". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Stoków Byłem i nawet nie zauważyłem Z drugiej strony może IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.11, 22:04 to i lepiej bo poszedłem do tego kościoła zanieść święconkę a gdybym zauważył w nim motyw związany ze Smoleńskiem chyba odechciało by mi się świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
grastep00 Tupolew i bezmózgowie.......... 25.04.11, 09:31 Komentarz zbyteczny, bo to co wymyślił księżulo, zakrawa na czyn bezmózgowca. Wielebny każe ciemnemu ludowi modlic sie do blachy/fragment samolotu/. Widziałam,przezyłam szok ! Oburzenie "wiernych" sięgało zenitu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty pis Re: Tupolew i bezmózgowie.......... IP: *.toya.net.pl 25.04.11, 13:55 Ty to slepy ćwok jesteś...- gdzie ty tam masz blaschę??? Chyba ci sie kościoły pomyliły... Ja widzałem tam dwa sklejone frafmenty steropianu imitujące statecznik... ale każdy widzi co chce.. A rączki się nie ruszaly?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudi Tupolew, brzozy i wystające dłonie obok Grobu P... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.11, 10:36 To pytanie już dziś zadawałem - czy na Stokach nadal leją wodę "święconą" z brudnego kubła po farbie? Raz to widziałem i na tym zakończył się mój kontakt z tą firmą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty pis Re: Tupolew, brzozy i wystające dłonie obok Grobu IP: *.toya.net.pl 25.04.11, 14:11 Nie dziś lali z beczki po ogórkach....- fajnie było :-) Odpowiedz Link Zgłoś
madera123 Tupolew, brzozy i wystające dłonie obok Grobu P... 25.04.11, 22:30 Byłam zaskoczona tą dekoracją i dlatego nic nie wrzuciłam do skarbonki.Na mszę w niedzielę pojechaliśmy do Katedry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczur I do kogo to przesłanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.11, 10:50 Jak mi ktoś bliski umiera nagle to czarny mówi "niezbadane są wyroki boskie Bóg tak chciał itp Zatem jasne jest kto rozpylił mgłę i pir ...ł tupolewa na glebe I cały ten cyrk na chwałę bożą Wiedział co robi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emajla Tupolew, brzozy i wystające dłonie obok Grobu P... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.11, 20:38 dawno się tak nie uśmiałam z głupoty naszego kleru ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś