Dodaj do ulubionych

Zmarła druga ofiara zamieszek w Łodzi

IP: *.toya.net.pl 10.05.04, 17:47
co według was oznacza uznanie za zmarłego, czy ktoś przeczytał kodeks i wie,
co to znaczy informuję, że są to art. 29-32 kodeksu cywilnego, i na pewno w
tej sytuacji nie można nikogo zgodnie z prawem uznać za zmarłego, najpierw
sprawdzajcie informacje a potem dopiero je zamieszczajcie na stronach
tym bardziej, że chodzi o tak delikatną sprawę
Obserwuj wątek
    • Gość: Ciekawy Skoro Lepper jest wybawieniem Polski... IP: *.crowley.pl 10.05.04, 17:54
      ...różnie można interpretować te same fakty.

Pzdr
      • Gość: Jagnieszka Walka bandytów o prawo do noszenia masek IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.05.04, 18:33
        Dopiero co Komitet Helsiński oraz tzw. autorytety moralne gwałtownie
        zaprotestowały przeciwko nowej ustawie, która zabrania demonstrantom
        (tchórzliwym bandytom i chuliganom) zakrywać swoje twarze podczas demonstracji.
        Te pryncypialne protesty obrońców praw bandytów i chuliganów (o, przepraszam,
        praw człowieka...) wsparł prezydent RP, kierując stosowny wniosek do Trybunału
        Konstytucyjnego.
        Cała nadzieja w Trybunale.
        • Gość: wieki_brat mądra jagusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 22:27
          i żeby wszędzie były kamery i chipy i skanowanie dna oka plus pesela, wtedy
          takie fajne i miłe dziewuszki jak Ty będą mogły żyć spokojnie w bezpiecznym i
          oddresiarzonym kraju, brawo dla tej pani :)
          • Gość: Zooom ZAKAZAC PILKI NOZNEJ WIESZAC WSZYSTKICH KIBOLI IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.05.04, 23:54
            na suchych galeziach, wystarczy ustawic policjantow przy wyjsciu z boiska i
            mozna wszystkie karki wylapac i za sam wyglad wieszac
            • Gość: papuga Re: ZAKAZAC PILKI NOZNEJ WIESZAC WSZYSTKICH KIBOL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 06:15
              pospadali by.
              trzeba miec dwie rece i dwie nogi.
              oni maja dwa poldupki.
              a to nie jest glowa.
              jak poldupek z poldupkiem.
        • Gość: POLITYKA Re: LYSOLE ROZBROBY I POLITYKA IP: *.ists.pl / *.ists.pl 11.05.04, 01:48
          dresy to pionki sterowane przez skrajnie pracowicowe i nacjonalistyczne
          ugrupowania. W malopolsce np przewodniczacy LPR na malopolske a zarazem radny z
          rady Miasta organizuje kibicow podupadlego Hutnika, ktorego dofinansowywuje
          ciagle, na zadymy. Kibice mysla ze to dlug wdziecznosci za dofinansowanie wiec
          sluchaja go. Oskarzono go dzis o organizowanie zadymy na rynku krakowskim w
          piatek. Ciekaw jestem kto w Lodzi stoi za dresiarzami robiacymi awantury i nie
          bylbym zaskoczony jezeli bylby to ktos z LPRu lub MW. Studenci to wrogowie LPR.
          to przyszla inteligencja a ona nie chodzi do kosciola i nie da sie nia sterowac
          i ciagnac kasy jak z dewotek mieszkajacych na wsiach.
          • Gość: Barak Re: LYSOLE ROZBROBY I POLITYKA IP: *.pmp.one.pl 11.05.04, 16:21
            Ty sie pierdolnij w łep
            • Gość: Ted Re: LYSOLE ROZBROBY I POLITYKA IP: *.hanet.pl / 80.51.253.* 15.05.04, 01:17
              To ty się klepnij w łyse czółko.
              Zastanawiający jest ten medialny atak na policję. Może dlatego, że jest pod
              ręką i w odróżnieniu od aresztowanych bandytów ma poczucie winy.
              Carny marsz - jak mozna tak zmanipulować ludzi, żeby zapomnieli od kogo mogą
              dostać kijem bejsbolowym w głowę i nożem w żebro. Nie dziwię się łysym, bo
              jeśli nie rozumieją, że wiecznie łysi nie będą, to znaczy, że nadają się
              wyłącznie na resocjalizację.
      • Gość: ANTYCZUB Re: Skoro Lepper jest wybawieniem Polski... IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 10.05.04, 19:44
        Tak jest wybawieniem Polski idioto. Wreszcie moze skonczy z ANARCHIA
        • Gość: Qbass www.juwenalia2004-ul.prv.pl IP: *.vline.pl / *.vline.pl 10.05.04, 20:40
        • Gość: Travel Ty kanadyjski idioto! IP: *.acn.waw.pl 10.05.04, 21:28
          Zadyme w Łodzi spowodowała szalikowa hołota, na której to właśnie Lepper ma
          zamiar budować swoje bojówki do "walki z bogatymi", do represjonowania
          inteligencji.

Szalikowcy z premedytacją zaatakowali studentów własnie za to, że są
          wykształceni, że swoją przyszłość i sukces widzą w zjednoczonej Europie.

Prymityw polski nienawidzi ludzi wykształconych. Swego czasu karierę zrobiło w
          Polsce słowo "jajogłowy".

Indolencja służb porządkowych to inna żałosna pozostałość po komunizmie.
          Służby te, jak widać, są w stanie nadal okazywać swój "majestat" porządnemu
          obywatelowi, a w stosunku do bandziorów - pobłażliwość.
          • Gość: http://pamietamy.t Re: Ty lajdaku z grona bolszewickich gnid IP: *.bi-corp.com 10.05.04, 23:07
            spadaj doi swojego kola pop

pamietamy.tripod.com
          • Gość: kais Re: Ty kanadyjski idioto! IP: *.3miasto.net / *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 09:01
            sprobojcie pomyslec jak te lyse ciule, po co w to mieszac polityke media i inne. im chodzi tylko o to zeby sie naparzac - poprostu naparzac, bez ideologii. a czemu studentow? bo po co bic "swoich" jak mozna studentow..
      • Gość: GREGOR ...MAMY DLA WAS BUTELKI Z BENZYNĄ I KAMIENIE IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.04, 00:19
        wymierzone w ciebie panie DECYDENCIE...
        widzę z komentarzy że trzeba zabić psy, kiboli, łysych A BRAK głosu
        refleksji, zastanowienia, MEDIA urządzają hucpę, grają emocjami ...a nikogo nie
        stać na komentarz dlaczego ginie dwoje ludzi (winnych/ niewinnych), dlaczego
        dochodzi do tego że grupa kolesi idzie zrobić zadymę, uszkodzić innych- Każdy
        kto ma odrobinę oleju w głowie zauważy że to głos FRUSTRACJI, BEZNADZIEJI ,
        braku szans, nie zgody na poniżenie i zerowych perspektyw...

NIE ZGODY na cwaniaków w polityce, mediach, biznesie, NIE ZGODY na fortuny w 5
        minut KULCZYKÓW, PISKORSKICH, Michników etc., NIE ZGODY na panstwo kolesi,
        komuchów spijających smietanę, operetkowych prezydentów, i gości w parlamencie
        którzy reprezentują jedynie siebie/rodziny i znajomych .

Wybiórczej która zachęca wykształconych do opuszczenia NASZEGO kraju i
        podcierania dupy Anglikom, Szwedom, czy innym nacjom. A do policji trafiają
        tacy sami beznadziejni desperaci którzy są na tyle głupi, niezorganizowani, z
        ogłupiałymi niewolniczymi myślami nie są w stanie rozpoznać że strzelają
        amunicją na słonie... do ludzi... ku..wa do ludzi a nie do zwierząt.

Ps. Co dziś słyszałem na ulicy: „ – Następnym razem na ulice wyjdzie 3 miliony
        bezrobotnych... czym wtedy będą strzelać...?”

Jesteś niewinny... pierwszy rzuć we mnie kamieniem...
        • Gość: Decydent ojoj,strasznie bym się ciebie bał .. IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 11.05.04, 00:26
          gdybym nie wiedział,że tacy jak ty potrafia tylko pierdzieć w stołek
        • Gość: Odwet STRYCZEK DLA HOLOTY LODZKIEJ.... IP: 202.129.78.* 11.05.04, 00:31
          ... nastepnym razem grupe chuliganow potraktowac z granatnika!!!
        • Gość: Blago Tebi Re: ...MAMY DLA WAS BUTELKI Z BENZYNĄ I KAMIENIE IP: *.crowley.pl 11.05.04, 10:29
          "Niezgoda" się pisze łącznie. Nie zgadzam się na gwałt na ortografii!
      • Gość: RAMBO Re: Skoro Lepper jest wybawieniem Polski... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 06:36
        PROPONUJE.
        TO PANSTWO JEST NUL.
        DALI NAM "WSZYSTKO" W SWOJE RECE.
        UTWORZMY TERZ POLICJE OBYWATELSKA.
        GOLI,DRESIARZE,INNI....................

MIESZKANCY OSIEDLI,BLOKOW-TEZ GDZIES PRACOWALI.

NIE SA DUPKAMI.

MAJA JUZ TEGO DOSC.

BOJA SIE SWOICH SYNOW. COREK TEZ.

JESTEM PRAWIE KOMANDOSEM(W POLSCE NUL).

TRZEBA ZACZAC OD GORY.

MLODZIEZ NIE JEST ZLA.

PRZYKLADY,PRZYKLADY,PRZYKLADY......................

AFERY,AFERY,AFERY...................................

• Gość: Lidka Brak mi slow !!! IP: *.cybernet.ch 10.05.04, 17:55
      Po prostu brak mi slow !!!
      • Gość: ja Re: Brak mi slow !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 21:55
        ty chyba stary jestes popierdolony
      • Gość: ANDRZEJ L. BALCEROWICZ MUSI ODEJŚĆ IP: 217.153.134.* 11.05.04, 06:46
        • Gość: Ted Re: BALCEROWICZ MUSI ODEJŚĆ IP: *.hanet.pl / 80.51.253.* 15.05.04, 01:25
          Komuno wróć !!!
    • Gość: klara Re: Zmarła druga ofiara zamieszek w Łodzi IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.04, 17:58
      smutno :( niebo płacze.....
    • Gość: Mithrandir Skuteczność ? Szkoda tylko że nie taka jak trzeba. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 18:03
      Cholera, jak policja nie potrafi strzelać to powinni strzelać do niej...nie
      słyszałem żeby żadna z ofiar czy rannych osób była tymi które nie były
      zaproszone. Szkoda, że Ci łysi nie mieli ze sobą jkiejś broni, najlepiej
      maszynowej...
      • Gość: jarqlo Re: Skuteczność ? Szkoda tylko że nie taka jak tr IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 10.05.04, 18:04
        szkoda ze kule dosiegnely niewinnych ludzi a nie kiboli
        • Gość: Grzegorz Re: Skuteczność ? Szkoda tylko że nie taka jak tr IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 10.05.04, 19:37
          Dokładnie tego mi żal, ze nie wytłukli tej bandy kretynów, która zaczęła tą
          rozróbę
          • Gość: http://pamietamy.t Re: nic straconego, wychyl sie dostatecznie mocno IP: *.bi-corp.com 10.05.04, 23:09
            przez okno
            i poglebiaj ten ruch az do skutku

pamietamy.tripod.com
      • Gość: agnieszka Wieczne odpoczywanie racz Jej dac Panie, a swiatlo IP: *.acn.pl 10.05.04, 19:44
        Zal mi strasznie tej mlodej dziewczyny!Niech spoczywa w pokoju. Niech Bog Ja
        przyjmie do swej chwaly. Tak mlodo umarla
        Wieczny Odpoczynek racz Jej i innym ofarom Panie a swiatlosc wiekuista niechaj
        Jej swieci na wieki wiekow Amen
      • Gość: agnieszka Wieczne odpoczywanie racz Jej dac Panie, a swiatlo IP: *.acn.pl 10.05.04, 19:45
        Zal mi strasznie tej mlodej dziewczyny!Niech spoczywa w pokoju. Niech Bog Ja
        przyjmie do swej chwaly. Tak mlodo umarla
        Wieczny Odpoczynek racz Jej dac i innym ofarom Panie a swiatlosc wiekuista
        niechaj Jej swieci na wieki wiekow Amen
      • Gość: Ted Re: Skuteczność ? Szkoda tylko że nie taka jak tr IP: *.hanet.pl / 80.51.253.* 15.05.04, 01:31
        Mam tylko nadzieję, że kiedyś spotkasz swoje przeznaczenie w postaci czterech-
        pięciu łysoli z psem. Jeśli będą uzbrojeni, to być może uda im się zastrzelić
        interweniujących policjantów i obronią swój łup. A ty będziesz tylko liczył
        sekundy, jakie ci zostały do końca życia ...
    • keridwen o czym ty mowisz, wyjatkowy znawco prawa? 10.05.04, 18:06
      art. 29 - 31 kc mowia o uznaniu za zmarlego w przypadku wypadku lotniczego,
      katastrofy statku, zaginiecia itp
      jedynym art, ktory jako tako mozna przykleic do tej sytuacji jest art. 32...ale
      w nim jest mowa o kilku osobach, ktore gina w tym samym momencie w wyniku
      nieszczesliwego wypadku [ czytaj samochodowego, lotniczego itp].
      • Gość: znawca Re: o czym ty mowisz, wyjatkowy znawco prawa? IP: *.toya.net.pl 10.05.04, 18:10
        no właśnie pewnie nie zrozumiałeś, ale chciałam właśnie to pokazać nie ma
        takiej instytucji w sytuacji uznania za zmarłego w ciągu 1 dnia i tyle
        • keridwen rece na lezaco. 11.05.04, 01:01
          rece opadaja....

czyli jak ktos przystawi ci pistolet do glowy i wystrzeli, to nikt nie jest w
          stanie stwierdzic, ze zmarles... w przeciagu jednego dnia, tak?

prosze sie zastanowic o czym sie pisze... phi.
      • Gość: Grzes Policja=mordercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 18:10
        Jebac policyjnych mordercow!!! Mam nadzieje, ze zaplacicie za to niedouczone
        policyjne wiesniaki!!!!!!!
        • Gość: Gregor Re: Policja=mordercy IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 10.05.04, 18:15
          Mysla ze sa bezkarni. Cos ostatnio za cesto zdazaja sie te pomylki!! Powinni
          isc do pierdla jak normalny obywatel.
          Jak ja ich nie trawie wiem ze sa potrzebni).
          Taki chuj wyjme im wszystko z kieszeni!
          • Gość: Grzegorz wcale się nie dziwię,że strzelają do takich jak wy IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.05.04, 18:23
            • Gość: Bartek Re: wcale się nie dziwię,że strzelają do takich j IP: *.mirtel.net / *.mirtel.pl 10.05.04, 18:52
              Wlasnie, wlasnie, jak widze w teleexpresie dresikow , ktorzy wypowiadaja sie na
              tematy brutalnosci policji a sami wszczynaja takie burdy, to mam chęć sam wziąć
              dłuuuugą broń. Osobiscie widzialem poczatki bitwy i jak tylko policjanci
              przeladowywali bron to ci bandyci napierali z kawalkami plyt chodnikowych na
              kordon policjantow stojacy (na ich swoje szczescie) za tarczami, a kiedy znowu
              pojawiły się strzały podwijali ogony i uciekali...
              • Gość: gangsta Ten chlopak co zginął TO BYŁ DRECHOL!!!!!!!!! IP: *.Astral.Lodz.PL 10.05.04, 22:29
                Wcale go nie żałuję, płaczę nad losem tej dziewczyny ale wiem skąd był ten
                chłopak i to nie był grzeczny synek, a jego kumple to tępe łyski.
                • Gość: http://pamietamy.t Re: takie jak ty? IP: *.westworld.ca 10.05.04, 23:42
                  pamietamy.tripod.com
              • Gość: Dobromir Re: wcale się nie dziwię,że strzelają do takich j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 08:37
                Wreszcie jakiś głos rozsądku ... Wszyscy psy wieszają na policji (fakt,
                zawinili - nie próbuję wybielać faktów), ale to nie policja zaczęła burdy ...

Ludzie, opanujcie się! Media zrobiły nagonkę na policję, biednych chłopaków
                zarabiających po 800-1000 PLN, którzy raz na 2 miechy mają strzelanie (po 5
                naboi), a nie widzi problemu w bandzie rozwydrzonej młodzieży, która widać nie
                ma alternatywy na spędzanie wolnego czasu.

Pozdrawiam i liczę na głos rozsądku w narodzie.

P.S. Nie jestem policjantem ani nie mam policjantów w rodzinie.
            • Gość: 209 Re: wcale się nie dziwię,że strzelają do takich j IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 10.05.04, 19:58
              Tacy jak on to tez i tacy jak ty. I ja. I cala reszta. Dla policjanta jestesmy
              my i oni. Dzis strzelali do dresow, jutro strzela do ciebie. Jesli juz zgodza
              sie wszyscy, ze musimy trzymac psy, to chyba zgodze sie tez, ze najlepiej na
              krotkiej smyczy. Konsekwencja niedopatrzenia bedzie panstwo w ktorym kazdy
              idiota (to generalnie sa idioci, tepaki i nade wszystko sadysci z kompleksami;
              idealisci nie wytrzymuja i albo odchodza albo strzelaja sobie w glowe) w chwili
              bezposredniego spotkania z TOBA bedzie mogl zrobic co tylko nie przyjdzie mu do
              glowy, a Ty, JESLI przezyjesz bedziesz mogl sie skarzyc do kogo chcesz. Albo
              zlozyc podanie o przyjecie do szwajcarskiej marynarki wojennej. Z jednakowym
              efektem.
              • platypus2 Re: wcale się nie dziwię,że strzelają do takich j 11.05.04, 14:08
                jak czytam taki bulszit, to mam ochotę kogoś uszkodzić. drogi kolego 290, może do Ciebie nie dociera prosty fakt, że policja (w założeniu!! bo wiem, że bywa różnie) jest organizacją cholernie potrzebną i służącą bardzo słusznym celom.

poza tym oczywiście:
                1. jest niedofinansowana, więc nie ma kasy na szkolenia, dokształcanie pracowników, dobry sprzęt, itd.
                2. w związku z generalnym niedofinansowaniem resortu policjanci zarabiają skandalicznie mało - a w końcu wykonują bardzo potrzebny i bardzo niebezpieczny zawód!
                3. do policji przyjmowani są nieodpowiedni ludzie, a nawet ci odpowiedni nie są wyszkoleni, jak należy.
                4. policja ma w polsce strasznie gówniane uprawnienia! w normalnym kraju jest oczywiste, że jeżeli policjant widzi kolesia, który przy pomocy kija bejsbolowego próbuje zatłuc kogoś na śmierć, to ma prawo nie tylko czternaście razy strzelić w powietrze i krzyknąć "stój chamie!", ale najnormalniej na świecie strzelić do sk**syna. i dzięki temu istnieje konieczność wyszkolenia policji - tak, żeby w czasie zamieszek nie wpadała w panikę i nie strzelała do kogo popadnie. polski policjant może użyć broni tylko wtedy, kiedy ktoś przejedzie mu po radiowozie serią z karabinu maszynkowego. a wtedy też raczej nie strzeli, bo nie do końca wie, jak...

generalnie policji potrzebna jest duża kasa i wprowadzenie zasady "zero tolerancji" - żeby ludzie nie bali się wychodzić z domu, a żeby takie dresy jak ta banda troglodytów z łodzi nie czuła się bezkarna.

policja nie jest wrogiem. wrogiem jest policja źle wyszkolona, źle uzbrojona i niedofinansowana...
          • Gość: WRONKI Re: Policja=mordercy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 06:22
            CZEKAMY,CZEKAMY
            WRONKI,STRZELCE OPOLSKIE. .............
            BARDZO LUBIMY TYCH Z POLICJI.......
            SZCZEGOLNIE TYCH....................
          • Gość: Ted Re: Policja=mordercy IP: *.hanet.pl / 80.51.253.* 15.05.04, 01:35
            Piszesz, a właściwie bazgrzesz, jakbyś dopiero co z tego pierdla wyszedł.
    • gisi A poem titled: 'kolejny raz' 10.05.04, 18:12
      Policja kolejny raz okazała się niekopetętna. Zamiast strzelać do pseudokibiców
      (dzieci ulicy) to morduje młodych niewinnych ludzi. Ochrona kolejny raz
      pokazała 'mięśnie'. Co zrobiła kiedy pseudokibice się pojawili? Dali w nogi!
      Lekarze kolejny raz się nie pośpieszyli aby uratować młodego człowieka. Aby nie
      było tak aby polacy kolejny raz wybrali ćwoka na prezydenta (Lepper musi
      odejść). Bo jesli tak się stanie to niestety bedą kolejne razy...
    • Gość: Rheeya Re: Zmarła druga ofiara zamieszek w Łodzi IP: *.intergeo.pl / *.r.intergeo.pl 10.05.04, 18:15
      Teraz to juz bedzie tak, ze zamiast od jakiegos bandziora to od policjanta
      bedziemy dostawac kulke w leb. Panstwo prawa? ludzie w jakim kraju my zyjemy???
      to mogl byc kazdy z nas!
      • Gość: Ted Re: Zmarła druga ofiara zamieszek w Łodzi IP: *.hanet.pl / 80.51.253.* 15.05.04, 01:46
        Najlepiej zarygluj sie w mieszkaniu, a chleb i mleko zamawiaj przez Internet.
        Mimo tych zabezpieczeń być może doczekasz się wizyty bandytów i z ulgą dowiesz
        się, że nie od policjantów, ale od nich dostaniesz kulkę w łeb ?
    • Gość: SZAMAN Re: Zmarła druga ofiara zamieszek w Łodzi IP: *.proxy.aol.com 10.05.04, 18:16
      CZY POZA 'SENSACYJNYMI' DONIESIENIAMI KTOS MOZE WYJASNIC. CZY OFIARY
      POSTRZELONE PRZEZ ZOMO TO STUDENCI, CZY LUMPY. NIE MOGE ZROZUMIEC, DLACZEGO
      STUDENCI MIELIBY ATAKOWAC POLICJANTOW, KTORZY JAKOBY PODEJMOWALI DZIALANIA W
      ICH OBRONIE. A LUMPOW TRZEBA TEPIC WSZELKIMI SPOSOBAMI.
      • Gość: Zenon Re: Zmarła druga ofiara zamieszek w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 19:43
        Pierwsza z ofiar to byl lodzki kibol. Druga, niestety, chyba osoba postronna.
        Tej pierwszej mi nie zal - jak to slusznie okresliles zwykly lump, ktory w swym
        parszywym zyciu mogl jeszcze wyrzadzic wielu porzadnym ludziom wiele krzywd. Za
        druga zmowilem modlitwe.
      • Gość: http://pamietamy.t Re: proponuje zaczac od ciebie-lumpie z aol IP: *.westworld.ca 10.05.04, 23:45
        pamietamy.tripod.com
    • Gość: siker Dyma dla Kalisza,żółta kartka dla Belki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 18:20
    • Gość: JA TROCHE FAKTOW IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 10.05.04, 18:23
      Minuta ciszy nad tą dziewczyną.....
      Pierwszą ofiarą był chłopak biegnący w stronę policji, z kamieniem w ręku.
      osoby postronne miały czas odejść z tamtąd ale oni zostali pooglądać
      Cała zadyma była szykowana wześniej; zdzwaniali się telefonami, większa grupa z
      bejsbolami czekała z tyłu na przyjazd policji.
      Policja wystrzeliła więcej pocisków ostrych niż podają, chociaz to tylko mogą
      stwierdzić specjaliści.
      .............
      • Gość: cs dopiero teraz bedzie problem IP: *.k241.webspeed.dk 10.05.04, 21:42
        dresiarze beda dopiero teraz terroryzowac cale miasta, a policja bedzie sie
        bala ich tknac
        tak juz bywalo
        to co sie stalo to dopiero bedize tragedia dla wielu ludzi
        • Gość: http://pamietamy.t Re: masz racje ty jestes problemem tego kraju juz IP: *.westworld.ca 10.05.04, 23:47
          od prawie 60 lat

pamietamy.tripod.com
          • Gość: rydzyk ty już nie jesteś problemem tego kraju... IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.05.04, 23:52
            jednego oszołoma mniej
    • Gość: wacio Re: Zmarła druga ofiara zamieszek w Łodzi IP: *.coi.waw.pl 10.05.04, 18:26
      istnieją określone procedury postępowania mające na celu stwierdzenie śmierci
      mózgu, GW napisała to wyraźnie (nie jestem specem od prawa cywilnego, ale w tej
      materii decyduje chyba nie kodeks cywilny ale określone procedury medyczne)

• Gość: anest Re: Zmarła druga ofiara zamieszek w Łodzi IP: 80.51.205.* 10.05.04, 18:27
      otóż- jest to jak najbardziej zgodne z prawem. W obliczu nieodwracalności
      strukturalnego uszkodzenia ośrodkowego układu nerwowego, po stwierdzeniu
      śpiączki mózgowej wysuwa się podejrzenie śmierci pnia mózgu (jest to stan
      tożsamy ze śmiercią osobniczą). W celu potwierdzenia lub wykluczenia tego
      podejrzenia zbiera sie komisja 3 lekarzy ( zwykle są to specjaliści:
      anestezjolog, neurolog i internista). Analizują stan chorego, dokumentację i
      wykonują 2 serie dokładnych, ściśle określonych prób klinicznych. Odstęp między
      kolejnym seriami badań to 3 godziny. Dopiero po negatywnym wyniku wszystkich
      badań w obydwu seriach komisja stwierdza śmierć pnia mózgu. Od tej chwili
      pacjent uznany zostaje za zmarłego i ustaje obowiązek leczenia . Skutkiem tego
      można- i należy- np: odłączyć zwłoki od respiratora lub zatrzymać wlew leków
      utrzymujących ciśnienie krwi. Przepraszam za długawy wykład ale temat jest
      trudny i ważny a w dyskutowanym artykule nie ma chyba błędów. A "cywilistka"
      powina chyba znać ustawę o przeszczepianiu narządów. Znam się trochę na tym bo
      sam wiele razy brałem udział w takich komisjach. A samo zdarzenie w Łodzi to
      koszmar!
      • Gość: http://pamietamy.t Re: ciekawe czy ta komisja tez tak profesjonalna IP: *.westworld.ca 10.05.04, 23:51
        jak profesjonalni byli policjanci i minister msw kali-sz

pamietamy.tripod.com
        • Gość: komuszek uspokójcie sie dziadku IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.05.04, 23:56
          bo was szlag trafi na obcej ziemi
    • Gość: blanka Re: Zmarła druga ofiara zamieszek w Łodzi IP: *.autocom.pl 10.05.04, 18:32
      życie choć piękne tak krótkie jest ... 23 lata to całe życie przed sobą, ja mam
      22 też jestem studentką, zapalmy świeczkę za Monikę.
    • matti.x Re: śmierć mózgowa 10.05.04, 18:56
      Gość portalu: cywilistka napisał(a):

> co według was oznacza uznanie za zmarłego, czy ktoś przeczytał kodeks i wie,
      > co to znaczy informuję, że są to art. 29-32 kodeksu cywilnego, i na pewno w
      > tej sytuacji nie można nikogo zgodnie z prawem uznać za zmarłego, najpierw
      > sprawdzajcie informacje a potem dopiero je zamieszczajcie na stronach
      > tym bardziej, że chodzi o tak delikatną sprawę

Nie jestem prawnikiem ani lekarzem (co chyba bardziej by tu było przydatne).
      Ale obawiam się, ze to Ty czegoś tu nie zrozumiałaś i że to nie zacytowane
      przepisy Kodeksu Cywilnego mają tu zastosowanie.

Zajrzyj na: www.mp.pl/kurier/show.php?aid=1141
      (nic lepszego chwilowo nie znalazłem, ale jako prawnik na pewno
      dalej już sobie poradzisz)

Z tego, co sobie mgliście przypominam, śmierć mózgową stwierdza komisja
      złożona z trzech lekarzy. Robi się w tym celu m.in. EEG, przy czym są
      bardzo konkretne przepisy (nie wiem gdzie), które określają ile
      zapisów ma być wykonanych, w jakim odstępie czasu, itd. Jak również,
      zdaje się to, że te zapisy muszą być w jakichś fragmentach izoelektryczne.

Znowu, nie pamiętam dokładnie wszystkiego (pomijając już, że nie jestem
      specjalistą ... może znajdzie się tu jednak jakiś lekarz?), niemniej tu
      nie chodzi nawet chyba o śmierć całego mózgu per-se. Wystarcza, że stwierdzi
      się poważne i nieodwracalne uszkodzenie pnia mózgu. Obwarowań, jest jak
      sądze dużo. Co w tym wszystkim jest dodatkowo przykre, to fakt, że wobec
      takiej komisyjnej decyzji rodzina nie ma możliwości sprzeciwu i pacjenta
      można odłączyć od aparatury.

Niemniej nie wystarcza do tego sam przewlekły stan wegetatywny - aż tak
      proste to nie jest. Moja mama spędziła podłączona do aparatury prawie
      trzy miesiące. Miała również uszkodzenie pnia mózgu (w wyniku kolejnego
      udaru). Niemniej kwestia stwierdzenia śmierci mózgowej - na szczeście
      (w tym nieszczęściu) w ogóle się nie pojawiła.

To co mnie zaskoczyło, to fakt, że cała ta procedura jest aż tak szybka.

W sumie, te kwestie prawne nie są może aż tak istotne (poza tym, że
      GW raczej nic tu głupiego nie napisała).
      Zmarła młoda dziewczyna i to jest tragedia:(
    • Gość: fuck_the_police Re: Zmarła druga ofiara zamieszek w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 18:59
      teraz wypadało by skasować paru funkcjonariuszy, ot tak dla symetrii...
      • Gość: grze Re: Zmarła druga ofiara zamieszek w Łodzi IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 10.05.04, 19:40
        a może wypadałoby skasować paru bezmuzgich dresiarzy tak dla równowagi
      • Gość: grzeg Re: Zmarła druga ofiara zamieszek w Łodzi IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 10.05.04, 19:41
        a może wypadałoby skasować paru bezmózgich dresiarzy tak dla dobra społeczeństwa
        • Gość: http://pamietamy.t Re:proponuje zacznij od siebie -powoli wychyl sie IP: *.westworld.ca 10.05.04, 23:54
          przez okno i poglebiaj ten ruch az do skutku

pamietamy.tripod.com
          • Gość: Ted Re:proponuje zacznij od siebie -powoli wychyl sie IP: *.hanet.pl / 80.51.253.* 15.05.04, 01:52
            Ależ ty jesteś nudny ...
        • Gość: rdb Re: Zmarła druga ofiara zamieszek w Łodzi IP: *.red.bezeqint.net 11.05.04, 00:00
          co by nie powidziec
          ale policja nie moze (to znaczy jak widac moze ale nie powinna) bekarnie zabijac
          przypadkowych osob co pare dni.

Jesli tak sie dzieje i to z taka czestosliwoscia to oznacza iz Policja nie jest
          przygotowana do noszenia i uzywania broni.
          Nic tego nie usprawiedliwia.

Ciekaw jestem sastystyki skutecznego uzycia broni w przypadku przestepcow, bo na
          razie slysze tylko o strzelaniu do przypadkowych osob
    • Gość: raffmo Re: Zmarła druga ofiara zamieszek w Łodzi IP: 195.94.201.* 10.05.04, 19:05
      Jestem w szoku...

bowiem okazało się niespodziewanie, że ta dziewczyna, która zmarła jest moją
      znajomą.
      Oczywiście była na Juwenaliach nie dla zadymy lecz by poprostu pobawić się.

Jak zwykle ucierpieli niewinni ludzie, a nie skurwysyny, które zaczęły tę
      burdę. Już nie wspominając o niekompetentnych ochroniarzach i policjantach,
      którzy boją się własnej pałki.
    • Gość: a zamknac mordy swinskie ryje!!!!!! IP: *.client.comcast.net 10.05.04, 19:10
      Tu sa winni milicjanci. Te kurwy strzelajace "przez pomylke" z ostrych naboi?
      kurwa kara smierci dla tych pojebanych
      ubekow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: gość Kalisz podaj się do dymisji ubeku IP: *.acn.pl 10.05.04, 19:24
        Tak wyglądają rządy byłych ubeków.

Tu nie chodzi o jakąś tam pomyłkę policjantów - ale całkowity rokład struktur
        państwa. Będzie tak długo, jak długo na stanowiskach siedzą byli towarzysze i
        ludzie kwaśniewskiego powoływani na stanowiska tylko po to aby wertować akta
        spraw i wymierzać zemstę za wykrycie przez Centralne Biuro Śledcze aferty
        starachowickiej - policjanci za bardzo się tam wykazali, więc kwaśniewski
        wprowadził swoich - najpierw olka a teraz swojego kalisza. Obaj spece od prawa,
        a więc wszystko miałobyć pięknie zatuszowane. W poznaniu rzecznik policji więc
        świadomie wciskał opowieści o tym że młody kierowca chciał zabić bezbronnych
        policjantów. Szkoda że nie nazwała tego chłopaka terrorystą - wtedy mogli by
        nawet wprowadzić wojsko do miasta. Teraz mamy kolejne opowieści o jakiejś
        pomyłce. To są świadome bezprawne działania tuszujące. Całkowity brak nadzoru i
        poszanowania procedur jak też lekceważenie życia ludzkiego. Podobnie jak
        zabójstwo górników w kopalni wójek - tak i tutaj - za taką akcję odpowiadają
        najwyższi zwierzchnicy - a więc minimum szef MSWiA odpowiadający za nadzór nad
        pracą policji. Ci policjanci nie mieli żadnego prawa strzelać na oślep - nawet
        kulami gulmowymi. W takiej sytuacji są inne procedury, które całkowicie olano.
        Podonie było w poznaniu, gdzie zapanowała całkowita samowola - a więc brak
        nadzoru. Skoro dzieje się to prawie jednocześnie w różnych miejscach , to
        znaczy że odpowiada za to centrala - a więc szef MSWiA - Ryszard Kalisz.
        • Gość: Adam Re: Kalisz podaj się do dymisji ubeku IP: *.lublin.pl 10.05.04, 19:41
          wiesz co ?? nie pie....ol !!!!!!!!
          • Gość: http://pamietamy.t Re:spadaj bolszewicka gnido ze swoim kali-szem IP: *.westworld.ca 10.05.04, 23:57
            pamietamy.tripod.com
      • Gość: J.S. Re: zamknac mordy swinskie ryje!!!!!! IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 11.05.04, 01:01
        Milcz
    • Gość: Daniel Re: Zmarła druga ofiara zamieszek w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 19:14
      Policjanci popelnili tragiczny blad. Ale prawdziwa przyczyna, to straszliwa
      agresja chuliganow.
      • Gość: http://pamietamy.t Re: spadaj bolszewicka gnido razem z kali-szem IP: *.westworld.ca 10.05.04, 23:59
        pamietamy.tripod.com
    • Gość: Obywatel RP Re: Zmarła druga ofiara zamieszek w Łodzi IP: *.net / 83.16.3.* 10.05.04, 19:19
      Na pytanie dlaczego policja stzelała do studentów a nie do "dresów" odpowiedź
      jest bardzo prosta. Po prostu policja nie znosi studentów. Po drugie "dresy" to
      odpowiedniki ich mentalności w "cywilu". Zrozumiałe, że nie będą strzelać do
      swoich...!!!

P.S.

Jak Kalisz nie widzi związku pomiędzy Poznaniem a Łodzią...????
      Dziwne. Tu i tam pracują ćwoki. Tu i tam jest burdel.
      Pewnie nie byłoby Łodzi gdyby od razu w Poznaniu wzięto za pysk kom.
      Tusińskiego...!!!????
      Pytanie - czy ktoś zna lepiej dzieje kariery Tusińskiego pochądzącego z
      Wałbrzycha...????
      Dlaczego jest on "nietykalny"...????

• Gość: medyk Re: Zmarła druga ofiara zamieszek w Łodzi IP: *.chok.kielce.pl 10.05.04, 19:19
      Nie masz racji cywilisto. Uznać kogoś za zmarłego w sensie medyczno-prawnym to
      stwierdzić zgon w sytuacji gdy zachowana jest czynność serca a mózg jest trwale
      uszkodzony, zwłaszcza jego pień.Wykonuje się ściśle określone testy, jest
      specjalna komisja etc. Pozdrawiam
      • Gość: gość Re: Zmarła druga ofiara zamieszek w Łodzi IP: *.compi.net.pl / *.crowley.pl 10.05.04, 19:51
        Nie masz racji medyku. Sens "medyczno - prawny" nie istnieje (albo - albo), a
        prawne "uznanie za zmarłego" pomyliło Ci się ze "stwierdzeniem zgonu". Poza
        kc "uznanie za zmarłego" w obrocie prawnym nie istnieje.
        Co do pnia w kontekście przeszczepów - nie "zwłaszcza" pień uszkodzony, tylko
        MUSI być pień uszkodzony, co nam daje śmierć mózgową. Wszystko to jest w
        rozporzadzeniu na które pośrednio się powołujesz.
        Co zas do cywilistki (bo to jest ona) to wskazuję, że inne reguły obowiązują
        przy pisaniu relacji w prasie, a inne przy pismie procesowym. Jak byśmy mieli
        ganić dziennikarza za zakżdym razem jak w relacji z procesu użyje
        słowa "dożywocie" to byśy zwariowali a poza tym i tak 99% populacji nie widzi
        różnicy. Z pozdrowieniami
    • Gość: Michał Re: Zmarła druga ofiara zamieszek w Łodzi IP: *.elpos.net 10.05.04, 19:24
      Człowiek zostaje uznany za zmarłego, gdy ponad wszelką wątpliwość zostanie
      stwierdzona śmierć pnia mózgu.
    • dragger Kim byl ten 20-latek? 10.05.04, 19:25
      A kim byla pierwsza ofiara - ten 19 czy 20-latek? Studentem? Gosciem? Czy
      ktoryms z kiboli?
      • Gość: x Re: Kim byl ten 20-latek? IP: *.lnet.pl 10.05.04, 19:27
        to był dres ze starego widzewa
        • dragger Re: Kim byl ten 20-latek? 10.05.04, 19:32
          > to był dres ze starego widzewa

Jezeli to prawda - to szkoda ze tylko jeden... Zeby tak zamiast tych 2
          postrzelonych kobiet bylo jeszcze kilku szalikowcow, to policjanci powinni po
          orderze dostac :-/
          • Gość: http://pamietamy.t Re: Kim byl ten 20-latek?nie wazne idioto IP: *.westworld.ca 11.05.04, 00:02
            mogl byc kazdy
            gdzie to hoduja takich przymulow antyspolecznych

pamietamy.tripod.com
    • Gość: EWA Zmarła druga ofiara zajść na osiedlu studenckim IP: *.euronet.net.pl 10.05.04, 19:32
      ODPOWIEDZ NA TAKIE ZACHOWANIE POICJI JEST BARDZO PROSTA: POLICJA MA ZBYT DUŻE
      PRAWA. JAK MOŻNA NA BEZBRONNEGO CZŁOWIEKA WYJŚĆ Z BRONIA. I TO JESZCZE Z OSTRĄ
      AMUNICJĄ. ONI TWIERDZA ŻE TO BYŁA POMYŁKA. NAJPIERW TEN CHŁOPAK KTÓREGO WZIELI
      ZA GANGSTERA, TERAZ KOLEJNE DWIE OFIARY. POLICJA TO TEŻ OFIARY, ALE
      LOSU!!!!!!!! DZIECIOM BRONI SIĘ NIE DAJE!!!!!! JAK NIE POTRAFI SIĘ OBCHODZIĆ Z
      PISTOLETEM TO NIECH ZNAJDZIE SOBIE INNĄ PRACE.
    • Gość: RAZHEL Re: Zmarła druga ofiara zamieszek w Łodzi IP: 62.233.180.* 10.05.04, 19:36
      dlaczego w tak krutkim czasie jest to jush druga pomylka Policji.. czyzby
      Policja czula sie bezkarna .. i strzela do niewinnych ludzi jak do kaczek Az
      szkoda slow mi o tym co oni wyrabiaja..aż strach wyjsc na ulice.. .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka