IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.11, 16:36
A no właśnie, mam spory problem z wyborem między tymi dwoma szkołami. Sprawa wygląda przede wszystkim tak, że o 13 słyszałam sporo niezbyt miłych pogłosek, zaś o 26 same pozytywy. Z drugiej strony, wybieram się na humana, później może jakieś studia językowe, no a w kwestii języka wygrywa 13.
26 zresztą jest dla mnie bardziej sprawdzone, bo siostra tę szkołę kończyła i ją sobie bardzo chwali.
Jak się przedstawiają wady/zalety tych szkół? Ktoś się w tym orientuje?
Obserwuj wątek
    • Gość: blanka Re: 26/13 LO? IP: *.retsat1.com.pl 26.05.11, 17:20
      W 13 prym wiedzie przede wszystkim francuski i jest to całkiem dobra szkoła, w 26 angielski stoi na naprawdę dobrym poziomie, poza tym jest jeszcze francuski, niemiecki, rosyjski lub hiszpański w zależności do jakiej klasy się wybierasz. Jak jest z innymi językami...sama się przekonasz. 26 to solidna, sprawdzona szkoła.
      • Gość: Red Re: 26/13 LO? IP: *.skomur.pl 27.05.11, 20:20
        Jezeli chodzi o 26 lo, jest to liceum bardziej scisle i klasa humanistyczna jest tylko jedna, wiec teoretycznie by ci bardziej pasowała 13, ale ja bym ci radził wybrac 26, poniewaz jest tam fajna atmosfera i ludzie, a to tak naprawde tez jest wazne.
        Sam zlozylem zaraz za 4 do 26, wiec byc moze bd chodzic do tej samej szkoly ; )
        Powodzenia.
        • Gość: Zert Re: 26/13 LO? IP: *.skomur.pl 29.05.11, 11:08
          Jezeli sie wybierasz na humana, a pozniej na studia jezykowe, to ja bym ci polecil IV lo. To jest blisko XIII nad ktora sie tez zastanawiasz i jest liceum humanistyczno-jezykowe, wiec akurat dla ciebie... ; )
          • Gość: tampam Re: 26/13 LO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.11, 21:13
            IV odrzuciłam na początku, raczej nie dla mnie ta szkoła : )

A wiecie może coś na temat atmosfery w 13? Bo nie wiem, czy dawać wiarę tym wszystkim pogłoskom o beznadziejnych nauczycielach itd.
            • Gość: Zert Re: 26/13 LO? IP: *.skomur.pl 31.05.11, 22:40
              Z XIII mam tylko jedna kolezanke, a psioczy na ta szkole strasznie...Najbardziej na ludzi i atmosfere. Tak wiec ja bym ci polecil XXVI, jezeli mialabys z tych dwoch wybierac i nawet jakbys miala wybierac ze wszystkich szkol w Łodzi, bo to naprawde fajne lo ; )
              Tak z ciekawosci, czemu nie chcesz do IV ? <Slyszalem ze to fajna szkola>.
              I jeszcze jedno pytanko, ty jestes rocznik 95', bo jak tak to juz przeciez skladalismy papiery, nie za pozno troche na wybor szkoly ? ; >
              • Gość: tampam Re: 26/13 LO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.11, 11:19
                Podanie złożyłam, ale potem jest jeden dzień w czerwcu, podczas którego można jeszcze zmienić wybór : )
                Do IV nie chcę głównie ze względu na znajomych, jacy się tam wybierają - nie bardzo mam ochotę znowu wylądować z nimi w jednej szkole, szczególnie, że nigdy specjalnie za nimi nie przepadałam - a do IV idzie ich dość sporo. Nie mój typ ludzi : )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka