Gość: kas IP: *.toya.net.pl 23.05.04, 16:43 Jak zwykle u nas na budowach!Kierownik budowy nie zauważył,że ściana ledwo się trzyma?Horror! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gość kas Re: Tragedia w Manufakturze IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.04, 08:22 Nie winiłbym za to kierownika ale pazernych właścicieli firm budowlanyc, ktorzy za nic mają BHP i życie ludzi pracujących na budowach, dla nich liczy się maxymalny zysk, a dziś na budowach kierownik jest w ich rekach przykrywką dla osiągania maxymalnych zysków. WOJTEK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek To skutek świadomej polityki inwestora IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.04, 08:32 Apsys obiecywał 3000 miejsc pracy ale zapomniał o dodać ilu zginie.... Maksymalne, bandyckie obniżania cen kotraktów z podwykonawcami musi prowadzić do łamania prawa i ośzćzędności na bezpieczeństwie, jakości itp. Ale formalnie Investor jest OK bo to nie jego pracownicy tylko podwykonawcy. A wiecie ile zarabiają ochroniarze zatrudniani przez Apsysa? niezcałe 3 zł za godzinę!!! Warto nadstawiać głowy?? Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 Re: To skutek świadomej polityki inwestora 24.05.04, 08:36 Gość portalu: marek napisał(a): > Warto nadstawiać głowy?? I od tego trzeba zacząć. Jak nie warto, to nie nadstawiać. I po problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 Yyyy że co? Przykrywką? 24.05.04, 08:35 Gość portalu: Gość kas napisał(a): > a dziś na budowach kierownik jest w ich rekach przykrywką dla > osiągania maxymalnych zysków. WOJTEK Że jak? Przykrywką dla osiągnięcia zysków? Czyli co, udają, że osiągają kierownika, a tak naprawdę osiągają ten zysk, czy jak. Bo ja nie rozumiem tu tej przykrywki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dota Re: Tragedia w Manufakturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 10:49 Firmy budowlane oszczędzają na wszystkim, za brak bezpieczeństwa odpowiedzialni są przede wszystkim właściciele firm. "Nie ma" często pieniędzy na podstawowe wyposażenie robotników, a co dopiero mówić o zapewnieniu należytego bezpieczeństwa. Za nadgodziny się nie płaci, firmy robią podwójne listy obecności (w razie kontroli z PIP to wszystko na papierze jest OK).Ludzie pracują na sprzęcie ,który pamięta jeszcze czasy dinozaurów. A pieniędzy "nie ma" bo właściciel musiał zmienić swój nowy samochód na jeszcze nowszy, albo musiał wyjechać po raz n-ty w tym roku na wakacje. Kierownik jest tylko po to by popedzać ludzi do pracy i pilnowac by wszystko było na czas. A jak mu coś nie odpowiada to może zawsze zrezygnować z pracy, na pewno znajdzie się ktoś na jego miejsce, za jeszcze mniejsze pieniądze. Tak się niestety u nas w kraju buduje...więc nic dziwnego, że się wali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olivia Gazeta tez godni za makabreską? Zdjęcia zabitych! IP: 212.244.53.* 24.05.04, 11:01 Wy tez chcecie szokowac i epatowac smiercia? Po co tez zdjecia trupów w czarnych foliach???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st1 popieram! IP: 217.153.157.* 24.05.04, 11:25 popierm! wszedzie tylko krew i trupy. Media strasznie mie z tym wnerwiają - nie dziwi mnie jak takie cos widze w Fakcie czy Superexpresie ale myslalem ze wyborcza ma swój poziom! Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Tragedia w Manufakturze 24.05.04, 11:01 Ludzie co wy się dziwicie, ża sciana "upadła". Wywalono całe stropy! Belki i kratownice, na których trzymały się piętra spinały ze sobą przeciwległe ściany. Przecież to było do przewidzenia, że tak wysokie mury (stare w dodatku) bez usztywnienia mogą w każdej chwili runąć. Czy one w ogóle były czymś podparte na czas budowania nowej konstrukcji wewnątrz? Bo coś mi się widzi, że nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Francuz zarządca!!! IP: *.scope.pl / 195.205.22.* 24.05.04, 15:51 Francuzi powinni za to odpowiadać! Jeżeli nie potrafią dozorować swojej budowy to jak będą zdolni do zarządzania tym kompleksem. Ludzi nie inwestujcie tam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga nie pozwólcie na tą inwestycję!!! IP: *.scope.pl / 195.205.22.* 24.05.04, 15:56 Na tych terenach spoczywa klątwa. W fabrykach Poznańskiego zawsze gineli niewinni ludzie teraz nic sie nie zmieniło. Tylko, ze w tamtych czasach nie było tak silnego prawa by ukarać wielkiego dziedzica jakim był Poznański. Mam nadzieje, ze w XXI wieku sądy już nabrały mocy by skarcić francuskiego inwestora, który nie potrafi dozorować własnej budowy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były znajdź sobie chłopa IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 24.05.04, 16:22 i przestań pieprzyć bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: znajdź sobie chłopa IP: *.scope.pl / 195.205.22.* 24.05.04, 16:24 A ja sie z nią zgadzam! Sam znajdź sobie chłopa skoro masz taką agresję do kobiet!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były a ty znajdź nauczyciela od j. polskiego IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 24.05.04, 16:26 agresją można DO KOGOŚ - pałać, ziać itp. nie można jej do nikogo mieć lub nie mie mieć. Poszukajcie z koleżanką sobie chłopa wspólnie, będzie Wam raźniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Klątwa IP: *.scope.pl / 195.205.22.* 24.05.04, 16:21 Na tych terenach spoczywa klątwa. W fabrykach Poznańskiego zawsze gineli niewinni ludzie teraz nic sie nie zmieniło. Tylko, ze w tamtych czasach nie było tak silnego prawa by ukarać wielkiego dziedzica jakim był Poznański. Mam nadzieje, ze w XXI wieku sądy już nabrały mocy by skarcić francuskiego inwestora, który nie potrafi dozorować własnej budowy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Klątwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 20:03 Wiem, że pracowały tam pewne osoby z mojej rodziny (praprapra). I w podaniach domowych o budowie fabryki wypowiadano się raczej dobrze o Poznańskim (nawet potrafił sam z taczką biegać). I z tego co wiem to rodzina zarobiła tam niezłe pieniądze (jako robotnicy) i kupili sobie godpodarstwo rolne pod Łodzią a tych pieniędzy. Nie opowiadaj więc bajek... MK Odpowiedz Link Zgłoś