jasam 23.05.04, 20:23 Rewelacyjny pomysł na promocje Łodzi. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzykowal Re: 600 maratończyków 23.05.04, 20:54 No to trzeba było biec :))) Ja zwlokłem tyłek z łóżka o 7.30 :))) pzdr Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
tgrzelczak Re: 600 maratończyków 23.05.04, 21:19 Gratulacje dla organizatorów. Cieszę się,że aby przebiec jakiś dłuższy dystans nie muszę "błąkać się po innych miastach". Wierzę, że nie jest to jednorazowy wystrzał, a po poziomie organizacji jestem pewien, że w przyszłym roku bedzie nas ponad 1000! DO ZOBACZENIA NA TRASIE II mBank Maratonu w Łodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tusia Re: 600 maratończyków IP: *.dial.pl 24.05.04, 14:38 Jako jeden z organizatorów z ramienia RKSu dziękuję za miłe słowa, napracowaliśmy się ale warto było :) uczciwie powiedziawszy nawet się popłakałam trochę ze wzruszenia kiedy zobaczyłam tylu startujących robiących rozgrzewkę. POprawimy ewentualne niedociągnięcia i będzie to najlepszy maraton ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzykowal To ja konkretnie... :) 24.05.04, 14:52 Z konstruktywnymi radami - na przyszły rok. 1.) Wszystkie osoby, które startowały na 2,5 km powtarzały to samo - bieg ten powinien być nie o 9 rano - to było bez sensu. Co innego maraton a co innego bieg masowy. Jeśli ma być masowy to o takiej godzienie, żeby nie trzeba w niedzielę wstawać o 7.30. 2.) Numery się zmywały, prawda? W przyszłym roku tak nie może być. Widzieliśmy jaki był z tym bałagan. Byłem wręcz świadkiem sytuacji jak jakiś pan organizator opieprzał (sic!) zawodnika o to, że nie ma numeru na koszulce a ten biedy ledwi wyzipiał zmęczony, że jak ma go mieć jak się zmył. 3.) Łapanka zawodników na mecie. To już nawet nie było zabawne, to był jakiś horror. Zawodnik po linii mety miał około metra, żeby wychamować bo jakaś kobieta łapała ich za ręce niemal krzycząc "gdzie numer?". No i ci z medalami, którzy zderzali się z zawodnikami. To po co były chipy? Taka osoba po 20 km biegu jest często wycieńczona i i nie można jej hamować w taki sposób i krzyczeć na nią jaki ma numer. 4.) Rozdanie nagród o 10.30 - jeden wielki bałagan więc nie ma co się rozwodzić. Poza tym w sumie miło i za to co dobrze było zrobione (większość oczywiście :) duże brawa. pzdr Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tusia Re: To ja konkretnie... :) IP: *.dial.pl 24.05.04, 14:59 dziękuję za uwagi - właśnie z tego wszystkiego zdawaliśmy sobie sprawę ale było za póxno na poprawki w tym roku, za to w przyszłym juz bedzie inaczej - umiemy w końcu wyciągac wnioski z własnych błędów :) cieszę się mimo wszytsko, ze większość uczestników uznała maraton za udany ... sami się zdziwiliśy, ze pierwszy raz i tyle gratulacji ..:) a co do uwag krytycznych przyjmujemy i zmienimy wszytskie błędne decyzje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolony Re: To ja konkretnie... :) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.04, 15:26 Tusia : podaj dokładny adres emailowy do RKS-u / takiego klubu nie ma nawet w PZLA/a swoją drogą to wyniki mogłyby być już na stronie mbanku!!!!Uważam, że niedociągnięć było więcej ale cóż wymagać od pierwszego w Polsce maratonu bez nagród pieniężnych!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: To ja konkretnie... :) IP: *.luc.lodz.arges.net.pl 24.05.04, 15:56 RKS Łódź to klub lekkoatletyczny z 80 letnią tradycją i jest członkiem PZLA obecnie trenuje w nim blisko 100 zawodników, a najlepsza zawodniczka Edyta Lewandowska w tym roku wywalczyła wiceistrzostwo Polski w Maratonie czasem 2;37,07 warto to wiedzieć zabierając się do dyskusji ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolony Re: To ja konkretnie... :) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.04, 16:44 Elka nosiłaś odcisk na dupie po nocniku jak ja grałem w siatkówkę na hali zalanej krwią po bokserach( też taka sekcja byla kiedys w RKS )przy ulicy Zjednoczenia 1.A Edycie współczuję ponieważ była tak blisko olimpiady w Atenach.Jeżeli odsyła się kogoś na stronę internetową to z adresem.Szukając RKS-u na sronach PZLA nie znalazłem linka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: To ja konkretnie... :) IP: *.toya.net.pl 26.05.04, 09:52 trzeba być delikatnie mówiąc niemądrym pisząc takie rzeczy nie wiedząc ile pracy i poświęcenia trzeba włożyć w organizację takiej imprezy. może ty spróbujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigant Re: To ja konkretnie... :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 14:01 Prawda jest ze z informacja jest kiepsko. Jeden nr tel. do RKS jaki znalazlem na stronie mbanku (na temat treningow przed biegiem) - czlowiek podal mi komorke do kobiety ktora obiecala ze wyniki beda dzisiaj. Swoja droga moglyby byc tez na tej stronie skoro podobno byly we wczorajszym wydaniu Gazety. :-(. Ale ogolnie fajnie było (że udało się dotrzeć do mety :-). ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: 600 maratończyków IP: 212.160.168.* 24.05.04, 08:50 Też uważam, że było super, choć dzisiaj rano nie mogłem wstać z kibla. W przyszłym roku też pobiegnę ale najpierw zamontuję w łazience uchwyty do wstawania ;))). Pozdro dla wszystkich, którzy startowali!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: 600 maratończyków IP: *.armada.pl 24.05.04, 09:32 Pomysl fajny ale w polaczeniu z targami w hali Expo i komuniami w katedrze miasto w czesci bylo sparalizowane. Dojazdy z retkini w kierunku Galerii na maxa utrudnione. W przyszlym roku moze petla maratonu powinna byc inaczej wyznaczona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biegacz Re: 600 maratończyków IP: 62.233.181.* 24.05.04, 10:14 Gdzie lista uczestników maratonu i półmaratonu, którzy ukończyli bieg? Miała być opublikowana w internecie z podaniem czasów każdego biegacza (czipy!) - to takie ważne( szczególnie dla biegaczy nie z czołówki )i jednocześnie proste do wykonania, skoro wywieszono wydruki komputerowe. I co ??!!! Nic . Szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tusia Re: 600 maratończyków IP: *.dial.pl 24.05.04, 14:40 wydrukowana jest w GW dzisiejszej i jutrezjszech chyb atez bedzie pólmaraton. Zapraszam tez na stronę Rudzkiego KLubu Sportowego myśle że już na dniach winniśmy zamieścić wszytsko. Ewentualnie jest tam adres meilowy - napisz do nas byśmy mieli Twojego meila :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RFR Re: 600 maratończyków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.04, 17:08 Wydrukowali .... Wszystko fajnie, tylko co z uczestnikami spoza Lodzi. Niestety na stronie gazety nie ma listy z wynikami. :( Podobnie na oficjalnej stronie maratonu. Za to - na pocieszenie - mozna na niej jeszcze ..... zglosic swe uczestnictwo w imprezie .... ;) PS: Co do plusow i minusow - zeby sie nie powtarzac: z wiekszoscia postulatow i uwag trudno sie nie zgodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielebny Re: 600 maratończyków IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.04, 17:24 są wyniki na stronie GW z Łódzką wkładką! Jutro wyniki półmaratonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaFlo Re: 600 maratończyków IP: *.smrw.lodz.pl 24.05.04, 10:25 Pomysł rzeczywiście godny pochwały szkoda tylko że musieli wyłączyć pół miasta z ruchu samochodowego i nie wyznaczyli żadnych objazdów. Jednym słowem powstał jeden wielki bałagan. Powinni to lepiej zorganizować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biegnący Re: 600 maratończyków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.04, 11:29 Pomysł może i dobry, ale po maratonie biegacze raczej są "troszeczkę" spoceni a organizatorzy niestety nie pomyśleli o tak ważnej sprawie jak prysznice dla zawodników. WSTYD - wyobraźcie sobie jak spocony maratończyk przebiera się bez mycia w czyste ciuchy i jedzie do domu tramwajem lub pociągiem, niezbyt miły zapach - PRAWDA????? Mam nadzieją , że na drugim maratonie nie będzie takiego problemu, bo inaczej nikt nie przyjedzie. No cóż początki są zawsze trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
krzykowal Re: 600 maratończyków 24.05.04, 11:36 Tramwajem? Przecież ludzie przyjechali samochodami z ościennych województw nawet. Ogólnie - organizacyjnie było trochę niedociągnięć. Ale to, że miasto było zablokowane - bo bez przesady. Jak by nie zablokowali tej ulicy - to by zablokowali inną - zawsze komuś by akurat nie pasowało. Poza tym była niedziela! pzdr Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tusia Re: 600 maratończyków IP: *.dial.pl 24.05.04, 14:48 uczymy się dopiero i pare spraw wymaga dociągnięć - zrobimy tak, ze będzie to najlepszy maraton w Polsce:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mocek Re: 600 maratończyków IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.04, 15:29 srali margali !!!!! "Lachowski nie poskąpi grosza" w to już nie uwierze !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sobek Re: 600 maratończyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 12:07 Rewelacyjna impreza tak trzymac mam nadzieję że za rok spotkamy znowu się wszyscy na starcie + jakieś dodatkowe 1000 osób!!!!!!!!!To by była rewelacja.Szkoda tylko że pogoda nie dopisała było by więcej kibiców na trasie!!!!!!!!!!!pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SEB Re: 600 maratończyków IP: 195.136.247.* 24.05.04, 12:43 Szkoda że organizator nie pomyslal o tym że maratończyk po biegu musi sie wykąpac w ludzkich warunkach a nie dzielic jeden zlew z innymi wielki minus czy w tej hali nie macie natrysków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł a za tydzień narty wodne na Stawach Stefańskiego IP: 80.50.190.* 24.05.04, 14:13 Pomysł imprezy - rewelacyjny. Mimo, że parę drobiazgów można było "zrobić" lepiej to i tak było rewelacyjnie, a entuzjazm organizatorów-wolontariuszy był zaraźliwy. Gratulacje dla wszystkich którzy dobiegli do mety. Polecam wszyskim kolejną sportową imprezę "z klimatem", która odbędzie się w Łodzi już za tydzień (28-30 maja) na Stawach Stefańskiego. Są to Mistrzostwa Polski w Narciarstwie Wodnym. Ponieważ jest to kolejna edycja zawodów a organizatorzy mają spore doświadczenie w organizacji imprez (m.in. YAPA od 1974 roku), więc nie powinny się przytrafiać różne niespodzianki. Pogoda zamierza się poprawić, więc liczę że będzie fantastycznie. Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titum Re: 600 maratończyków IP: *.visp.energis.pl 25.05.04, 12:49 Wszystkich Zainteresowanych mBank Maratonem , opiniami , uwagami etc. odsyłam na stronę Rudzkiego Klubu Sportowego www.rks.lodz.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigant Re: 600 maratończyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 14:24 Najwyrazniej w pierwszej 35 sie nie zmiescilem ;-). Mam nadzieje, ze i reszta bedzie sklasyfikowana. Ja mialem to szczescie, ze dzieki znajomej mialem sie gdzie wykapac. Bardzo podobala mi sie idea 4 petli, jak i start i meta w tym samym punkcie (zawsze to mozna sie w trakcie rozmyslic ;-). ) i do auta nie trzeba bylo jechac tramwajem. Pogoda super - zawsze to jakies urozmaicenie :-D. Numery - ja swoj mialem na mecie - schowalem do skarpetki :-). Troche sie balem startowac w Lodzi ze wzgledu na lokalna policje i pogotowie ratunkowe ale bolo OK (radosc okrutna przebiegac przez skrzyzowanie na czerwonym swietle na oczach i przy aprobacie policji,z pogotowia nie musialem kozystac). :-D. No i wolentariusze - im chyba nalerza sie najwieksze wyrazy uznania i podziekowania. Bylo super choc wstac musialem o 5 rano :-(. Odpowiedz Link Zgłoś