Dodaj do ulubionych

Hilton do sądu: pierwsza rozprawa 25 października

IP: *.171.73.226.static.crowley.pl 03.10.11, 12:53
i dobrze - niech płacą te 10 mln zł cwaniaki!!!
Obserwuj wątek
    • kcramsib Hilton do sądu: pierwsza rozprawa 25 października 03.10.11, 13:05
      Niech płacą niech płacą. Tylko co nam z tego - Hiltona nie mamy, wyburzonej kamienicy na rogu też nie... został pusty plac w centrum miasta. A podobno się buduje...
      • Gość: ech Re: Hilton do sądu: pierwsza rozprawa 25 paździer IP: *.4web.pl 03.10.11, 20:50
        Kto podpisywał taka umowę? Bo nie Sadzyński i nie Zdanowska.
    • Gość: 1232 Hilton do sądu: pierwsza rozprawa 25 października IP: 194.42.116.* 03.10.11, 13:11
      Jak uda się wyrwać te 10 baniek to będzie na jedną szynę w nowym dworcu fabrycznym.
    • Gość: ads wizualizacja byla zaxxxebista IP: *.belchatow.vectranet.pl 03.10.11, 13:42
      serio zajebist tak jak stadionu widzewa;)
    • Gość: LD%) Hilton do sądu: pierwsza rozprawa 25 października IP: *.umed.lodz.pl 03.10.11, 14:27
      miasto jeszcze nie zaczęło procesu a PO Hanna już wywiesza biała flagę - mecenasów to wy macie nie od parady
      • Gość: chistofforo Re: Hilton do sądu: pierwsza rozprawa 25 paździer IP: *.alstom.com 03.10.11, 15:32
        no właśnie, co to za kary umowne na taką śmiesznie niską kwotę? to dla nich idealna ugoda.pewnie mieliby straty rzędu setki milionów za inwestycję która nie przyniesie zysków w takim mieście jak Łódź. przepraszam bardzo, kto z całym szacunkiem miałby spać w tym hotelu na przedmieściach Warszawy?
        • Gość: bre Re: Hilton do sądu: pierwsza rozprawa 25 paździer IP: 195.117.22.* 03.10.11, 16:53
          spokojnie znajdą się chętni na noclegi. Nie mierz innych swoja miarą, jak masz za mało w kieszeni. To by już nie nasze zmartwienie było, a prestiz bardzo duży. W Katowicach jest również hotel pięciogwiazdkowy i wszystko jest ok.
        • Gość: maweric ale pier...icie kocopoły! IP: *.ip.netia.com.pl 03.10.11, 16:55
          Nie twierdze, że Hania to genialny prezydent, bo właśnie zacząłem pracę w Wawie i wyniosłem się z Łodzi....ale jak byś czytał ze zrozumieniem to miał być skończony rok temu, czyli kiedy umowa była zawierana a kiedy obecna ekipa władzę przejęła ?! ehhh
          • Gość: cywilizowany Re: ale pier...icie kocopoły! IP: *.gdynia.mm.pl 03.10.11, 23:38
            o, to się mineliśmy. Ja wyniosłem się s wawy do łodzi. pozdrów warszawski smród.
        • Gość: studentka Re: Hilton do sądu: pierwsza rozprawa 25 paździer IP: *.toya.net.pl 03.10.11, 19:56
          kara umowna nie ma w rzeczywistosci charaktery restrykcyjnego (przynajmniej nie w pr. polskim) tylko odszkodowawczy nie może być wyższa bo wtedy hilton powołałby się na rażąco wygórowaną karę umowną i wystąpił by do sądu o jej zmiarkowanie powołując się na fakt że miasto z tej zawyzonej kary stałoby się bezpodstawnie wzbogaconym co jest oczywiście niedopuszczalne bo miasto nie miałoby do tego podstawy prawnej
    • Gość: Łodzianin Hilton do sądu: pierwsza rozprawa 25 października IP: *.toya.net.pl 03.10.11, 17:16
      Takie KARY dla nieuczciwych inwestorów powinny być normą i egzekwowaną od każdego kto łamie wcześniej zapisane umowy,ale prawo swoje a łapówkarze swoje.
      • minigry.amor.pl Re: Hilton do sądu: pierwsza rozprawa 25 paździer 04.10.11, 01:39
        W Rotterdamie takich spraw odbyło się już ponad 600. Metaforyzując - Żyd, Niemiec, Holender itp. nacje umieją działać w swoim interesie. Grecy, Polacy i Ukraińcy nie potrafią.
    • Gość: tiutiurlistan Niewybudowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.11, 17:18
      Jestem inżynierem i widzę błąd ortograficzny w pierwszym zdaniu.
      Rzeczowniki z "nie" piszemy łącznie. Tak samo jak: "nieszczęście", "nietakt" i "niewybudowanie".
      • Gość: fiu.tens mój ulubiony rzeczownik IP: *.toya.net.pl 03.10.11, 21:37
        wybudowanie to mój ulubiony rzeczownik
    • minigry.amor.pl Sądy i prawo działą wolno, 04.10.11, 01:36
      to dotyczy biznesu i oszustów w biznesie działających. Podobnie prawo działa wolno w przypadku pedofilów i morderców. Szybko działa tylko w przypadku kibiców piłki nożnej. Tzw sądy 24 godzinne. Tak czy siak pozytywna wiadomość.
    • Gość: lodzermensch Dziękujemy Panie Kropiwnicki Czwarty Królu Nasz... IP: *.4web.pl 04.10.11, 15:48
      za świetnie spisaną umowę, dzięki której otrzymamy (albo i nie jesli społeczka jest krzakiem) oszłamiającą kwotę 10mln. I dzięki której doszło do definitywnego i bezwarunkowego przeniesienia własności działki (zamiast np oddania w uzytkowanie wieczyste jak robi np Kraków) dzięki czwemu w centrum miasta będzie przez lata pięlny parking i klepisko.... "Inwestor" po prostu wykorzystał mozliwosci umowne jakie mu Pan stworzył o Czwarty Królu Nasz...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka