wysoka9 04.04.06, 16:35 czy ktoś z was zna hiszpański?? potrzebuję kilka zdań a raczej moja siostrzenica , kilka zdań o mieście, opis jego. czyli,że jest duże , ładne , dużo zabytków itd. dzięki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
felekona Re: JĘZYK Hiszpański 04.04.06, 17:10 me vive en ( miasto). es ciudad cosmopolitana, grande y bonito.es muy interesante y me gusta mi ciudad mucho :)) Odpowiedz Link Zgłoś
atmen Re: JĘZYK Hiszpański 04.04.06, 17:58 i cosmopolita i - mi ciudad me gusta mucho/me gusta mucho mi ciudad Odpowiedz Link Zgłoś
fleurette Re: JĘZYK Hiszpański 05.04.06, 15:38 A mi me gusta mucho mi ciudad raczej Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: JĘZYK Hiszpański 05.04.06, 15:39 kurczę dziecięciu się nie chce uczyć, ani kasy na korki wydawać, a te psują rynek, tzn. pomagają. Odpowiedz Link Zgłoś
fleurette Re: JĘZYK Hiszpański 05.04.06, 15:42 cholernie się napomagalam pisząc jedno zdanie;) sądzisz, ze dziecku to tak strasznie pomoże? watpię. spicza z tego nie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: JĘZYK Hiszpański 05.04.06, 16:07 dziecko pewnie ma tylko parę godzin w tyg. hiszpańskiego i kreatywne prace domowe zadawane nie częściej niż raz na miesiąc, więc to może być wielka pomoc :-) Odpowiedz Link Zgłoś
harriet_makepeace Re: JĘZYK Hiszpański 05.04.06, 16:10 miałam się dopisać z pomocą, ale zrezygnowałam. Niech się dzieciak trochę wysili, nie zaszkodzi. Może się przynajmniej czegoś nauczy. Ale ta pierwsza osoba, która pospieszyła z "pomocą" to chyba jest na pierwszym semestrze albo wrzuciła tekst w translatora. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: JĘZYK Hiszpański 05.04.06, 16:12 U mnie włączyła się opcja zawodowa i uważam, że niepedagogiczne jest podawanie na tacy, niech będzie źle, ale niech się dziewczynina sama wysili :-) Odpowiedz Link Zgłoś
harriet_makepeace Re: JĘZYK Hiszpański 05.04.06, 16:19 teraz się uczę francuskiego i grzecznie sama robię wszystkie prace domowe :-) Odpowiedz Link Zgłoś