Dodaj do ulubionych

Nowe Trasy w 2005r

IP: *.lodz.mm.pl 29.05.04, 21:17
Napiszcie jakieś propozycje zmiany tras lub likwidowania linii na 2005r
Obserwuj wątek
    • michal.ch Re: Nowe Trasy w 2005r 29.05.04, 21:28
      Gość portalu: Lucas X napisał(a):

> (...) likwidowania linii na 2005r

A wypluj to jak najszybciej.
      • Gość: zbychooo Re: Nowe Trasy w 2005r IP: *.vline.pl / 217.98.54.* 29.05.04, 21:35
        linia C - Pabianice(Dworzec) - Rzgów - Łódź(chojny) - Pabianice (Dworzec)mamy
        juz "tramwaj regionalny" czemu nie mozemy miec "autobusu regionalnego"?? moze
        to być linia prywatna mpk///
        pozdro 4 all
        • Gość: SzK Re: Nowe Trasy w 2005r IP: *.pabianice.pl 03.06.04, 21:58
          Coś takiego już jeździło... bez większego sukcesu.
    • Gość: ST Re: Nowe Trasy w 2005r IP: *.lodz.mm.pl 29.05.04, 22:05
      Likwidacja lub rewolucja w przebiegu trasy linii 95 i 98 ktore w wiekszosci
      pokrywaja sie z tramwajami... Zwiekszenie czestotliwosci linii 96
      Skorygowanie rozkladow linii 65/65A/73/79 na odcinku Kasprzaka/Drewnowska-
      1Maja/Zeligowskiego oraz 74,80,83 na odcinku Gdanska--->Wydawnicza.
      • kpiarz Gratuluję głupoty :/ 29.05.04, 22:24
        Tak, zlikwidujmy 95, zobaczymy jak będziesz drałował z placu Reymonta na
        Zachodnią, jak tramwaje padną. Brawo!
        • Gość: ST Re: Gratuluję głupoty :/ IP: *.lodz.mm.pl 29.05.04, 22:31
          Faktycznie o padaniu tramwajow nie pomyslalem :P
          Rozumujac po twojemu nalezaloby kazdej linii tramwajowej zapewnic jej
          odpowiednik w postaci autobusu tak ze w momencie padniecia tramwaju np na pl
          reymonta bedzie mozliwosc przesiadki na autobus o tej samej trasie co tramwaj...
          Nareszcie mielibysmy komplet linii komunikacyjnych autobusowe, autobusowe-
          uzupelniajace tramwaje i tramwajowe... Pozdrawiam
        • Gość: J.S. Re: Gratuluję głupoty :/ IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 29.05.04, 22:56
          Ja tobie rowniez. Od tego to jest komunikacja zastepcza, ktorej funkcjonowanie,
          notabene, wymaga usprawnienia.
          • yavorius taaaaa:)))) 30.05.04, 10:33
            Dziękuję za taką komunikację zastępczą. Kiedyś jadę sobie spokojnie w niedzielę
            o 21 do miasta "59", po czym kierowca beztrosko stwierdza, że on to nie
            dojedzie do placu Wolności, tylko do rynku Bałuckiego. Inna sprawa, że jechał
            pół drogi z "KOM Komunikacja Zastępcza" na wyświetlaczu nie racząc nawet
            podróżnych uświadomić. Oczywiście zaczął jako "59"... Chromolę taką komunikację
            zastępczą.
            • Gość: J.S. Re: taaaaa:)))) IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 30.05.04, 15:53
              Napisalem ze wymaga usprawnien? Napisalem?

:>
              • yavorius Re: taaaaa:)))) 30.05.04, 16:03
                Tak, tak, napisałeś, wcześniej krytykując krytyków krytykowanej komunikacji
                zastępczej.
                • Gość: J.S. Re: taaaaa:)))) IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 30.05.04, 16:56
                  > Tak, tak, napisałeś, wcześniej krytykując krytyków krytykowanej komunikacji
                  > zastępczej.

Nikogo w swoim poscie nie skrytykowalem, bo tez i zaden krytyk komunikacji
                  zastepczej sie nie pojawil wczesniej w tym watku
                  • yavorius A jednak... 01.06.04, 22:41
                    Pogratulowałeś głupoty Kpiarzowi :)
        • studi001 Re: Gratuluję głupoty :/ 31.05.04, 12:14
          kpiarz napisał:

> Tak, zlikwidujmy 95, zobaczymy jak będziesz drałował z placu Reymonta na
          > Zachodnią, jak tramwaje padną. Brawo!

Tyle ze w tedy do tego autobusu i tak nie wejdziesz. Wiec i tak nie bedzie przydatny w takiej sytuacji.

• yavorius Re: Gratuluję głupoty :/ 01.06.04, 22:42
            studi001 napisał:

> Tyle ze w tedy do tego autobusu i tak nie wejdziesz. Wiec i tak nie bedzie
            przydatny w takiej sytuacji.

Lepsze to niż nic, nieprawdaż?
      • Gość: Jypli Re: Nowe Trasy w 2005r IP: *.tvsat364.lodz.pl 30.05.04, 11:42
        W żadnym wypadku. Tramwaje mają od zbuja przystanków. Taka jazda jest bez sensu jak co 20 mentrów tramwaj się zatrzymuje. Albo zrobić przystanki tramwajowe tylko na mickiewicza, struga, zielona, legionów, (manufaktura), limanowskiego albo zapomniec o likwidacji 95, Z podobnych przyczyn 98 które zapieprza aż miło od polmosu do kilińskiego a nie tramwajem który nie zdąża na światłach na przędzalnianej nawet...
        • Gość: ST Re: Nowe Trasy w 2005r IP: *.lodz.mm.pl 30.05.04, 12:29
          Wniosek nasuwa sie jeden... To nie trasy autobusow trzeba pozmieniac ale
          tramwajow tak aby podroznym bylo wygodniej :D
    • teufel Re: Nowe Trasy w 2005r 30.05.04, 12:35
      Założ jeszcze 10 takich watków, bo obecnie jest za mało.
    • kpiarz-bis Re: Nowe Trasy w 2005r 30.05.04, 13:27
      Gość portalu: Lucas X napisał(a):

> Napiszcie jakieś propozycje zmiany tras lub likwidowania linii na 2005r

No więc:

"94" do Iraku

puszczenie na "11" cityrunnerów i wydłużenie do Ozorkowa zamiast "46"

puszczenie na "10" - 102 NaW, niezmodernizoane 803N i GT6

zlikwidowanie "57"

na linii "7" częstotliwość 1 min. cały dzień włącznie z weekendami

wydłużenie "58" do Olkusza

na liniach nocnych zamiast autobusów puszczenie samochodów osobowych

to na tyle.
      • Gość: plastik Re: Nowe Trasy w 2005r IP: 212.191.201.* 30.05.04, 13:33
        Pan Szanowny jest ofiarą dzisiejszego sloneczka? Proponuje wylać na głowę kilka
        sągwi zimnej wody.

> "94" do Iraku

Tu Cię rozumiem. Miałbyś bezpośredni na front...
    • Gość: plastik nowa linia autobusowa Widzew-Koziny IP: 212.191.201.* 30.05.04, 13:49
      Proponuje nastepujaca linie:

Czajkowskiego-Przybyszewskiego-Lodowa-Widzewska-Rokicinska-Niciarniana-
      Konstytucyjna-Pomorska-Strykowska-Inflancka-Pojezierska-Wlokniarzy (krancowka
      obok rezerwowej petli tramwajowej Legionow-Wloniarzy).
      Z powrotem Kasprzaka-Srebrzynska-Wlokniarzy-Pojezierska-Inflancka-Strykowska-
      Pomorska-Konstytucyjna-Niciarniana-Rokicinska-Widzewska-Lodowa-Przybyszewskiego-
      Czajkowskiego.

Jesli znajdzie sie miejsce na krancowke, moze konczyc bieg na Widzewskiej-
      Lodowej.

Widzew-Koziny przez osiedle studenckie i Baluty - chyba warto to rozpatrzyc.
      • Gość: zbychooo Re: nowa linia autobusowa Widzew-Koziny IP: *.vline.pl / 217.98.54.* 30.05.04, 15:44
        a jak ją oznaczysz??? C?? za ile ona bedzie?? 1PLN CZY 2PLN a kiedy likwidacja
        tej linii?? po miesiacu 2, 3 roku?? niewiem ale nie sadze ze to sie
        sprzeda... ;-)
        • Gość: plastik Re: nowa linia autobusowa Widzew-Koziny IP: 212.191.201.* 30.05.04, 16:04
          Oczywiscie oznacze ja 94 lub 97 - bo takie numery sa wolne.
          A przejazd bedzie kosztowal 2,20 za 1/2 godziny. Znasz przeciez cennik MPK.
          To powinna byc linia zwykla, niekomercyjna. Normalna!
          • Gość: marcin_pabianice Re: nowa linia autobusowa Widzew-Koziny IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.04, 16:14
            Gość portalu: plastik napisał(a):

> Oczywiscie oznacze ja 94 lub 97 - bo takie numery sa wolne.

97??? Wow! Co Ty nie powiesz! Dobrze, że mi uświadomiłeś, że zlikwidowali 97,
            bo wybacz jakoś nie wiedziałem! I że też nie trąbili o tym w prasie, co nie! No
            i jakoś p. Henryk nie był oburzony... ;d

Oczywiście linia 97 jest! Obsługują ją Tramwaje Podmiejskie. Jeździ z dw.
            Kaliskiego do Nowego Romanowa.
            • Gość: plastik Re: nowa linia autobusowa Widzew-Koziny IP: 212.191.201.* 30.05.04, 16:22
              97 to nie jest linia MPK. To linia mikrobusowa obslugiwana przez Tramwaje
              Podmiejskie. Rownie dobrze moglaby sie nazwyac "DW.FARBYCZNY-ZIELONY ROMANOW".

Ale jesli tak mocno bronisz tej linii busowej (ja nie mam szacunku dla takich
              malenkich przewoznikow - powinni funkcjonowac na tej samej zasadzie co busy do
              Pabianic - bez zadnych oznaczen linii - tylko trasa), to zostaje 94. Tej linii
              na bank nie ma.

Szacunek!
              • Gość: marcin_pabianice Re: nowa linia autobusowa Widzew-Koziny IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.04, 16:52
                Co z tego, że obsługują ją Tramwaje Podmiejskie? Ale robi to na zlecenie UMŁ.
                Nie jest to żaden komercyjny bus! Czy Twoim zdaniem dla przykładu linia 46 albo
                58 też nie powinna mieć oznaczenia, bo nie jest obsługiwana przez MPK? To UMŁ
                zleca konkretnym firmom obsługę poszczególnych linii. Równie dobrze linię
                mogłoby obsługiwać MPK, MKT, czy chociażby Inter-Bus (czyt. Pierdzibus)... To
                nie TP oznaczyły ją tak, bo tak im się chciało!
              • teufel Re: nowa linia autobusowa Widzew-Koziny 30.05.04, 17:04
                DW.FARBYCZNY-ZIELONY ROMANOW".

A czemu tak?? Przeciez trasa jest Dw. Kaliski - Zielony Romanów.
                • Gość: plastik TEUFEL- a gdzie reklama TWOJEGO FORUM? IP: 212.191.201.* 30.05.04, 17:30
                  Wiesz co? Ja Ci sie dziwie... Taka miales szanse zareklamowac swoje prywatne
                  forum, a tu nic... Jestem zawiedziony, teraz bede caly wieczor przybity....

Mam znajomego, ktory podobnie jak Ty czerpie satysfakcje z wylapywania
                  przejezyczen. Nakreca sie tym strasznie i cieszy sie jak pilkarz ze strzelonego
                  gola. Ale On ma kompleks dziecka karconego za pomylki i slabe oceny. To go
                  tlumaczy...
                  • Gość: marcin_pabianice Re: TEUFEL- a gdzie reklama TWOJEGO FORUM? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.04, 17:36
                    teufel Cię tylko grzecznie poprawił, a Ty masz do niego pretensje! Zastanów się
                    97 razy zanim coś napiszesz!
                    • Gość: zbychooo Re: TEUFEL- a gdzie reklama TWOJEGO FORUM? IP: *.vline.pl / 217.98.54.* 30.05.04, 20:13
                      plastik Ci zaszkodził?? ale tego sie nie je!!
                      ty tak wszystko "plastik" do buzi pakujesz nawet plastic??!!
                      a mylic jest rzeczą ludzką nie?? tak samo teufel jak ty czy ja mozemy sie mylić
                      nie?? a moze nam nie pozwolisz??!!

-pozdro4all-
                      • Gość: karvia Re: TEUFEL- a gdzie reklama TWOJEGO FORUM? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 30.05.04, 20:22
                        > plastik Ci zaszkodził?? ale tego sie nie je!!
                        > ty tak wszystko "plastik" do buzi pakujesz nawet plastic??!!

Panowie, zachowujecie sie po knajacku. Nie ma wiekszej dziecinady jak nabijanie
                        sie z nickow. Odechciewa sie dyskusji...

Zbychooo, tragiczne to bylo...

Pozdrawiam oschle
                        Dorota
                  • teufel plastik 31.05.04, 10:18
                    To jest WSZYSTKICH MIŁOŚNIKÓW KOMUNIKACJI, KTÓRZY POTRAFIĄ PISAĆ RZECZOWO i
                    MĄDRZE. A że ja widnieje jako twórca - cóż ja poświęciłem swoje stare forum,
                    ale założycieli było dwóch - Ja i Ukalo, ale tylko jedna osoba moze być
                    założycielem formalnym.
      • zygmunt1959 Re: nowa linia autobusowa Widzew-Koziny 31.05.04, 08:36
        Zgoda, ale...

1) to dluga trasa i wymaga duzo autobusow. Bez sensu jest ja tworzyc jesli ma
        nia obslugiwac kilka autobusow, czestotliwosc bedzie slaba...
        2) Z tego powodu musiano by zrezygnowac z linii B
        3) Najlepsze wyjscie - linia szczytowa.
        4) Krancowka na Widzewskiej przy szkole tylko dla autobosow krotkich,
        przegubowce nie wykreca. Ale jest przeciez stara petla Lodowa-Cmentarz.
        • teufel Re: nowa linia autobusowa Widzew-Koziny 31.05.04, 10:23
          > 4) Krancowka na Widzewskiej przy szkole tylko dla autobosow krotkich,
          > przegubowce nie wykreca. Ale jest przeciez stara petla Lodowa-Cmentarz.

Tak dla przypomnienia(choć ja osobiscie nie pamietam:() - była kiedyś krańcówka
          autobusowa (zanim powstała przy rondzie) na końcu os. Batorego, blisko Tesco -
          obecnie tam jest parking dla samochodów. Ma ktos zdjęcia??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka