Gość: cynik Żyd Kropaszenka ma żal do wyborców, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.11, 21:38 że nie wybrali do sejmu jeszcze jednego Żyda. I to mogę zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Jak on jest Żydem to ty jesteś czarny IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.11, 22:05 1. Dla mnie żydowskie pochodzenie nie stanowi niczego negatywnego. Nie przeszkadzają mi żydowskie korzenie (prawdziwe, czy tylko przypisywane) takich ludzi, jak Adam Michnik, Jacek Kuroń, Julian Tuwim, Kazimierz Wierzyński, Janusz Korczak, Edelman, czy wielu, wielu innych. Przeszkadzają mi źli ludzie, np. Bierut, Nowotko, Beria, Światło, Eligiusz Niewiadomski, Moczar, itd. W związku z tym "zarzut" pochodzenia żydowskiego rozpatruję jedynie w kategoriach faktograficznych - a mówiąc prościej: jest to tak samo ważne/nieważne jak pochodzenie czeskie, szwedzkie, czy łotewskie, albo zgoła pochodzenie z powiatu Łękołody. 2. O Kropiwnickim nie mam dobrego zdania, wręcz przeciwnie. Nie jest on jednak Żydem, tak samo jak nie jest kobietą, nigdy nie był w kosmosie, ani nie zabił Żydów w Jedwabnem. Nie stał też nigdy po stronie ZOMO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tricolor Re: Jak on jest Żydem to ty jesteś czarny IP: *.sds.uw.edu.pl 12.12.11, 11:02 No, kobietą to pewnie nie jest, ale Kupernikiem na pewno :DDDD Poza tym: Skąd wiesz, gzie kto stał lub nie stał. Byłeś zomowcem ? Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: Jak on jest Żydem to ty jesteś czarny 12.12.11, 12:52 Gość portalu: tricolor napisał(a): > No, kobietą to pewnie nie jest, ale Kupernikiem na pewno :DDDD E tam,... prędzej Kolumbem/ Kolómpem > > > Poza tym: Skąd wiesz, gzie kto stał lub nie stał. Byłeś zomowcem ? Nieważne, czy wie. Ważne, że może wystawiać certyfikaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misio On jest żydem honoris causa ;) IP: *.196.125.134.threembb.co.uk 12.12.11, 14:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Kropiwnicki: Wybrali go do sejmu, bo jest cza IP: *.toya.net.pl 11.12.11, 21:40 no szkoda, ale u nas trzeba się czyms wyróżnić aby być zauważonym, pan godson nie ma z tym problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bialas Kropiwnicki: "Wybrali go do Sejmu, bo jest czarny" IP: *.toya.net.pl 11.12.11, 21:55 Jebac Krope!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianka godson to bardzo dobry poseł, IP: *.toya.net.pl 11.12.11, 22:06 Ja akurat poprawna politycznie nie jestem i uwagi ,że ktoś jest czarny za obraźliwą nie uważam.Natomiast uważam,że Kropiwnicki jest szkodliwym bucem, wstydziłam się za niego przez cały okres jego prezydentury . Ogromnie się też cieszę ,że drugi buc Garbarczyk dostał po twarzy. Obu i Kropę i Grabarczyka łączy jedno-myśleli że im wszystko wolno a teraz im teraz żal, bo okazało się że nie.DOBRZE WAM TAK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kropiwnicki: Wybrali go do sejmu, bo jest cza IP: *.smrw.lodz.pl 11.12.11, 22:21 A mnie się wydawało, że minister ma za zadanie działać na rzecz całego kraju i zrównoważonego jego rozwoju, ale jak widać chyba mi się tylko wydawało:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxc Re: Kropiwnicki: Wybrali go do sejmu, bo jest cza IP: *.toya.net.pl 12.12.11, 00:21 Między działać a paplać i świecić oczami w tv jest jednak spora przestrzeń tak samo jak pomiędzy działać skutecznie, a działać tak jak na początku grudnia zeszłego roku pod czas pamiętnej zmiany rozkładu PKP. Osobiście uważam, że każdemu politykowi od czasu do czasu przyda się taki zimny prysznic, w szczególności gdy zbyt mocno rozpiera ich duma i pewność siebie. Wyborcy nie są jednak tak ostatecznie głupi jak wielu tutaj sądzi - czapę dostał Kropa, dostał Grabarczyk i dostanie każdy kolejny równie zadufany w sobie łódzki bonzo. Co do Godsona to raz stypendia, dwa aktywnie uczestniczenie i włączanie się w sprawy osiedlowe gdy był radnym. Facet jak było trzeba brał łopatę i odśnieżał alejki i ścieżki miast w zaciszu gabinetu czekać na służby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awaj w tym przypadku Kropa ma IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.11, 22:36 całkowita rację. PO POkazała jak realizuje hasła wyborcze, PO wyborach oczywiście. Np sztandarowy POdatek liniowy, aby się lepiej żyło (Mirom, Zbychom, Kaczmarkom, Sawickim etc). POa tym trzeba być nielada burakiem, żeby w wierszu "murzynek Bambo w Afryka mieszka" na wydrę doszukiwać się treści rasistowskich. Lepiej niech Godson literatury POlskiej się POduczy,a dopiero POtem będzie w stanie zabrac głos w Parlamencie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek 7:30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.11, 22:44 Pamiętam jak jechałem do pracy o 7:30 a na skrzyżowaniu Zielona-Kościuszki a tam J.Godson rozdaje swoje ulotki. Był aktywny to go ludzie wybrali. P.S. sam nie głosowałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biały Kropiwnicki: "Wybrali go do Sejmu, bo jest czarny" IP: *.retsat1.com.pl 11.12.11, 22:53 A Kropa jest ch...amem bez czapki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Kropiwnicki: "Wybrali go do Sejmu, bo jest czarny" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.12.11, 23:13 Niestety tym razem to 100% prawdy, ludzie chciel być "cool" nie znajac w ogole czlowieka tylko dlatego ze sie odroznia kolorem skory,,,,, zaglosowali na niego, a nie na Grabarczyka ktory zrobil b duzo dla lodzi ale wskutek nagonki medialnej (i zazdrosci innych miast mniej ostatnio "doinwestowanych") glosow nie dostal..., wiec kolej bedzie szla z Warszaw do Gdanska (tak jak nowy minister), a nie z Warszawy do Lodzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
sowca Re: Kropiwnicki: "Wybrali go do Sejmu, bo jest cz 11.12.11, 23:37 Kto nie znał Godsona, ten nie znał. Osobiście znałam, to głosowałam. I jestem bardzo zadowolona z mojego wyboru. Przykład pierwszy z brzegu - ufundowanie stypendiów na uczniów liceum. Czy którykolwiek z tych zapyziałych buców, siedzących w sejmie, ruszył tyłek i zrobił coś podobnego? czy pan Kropiwnicki na przykład? Nie, no skąd, on by dawał na stypendia? Przecież nie starczyłoby na wycieczkę do Izraela! Za nasze, ciężko zarobione, cholerne pieniądze tam jeździł. Miał swoje pięć minut. Nawet 10, bo rządził dwie kadencje. Co zrobił? Wywalczył dzień wolny w Święto Trzech Króli i to jedyne, co mu można zapisać na plus. Niech teraz z łaski swojej zamknie gębę i przestanie się kompromitować. Odpowiedz Link Zgłoś
bq Re: Kropiwnicki: "Wybrali go do Sejmu, bo jest cz 12.12.11, 10:25 Zaraz tam na plus... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Re: Kropiwnicki: "Wybrali go do Sejmu, bo jest cz IP: *.retsat1.com.pl 12.12.11, 01:18 A dlaczego "gierkówka" tak jest zwana? Bo łączyła K-ce z W-wą. Kto się wychował w bolszewii, ten inaczej nie umie myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbarus Re: Kropiwnicki: "Wybrali go do Sejmu, bo jest cz IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.11, 09:01 Ja Godsona znałem osobiście od wielu lat. I póki co nie żałuję, że na niego głosowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
modlitwa Kropiwnicki: "Wybrali go do Sejmu, bo jest czarny" 12.12.11, 00:35 Witam, Lubię i cenię pana Prezydenta Kropiwnickiego. Niestety nie zgadzam się z Jego opinią o panu Johnie Godsonie. Jako jedyny z byłych kandydatów na posłów i senatorów przesłał swoim wy- borcom np. kalendarz na rok przyszły z danymi swojego biura poselskiego z zaproszeniem na wizytę, jeśli nam coś w Łodzi lub w Polsce się nie podoba ... 1 listopada to pan Godson stała na bramie i zbierał nasze datki na rekonstukcję starego cmen- tarza, a nie pan Kropiwnicki. Reasumując cenię Pana Prezydenta, ale i pana posła Godsona ... Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów Paweł Jan Odpowiedz Link Zgłoś
terleo Kropiwnicki: "Wybrali go do Sejmu, bo jest czarny" 12.12.11, 07:30 Przestał być prezydentem, bo nie jest Czarny. Odpowiedz Link Zgłoś
xi0nc Kropiwnicki: "Wybrali go do Sejmu, bo jest czarny" 12.12.11, 09:02 Cytując klasyka: Gdzie masz czapke c...u? Odpowiedz Link Zgłoś
japolak Kropiwnicki - człowiek czarnych 12.12.11, 09:10 Jurku K. - przecież ciebie wybierano do sejmu, na prezydenta nie za urodę, lecz dzięki poparciu polskich, przepraszam - watykańskich "czarnych". Dotąd żyłem złudzeniami, iż Grabarczyk miał dbać o całą Polskę, dziękuję więc za wyjaśnienie, iż był "delegatem Łodzi na kraj"... A ten pogardzany przez ciebie "czarny" faktycznie nie próbuje zasłynąć jak Kaczyński, Ziobro, Maciarewicz, Pęk i inne ofiary braku środków antykoncepcyjnych ich rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośćII Kropiwnicki, milcz..... IP: *.4web.pl 12.12.11, 09:10 na miejscu tego człowieka starał bym sie, żeby łodzianie jak najszybciej o nim zapomnieli ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Kropiwnicki: "Wybrali go do Sejmu, bo jest czarny" IP: *.cmpw-pan.edu.pl 12.12.11, 09:16 Nie bardzo rozumiem co chciał powiedzieć Kropiwnicki. A może wprowadzić nakaz głosowania na Grabarczyka? Wtedy tych co nie głosowali na Grabarczyka mozna by obciążyć jakąś karą np. chłosty, więzieniem....? Odpowiedz Link Zgłoś
kakule Kropiwnicki: "Wybrali go do Sejmu, bo jest czarny" 12.12.11, 09:21 Goście z pod znaku ZCHN zawsze mieli popaprane we łbach vide dwie barejewskie postacie Rysio i Antoś, Jurkowi też się pierniczy, że przypomnę tylko aktywnych publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
presse123 Przegrany Kropiwnicki 12.12.11, 09:43 Rozpadło się jego ukochane ZChN, ChRS i inne dziwactwa ideologiczne. Zdradził Jarosława i poszedł do Marka, miesza we frakcjach PO. Dawno nie widział Łaszkiewicza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek 3 królowie drogą szli (drogą w kształcie Y) IP: *.knf.gov.pl 12.12.11, 09:43 Dziwne w ustach gościa, który gdy był prezydentem Łodzi wolał zajmować się wprwadzaniem święta Trzech króli w Polsce. Jak to jest, że prawicowi fundamentaliści tak lubią opowiadać i pisać bzdury? Odpowiedz Link Zgłoś
tyberium11 wybrali bo czarny, nie wybrali bo czarny 12.12.11, 10:01 tak czy siak , kolor skóry jest najważniejszy. Typowe dla rasisty. Wybrali bo jest gejem, nie wybrali bo jest gejem. Wybrali bo jest kobietą, nie wybrali bo jest kobietą Odpowiedz Link Zgłoś
tyberium11 "Wybrali go do Sejmu, bo jest łysy" 12.12.11, 10:05 Wybrali go do Sejmu, bo jest łysy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tricolor Re: "Wybrali go do Sejmu, bo jest łysy" IP: *.sds.uw.edu.pl 12.12.11, 11:16 Typowe dla owłosionego :DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bw Kropiwnicki: "Wybrali go do Sejmu, bo jest czarny" IP: *.toya.net.pl 12.12.11, 10:12 Jak wspaniała chrześcijanska kultura i tolerancja Panie Kropiwnicki! Osobiście wolę by wybierano - jak to Pan ujął - czarnego bo jest "extra", niż Pana - I TO NAPRAWDĘ JEST EXTRA! Odpowiedz Link Zgłoś
lodzianin_od_urodzenia Kropiwnicki: "Wybrali go do Sejmu, bo jest czarny" 12.12.11, 10:24 Myślałem że nigdy czegoś takiego nie napiszę/powiem ale zgadzam się w 100% z Kropiwnickim! Odpowiedz Link Zgłoś
mlodaemerytka Re: Kropiwnicki: "Wybrali go do Sejmu, bo jest cz 12.12.11, 12:07 A mnie sie robi czarno w oczach zytajac, co sie wyrabia w tej biednej Polsce ? Jaka nas czeka przyszlosc ? Zachodnia Europe "zalewa uchodzctwo" z Afryki,Azji a tu prosze bardzo mamy w Sejmie przepraszam, gdzie to pan posel urodzony ? Skad soe wzial ? Jak dostal na liste wyborcza ? Czasrno widze przyszlosc Polski choc niby ma sie niezle w kryzysie. Dziwne to wszystko. lepiej nie czytac gazet a wylacznie ksiazki historyczne, bo historia sie jednak powtarza ! Odpowiedz Link Zgłoś
old_lodzer wybrali go , bo go znają ... 12.12.11, 10:26 wybrali go, bo go znają .... Kropiwnickiego wybrali, bo go nie znali, jak go poznali, to go odwołali .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Expert Kropiwnicki: "Wybrali go do Sejmu, bo jest czarny" IP: *.sta.asta-net.com.pl 12.12.11, 10:30 Nie widziałem tak głupiego człowieka a zniszczył i wpędził ludzi mieszkających w wielką biedę . Kto takiego kretyna wybiera? Odpowiedz Link Zgłoś
pablobodek Czy ten biały rasista nie był czasem w ZCHN ?! 12.12.11, 10:33 To by wszystko tłumaczyło. Agentura obcego imperium i miłość bliźniego m! Odpowiedz Link Zgłoś