Dodaj do ulubionych

Przywrócili blask Piotrkowskiej. Poznaj laureatów

IP: *.toya.net.pl 20.12.11, 15:48
Cieszy ze miasto wspiera najbardziej prezne wspolnoty i wlascicieli. Bardzo martwi mnie jednak ze konkurs dotyczy tylko Piotrkowskiej a potem ludzie sie dziwia ze kawalek od deptaku jest syf i nikomu nic sie nie chce. My tez staramy sie robic u siebie ciekawe remonty niestety nie mamy szans wsparcia kwota np 40 tys, a tu nie dosc ze ladnie wspolnota jak widac pieniazki ma to jeszcze dostanie dodatkowy zastrzyk a moze tak przydal by sie konkurs na np podworko ktore bylo bardzo zdewastowane nie jak to na Piotrkowskiej a teraz wyglada tak. Nie kazdego bedzie stac na takie remonty i nie kazda kamienica bedzie tak wygladac ale juz sam fakt ze konkurs dotyczy tylko Piotrkowskiej jest odzwierciedleniem tego co sie w Lodzi dzieje i jak po macoszemu traktuje sie reszte srodmiescia bo to wlasnie tej reszcie potrzebna jest zacheta. Podowrko ktore wygralo sliczne moje szczere gratulacje szkoda ze nasze nie moglo brac udzialu ( nie jest na Piotrkowskiej ) :) choc i tak nie mieli bysmy szans
Obserwuj wątek
    • Gość: stel Przywrócili blask Piotrkowskiej. Poznaj laureatów IP: *.pai.net.pl 20.12.11, 17:23
      Hmmm... Najładniejsze podwórko Piotrkowska 211? Nagroda od miasta dla kamienicy, której współwłaścicielem jest ... miasto a na remont podwórka poszły pieniądze od ... miasta z programu "Zielone podwórka" . Czy tylko dla mnie jest to dziwne?
      • Gość: iiiiiiiiiiiiii Re: Przywrócili blask Piotrkowskiej. Poznaj laure IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.12.11, 17:34
        fakt, jakiś dziwny(a) jesteś, po prostu mają te same gusta.
    • Gość: Zielony Zielona Nowak Podwórka IP: 87.204.177.* 20.12.11, 22:11
      Program do dupy na siłę -pomysł Radnej/Prezydent - wymęczony i teraz raptem sukces.... ile kasy było zablokowane dla innych przez tyle czasu, ile pieniędzy nie wydano w Delegaturach bo każdy bał się ruszyć te pieniądze...? i teraz jedno podwórko ... zdaje się, że tam był kiedyś bank.... to co... upiększamy bogate i już w miarę zadbane podwórka?
      Ech blichtr władzy .... Biedna Łódź
      • Gość: Wicekomornik Blasku ul. Więckowskiego 4... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.11, 23:48
        ul. Więckowskiego 6 i ul. Więckowskiego 8 nic nie przywróci. A to tylko kilka metrów od Piotrkowskiej. O dziwo-tam jeszcze dają radę mieszkać ludzie! Także ci normalni, płacący czynsze pomimo biedy.

P.S. Jak się jakiś fotoreporter i dziennikarz "Gazety" odważy, to zapraszam na wycieczkę "Śladami zaszcz...ch, zas...ch i rozpadających się kamienic Łodzi". Tylko proszę się najeść przed wyprawą, bo po wyprawie to na długo apetyt odbierze.
        • Gość: Zielony Re: Blasku ul. Więckowskiego 4... IP: *.adsl.inetia.pl 21.12.11, 00:18
          Teraz Gazeta to do kotleta.....
    • terleo Przywrócili blask Piotrkowskiej. Poznaj laureatów 21.12.11, 08:36
      Przyznaję rację entuzjastom. BLASK mnie oślepił. Po innych ulicach chodzę teraz po omacku, a mój omacek tego nie lubi.
      V. Dynger von Blitz.

• Gość: mieszkaniec Przywrócili blask Piotrkowskiej. Poznaj laureatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.11, 10:23
      O innych kamienicach zapomniano!!!A co z elewacją kamienicy przy 6-go Sierpnia 30 na wprost ul.Małej przy Pl.Barlickiego też bardzo pięknie wygląda a szczególnie podświetlona w nocy.Przynajmniej powinna być wyróżniona.
      • Gość: Paweł Re: Przywrócili blask Piotrkowskiej. Poznaj laure IP: *.205.92.24.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.10.12, 19:59
        Zgadzam się w zupełności. Piękna kamienica po kapitalnym remoncie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka