pawel-strzalka 08.06.04, 17:33 tak podaje eMPeKa na swojej stronie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawel-strzalka Re: LINIA B ZAWIESZONA!!! 08.06.04, 17:35 "KOMUNIKAT nr 206 Zawieszenie linii B nastąpi z uwagi na zbliżający się sezon urlopowo – wakacyjny charakteryzujący się zmniejszeniem zapotrzebowania na przewozy pasażerskie w komunikacji miejskiej." od 14 czerwca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: LINIA B ZAWIESZONA!!! IP: *.toya.net.pl 08.06.04, 17:39 > > od 14 czerwca > Sezon urlopowo-wakacyjny rozpoczyna się przecież wraz z końcem roku szkolnego. Na mój gust to likwidacja nierentownej linii pod płaszczykiem zawieszenia. A jak będzie w rzeczywistości - przekonamy się po sezonie urlopowo wakacyjnym. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SzK Re: LINIA B ZAWIESZONA!!! IP: *.pabianice.pl 08.06.04, 21:50 Po wakacjach nikt (oprócz szczególnie zainteresowanych) nie będzie pamiętał, że istatniało to B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachmiszcz Re: LINIA B ZAWIESZONA!!! IP: *.tpnets.com 08.06.04, 19:31 > i z uwagi na zbliżający się sezon urlopowo – > wakacyjny charakteryzujący się zmniejszeniem zapotrzebowania na przewozy > pasażerskie hehe, pewnie policzyli i wyszlo im ze w wakacje beda jezdzic srednio -3 osoby ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ST Re: LINIA B ZAWIESZONA!!! IP: *.lodz.mm.pl 08.06.04, 18:03 Szczerze mowiac chyba nikt nie wrozyl tej linii, przy takiej taryfie, przy takiej czestotliwosci kursowania i przy takiej trasie blyskotliwej i rentownej kariery... Mam nadzieje ze do specow od planowania tras w MPK w koncu dotrze ze nie trzeba tworzyc nowej linii z 11-ego Listopada na Wydawnicza a wystarczy przedluzyc juz istniejaca - 73 ! Ale na tego typu zmiane chyba nie ma co liczyc... Moze kiedys doczekam czasow kiedy z rejonu Radogoszcza Zach. bede mogl bez przesiadki dojechac do centrum... Na razie pozostaje mi 73 ----> 83 ew 74. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: LINIA B ZAWIESZONA!!! 08.06.04, 18:22 hmmmmm... a może warto byłoby wysłać list do ZDiT z propozycjami zmian tras, hę ? (np. skrócić 74, przedłużyć 73 ?) pisać można... ja na pewno napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ST Re: LINIA B ZAWIESZONA!!! IP: *.lodz.mm.pl 08.06.04, 18:32 Tylko gdzie poprowadzic 74 ? Moze przez Zeligowskiego do Barlickiego tak jak 73 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: LINIA B ZAWIESZONA!!! IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 08.06.04, 18:42 Tak. Zamiana petli (i czesciowo tras) 73 i 74 jest jak najbardziej wskazana. 79 dubluje 73 na odcinku Kasprzaka-Pl. Barlickiego, 74 dubluje 83 na odcinku Srebrzynska-Tuwima. Po co? Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: LINIA B ZAWIESZONA!!! 08.06.04, 18:42 dokłądnie, drogi Watsonie!:) i dużo by Złotno nie straciło- i tak aktualnie, przy różnicach w taktach częstotliwości 74 i 83 - autobusy tych linii jeżdżą w bardzo nierównych odstępach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ST Re: LINIA B ZAWIESZONA!!! IP: *.lodz.mm.pl 08.06.04, 19:05 Pomysl jest naprawde fajny, tylko ile trzeba petycji pisac aby cos takiego przeszlo? 1 chyba nie wystarczy... Wydaje mi sie ze linia 73 znacznie lepiej by sie sprawdzala na tej trasie poniewaz przejezdza przez te miejsca na ktorych nie dubluje sie z 83 a i czestotliwosc i popularnosc ma znacznie wieksza... Zreszta 83 chyba tez za czesto moim zdaniem kursuje w relacji Cmentarz - Wyd. Wystarczy sie przejechac w okolicach godziny 7... Ikarusy jezdza psutawe... Na odcinku Konstantynowska - Wydawnicza z malymi rotacjami naliczylem okolo 12 pasazerow... i podobnie jest co dzien Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: LINIA B ZAWIESZONA!!! 08.06.04, 19:14 1. Tak...przecież jeden (czytaj: mój) głos nic nie znaczy,więć: nie pójdę na wybory nie odezwę się nie napiszę nie bede się ruszać... Gorzej,gdy tak pomyśli milion, dwa (w rpzypadku głosowania), czy kilkudziesięciu (np. w przypadku petycji. Nie uważasz? Wiesz-obserwuję jak moi znajomi, czy tp czytani przeze mnie piszą np. do ZTMu (tak,wiem,że oni mają trochę inne podejscie do pasażera aniżeli ZDiT i MPK). Najwazniejsze jest,że oni piszą-i dostają odpowiedzi. Skąd wiesz-moze jak urzednik dostanie raz, pięć razy pismo z podobną propozycją-przy okazji prac nad zmianami nie zasugeruje się (choćby podświadomie) tym,co rpzeczytał ? Ja napisze, Ty napiszesz-to już 2 głosy... 2. To zabawne,ale ja równie czesto widzę 83 w sporym stopniu zapełnione...przypominam,że ta linia jedzie na Teofilów...nie warto majstrować z trasą i częstotliwością... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ST Re: LINIA B ZAWIESZONA!!! IP: *.lodz.mm.pl 08.06.04, 20:25 Dlatego nie napisalem o frekwencji pasazerow na calej trasie tylko na pewnym odcinku na ktorym codziennie podrozuje... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
holmes_i_watson Re: LINIA B ZAWIESZONA!!! 12.06.04, 11:07 geograf napisał: > dokłądnie, drogi Watsonie!:) Ależ Holmesie, od kiedy jesteś Geografem? DrW Ależ Watsonie, to nie ja jestem Geografem, tylko najwyraźniej Ty jesteś ST! Chyba, że to pani Hudson albo... MORIARTY?! ShH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magik Re: LINIA B ZAWIESZONA!!! IP: *.pl 17.06.04, 16:00 z tą Betką to nareście pomyśleli, policzyli i zdrowy zozsądek górą Odpowiedz Link Zgłoś