Dodaj do ulubionych

LINIA B ZAWIESZONA!!!

08.06.04, 17:33
tak podaje eMPeKa na swojej stronie
Obserwuj wątek
    • pawel-strzalka Re: LINIA B ZAWIESZONA!!! 08.06.04, 17:35
      "KOMUNIKAT nr 206

Zawieszenie linii B nastąpi z uwagi na zbliżający się sezon urlopowo –
      wakacyjny charakteryzujący się zmniejszeniem zapotrzebowania na przewozy
      pasażerskie w komunikacji miejskiej."

od 14 czerwca
      • Gość: luki Re: LINIA B ZAWIESZONA!!! IP: *.toya.net.pl 08.06.04, 17:39
        >
        > od 14 czerwca
        >

Sezon urlopowo-wakacyjny rozpoczyna się przecież wraz z końcem roku szkolnego.
        Na mój gust to likwidacja nierentownej linii pod płaszczykiem zawieszenia. A
        jak będzie w rzeczywistości - przekonamy się po sezonie urlopowo wakacyjnym. :)
        • Gość: SzK Re: LINIA B ZAWIESZONA!!! IP: *.pabianice.pl 08.06.04, 21:50
          Po wakacjach nikt (oprócz szczególnie zainteresowanych) nie będzie pamiętał, że
          istatniało to B.
      • Gość: rachmiszcz Re: LINIA B ZAWIESZONA!!! IP: *.tpnets.com 08.06.04, 19:31
        > i z uwagi na zbliżający się sezon urlopowo –
        > wakacyjny charakteryzujący się zmniejszeniem zapotrzebowania na przewozy
        > pasażerskie

hehe, pewnie policzyli i wyszlo im ze w wakacje beda jezdzic srednio -3 osoby ;)
    • Gość: ST Re: LINIA B ZAWIESZONA!!! IP: *.lodz.mm.pl 08.06.04, 18:03
      Szczerze mowiac chyba nikt nie wrozyl tej linii, przy takiej taryfie, przy
      takiej czestotliwosci kursowania i przy takiej trasie blyskotliwej i rentownej
      kariery... Mam nadzieje ze do specow od planowania tras w MPK w koncu dotrze ze
      nie trzeba tworzyc nowej linii z 11-ego Listopada na Wydawnicza a wystarczy
      przedluzyc juz istniejaca - 73 ! Ale na tego typu zmiane chyba nie ma co
      liczyc... Moze kiedys doczekam czasow kiedy z rejonu Radogoszcza Zach. bede
      mogl bez przesiadki dojechac do centrum... Na razie pozostaje mi 73 ----> 83 ew
      74.
      • geograf Re: LINIA B ZAWIESZONA!!! 08.06.04, 18:22
        hmmmmm...
        a może warto byłoby wysłać list do ZDiT z propozycjami zmian tras, hę ?
        (np. skrócić 74, przedłużyć 73 ?)
        pisać można...
        ja na pewno napiszę.
        • Gość: ST Re: LINIA B ZAWIESZONA!!! IP: *.lodz.mm.pl 08.06.04, 18:32
          Tylko gdzie poprowadzic 74 ? Moze przez Zeligowskiego do Barlickiego tak jak
          73 ?
          • Gość: J.S. Re: LINIA B ZAWIESZONA!!! IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 08.06.04, 18:42
            Tak. Zamiana petli (i czesciowo tras) 73 i 74 jest jak najbardziej wskazana. 79
            dubluje 73 na odcinku Kasprzaka-Pl. Barlickiego, 74 dubluje 83 na odcinku
            Srebrzynska-Tuwima. Po co?
          • geograf Re: LINIA B ZAWIESZONA!!! 08.06.04, 18:42
            dokłądnie, drogi Watsonie!:)
            i dużo by Złotno nie straciło- i tak aktualnie, przy różnicach w taktach częstotliwości 74 i 83 - autobusy tych linii jeżdżą w bardzo nierównych odstępach...
            • Gość: ST Re: LINIA B ZAWIESZONA!!! IP: *.lodz.mm.pl 08.06.04, 19:05
              Pomysl jest naprawde fajny, tylko ile trzeba petycji pisac aby cos takiego
              przeszlo? 1 chyba nie wystarczy... Wydaje mi sie ze linia 73 znacznie lepiej by
              sie sprawdzala na tej trasie poniewaz przejezdza przez te miejsca na ktorych
              nie dubluje sie z 83 a i czestotliwosc i popularnosc ma znacznie wieksza...
              Zreszta 83 chyba tez za czesto moim zdaniem kursuje w relacji Cmentarz - Wyd.
              Wystarczy sie przejechac w okolicach godziny 7... Ikarusy jezdza psutawe... Na
              odcinku Konstantynowska - Wydawnicza z malymi rotacjami naliczylem okolo 12
              pasazerow... i podobnie jest co dzien
              • geograf Re: LINIA B ZAWIESZONA!!! 08.06.04, 19:14
                1. Tak...przecież jeden (czytaj: mój) głos nic nie znaczy,więć:
                nie pójdę na wybory
                nie odezwę się
                nie napiszę
                nie bede się ruszać...

Gorzej,gdy tak pomyśli milion, dwa (w rpzypadku głosowania), czy kilkudziesięciu (np. w przypadku petycji.
                Nie uważasz?
                Wiesz-obserwuję jak moi znajomi, czy tp czytani przeze mnie piszą np. do ZTMu (tak,wiem,że oni mają trochę inne podejscie do pasażera aniżeli ZDiT i MPK).
                Najwazniejsze jest,że oni piszą-i dostają odpowiedzi.
                Skąd wiesz-moze jak urzednik dostanie raz, pięć razy pismo z podobną propozycją-przy okazji prac nad zmianami nie zasugeruje się (choćby podświadomie) tym,co rpzeczytał ?
                Ja napisze, Ty napiszesz-to już 2 głosy...

2. To zabawne,ale ja równie czesto widzę 83 w sporym stopniu zapełnione...przypominam,że ta linia jedzie na Teofilów...nie warto majstrować z trasą i częstotliwością...
                • Gość: ST Re: LINIA B ZAWIESZONA!!! IP: *.lodz.mm.pl 08.06.04, 20:25
                  Dlatego nie napisalem o frekwencji pasazerow na calej trasie tylko na pewnym
                  odcinku na ktorym codziennie podrozuje... Pozdrawiam
            • holmes_i_watson Re: LINIA B ZAWIESZONA!!! 12.06.04, 11:07
              geograf napisał:

> dokłądnie, drogi Watsonie!:)
              Ależ Holmesie, od kiedy jesteś Geografem?
              DrW
              Ależ Watsonie, to nie ja jestem Geografem, tylko najwyraźniej Ty jesteś ST!
              Chyba, że to pani Hudson albo... MORIARTY?!
              ShH
    • teufel Re: LINIA B ZAWIESZONA!!! 10.06.04, 14:32
      Jak mi przykro;)
    • inspector_clouseau A linii B mówimy - rozjechać się! 12.06.04, 11:08

• Gość: magik Re: LINIA B ZAWIESZONA!!! IP: *.pl 17.06.04, 16:00
      z tą Betką to nareście pomyśleli, policzyli i zdrowy zozsądek górą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka