Dodaj do ulubionych

Szef PO: Jan Tomaszewski żyje... w swoim świecie

IP: *.toya.net.pl 06.03.12, 14:46
To, że Janek żyje w swoim świecie to się zgadzam, tyle że p. Hanna również....

Pytanie moje jest takie co takiego p. prezydent zrobiła pozytywnego dla miasta i ma zamiar zrobić w najbliższym czasie? Ja nie widzę żadnych pozytywnych działań zmierzających do zmiany komfortu życia mieszkańców czy też zmiany na lepsze marki Łódź w kraju... i proszę mi nie pisać o dworcu bo to nie jest projekt p. prezydent. Dworzec i tak był by budowany czy będzie taki czy inny prezydent... jaką ta pani ma wizję Łodzi na najbliższe kilka lat?
Obserwuj wątek
    • Gość: samiti Szef PO: Jan Tomaszewski żyje... w swoim świecie IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.12, 14:49
      hahaha posel biernat uzywa bardzo podobnych argumentow do jednego z forumowiczow, ktory przy artykulach o odwolania zdanowskiej udziela sie w sposob bardzo emocjonalny i dosc obrazliwy dla innych forumowiczow. moze to on?:P

nie interesuje mnie, czy tamci panowie sa spadochroniarzami, czy nurkami;) wazne, ze maja racje! zdanowska musi odejsc, zeby nie narobila kolejnych szkod!
    • Gość: cytujący Tomaszewski żyje... IP: *.opole.hypnet.pl 06.03.12, 14:52
      "Mróz był okrutny i śniegiem wiało,
      Mama mu niosła ciepłe kakao,
      On w szafie siedział, bibułę czytał,
      Na generała zębami zgrzytał.

Jechały "suki", jechały tanki,
      Mama mu z kawą nosiła dzbanki,
      On się do walki wielkiej szykował,
      Więc pistolecik swój przygotował.

Strategię tworzył i kreślił plany,
      Wiedział, że wielkie nadchodzą zmiany,
      Czytał i pisał, pisał i czytał,
      Czasami mamę o coś zapytał.

W zarysach tworzył grupy oporu,
      Pochodnie ściągał aż z Ekwadoru,
      Tworzył nocami i tworzył dniami,
      Mama chodziła z naleśnikami,

Niosła banany i czekoladę,
      I z rodzynkami pyszną roladę.
      Niosła mu szynkę, niosła kiełbasę
      I lukrowaną przepyszną masę.

Swe życie rzucił na stos dla sprawy,
      Na bok wszelakie poszły zabawy,
      Łzy mu płynęły, bardzo rozpaczał,
      Bo mu generał kraj przeinaczał.

Morał zaś taki z tekstu wynika,
      Że ciężki w Polsce los bojownika,
      Co walczy dzielnie, krwi nie żałuje,
      A nikt mu nawet nie podziękuje!"
    • Gość: obłuda biernat IP: *.ip.netia.com.pl 06.03.12, 14:52
      Powiedział gościu (Biernat), który urodził się w Urzędowie, chodził do szkoły w Częstochowie i Poznaniu i startował do Seju z Siierdza.
      • Gość: Kasia Re: biernat IP: *.play-internet.pl 06.03.12, 16:59
        Gość portalu: obłuda napisał(a):

> Powiedział gościu (Biernat), który urodził się w Urzędowie, chodził do szkoły w
        > Częstochowie i Poznaniu i startował do Seju z Siierdza.

Właśnie za te kłamstwa i bute przestaliśmy ich lubić.
      • vernerpanton Re: biernat 07.03.12, 07:57
        Gość portalu: obłuda napisał(a):

> Powiedział gościu (Biernat), który urodził się w Urzędowie, chodził do szkoły w
        > Częstochowie i Poznaniu i startował do Seju z Siierdza.

typowe dla PO - zakłamanie.
      • kordiangdulski Re: biernat 12.12.13, 20:37
        Myśleliśmy że Pani Ministra Mucha wykorzystała limit głupst w Ministerstwie sportu. Okazuje się że wcale nie konniecznie i jej następca czyli basenowy minister stara się przebić swoją poprzedniczkę.

www.platanumtravel.pl
    • fabryka_cnoty Szef PO: Jan Tomaszewski żyje... w swoim świecie 06.03.12, 15:01
      "W Łodzi za chwilę może być wiele nowych inwestycji i można będzie się nimi chwalić (...)"
      To zawsze jest "za chwilę", tylko ta chwila coś długo trwa. Wiecznie czytam/wysłuchuję o jakiś inwestycjach, wielkich programach, dużych budowach.... Które "już za chwilę" będą w tym mieście. Tylko ciągle jest niewiele. Nie napiszę, że nic, bo to byłaby nieprawda, ale porównując z wizjami i obiecankami politykierów, to niewiele się zmieniło przez lata.
      • Gość: gaziu Re: Szef PO: Jan Tomaszewski żyje... w swoim świe IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.12, 15:12
        najlepsza inwestycja bedzie i tak inwestycja w referendum i odwolanie zdanowskiej! ja sie tym bede chwalil, ze w lodzi wyp... zlych prezydentow! :)
        warszawa moglaby nam zazdroscic i bufetowa tez wyp... :)
        • Gość: gosc Re: Szef PO: Jan Tomaszewski żyje... w swoim świe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.12, 16:25
          Jeszcze powinni to wiedzieć w Krakowie, Wrocławiu, Poznaniu i innych miastach które w przeciwieństwie do Łodzi skupiają się na rozwoju a nie na pieniactwie i organizowaniu referendów.
          • Gość: Bolek Re: Szef PO: Jan Tomaszewski żyje... w swoim świe IP: *.play-internet.pl 06.03.12, 16:57
            Gość portalu: gosc napisał(a):

> Jeszcze powinni to wiedzieć w Krakowie, Wrocławiu, Poznaniu i innych miastach k
            > tóre w przeciwieństwie do Łodzi skupiają się na rozwoju a nie na pieniactwie i
            > organizowaniu referendów

No własnie trzeba te kreature odwołac w imie spokoju - sprawiedliwości też.
    • wodn_ik Biernat straszy w tonacji komunistycznej 06.03.12, 15:09
      liczy że ciemny lud to kupi. I za to znielubiłem PO. Traktują nas jak idiotów. Alternatywą niestety jałowy żenujący PIS albo cyniczno-pazerni czerwoni. To tragedia - nie ma na kogo głosować
      • andi.11111 Re: Biernat straszy w tonacji komunistycznej 06.03.12, 18:13
        Jest jeszcze Palikot,w nim cała nadzieja łodzian.
    • Gość: ksenia Szef PO: Jan Tomaszewski żyje... w swoim świecie IP: *.tvsat364.lodz.pl 06.03.12, 15:18
      PO ze swoją Prezydent tylko straszyć potrafią i robić wszystko wbrew opinii i oczekiwaniom Łodzian..............teraz ten palec, którym grożą trochę im zadrżał. Społeczeństwo coraz bardziej jest świadome swoich praw i nie pozwolimy na samowolę, ignorancję i bezczelność która jest wizytówką radnych PO i Pani Zdanowskiej.
    • Gość: Marian Koniuszko Szef PO: Jan Tomaszewski żyje... w swoim świecie IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.03.12, 15:18
      Kto to jest Andrzej Biernat?

Bo Jana Tomaszewskiego "znam". widuję go w kawiarni obecnie Coffe Heaven. Zazwyczaj dość głośno krzyczy do telefonu - ciągle o tym samym.
      Ale jednego nie zapomnę:
      Pan Jan T. krzyczał do (na?) dziennikarza przez telefon (pewnie, ten co słuchał był daleko):
      "Tak, tak proszę pana. My to już wszystko ustaliliśmy i to jest już wszystko ustalone. Ja, minister (powiedział minister!) Mucha oraz Miszel Platini. Tak, tak, tak, wszystko już zostało ustalone. Tylko Platiniego musimy o tym poinformować!"

Z trudem się powstrzymałem, by nie parsknąć śmiechem.
      • Gość: 6ik Re: Szef PO: Jan Tomaszewski żyje... w swoim świe IP: 212.191.132.* 06.03.12, 15:46
        Z historii literatury polskiej wiem, że Biernat był z Lublina.
        A ten z PO to ponoć wuefista (nauczyciel w-f) z jakiegoś zadupia, czyli inteligent, a jak na standardy PO to nawet intelektualista.
        Tomaszewskiego Jana pamiętam z osiedla Pienista nie jako piłkarza, tylko jako damskiego boksera (typowe hobby polityka, bez względu na przynależność partyjną).
    • mineyko Szef PO: Jan Tomaszewski żyje... w swoim świecie 06.03.12, 15:34
      Dla tego pana, należy postawić przed sejmem bramkę, pana posła w bramce, a pozostali posłowie przed sesją sobie kopną. Tego w bramce? Taaaak, bo to będzie najwłaściwsze kopnięcie!
    • Gość: qp Szef PO: Jan Tomaszewski żyje... w swoim świecie IP: *.toya.net.pl 06.03.12, 15:41
      .... powiedział łodzianin Andrzej Biernat :P
    • mineyko Szef PO: Jan Tomaszewski żyje... w swoim świecie 06.03.12, 15:42
      Sławni Polacy

Pierwszy:
      Wstrzymał słońce, ruszył ziemie,
      Polskie wydało go plemie!

Drugi:
      Wstrzymał Anglię pewien kmiotek,
      Teraz robi za idiotę!
      • Gość: sky2010 Re: Szef PO: Jan Tomaszewski żyje... w swoim świe IP: *.zarzew.net 06.03.12, 17:37
        Zdumiewa mnie chamskie zachowanie zwolenników pani prezydent( niektórych na szczęście ) Ja traktuję wszystkich z szacunkiem choć nie ze wszystkimi się zgadzam . Czy obrażanie innych to jedyny sposób wyrażania swoiego zdania przez sympatyków pani Zdanowskiej
        • Gość: marek Re: Szef PO: Jan Tomaszewski żyje... w swoim świe IP: *.dynamic.mm.pl 06.03.12, 18:14
          Sympatyk PAni zdanowskiej a człowiek który widzi glupotę i straty dla miasta związaqne z tym chorym referendum to jednak dwie rózne sprawy. Nie trezba być sympatykiem aby widziec że hucpa referendalna to prywata i absolutnedziałnie na niekorzyśc maista. Ale referendziarzom trudno to zrozumieć.
          • Gość: do marek Re: Szef PO: Jan Tomaszewski żyje... w swoim świe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.12, 20:34
            niestety to jest dla nas szaraczków jedyna metoda aby odciąć szkodników od pieniędzy podatnika - trwonionych na lewo i prawo

Z Tomaszewskim mi nie po drodze, ale ze Zdanowską jeszcze bardziej

A do wodzusia oddziału partii rządzącej, która po wygranych wyborach zupełnie oderwała się od rzeczywistości (wraz ze swoimi Biernatami ;) - zacytuję to co powiedział kiedyś pewien literat do pewnego I sekretarza:

" nie strasz nie strasz, bo się zes....tresujesz"

a jak to nie trafi - to skorzystam z wiersza o absztyfikantach - pewnego Wielkiego, nie oderwanego od życia Łodzianina

jeśli i to do Biernata nie trafi - to zadedykuję mu kolejny wiersz Pana z ławeczki (z niepowiedzeniem czegoś o psie)

Ta "przerwana inwestycja" to zapewne trzytrybunowy stadion potrzebny Łodzianom (może poza garstką żuli z Limanki i synusiowi mamusi) jak umarłemu kadzidło. Są ważniejsze potrzeby miasta, i te zaoszczędzone 220 mln złotych można ciekawie zagospodarowacv z pozytkiem dla Łodzian. Ale nie z tą "prezydentą"

• Gość: marek Re: Szef PO: Jan Tomaszewski żyje... w swoim świe IP: *.dynamic.mm.pl 06.03.12, 20:56
              Żadnych 220 mln złotych to nie zaoszcędzisz na stadionie bo umowa jest podpisana i kontrakt jest nie do zerwania bo miasto musiałoby zapłacić utracone korzyści. Zresztą ze stadionem zgadzam sie wolał bym 220 mln przeznaczyć na cos innego. Ale jesli sadzisz, ze inny prezydent by tego nie zrobil to jestes w bledzie. Zresztą kibolstwo za brak stadionu też groziło referendum. A zatem jeśli myślisz to doskonale wiesz, ze referenda nie rozwiazują ani jednego problemu jedynie dodaja nowych. Taka jest uczciwa prawda. To referendum to wyłacznie cios zadany przez łodzian samym sobie bo oszty związane z destabilizowaniem maista nie będzie palcila Zdanowska lecz ty, ja, przeciwnicy i zwolennicy referendum. Taka jest prawda zrozumcie to wreszcie zanim bedzie za poźno. Jeśli nadal nie możesz w to uwierzysz to pomysl co osiagnięto odwolując Kropiwnickiego -ponad roczny chaos w mieście i nic więcej. A teraz policz odwolanie Zdanowskiej to około 3 miesięcy nastepnie nowe wybory to łącznie okolo roku.. Nowy Prezydent pod koniec roku. Następne wybory samorządowe za 1,5 roku czyli wybrany prezydent na 1,5 roku aby pójsc ponownie do urn wybieraqć prezydenta. CO on zrobi w ciagu 1,5 roku co można zdziałac. CZy to nie przemawia wreszcie do iebie to sa twarde fakty wynikające z realnych terminow.
    • Gość: ap w świecie bez złodziei i oszustów:)))) IP: *.28.48.242.iwacom.net.pl 06.03.12, 15:55
    • Gość: barbarus Prosiłem by PIS się tym nie zajmował IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.12, 16:20
      prosiłem i nic. Teraz pewnie nie uda się odwołać Zdanowskiej - wystarczy ludziom, że Waszczykowski "Nie Zabijajcie Nas" jest za odwołaniem, by nagle Zdanowską polubić.
      Chcę powiedzieć, że mimo wątpliwości zagłosowałem na Zdanowską. Po upływie tego 1,5 roku mam zamiar zagłosować za jej odwołaniem. Ta pani nie zrobiła kompletnie nic. Mamy najbardziej dziurawe ulice w kraju, wiecznie spóźniające się autobusy i tramwaje, tragiczny stan torowisk. A co robi pani prezydent? Prywatyzuje wodociągi? Żałosne...
      Niech się politycy w Łodzi nauczą, po odwołaniu Kropiwnickiego i Zdanowskiej, że ludzie w tym mieście mają swoje wymagania.
      • Gość: marek Re: Prosiłem by PIS się tym nie zajmował IP: *.dynamic.mm.pl 06.03.12, 21:13
        PO referendum dziury znikna komunikacja się poprawi będzie coraz lepiej. Tak w ogóle to robmy referenda co pół roku wtedy z każdym dniem będzie się poprawialo.
    • mineyko Szef PO: Jan Tomaszewski żyje... w swoim świecie 06.03.12, 16:30
      Wodzu, doradzam dorzecznie,
      Z nim związki nie są bezpieczne,
      Bo ów gadając Bóg wi co,
      Pomyli lewicę z prawicą,
      I przez pomyłkę nawtyka,
      W ogródek Ojdyra Rydzyka,
      A wtedy mój Wodzu niestety,
      Nie zrobisz w Pałacu fety!
      • kapitan_marchewa Re: Szef PO: Jan Tomaszewski żyje... w swoim świe 06.03.12, 16:52
        A tak na zdrowy chłopski rozum.
        Jak to Pawlak i Kargul.
        Nie lepiej wróg, ale swój? Znany?
        Bo odwołamy Barbie i przyjdzie jakiś spadochroniarz komisarz z Psiej Wólki?
        PS. Bufetowa z Wawy i nasza Barbie zapiszą się w historii. Nie powiem jako kto i jakimi zgłoskami :-(
        • Gość: Bolek Re: Szef PO: Jan Tomaszewski żyje... w swoim świe IP: *.play-internet.pl 06.03.12, 16:55
          kapitan_marchewa napisał:

> A tak na zdrowy chłopski rozum.
          > Jak to Pawlak i Kargul.
          > Nie lepiej wróg, ale swój? Znany?
          > Bo odwołamy Barbie i przyjdzie jakiś spadochroniarz komisarz z Psiej Wólki?
          > PS. Bufetowa z Wawy i nasza Barbie zapiszą się w historii. Nie powiem jako kto
          > i jakimi zgłoskami :-(

ale ona wcale nie jest nasza tylko wasza - więc daj spokój z tymi zagrywkami.
    • Gość: >>>>>>>>>>>>>>> A Biernat, Zdanowska... w czyim swiecie żyją? IP: *.play-internet.pl 06.03.12, 16:39
      ...........!
    • Gość: tomek Biernat ty kłamiesz IP: *.play-internet.pl 06.03.12, 17:18
      a niby jakie inwestycje sa uzaleznione od tego, czy Zdanowska bedzie czy nie/ Wrecz dla Łodzi i inwestycji lepiej zeby jej nie było, bo to mało przyhamowała na zlecenie jednego pana.
      • Gość: niepokornna Re: Biernat ty kłamiesz IP: *.134.rev.vline.pl 06.03.12, 19:22
        Pan Biernat ,zawsze kłamał i nadal kłamie.
      • Gość: do tomek Re: Biernat ty kłamiesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.12, 20:42
        tylko jedna inwestycja. trzytrybunowa.

Za 220 mln zł można utrzymac przewz 2 lata 4 linie tramwajowe. Nioe wiem lie szpitali czy przedszkoli, bo się na ich wycenie nie znam, ale przypuszczam, że znaaaaaaaaacznie więcej niz tramwajów
    • Gość: sky2010 Szef PO: Jan Tomaszewski żyje... w swoim świecie IP: *.zarzew.net 06.03.12, 17:20
      Pani prezydent Zdanowska także żyje w swoim własnym świecie . Wydała nasze miejskie pieniądze na opinię ws sprzedaży ZWiKu . Ja mogę jej bezpłatnie powiedzieć że wodociągi są jedyną spółką do której miasto nie dokłada . Ale pani Zdanowska woli mi wciskać kit i lawiruje żeby tylko postawić na swoim . W innych sprawach również za nic ma mieszkańców . Co do kar , podobno musimy oddać część funduszy przeznaczonych na tramwaj regionalny . Zobaczymy też kto się będzie czerwienił za nieukończoną inwestycje w Parku Ocalonych . A pamiętacie Łodzianie jak bez żadnogo uprzedzenia magistrat skrócił czas oświetlenia miasta . Wyglądało to jak gigantyczna awaria , Albo pomysł przesunięcia pomnika Tadeusza Koszciuszki w kąt Jeśli pani prezydent nie jest w stanie dopilnować wszystkiego to może czas na zmianę
    • Gość: a szef PO? Szef PO żyje... w swoim świecie IP: *.toya.net.pl 06.03.12, 18:04
      No nie?
    • Gość: marek Szef PO: Jan Tomaszewski żyje... w swoim świecie IP: *.dynamic.mm.pl 06.03.12, 18:07
      Durni referendziarzed zdestabilizują maisto a potem beda palkać, zenie ma inwestycji i Łódx się cofa. Dlaczego tego referendziarze debile nie są w stanie pojąc bo jak sie ma IQ na poziomie szympansow to niestety nie można pojąć tego, ze odwoływanie władz miasta prowadzi do braku zarządzania i cofanie się. Łódź to taka mentalna afryka gdzie nie może być spokoju bo lud tu durny i bezmyslny. Myślenie rzyczeniowe i brak zdrowego rozsądku to cecha permanentna łódzkiego motłochu, który cięzko pracuje na to aby klepać bidę. A szczeźnijcie sobie referendziarze bo ci co mądrzy widząc wasz debilizm już dawno stąd wyjechali aby nie musieć żyć z tamkimi kretynami jak wy. A teraz referendzizre będziecie mieć Waszczykowskiego i inne przybłedy ze stolicy i innych krańców kraju będzie wam lepiej durne bezmózgi.
      • Gość: sky2010 Re: Szef PO: Jan Tomaszewski żyje... w swoim świe IP: *.zarzew.net 06.03.12, 18:25
        Po raz kolejny pojawia się obrażliwa opinia przeciwników referendum . Czy osoba obrażająca innych zasługuje na szacunek . Czy język nienawieści jest oficjalnym sposobem komunikowania się zwolennikow pani prezydent . NIE ŻYCZĘ SOBIE ŻEBY OBRAŻANO OSOBY MYŚLĄCE INACZEJ NIŻ ZWOLENNICY PANI PREZYDENT > Obdarzyłem tą panią zaufaniem którego ona nadużywa więc chcę jej podziękować i wybrać prezydenta który będzie współdziałał z mieszkańcami . Mogę zrozumieć że tak piszą osoby bojące się utraty osobistych korzyści z istniejącego stanu rzeczy ąle to nie usprawiedliwia chamstwa
        • Gość: marek Re: Szef PO: Jan Tomaszewski żyje... w swoim świe IP: *.dynamic.mm.pl 06.03.12, 18:42
          Nie jestem zwolennikiem Zdanowskiej ale nie trawię durnoty takich jak ty bezmyślnych referendziarzy, którzy nie sa w stanioe pomyśleć dalej n iż do myśli o odwoąlniu. Pokaz durny referendziarzu co czeka Łódźpo odwołaniu jakie to świoetlane perspektywy sie przed nią otworzą. No pokaż durny referendziarzu. Z wami nie można rozmawiac logicznie bo jesteście durni i tylko taki język do was może przemawiac. A teraz czekam durny referendziarzu na przedstawienie twojego projektu na Łódx po referendum tylko realnego a nie bredzenia jak to macie w zwyczaju.
      • Gość: niepokornna Re: Szef PO: Jan Tomaszewski żyje... w swoim świe IP: *.134.rev.vline.pl 06.03.12, 18:56
        Panie Marku nigdy nie czepiam się ,,literówek,,,u Pana jest tego dużo. Może specjalnie zrobione,trudno mi to ogarnąć,a więc:
        -referendziarzed
        -maisto
        -beda palkać
        -zenie
        -Łódx
        -sie
        -szympansow
        -rzyczeniowe
        -wy -W z dużej litery,dalej nie poprawiam,pozdrawiam nie jestem bez mózgiem.
        • Gość: marek Re: Szef PO: Jan Tomaszewski żyje... w swoim świe IP: *.dynamic.mm.pl 06.03.12, 19:51
          JAk mnie wnerwia ludzka glupota to z klawiaturą jestem na bakier. Ale dzięki i życzę nie popierania referendziarzy bo nie trzeba być szczególnie błyskotliwym ani żadnym zwolennikiem władzy aby wiedzieć że takie referenda niszczą a nie budują i cofają miasto a nie rozwijają.Łódź nie ma czasu na rozróby Łódź potrzebuje spokoju i rzetelnej realizacji celów. Referendum to droga donikąd chaos miesiące zawieszenia i żadnego rozwiązywania problemów i żadnych realnych perspektyw na lepsze władze. A zatem mniej rozrób więcej pracy i rozmów i szukania rozwiązań.
    • Gość: marek Re: Szef PO: Jan Tomaszewski żyje... w swoim świe IP: *.dynamic.mm.pl 06.03.12, 18:11
      Jesteś taki pewny że dworzec będzie budowany? To gratuluję. szcególności będzie budowany jak po odwoąłniu nie będa wydawane decyzje i nastąpi wielomiesięczny paraliż miasta a to jest oczywiste. a potem okaże się, ze budżet UE się skończył i trezba budowe nieskonczoną porzucić. Ale wiemy jesteś zxa glupi aby rozumieć takie rzeczy. Ty wszak jesteś referendziarzem przemądrzałym durniem o wiedzy handlarza bazarowego. Otóż referendziarze obudzicie się z reka w nocniku. Tyle tylko, ze jesteście za glupi aby dokonac logicznego wnioskowania przyczynowo-skutkowego.
      • andi.11111 Re: Szef PO: Jan Tomaszewski żyje... w swoim świe 06.03.12, 18:20
        Dworzec będzie budowany w tempie Centrum Klinicznego Akademii Medycznej.Gotowy za 30 lat.
        • Gość: niepokornna Re: Szef PO: Jan Tomaszewski żyje... w swoim świe IP: *.134.rev.vline.pl 06.03.12, 19:14
          andi.11111,aby Twoje proroctwo nie spełniło się,Tego sobie i Łodzianom życzę.
    • Gość: michał Szef PO: Jan Tomaszewski żyje... w swoim świecie IP: *.dynamic.mm.pl 06.03.12, 18:38
      Niestety nieodpowiedzialnosć Polewskiego i innych ludzi doprowadziiła do sytuacji, ze Łodzią nikt już nie będzie w stanie rządzić. Teraz PiS odwoła Zdanowską jutro zwolennicy Zdanowskiej odwołją ich prezydenta. Efektem bedzie staczające się na dno miasto. CZy wy naprawde tego nie widzicie - wy wyborcy w waszych rękach jest klucz aby przerwać ten obłed jeśli to zrobicie to będą nadzieje dla Lodzi jesli nie to miasto wpadnie na lata w obled odwoływania jednych przez drugich. Przerwijcie to referendum pomyślcie i powstryzmajcie się. Od rozliczania władzy są co 4 lata organizowane wybory tam pokazcie jak oceniacie władze inaczej to tylko chocholi taniec za ktory w konsekwencji zapąłcicie wy mieszkancy a nie ci którzy ten obłed rozpetują. Pokazcie obywatelska mądrosć. I nie chodzi tu o to czy jest się zwolennikiem czy przeciwnikiem Zdanowskiej chodzi o przerwanie tego zaklętego kręgu który walsnie zostaje uruchomiony.
    • Gość: antyPOlityk Szef PO: Jan Tomaszewski żyje... w swoim świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.12, 18:43
      i platforma również, dla was liczą się tylko stołki, proszę zapytać a z Łodzi wymienię minimum 20, tylko dlatego , ze mają legitymacje PO to co zaczynamy /. ja jestem gotowy nawet spotkać się twarzą w twarz w świetle fleszy ale co będzie jeśli to prawda ?
      • Gość: marek Re: Szef PO: Jan Tomaszewski żyje... w swoim świe IP: *.dynamic.mm.pl 06.03.12, 18:58
        A co liczy się dla organizatorow referendum? BO chyba nie powiesz że dobro miasta. W szczegółności pan od myjni kieruje się w zbieraniu podisów samymi dobrymi intencjami. Pobudka jesteś tak naiwny aby wierzyć w te dyrdymaly i z tego powodu paraliżować maisto na wiele miesięcy? Jeśli tak to mogę ci tylko współczuć.
    • Gość: obywatel Szef PO: Jan Tomaszewski żyje... w swoim świecie IP: 91.189.0.* 06.03.12, 19:43

nie jestem zwolennikiem REFERENDÓW, ale w ŁODZI to chyba za często. Przecież okres referendalny to ...przerwa w aktywności i działaniach władz.
      I znów chaos. Myślę, że Pani ZDANOWSKA potrzebuje pomocy i wsparcia merytorycznego a tego jest brak. Po prostu nie daje sobie rady a zastępcy - raczej przeszkadzają niż pomagają.
      Jest mi po prostu żal kobiety.
    • jacek.nie.placek Wart Pac pałaca, a pałac Paca 06.03.12, 20:39
      Nie wiem który z tych dwóch panów bardziej mnie mierzi...
      • ordynat.uchleja nie takie to proste ... 07.03.12, 09:17
        jacek.nie.placek napisał:

> Nie wiem który z tych dwóch panów bardziej mnie mierzi...

Nadreprezentacja osób o nazwisku Tomaszewski w Łodzimieście komplikuje sprawę.
        Spośród tych osób, jedynie Jan Tomaszewski jako wspaniały bramkarz jest osobą rozpoznawalną pod względem swoich umiejętności fachowych.

Natomiast Janusz Tomaszewski (kooperant Millera w obszarze MSWiA), Włodzimierz Tomaszewski (szkolony przez Michała Kuleszę) oraz Ewa Tomaszewska- Gorzałek ( z ezelde - branża nieruchomości), niezależnie od przypisywanych im przez prasę politycznych barw i pióropuszy, stanowią zaledwie elementy jednolitego frontu budowy kapitalizmA w wersji bolszewii wtórnej.

Pana Jana Tomaszewskiego serdecznie pozdrawiam.

O pozostałych Tomaszewskich z Łodzimiasta pamiętam.

• jacek.nie.placek Ależ ty bredzisz, aż boli 07.03.12, 10:28
          ordynat.uchleja napisał:

> jacek.nie.placek napisał:
          >
          > > Nie wiem który z tych dwóch panów bardziej mnie mierzi...
          >
          > Nadreprezentacja osób o nazwisku Tomaszewski w Łodzimieście komplikuje sprawę.

Niczego nie komplikuje, choć starasz się namącić.
          Wszyscy dokładnie wiemy o kim mówił pan Biernat.
          • ordynat.uchleja " aż boli" - musi boleć :DDD 07.03.12, 12:36

> ordynat.uchleja napisał:
            >
            > > jacek.nie.placek napisał:
            > >
            > > > Nie wiem który z tych dwóch panów bardziej mnie mierzi...
            > >
            > > Nadreprezentacja osób o nazwisku Tomaszewski w Łodzimieście komplikuje sp
            > rawę.
            >

> Wszyscy dokładnie wiemy

Wiedzy nigdy za wiele !!!

• jacek.nie.placek Dowcipas 07.03.12, 14:53
              Tylko wypisuje bzdety bez sensu. Bon moty a'la Rżewski.
              Jeszcze sobie pierdnij dla rozluźnienia atmosfery.
              • ordynat.uchleja Duprawdy nie żartuję !!!! 07.03.12, 17:57

> Tylko wypisuje bzdety bez sensu. Bon moty a'la Rżewski.
                > Jeszcze sobie pierdnij dla rozluźnienia atmosfery.

Wiedzy nigdy za wiele !!!
                Ani to bą mlot w stylu Leszek Miller/Janusz Tomaszewski, ani moje odkrycie.
                Czyżby psuło atmosferę do tego stopnia, że trudno ci się powstrzymać od ordynarnych zaczepek ? Nie napinaj się tak, bo ci włodziociąągi puszczą ...
    • krzaki-ciernistych-krzewow 2010 referendum 2012 referendum 06.03.12, 20:48
      2013 referendum, 2014 referendum, 2015 referendum, 2016 referendum, 2017 referendum, 2018 referendum ........ referendum, referendum. Drodzy łodzianie jak się rozpedzicie to uda się organizowac nawet dwa referenda w roku. Nowy patent na rozwój a la łodzianie. Pomyśl, zastanów się, myśl chłodno, kalkuluj.
      • Gość: wrr a co to PO to święte krowy cy co? IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.12, 00:52
        A Bierna nawet nie raczył zauważyć, że akcję rozPOczęła grupka sfrustrowanych SLDowców ze Skwarką i Bergerem na czele, lecz MOcno schowanych za plecami POPmniejszych prokuratorów i innnych kamieniczników, mających zapewne chęć przejąć co lepsze nieruchomośći gminne POd swój zarząd
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka