boczek2001 14.06.04, 14:57 jesteście zadowoleni ze wstępnych wyników? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
seba1984 Re: Po wyborach 14.06.04, 16:08 No coż....Ja nie jestem zadowolony. Pomijam juz fakt ze moj faworyt miota się między 5% a 4% ale chodzi mi o to ze drugie miejsce zajeła partia która jedyne co wniesie do Unii to swoja zasciankowość i bezproduktywny opór....jestem tez wsciekły na frekwencje.....jezeli roznica zaledwie kilku tysiecy glosów radykalnie zmienia pozycje okreslonego ugrupowania to o czym my mowimy......Polacy ni skorzystali z demokracji i czasem sie zastanawiam czy wogole jest sens istnienia demokracji bo moze taniej bylo by utrzymywac zwyczajna oligarchie 20% ludzi. O wynikach decydowaly glownie twarde elektoraty partii nie zas przekonani do okreslonego programu ludzi z reszta trudno mowic o jakichkolwiek programach bo przyznam sie ze kampania byla zadna. Dla mnie przegranymi sa PO i Samoobrona. PO mimo ze wygrało to jednak wynik nie wynosi 30% a okolo 20% a wiec od ostatnich wyborów wzrosła niewiele. Samoobrona wydaje sie przestać liczyć w walce o najwyższe laury. Zwyciezca jest oczywiscie LPR ale coz jak osoby mlode wolaly wylegiwac sie na plazy niz poswiecic 10 minut na zaglosowanie to tak bedziemy mieli. Czy SLD zaskoczylo? Mnie nie. wynik okolo 9% był przy takiej frekwencji do przewidzenia. Jak juz mówiłem w tych wyborach głosował głównie twardy elektorat a taki SLD posiada jako niezle zorganizowana partia. Odpowiedz Link Zgłoś
boczek2001 Re: Po wyborach 14.06.04, 16:31 seba1984 napisał: > No coż....Ja nie jestem zadowolony. Ja wstępnie jestem bo: -samoobrona przegrała - z dwojga złego to PO a nie samoobrona wygrała A nie jestem bo: - LPR jako wizytówka Polski w Europie mi sie nei usmiecha >jestem tez > wsciekły na frekwencje.....jezeli roznica zaledwie kilku tysiecy glosów > radykalnie zmienia pozycje okreslonego ugrupowania to o czym my > mowimy......Polacy ni skorzystali z demokracji i czasem sie zastanawiam czy > wogole jest sens istnienia demokracji bo moze taniej bylo by utrzymywac > zwyczajna oligarchie 20% ludzi. O wynikach decydowaly glownie twarde elektoraty Maja dosc klasy politycznej, prywaty, afer i obietnic bez pokrycia - twierdza ze i tak kazda partia to to samo... Chociaz wg mnie te wybory to cos innego: to nie "danie" porządzic komus na rynku lokalnym, ale "danie" biletu naszej elicie (jesli takową jeszcze mamy), wysłanie ludzi którzy maja promowac nasz kraj za granicą, a Samoobrona lub LPR raczej dobrze tego nie zrobią... A co do oligarchii to moze lepiej wprowadzic obowiazkowe wybory? > partii nie zas przekonani do okreslonego programu ludzi z reszta trudno mowic o> jakichkolwiek programach bo przyznam sie ze kampania byla zadna. to fakt, pod moimi drzwiami lezała tylko ulotka sdplu ;-) >Jak juz mówiłem w > tych wyborach głosował głównie twardy elektorat a taki SLD posiada jako niezle > zorganizowana partia. no i LPR... Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: Po wyborach 15.06.04, 09:41 seba1984 napisał: > Jak juz mówiłem w > tych wyborach głosował głównie twardy elektorat a taki SLD posiada jako niezle > zorganizowana partia. > Liczyłeś ile ten twardy elektorat świetnie zorganizowanego SLD wynosi 'na sztuki'? Odpowiedz Link Zgłoś