IP: *.toya.net.pl 14.03.12, 22:46
Witam.

Mam takie pytanie.

Czy obecnie, kiedy skończy mi się bilet np 20 minutowy mogę dokasować bilety do 40 minut, czy muszę do zrobić od razu i mieć w jednym momencie skasowane wszystkie?

Kiedyś taki układ tyczył się tylko biletów 24-godzinnych.

Obserwuj wątek
    • Gość: kpc21 Re: Bilety IP: *.xdsl.centertel.pl 14.03.12, 22:58
      Nic się w tym zakresie nie zmieniło. Do 24 godzin możesz dokasowywać kiedy chcesz, o ile stary bilet jest jeszcze ważny, 24-godzinny musisz skasować cały za jednym razem.
    • Gość: STUDI Re: Bilety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.12, 07:35
      W praktyce zależy to od widzimisię kontrolerów. Nadal uważają, że nie wolno łączyć starych biletów 10 minutowych z innymi i karzą mandatami pasażerów.
      • Gość: . Re: Bilety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.12, 11:10
        Dostałeś już mandat? Czy to tylko twoja wybujała wyobraźnia?
        • Gość: panna lodzia Re: Bilety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.12, 14:32

STUDI nie dostaje mandatów bo osoby upośledzone umysłowo mają prawo do darmowych przejazdów
        • Gość: kpc21 Re: Bilety IP: *.xdsl.centertel.pl 15.03.12, 18:18
          Jakiś portal wspominał ostatnio o takim przypadku, chyba nawet Gazeta.

Co nie znaczy, że kanar miał rację. Wręcz przeciwnie. Był nadgorliwy. Trzeba złożyć odwołanie - w takiej sytuacji na 100% zostanie rozpatrzone pozytywnie. Tym bardziej, że teraz zapisy przepisów taryfowych zostały zmienione tak, że teraz już nikt nie powinien mieć żadnych wątpliwości.
          • Gość: STUDI Re: Bilety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.12, 11:50
            I co z tego? Zapłacić musi a potem może oddadzą ja uznają reklamację.
            Otrzymujesz mandat, potem musisz się bujać i udowadniać że kanar robił co innego, jeszcze stwierdza że bilecik ktoś inny Tobie odstąpił itd.

Tak samo jak z niby przywilejem że o ważności biletu czasowego przypadku opóźnień decyduje rozkład jazdy. Jakoś tego zapasu nie ma w regulaminie wiszącym w pojeździe.
            No i jak jeszcze udowodnić kanarowi że autobus nie jedzie o czasie?
            Chyba że załatwioną sprawę uznasz wlepiony mandat i czekanie na łaskawą konfrontację z kanarem w siedzibie ZDiT plus niepewność czy uznają Twoją skargę.

• Gość: STUDI Re: Bilety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.12, 11:56
          Żadna wyobraźnia, wielu kanarów wykorzystuje fakt obecnego burdelu by wykazać się dużą ilością mandatów. Był taki zapis w poprzedniej (/jednej z poprzednich) taryfie, że biletów 10-minutowych nie można łączyć z innymi nominałami. Jakże proste. Stare nieaktualne regulaminy opłat, a jakże wiszą w pojazdach MPK -piękne pole do popisu ze strony kanara.
          Nowe info o biletach jest takie skromniutkie, brak wg mnie obowiązkowej informacji o możliwości wykorzystywania dotychczasowych nominałów.

Karnie zadrze z młodym, rosłym mężczyzną ale starszą kobietę, dziecko a jakże.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka