Dodaj do ulubionych

Ceny prosto z nieba

16.06.04, 08:06
Ceny prosto z nieba

Środa, 16 czerwca 2004r.

Rejsy do Londynu przez Kolonię mają być drugim międzynarodowym połączeniem,
jakie zaoferuje Port Lotniczy Lublinek. Rozmowy prowadzi niemiecki European
Air Express, obsługujący już loty do Kolonii.

Niemcy podpisali umowę z British Airways i negocjują szczegóły oferty
taryfowej. Teraz pasażerowie musieliby kupować dwa oddzielne bilety, co
kosztowałoby 4 – 5 tys. zł. Dla porównania za przelot z Warszawy do Nowego
Jorku trzeba teraz zapłacić około 2,5 tys. zł. Dlatego szefowie EAE chcą
wynegocjować z Brytyjczykami jeden bilet na całą podróż, co zdecydowanie
obniżyłoby koszty.

Ostateczna decyzja zapadnie w przyszłym tygodniu.

lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/374769.html
pzdr
Krzysiek
Obserwuj wątek
    • teufel Re: Ceny prosto z nieba 16.06.04, 08:19
      Ile realnie moze kosztować bilet do Londynu?? 1200zł??
      • Gość: Albert Re: Ceny prosto z nieba IP: *.toya.net.pl 16.06.04, 10:23
        W mojej ocenie, aby te bilety sprzedawały się, nie powinny byc droższe niż
        obecnie kosztuje przelot do samej Kolonii tj. około 800 zł. Nie wiem, na ile
        jest to realne. Należy bowiem pamiętać, że przelot via Kolonia będzie trwał
        dłużej niż via Warszawa.

EAE / British Airways
        Lodz 14.40 - Londyn 19.15
        Londyn 8.30 - Lodz 14.20

LOT
        Lodz 6.00 - Londyn 9.40
        Londyn 17.40 - Lodz 23.35

Więc konkurować można nie wygodą, a jedynie ceną!
    • Gość: MarcinK Re: Ceny prosto z nieba IP: *.zapora / 212.160.172.* 16.06.04, 12:53
      Łódź-Londyn-Łódź via Warszawa to koszt 1396zł przy zakupie z internetu.

MK
      • Gość: HackFinn Re: Ceny prosto z nieba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 13:29
        To wszystko zalezy od tego kiedy sie kupuje bilet i jakie klasy rererwacyjne sa
        jeszcze dostepne. Najtanszy bilet LCJ-LHR-LCJ via WAW to okolo 800 pln. Trzeba
        miec szczescie i kupowac ze sporym wyprzedzeniem. Przecietna cena to ok. 1200-
        1300 pln.
        HackFinn;)
    • Gość: ojdany Re: Ceny prosto z nieba IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.04, 01:08
      Czy ktos ma w ogole blade pojecie kiedy owo polaczenie Lodz-Londyn via Kolonia
      (a moze raczej Dusseldorf) ma zaczac funkcjonowac? Ulatwiloby mi ono niezle
      zycie.
      • Gość: erni Re: Ceny prosto z nieba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 16:09
        Za 4 tys, zlotyxh ulatwilo by ci zycie?? Przeciez masz teraz przez warszawe do
        londynu za 1000 Zl.
        • Gość: MarcinK Re: Ceny prosto z nieba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 17:49
          Po pierwsze do Warszawy trzeba dojechać, zatem wygodniej lest lecieć z Łodzi.
          Po wtóre niektórzy nie przepadają za Warszawą, a szczególnie nie lubią tam
          wydawać pieniędzy, które mogą wydać w Łodzi.

MK
          • Gość: erni Re: Ceny prosto z nieba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 19:34
            Do warszawy kursuja samoloty z Łodzi. Nie lubia warszawy dlatego beda placic 3
            tys. wiecej ???? Kupa smiechu.
            • Gość: wojciechboski Re: Ceny prosto z nieba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 20:23
              Kupa gnoju!!! Znajdzcie mi głópca co poleci do londynu za 4-5 tyś!!! To
              połączenie bez przyszlości!!! nik nie skorzysta. Ja osobiście wole via Warszawa
              za 1300zł.!
              • Gość: MarcinK Re: Ceny prosto z nieba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 22:00
                Po pierwsze kto powiedział, że to będzie 4.000zł.
                Po wtóre np EAE do Kolonii gros pasażeró kupuje bilety w najdroższych terminach
                (tuż przed wylotem). Zobaczcie sobie misiowie puszyści ceny tych biletów...

MK

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka