IP: 157.25.164.* 21.06.04, 15:58
w sobote jeździł na Stoki Bombardier z tym numer. Nie orientuje sie dobrze
ale coś mówieliście, że jest on tylko na części. Druga sprawa to ktoś robił
mu zdjęcia koło Lumumbowa 14.05 ze Stoków na Lumumbowie koło 14.13 nie wiecie
czy to się ukarze

Bombardier tylko na Stoki
Obserwuj wątek
    • Gość: Dziki Re: 1202 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 16:05
      ja chyba wiem kto to był...ale niech się sam przyzna
    • Gość: J.S. Re: 1202 IP: *.pai.net.pl 21.06.04, 16:45
      > w sobote jeździł na Stoki Bombardier z tym numer. Nie orientuje sie dobrze
      ale coś mówieliście, że jest on tylko na części.

Kto mowil ten mowil. No ale tak to jest, jak za wiarygodne zrodla informacji
      przyjmuje sie kanalowcow czy pierwszego lepszego motorowego
      • Gość: Dziki Re: 1202 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 16:55
        Ja staram się potwierdzać zdobyte informacje
        • Gość: paweł Re: 1202 IP: 157.25.164.* 21.06.04, 16:57
          nie pamiętam kto to był konkretnie ale pojawiło się to na forum i nikt nie
          zdementował
          • Gość: Dziki Re: 1202 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 16:59
            A tak poza tym 1202 jest ciągle w ruchu liniowym...a ja coś wspomniałem, że
            chyba od 1203 wezmą przód do 1206, ale tego nie potwierdziłem
          • Gość: J.S. Re: 1202 IP: *.pai.net.pl 21.06.04, 17:28
            Dementowal, dementowal, bylo czytac uwaznie
    • yarro Re: 1202 21.06.04, 17:04
      Gość portalu: paweł napisał(a):

> nie wiecie czy to się ukarze
      --
      Co mamy karać :P? Fotografowanie czy puszczanie Cityrunnerów na 12-tkę?

> Bombardier tylko na Stoki
      --
      ROTFL.
      • Gość: paweł Re: 1202 IP: 157.25.164.* 21.06.04, 17:07
        puszczenie 12 na stoki należy nagrodzić wielką nagrodą bo to był pomysł XXI
        wieku. Czekamy na jeszcze
        • yarro Re: 1202 21.06.04, 17:09
          Ty naprawdę jesteś nienormalny?
          • Gość: Dziki Re: 1202 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 17:10
            Kto tu jest nienormalny to jest nienormalny...A co ci szkodzi, żeby CR jeździł
            na 12??
            • michal.ch Re: 1202 21.06.04, 17:25
              Gość portalu: Dziki napisał(a):

> Kto tu jest nienormalny to jest nienormalny...A co ci szkodzi, żeby CR jeździł
              > na 12??

Zrobisz tą cholerną Narutowicza i Zieloną, to wtedy porozmawiamy o słuszności
              puszczania Cityrunnerów na 12. Bo na chwilę obecną to nie ma o czym dyskutować.

Takich dwunastkowiczów to przydałoby się kiedyś w kanał rewizyjny wpuścić,
              niech sobie pooglądają Cityrunnery z tej linii od dołu.
              • geograf Re: 1202 21.06.04, 17:26
                michal.ch napisał:

> Takich dwunastkowiczów to przydałoby się kiedyś w kanał rewizyjny wpuścić,
                > niech sobie pooglądają Cityrunnery z tej linii od dołu.

jeżeli stanę się gorącym orędownikiem 12-tki to ktoś mnie wpuści "w kanał" i pozwoli obejrzeć?
                Jeśli tak-to ja popieram z całego serca ten pomysł:)
                • Gość: paweł Re: 1202 IP: 157.25.164.* 21.06.04, 17:29
                  12 to najpiękniejsza łódzka linia
                  • geograf Re: 1202 21.06.04, 17:32
                    1. co jest miarą "piękności"?
                    2. co to jest za argument w dyskusji o potrzebie i sensie pewnego rodzaju taboru na epwnego rodzaju trasach???
                    • michal.ch Re: 1202 21.06.04, 17:37
                      geograf napisał:

> 1. co jest miarą "piękności"?

No właśnie. Bo np. w porównaniu z sąsiadem, czyli linią 43, z którą dzieli
                      odcinek na Stokach, dwunastka wysiada.
                    • Gość: paweł Re: 1202 IP: 157.25.164.* 21.06.04, 17:41
                      linie tramwajowe a zwłaszcza krańcówki są jak kobiety nie da się powiedzieć co
                      się Ci w niej podoba podoba się i już ma to tzw. coś i dlatego 12 jest
                      najładniejsza bez podowania argumentów i to nie tylko moje zdanie ale chyba
                      Szymon klemba też umieścił w opisach że jest to jedna z najładniejszych linii.
                      może dlatego że jedzie przez Stoki??? Może, nie na pewno. Co do drugiej kwestii
                      to nie ma to się nic a nic do sprawy. Argument jest tylko taki że trasa jest
                      dobra bo ktoś z MPK ją sprawdzał były testy i Citki jeżdzą po najładfniejszej
                      trasie. Chyba jednak coś ma do tego bo 12 może być tu jako turystyczna między
                      innymi do pieknego parku pieknym tramwajem
                      • michal.ch Re: 1202 21.06.04, 20:42
                        To już od tej całej 12 lepsze jest 43, które i tak jedzie na Stoki tą samą
                        trasą (bo innej i tak nie ma). Ale bije 12 na głowę odcinkiem przez Brus i
                        Zdrowie, a jak dodasz do tego wrażenia z części podmiejskiej to już jest po
                        prostu bajka.

Więc skoro mówisz, że 12 jest najlepsza, to chyba mało linii miałeś okazję w
                        Łodzi zwiedzić.
                        • Gość: paweł Re: 1202 IP: 157.25.164.* 22.06.04, 10:30
                          zwiedzam wszystkie bardzo czesto i zracji samej przyjemnosci (podmiejskie czy
                          teofilow bo tam nie mam interesow) jak i pracy jaką wykonuje. nie bylem tylkow
                          Ozorkowie ale nie ze wzgledu na to ze nie chce tam jechac ale dlatego ze cos
                          chce miec jeszcze nieodkrytego. 43 tez jest ladna ale za 12 przemawia
                          Narutowicza Zielona Gdańska i Kopernika bardzo lubie tamtendy jedzic a 43 Plac
                          Wolności Legionów Brus no i Most w Lutomiersku..... jednak 12
                        • Gość: paweł Re: 1202 IP: 157.25.164.* 22.06.04, 10:31
                          a część podmiejska faktycznie jest piękna zwłaszca w Lutomiersku i Kazimierzu.
                      • Gość: SzK Re: 1202 IP: *.pabianice.pl / *.pabianice.pl 22.06.04, 18:17
                        > Szymon klemba też umieścił w opisach że jest to jedna z najładniejszych
                        linii.
                        > może dlatego że jedzie przez Stoki??? Może, nie na pewno.

Cytat z mojej strony: "Bardzo ciekawa linia." Ale czy najładniejsza - to już
                        zależy od gustu. Owszem - okolice dość ładne (oprócz Retkinii).
                        Oczywiście - ciekawa - bo z klimatów wiejskich (Stoki, Telefoniczna)przenosimy
                        się w wielkomiejskie (Narutowicza, Zielona, Gdańska), mijamy kilka ważnych
                        obiektów po drodze, a na koniec - blokowisko...

A Citki na 12-ce ? Hmm, torowisko na Stoki jest w tej chwili dobre, ul.
                        Narutowicza na sporym kawałku jest bardzo dobra, Gdańska, Retkinia - w porządku.
                        Odcinek na Zielonej i Narutowicza (Tramwajowa - Plac Dąbrowskiego) nadaje się
                        do wymiany. Rzeczywiście linia ta jest chyba jedną z właściwszych, opórcz 10.

A linie które odpadają to:
                        1,4,5 - Kilińskiego (lub Zgierska)
                        2,8 - Teofilów
                        3 - Hmm, Przybyszewskigo , Piotrkowska
                        7,13 - Srebrzyńska , Śmigłego Rydza
                        6 - Piotrkowska, Wojska Polskiego, Piotrkowska
                        14 - Rydza- Śmigłeho
                        11 - Zgierska, Piotrkowska, (Pabianic i Zgierza już nie liczę)

Co zostało? 9,10,12
                        Zostaje więc wybór między liniami 9 a 12.
                        • yarro Re: 1202 22.06.04, 18:41
                          Gość portalu: SzK napisał(a):

> Odcinek na Zielonej i Narutowicza (Tramwajowa - Plac Dąbrowskiego) nadaje się
                          > do wymiany.
                          --
                          Ja bym dodał jeszcze fatalny odcinek na Kopernika między Żeromskiego
                          a Włókniarzy.

Pozdrówki!
                          • geograf Re: 1202 22.06.04, 21:34
                            i to dosłownie fatalny.
                            oj nie raz widziałem te iskry wesołe lecące spod wózka na asfalt (i to 805-tki!)
                            :)
                        • Gość: Dziki Re: 1202 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 09:26
                          Ja tam jeszcze 15 nie widzę...ale 15 to wiadomo---POMORSKA
                  • michal.ch Re: 1202 21.06.04, 17:34
                    Gość portalu: paweł napisał(a):

> 12 to najpiękniejsza łódzka linia

A co to ma do rzeczy w kwestii Cityrunnerów? Tylko dlatego mają się tam
                    zdzierać?
                    • Gość: paweł Re: 1202 IP: 157.25.164.* 21.06.04, 17:42
                      tylko w sobotę na piękną linię do pięknego parku
            • geograf Re: 1202 21.06.04, 17:25
              szkodzi nam torowisko na Zielonej, Narutowicza, Kopernika i czesci Telefonicznej....

Mało argumentów?
              • Gość: Dziki Re: 1202 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 17:36
                Przy takim toku rozumowania przestań wysyłać CR-y na 10 bo przy galerii i koło
                Centrum Filmowego tory są w złym stanie.
                • michal.ch Re: 1202 21.06.04, 17:40
                  Ty chyba nie zaskoczyłeś o co biega. Bo jakoś przed Galerią Łódzką Cityrunner
                  jeszcze nie miał okazji przeżyć turlania kostki brukowej pod sobą.

Na W-Z tory i tak są bezpieczniejsze, a jedynym ich problemem jest geometria -
                  powyginały się.
                  • Gość: Dziki Re: 1202 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 09:30
                    To ty nie zaskoczyłeś...żadne argumenty do was nie docierają. Najlepiej zamknij
                    wszystkie Citki na Telefonicznej (najlepiej w hali przeglądowej bo ma zamknięcia
                    z obydwu stron i możesz kłódki zamontować) , załóż alaram żeby nikt ich nie
                    ruszał, zabierz od nich wszytskie klucze i połóż się na torach wyjazdowych z
                    hali, żeby żaden na trasę nie wyjechał bo w Łodzi jest złe torowisko. On to
                    chyba nawet na trasę wg. co poniektórych nie powinien na trasę wyjeżdżać bo koło
                    wiaduktów na łączniku Telefoniczna - Pomorska są krzywe tory....idźcie się leczyć
                    • michal.ch Re: 1202 23.06.04, 15:29
                      Taaa, powiedział co wiedział.

Raz - nikt nie zamyka Cityrunnerów, więc o czym ty do mnie mówisz? Bo coś sobie
                      ubzdurałeś widzę i zachowujesz się teraz jak Mr X, który też wmawiał ludziom
                      coś czego nie powiedzieli.

Dwa - powtórzę coś, czego widocznie nie zaskoczyłeś: ile razy na trasie W-Z
                      Cityrunner rżnął podwoziem asfalt i ile razy toczył pod sobą kostkę brukową?
                      A teraz odpowiedz na te same pytania w odniesieniu do linii 12. Już wiesz czemu
                      12 to poroniony pomysł, czy trzeba sytuację przedstawić w bardziej
                      łopatologiczny sposób?
                      • kmst120 Re: 1202 23.06.04, 15:59
                        Czy ja mówię, że tak powiedziałeś...ja ci daję propozycję.

Co do "12"...Wiesz czemu na "10" CR nie toczy pod sobą kostki?? Bo tam jej w
                        ogóle nie ma...ale są betonowe płyty technologiczne...które biją tą kostkę o głowę
          • Gość: paweł Re: 1202 IP: 157.25.164.* 21.06.04, 17:10
            dlaczego tak sądzisz???
            • Gość: Dziki Re: 1202 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 17:30
              CR na 12 jest z jednej strony nonsensem a z drugiej objawieniem.

Nonsensem jest to, że CR-a puszczono ulicą Narutowicza na której nie tylko jest
              zły stan torowiska ale i wkoło kręcą się blachosmrody. Nawet stan toró od
              zajezdni do Weselnej chowa się przy Narutowicza

Objawieniem jest dobre wykorzystanie tegoż taboru, klimatyczna pętla, fajne
              krajobrazy i pokazanie, że CR pojedzie wszędzie, gdzie tory są w złym stanie a
              nie w katastrofalnym (jak na Przybyszewskiego od mostu do Tatrzańskiej)
              • Gość: paweł Re: 1202 IP: 157.25.164.* 21.06.04, 17:34
                na telefonicznej nawet na starym odcinku nie jest źle. Dobrze też nie jest.
                Jest średnio
              • geograf Re: 1202 21.06.04, 17:36
                Gość portalu: Dziki napisał(a):

> Objawieniem jest dobre wykorzystanie tegoż taboru, klimatyczna pętla, fajne
                > krajobrazy i pokazanie, że CR pojedzie wszędzie, gdzie tory są w złym stanie a
                > nie w katastrofalnym (jak na Przybyszewskiego od mostu do Tatrzańskiej)

Proszę, błagam.
                Nie myślmy w każdym przypadku hobbystycznie. Czasami pomyślmy racjonalnie i ekonomicznie. Przy takim wykorzystaniu Citków niedługo będziemy cieszyć się sprawnymi pojazdami...:/
                • Gość: Dziki Re: 1202 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 17:42
                  ZTCW to wszytskie CR-y pourywały belki przy wózkach na "10"
                  • geograf Re: 1202 21.06.04, 18:01
                    czy mam to rozumieć jako Twój argument do swobodnego żonglowania liniami, na które mogą być wysyłane Citki? na linie jadące Kilińskiego też?
                    Nie wystarczy, że Citek niszczy się na Kopcińskiego?
                    • Gość: Dziki Re: 1202 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 18:18
                      No to jak ma zjeżdżać na zajezdnię??Czy tak czy siak musiałby jechać trasą "12",
                      bo jeśli nie Kopcińskiego to nie Kilińskiego( brak zjazdów ) i nie Kościuszki,
                      bo też złe torowisko i zużyte rozjazdy...a więc i tak i tak Kopernika, Gdańską...

Co do Kilińskiego...tam już nawet nie jest katastrofalnie-tam jest...jak w GOP-ie
                      • Gość: Bart Re: 1202 IP: *.tpnets.com 21.06.04, 18:26
                        > Co do Kilińskiego...tam już nawet nie jest katastrofalnie-tam jest...jak w
                        GOP-ie

Aha, taaa. Urban legends.
                        • Gość: Dziki Re: 1202 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 18:31
                          Jakie legendy?? Byłem w GOP-ie i stwierdzam, że w Łodzi to nie jest aż tak źle
                          • Gość: Bart Re: 1202 IP: *.tpnets.com 21.06.04, 18:39
                            w GOPie też tak źle nie jest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka