Gość: ŁOSIU IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.02, 10:27 Łódź miasto łosi ! Łódź nasze miasto. Łódź nasz rezerwat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: stv Re: łódzkie łosie ! cała Łódź jest nasza ! IP: *.toya.net.pl / 10.0.212.* 15.03.02, 10:41 no i te klempy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: łódzkie łosie ! cała Łódź jest nasza ! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.03.02, 13:36 a wiesz gdzie miasto sledzi ?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aard Klempa... IP: 195.117.14.* 15.03.02, 15:55 Na reszcie ktoś napisał TU to słowo prawidłową ortografią!!! :-)) Pozdrwiam Przedmówcę, aard Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aard Re: Klempa... IP: 195.117.14.* 15.03.02, 15:56 Gość portalu: aard napisał(a): > Na reszcie ktoś napisał TU to słowo prawidłową ortografią!!! :-)) CHOCHLIK (syn chochli) się wkradł. Winno być: nareszcie (łacznie) Przepraszam braci w puryzmie językowym, aard Odpowiedz Link Zgłoś
tulka Re: Klempa... 15.03.02, 16:05 Gość portalu: aard napisał(a): > Na reszcie ktoś napisał TU to słowo prawidłową ortografią!!! :-)) Żartujesz czy piszesz serio? Jeśli serio, to chyba się mylisz. Klępa pisze się właśnie przez "ę". > Pozdrwiam Przedmówcę, > aard Pozdrawiam Tulka Odpowiedz Link Zgłoś
stv Re: Klempa... 15.03.02, 18:19 tulka napisał(a): > > > Żartujesz czy piszesz serio? Jeśli serio, to chyba się mylisz. Klępa pisze się > właśnie przez "ę". > Hmmm, spotkałem się z taką i z taką pisownią, rzeczywiście, jednak częściej (choćby w polskim internecie) jest to "klępa" i jednak trzeba by skłaniać się ku takiej pisowni. Tym samym popełniłem błąd (ale błądziłem nie sam). W takim razie chyba najlepiej rzec "Łosza" Pozdrawiam wszystkich, w tym łoszaki. Odpowiedz Link Zgłoś