Dodaj do ulubionych

Anglia czy USA?

18.05.05, 01:59
Jestem na 10 tniej visa w usa .. mam propozycje wyjazdu do Angli ..
Co waszym zdaniem jest lepsze.
Prosze o szczere opinie.
smile
Obserwuj wątek
    • patrykdalkowski Re: Anglia czy USA? 18.05.05, 02:02
      Odradzam Anglie... Jezeli masz dobre kwalifikacje i Angielski na tyle dobry
      zeby bylo trudno poznac, ze nie jestes z tad to jasne, czemu nie. Anglicy sa
      zapyziali, nie lubia obcokrajowcow i kariere u nich jest zrobic bardzo ciezko.
      Sa tez plusy. Legalna praca. USA mnie pociaga ale bardziej odpycha mnei wizja
      pracy na czarno. Decyzja nalezy do Ciebie smile

Pozdrawiam - Patryk
      • azazela1 Re: Anglia czy USA? 18.05.05, 02:06
        Dziekuje Ci Patryk .
        Decyzje musze podjac jak najszybciej.. jestem na visie ale wiem ze na niej nie
        mozna pracowac , pewnie masz racje jesli chodzi o Anglie tylko tez niby ta
        Anglia blizej Polskiego Domu...
        Bardzo Ci dziekuje za odpis smile
        • delphinee Re: Anglia czy USA? 18.05.05, 02:09
          napisz na forum praca w EU smile
          pzdr,
          p/w
          • azazela1 Re: Anglia czy USA? 18.05.05, 02:21
            Praca w Eu podaj Link smile
            Dzieki
            • delphinee Re: Anglia czy USA? 18.05.05, 02:35
              Proszę bardzo smile
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=115
              i w Ameryce
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=436
              powodzenia wink

ps. w sumie ten watek mozna bylo przeniesc na jedno z powyższych forów ale ... napisz osobno wink chyba, że mocno chcesz suspicious to przeniose ;]
              p/w

p/w
              • byt2 [...] 18.05.05, 03:38
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • ontarian Re: Anglia czy USA? 18.05.05, 12:32
                delphinee napisał:

> ps. w sumie ten watek mozna bylo przeniesc na jedno z powyższych forów
                a nie moglbys siebie tam przeniesc?
          • bambooko delphinee to jest przestepstwo kryminalne 19.05.05, 04:33
            popieranie pracy na czarno przez oficjalnych pracownikow GW.
            A wycinanie postow to jest cenzura. Wolnosc slowa nie zna cenzury
            obojetnie jaka tresc jest w slowach zawarta chyba ze tresc nawoluje do
            przestepstwa jak to u ciebie bywa.

delphinee napisał:

> napisz na forum praca w EU smile
            > pzdr,
            > p/w
            >
    • prawdziwystarywiarus Re: Anglia czy USA? 19.05.05, 05:17
      azazela1 napisała:

> Jestem na 10 tniej visa w usa .. mam propozycje wyjazdu do Angli ..
      > Co waszym zdaniem jest lepsze.
      > Prosze o szczere opinie.
      > smile

zara, zara - nie na 10 letniej wizie, tylko na wizie turytycznej waznej na 10 lat i upowzniajacej Cie do
      wjazdu do USA na okres nie przekraczajacy 90 dni, bez prawa pracy, a nie do siedzenia tam przez 10
      lat, jak sie to niektorym wydaje. Wyrazaj sie scislej.

W porowwnaniu z takimi warunkami, dowolny kraj, w ktorym mozesz mieszkac bez ograniczenia
      czasowego, nie strzygac uchem, czy ktos po schodach nie idzie nad ranem, masz legalny status i
      mozesz legalnie pracowac bedzie lepszy niz USA.

Gdybys naprawde miala wize amerykanska upowazniajaca Cie do pobytu i pracy w USA przez 10 lat,
      wtedy byloby inaczej, Ale nie jest.
      • grynblak Re: Anglia czy USA? 19.05.05, 05:44
        nie 90 a 180 dni.
        Zajmij sie Australia bo no USA znasz sie tyle co nic.
    • gruppenfuhrer_wolf Re: Anglia czy USA? 19.05.05, 05:52
      USA!USA!USA! Mommy, look: I'm #1! Czyli definitywnie USA.
      Z drugiej strony, uprzejmosc na tym forum zabija mnie. Czy jeszcze sie to
      czymkolwiek rozni od Forum Polonia2? Teraz nawet Edytkus sie tu znowu udziela,
      czyli ze nas wykastrowano, no?
      • cmok-wawelski Mirko 19.05.05, 06:05
        co slychac?
        • gruppenfuhrer_wolf Re: Mirko 19.05.05, 06:40
          Aah, Cmok Wawelski...Wywalili Cie z prywatnego forum?... Witaj znow na forum
          Polonia, jakkolwiek jestesmy w trakcie brzydkiej operacji wycinania jaj temu
          forum i mozemy sie stac tym samym, czym teraz jest forum Polonia2. Ale znam Cie
          z cietego jezyka, wiec, mam nadzieje, ze pomozesz... Innymi slowy: Go Cmok,
          go!!!
          • edytkus Re: Mirko 19.05.05, 08:24
            gruppenfuhrer_wolf napisała:

> Aah, Cmok Wawelski...Wywalili Cie z prywatnego forum?...

to nie tego cmoka pozegnalysmy smile
      • edytkus Re: Anglia czy USA? 19.05.05, 08:23
        gruppenfuhrer_wolf napisała:

> Teraz nawet Edytkus sie tu znowu udziela,

mozesz blizej sprecyzowac co sie kryje pod slowem "znowu"?
        • wedera1 Re: Anglia czy USA? 19.05.05, 19:31
          Do Starywiarus i grynblak.Musze Was zasmucic! Zaden z was nie ma racjii!smile
          Wiza 10-cio letnia upowaznia Polakow na wyladowanie na kazdym lotnisku USA.
          Dlugosc pobytu na terenia Ameryki ustala emigracja przy odprawie paszportowej!
          Nie ma tutaj reguly zadnej. Najczesciej ludzie dostaja wize na 6 miesiecy,
          czyli 180 dni. Znam takich co dostali tylko na 30 dni. Znam rowniez takich,
          ktorych emigracja odprawila zpowrotem do Poslki z lotniska. Po udokumentowaniu,
          ze zbyt czesto bywaja w USa bez logicznego udokumentowania po co.
          grynblak- 90 dni to jest najdluzszy okres pobytu bez wizy, w kraju do ktorego
          potrzebna jest wiza.Niektore kraje maja podpisany uklad, chodzi tutaj o
          turystyke w szczegolnosci, bez wizy mozesz byc na terenie danego kraju nie
          dluzej jak 90 dni.Nie wszystkie kraje maja taki uklad podpisany. Jak Cie to
          bardziej interesuje wejdz na forum TURYSTYKA, tam sa wyszczegolnione kraje o
          ktorych mowie! Wazne to jest zanim wybierasz sie na wakcje. Taki uklad ma
          podpisana Turcja z Polska. Wiem to napewno.Niektore kraje bezwarunkowo wymagaja
          waznej wizy- jak USA. Duzo podrozuje, jadac do Europy uzywam polskiego
          paszportu/dlaczego?smile)/. Zanim zalatwie formalnosci sprawdzam, czy moge bez
          waznej wizy wjechac do danego kraju na polskim paszporcie i jak dlugo moge tam
          pozostac.Tu wlasnie ma zastosowanie to o czym Ty mowisz- wlasnie te 90 dni.

Pozdrawiam Wadera

• grynblak Re: Anglia czy USA? 19.05.05, 19:41
            Ty sie upilas czy nie umiesz czytac??????????

Po pierwsze nie ma czegos takiego jak wiza 10 letnia.
            Po drugie maksymalny pobyt na wizie w USA to 180 dni. Oczywiscie ze zalezy to
            od tego na ile sie dostanie na lotnisku ale nie o to chodzilo w pierwszym poscie
            czy w poscie Wiarusa. 180 dni maksimum to jest wlasnie ta REGULA moje ty madrosci.

Po co wogole sie rozpisujesz na temat krajow o wymianie bezwizowej? Co to wogole
            ma do rzeczy? Zajmij sie lepszym zrozumieniem tekstu pisanego. Przyda ci sie.
            Co ma Turcja do tego co napisal Wiarus i ja????? Czy twoje jezdzenie do Europy?
            Siadaj, dwoja, odpowiadsz zupelnie nie na temat.
            Ja bym ci powiedzial co wiem na pewno o tobie ale niechce zeby mnie Delfin wycial.

Ja ci radze wedera pisz ty lepiej o swoich wspanialych osiagnieciach.
            Przynajmniej jest z czego sie posmiac.

• wedera1 Re: Anglia czy USA? 19.05.05, 20:26
              Grybnblak, glupi jestes i od teraz bede pisala do ciebie na Twoim poziomie!!!!
              Teraz dopiero precyzujesz to co Ci wyjasnilam. gdybym Ci tego nie zrobila
              bylbys dlej glupi jak przed tem. Zatem nie wysilaj sie tylko orzeczytaj co
              wczesnie napisales . przeczytaj rowniez staregowiarusa>
              Juz zauwazylam, ze czytacie moje posty uwaznie a potem je odwijacie w druga
              strone i udajecie madrych!!
              Poczytaj siebie jeszcze raz!
              Moze zrozumiesz, ze jestes glupi.
              Moje osiagniecia nie mieszcza siew twoim malym mozdzku. Nie wierzysz, ze az
              tyle mozna- stad frustracie jeden masz piane na ustach!
              Nie czytaj wiecej o mich osiagnieciach bo na zawal zejdziesz z tego swiata z
              zazdrosci!
              to taka moja dobra rada. Niechce miec cie na sumieniu!
              Ps. Odnosnie wizy 10-letniej.Jak bedziesz mial okazje zobaczyc czyjs paszport z
              ta :Wkladka" to zobacz durniu co tam u gory pisze!!!!!
              Dopiero robilam tego kopie mojej siostrze,stara sie przedluzenie wizy w usa.
              Nie marudz, tylko zanim cos napiszesz to sie upewnij, inaczej zawsze wyjdziesz
              na glupka!Odnosnie tych 90 dni chciaslam ci tylko powiedziec, ze slyszales, ze
              dzwonia w ktoryms kosciele tylko nie wiesz w ktorym! Dlatego ci wyjasnilam ale
              ty jestes tak dumny ze swojej glupoty ze jej nie zauwazasz!Twoj repertuar
              slowny mnie nie zaskakuje nie stac cie na wiele wiecej!Pisz sobie pisz!!! Moze
              ci sie uda i Delphine nie zauwazy!smile)))))))))
              Ps: Madrosci ty moje do szkoly albo do lektor o szerszym zakroju tematycznym
              zapraszam a potem do dyskusjii ze mna!
              Wadera
              • grynblak Delphinee prosze wyciac 19.05.05, 20:32
                ten chamski i beznadziejny post tej beznadziejnie glupiej baby.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka