Dodaj do ulubionych

12-Bombardier

IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.04, 11:11
nie wiecie dlaczego na 12 ani w sobote ani w niedziele nie bylo Citków? To
straszne niedopatrzenie, a może jest inny powód???

Citek Na STOKI
Obserwuj wątek
    • Gość: luki Re: 12-Bombardier IP: *.toya.net.pl 28.06.04, 16:18
      Niedopatrzeniem jest fakt, że je tam w ogóle puścili.
      • krzyskup Re: 12-Bombardier 28.06.04, 16:30
        Oj nie... Niedopatrzeniem jest fakt, że jeszcze kilka z nich jeździ. Ale już
        niedługo :/

pzdr,
        krzyskup
    • michal.ch Re: 12-Bombardier 28.06.04, 18:12
      Ostatnio było kilka zamachów na citki ze strony osiemstpiątek, które widocznie
      poczuły się zazdrosne. ;-) W efekcie remontowcy mają troche pracy. Może to
      dlatego? Ile Cityrunnerów aktualnie stoi poobijanych (z wyjątkiem 1201, który
      poświęcił się, żeby ratować motorniczego i pasażerów podczas słynnego już
      wypadku na Retkini)?
    • yarro Re: 12-Bombardier 28.06.04, 21:34
      Gość portalu: paweł napisał(a):

> To straszne niedopatrzenie, a może jest inny powód???
      -
      A pan nadal się nie wyleczył? Współczuję...

> Citek Na STOKI
      --
      a pana zapraszam dwójką do końca ;]
      • Gość: paweł Re: 12-Bombardier IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.04, 21:46
        dobra przejade sie. bardzo lubie chochoła pętle

Citek na Stoki
        • Gość: luki Re: 12-Bombardier IP: *.toya.net.pl 28.06.04, 22:33
          mch chodziło chyba o pewien obiekt zlokalizowany w okolicy pętli Chochoła. :))
          • yarro Trzeba jeszcze znać łódzkie powiedzonka :) <nt> 29.06.04, 01:05
            • Gość: paweł Re: Trzeba jeszcze znać łódzkie powiedzonka :) & & #35 IP: 217.153.156.* 05.07.04, 14:34
              W ten weekend Citek znów jeździł na Stoki i była to decyzja bardzo trafiona. A
              teraz mnie troszke poobrazaj na Chochoła Już byłem Łodzi już nie znam jestem
              nienormalny i teraz wykaż się w czymś nowym. Pozdrawiam
          • Gość: paweł Re: 12-Bombardier IP: 217.153.156.* 05.07.04, 14:32
            kazdy moze miec swoje zdanie na kazdy temat. Ja uwazam ze bardzo dobrze sie
            dzieje ze Citki jezdza na Stoki. Jesli macie mnie zamiar obrazac i sprawia to
            wam przyjemnosc to ja sie nie gniewam i nie mam przeciwskazan do tego. jak sie
            dobrze z tym czujecie to ja zle sie nie czuje ale ciesze sie ze moge wam sprwic
            przyjemnosc. Ogolnie weilki szacunek mam do wszystkich na tym forum jesli pisza
            na temat a zdania moga miec rozne i rozniste

Pozdro dla Was
            • Gość: Ja Re: 12-Bombardier IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.04, 18:26

> kazdy moze miec swoje zdanie na kazdy temat. Ja uwazam ze bardzo dobrze sie
              > dzieje ze Citki jezdza na Stoki.
              A jesteś w stanie swoje zdanie jakoś uargumentować?

• Gość: STUDI Re: 12-Bombardier IP: *.prokom.pl 05.07.04, 18:48
                Kazdy chce jechac normalnym tramajem niz wyrobem tramajopodobnym made in konstal (alstom-konstal). Tak samo jak wola aby na przystanek autobusowy podjechal Volvo niz Ikarus, czyz nie?

Te wolabym citka lub gt-6 niz okropne zlomy 805N.
                Nawet KT-4 zadbane i po modernizacji w Niemczech bylyby o klase lepsze od naszego gownianego taboru tramajowego.
                • kubako Re: 12-Bombardier 06.07.04, 09:32
                  Gość portalu: STUDI napisał(a):

> Kazdy chce jechac normalnym tramajem niz wyrobem tramajopodobnym made in
                  konsta
                  > l (alstom-konstal). Tak samo jak wola aby na przystanek autobusowy podjechal
                  Vo
                  > lvo niz Ikarus, czyz nie?

nie kazdy...

> Te wolabym citka lub gt-6 niz okropne zlomy 805N.
                  > Nawet KT-4 zadbane i po modernizacji w Niemczech bylyby o klase lepsze od
                  nasze
                  > go gownianego taboru tramajowego.

nie pisz, ze kazdy, bo mnie o zdanie nie spytales... a ja wole jezdzic 805 niz
                  trzeszczacym, smierdzacym i groacym citkiem...
                  jasne, ze fajnie jest jestli tramwaj jest ladny i wygodny... ale w citku tak
                  wiele minusow, ze przyslaniaja one pozytywy... takie jest moje zdanie i nie
                  twierdze, ze KAZDY tak sadzi...
              • Gość: paweł Re: 12-Bombardier IP: 217.153.156.* 06.07.04, 11:31
                tory są nienajgorsze na stokach nawet ich stan jest dobry i tutaj citek ładnie
                sie prezentuje
                • Gość: Ja Re: 12-Bombardier IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.04, 19:04

> tory są nienajgorsze na stokach nawet ich stan jest dobry i tutaj citek
                  ładnie
                  > sie prezentuje
                  Na Stokach - owszem. Zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że na torowisku z szyn
                  kolejowych na Stokach i na torowisku na Narutowicza od Wierzbowej do
                  Konstytucyjnej komfort jazdy Citkiem jest w ogóle najwyższy. Ale nie zapominaj,
                  że trasa 12 nie prowadzi tylko przez Stoki. Po drodze jest m.in. Kopernika i
                  Zielona/Narutowicza, gdzie tramwaje te niszczą sobie tak obręcze, jak i
                  elementy zawieszenia. Czy zatem nie lepiej dac sobie na wstrzymanie, ale
                  oszczędzić nowy, drogi tabor? Na trasie 10 nie ma torowisk (z małymi wyjątkami
                  w rejonie petli Bratysławska), które tramwaj przejeżdżałby na obręczach.
                  Natomiast na Kopernika i Zielonej/Narutowicza - owszem (wystarczy spojrzeć w
                  rowek szyny - czy jest zasypany/zardzewiały czy też się świeci). A zatem?
              • Gość: paweł Re: 12-Bombardier IP: 217.153.156.* 06.07.04, 11:32
                aha ni i lepiej niech jexdzi niż miałby stać na telefonicznej i tylko z daleko
                oczy cieszyć. A chyba stan torów na 12 jest lepsz niż na 1 , 2itd

Pozdrawiam
                • Gość: Ja Re: 12-Bombardier IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.04, 19:07
                  > oczy cieszyć. A chyba stan torów na 12 jest lepsz niż na 1 , 2itd
                  >
                  Ale gorszy niż na 10. Dwa dni może sobie postać.
          • Gość: paweł Re: 12-Bombardier IP: 217.153.156.* 05.07.04, 14:36
            Luki ale to nie był Mch tylko Yaroo.
    • teufel Re: 12-Bombardier 29.06.04, 08:26
      > Citek Na STOKI

Wielbłąd!! GT6, 805Na, 803N (M8S) Na STOKI

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka