Dodaj do ulubionych

[ EI ] Długopis i kartka zamiast rozkładu MPK

02.07.04, 11:32
Express jak zwykle na straży złego zachowania MPK.

www.lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/379596.html
W artykule poruszono dwie kwestie:

pierwszą: zbyt wczesną wymianę tabliczek z rozkładami (i słusznie,że poruszono ten temat). Najbardziej bawiły mnie tabliczki z "czerwoną" dójką wywieszone już 29 czerwca...głupota. We Wrocławiu podobno potrafią sie uporać z wymianą tabliczek w przeciągu jednego wieczora/ z nocy, a tabliczek raczej dużo mnie nie mają. Czy w Łodzi trzeba wszystko robić za dnia?

drugą: ograniczony dostęp do rozkładów jazdy. Z intenretu mimo wszystko większość łodzian nie korzysta, niektórzy nie wiedzą co to jest telegazeta,a takich drukowanych rozkłądów faktycznie brak. Pamiętam,że kiedyś, kiedyś (gdy jeszcze jeździły autobusy pospieszne) MPK wydało książkę ze wszystkimi rozkładami jazdy. Rzecz bgyła bardzo praktyczna-mama w każdej chwili mogła zaplanować sobie trasę z rpzesiadkami. Oczywiście zmiany rozkładów odbywają się co jakiś czas i książka taka traciła by na znaczeniu (ale zawsze można wkleić, schować nowy rozkład).
W pewnym razie na pewno znaleźliby się kupcy na pojedyncze rozkłady.
Obserwuj wątek
    • zamek [OT] MSPANC 02.07.04, 11:35
      geograf napisał:

> Najbardziej bawiły mnie tabliczki z "czerwoną" dójką
      Na Forum Kroworum z tym!
      • geograf Re: [OT] MSPANC 02.07.04, 11:41
        ???
        (chodziło rzecz jasna o "dwójkę")
        • zamek Re: [OT] MSPANC 02.07.04, 11:43
          Geo, wiem :))) Przepraszam, ale to tak sympatycznie wyglądało, że się nie mogłem
          powstrzymać.
          Pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka