Dodaj do ulubionych

Virtual Line Sp. z o.o.

24.09.12, 12:03
Witam,

Szukam obiektywnych opini na temat dostawcy Internetu i Telewizji firmy Virtual Line z Łodzi. Czy ktoś może podzielić się informacjami na temat jakości usług z ostatniego roku. Chodzi mi tu głównie o stabilność działania internetu, częstość występowania awarii, itp. Z góry dzięki:)
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Virtual Line Sp. z o.o. IP: *.play-internet.pl 24.09.12, 18:52
      Niestety firma słabo zorganizowana. Specjaliści od kruczków.
      Zobacz na sam cennik jaki jest CZYTELNY!
      Swoim pracownikom płacą słabo co powoduje ... (sam sobie dopowiedz).
      Jak masz alternatywę to wymaga precyzyjnego rozważenia.
      • Gość: gościu z tąd Re: Virtual Line Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.12, 09:03
        Witam, ja mam od maja od nich internet i w tym czasie nie było internetu tylko raz, a spowodowane to było brakiem prądu 230 v, jak na razie nie mam co do nich negatywnych opinii, a mieszkam na teofilowie.

catering łódź
        • brunsik Re: Virtual Line Sp. z o.o. 26.09.12, 09:13
          No wlasnie ja tez mieszkam na Teofilowie a kiepsko tu z jakakolwiek alternatywa, ale dzieki za odp.
          • binkaa Re: Virtual Line Sp. z o.o. 02.01.13, 23:06
            Teofilów
            mam net od nich 2 lata
            w sumie nie było żadnych poważnych przerw i awarii
            wcześniej mieli poprzedni właściciele
      • Gość: Bronek Re: Virtual Line Sp. z o.o. IP: *.190.rev.vline.pl 26.05.14, 14:19
        Jestem z nimi jakieś 6 lat, już będzie podpisałem umowę na kolejne 2 lata.
        I powiem tak, jak ktoś ma awarie to ma niezłego pecha po prostu,
        większa awaria na Teofilów Rydzowa była jak jakieś dzieci główny kabel od Neta uszkodziły.
        Ale po 5 dniach naprawili więc po prostu macie pecha :) I tyle.
        • samaran Re: Virtual Line Sp. z o.o. 20.03.15, 20:20
          Ja się nie zgodzę z tymi opiniami. Mam internet u nich odpoczątku tego miesiąca czyli od 3 marca. Podpisałe umowę na 100mb/s. Na speed testach mam internet 85-91mb/s opóżnienie 5ms a przy dwóch komputerach jednocześnie granie w gry online typu: World ofTanks i World of Warcraft pingi skaczą od 120 do nawet 700 a jeśli komunikujesz sięprzez TSa z innymi graczami nawet 999. Masakra!!! Wzesniej miałem internet u innego usługodawcy. Posiadałem internet w Dialog/Netia 50mb/s. Nie było problemu z pingami. Mój brat grał w world of tanks i rozmawiał na TSie z gildią a ja w tym samym czsie grałem w world of warcraft i również siedziałem na TSie gildyjnym i jeszcze puszczałem muzykę na TSie przez bota na laptopie. Pingi maks 50. Zero ścinek. Dzwoniłem już 4 razy zgłaszać to i nic z tym nie robią. Stwierdzili że wszystko w porządku. że to wina routera. Pracuję w sklepie z akcesoriami i częściami do komputerów więc zapożyczyłem jeden router na sprawdzenie. Nówka sztuka i to samo. Na dniach rezygnuje z ich usług. Nie polecam nikomu. Pozdrawiam
    • Gość: niepokornna Re: Virtual Line Sp. z o.o. IP: *.134.rev.vline.pl 27.09.12, 17:41
      Mieszkam na Widzewie .Internat od tej firmy mam od około 10 lat.Nie narzekam,nieraz drobne spięcia.Telewizji nie mam.
      • Gość: Bobek Re: Virtual Line Sp. z o.o. IP: *.52.rev.vline.pl 27.09.12, 21:21
        Mieszkam na Retkini. Mialem od nich i net i tv. Net mam do tej pory, jest stabilny, biuro obslugi czynne jest do poznego wieczora i wszystko mozna zalatwic, przerwy w dostawie netu bardzo sporadyczne (przez kilka lat moze ze 3 razy). Nie narzekam. Z kablowki zrezygnowalem, bo nie byli konkurencyjni (na klatce mam instalacje chyba 6 firm), nie mieli programow, na ktorych mi zalezalo i nie potrafili odpowiedziec czy beda je mieli kiedykolwiek wiec zmienilem dostawce.
        • Gość: Ola Re: Virtual Line Sp. z o.o. IP: *.246.139.220.rev.vline.pl 02.01.13, 16:24
          Jestem w szoku w zwiazku z tym co tu przeczytalam wychodzi na to ze ja mam pecha i nie mam internetu ostatnio srednio z 2 razy w tygodniu. Na poczatku (a mam u nich internet od marca 2012) byly to awarie 2 czy 3 razy w miesiacu a teraz masakra. Biuro moze i czynne dlugo ale zeby cie ktos odebral to juz cud jest z 20 min czekania i wysluchiwania "Wszystkie linie są zajete prosimy czekac na zgloszenie sie konsultanta" Jezeli jest jakas wieksza awaria to w ogole sie nie polaczysz! zaluje ze podpisalam z nimi umowe! Nie polecam!!! (mieszkam na Retkini)
          • Gość: mirek Re: Virtual Line Sp. z o.o. IP: *.opera-mini.net 10.03.14, 08:39
            Virtual LINE Z ŁODZI TO masakra awarie to codzienność jakość usług fatalna chojny łódź
          • Gość: mirosław Re: Virtual Line Sp. z o.o. IP: *.194.rev.vline.pl 10.03.14, 09:36
            ci co pisza o firmie virtual line dobrze to sami pracownicy virtual line a prawda jest jedna ze to najgorszy dostawca usług internetowych w łodzi jakosc fatalna i notoryczne długie awarie brak szacunku wobec klijenta totalna olewka lodz górna chojny
            • Gość: Bronek Re: Virtual Line Sp. z o.o. IP: *.190.rev.vline.pl 26.05.14, 14:22
              Musisz być z lekka tępy co nie ? Pracownik o nich by pisał same złe rzeczy właśnie, jakie tam "diamenty" przychodzą, które Routera nie umieją ustawić :)
              Miałem przyjemność jak podpisywałem umowę (teofilów Rydzowa) słuchać 2 osoby przedemną,
              z jakimi to problemami przyszli :).

Jeszcze jak by ten ruter ze sobą by wzieły to ta Babeczka mogła by sama wklepać 192 itd,
              i wpisać dane dostępowe bo ma to w kompie , ale tak na sucho to nawet nie poruch****sz :)
        • binkaa Re: Virtual Line Sp. z o.o. 02.01.13, 23:08
          ale po co rezygnowac z telewizji od nich
          skoro jest w cenie netu
          czy z Tv czy bez taki sam koszt
          juz nic nie dopłacam a mam komplet
          • izaakk Re: Virtual Line Sp. z o.o. 12.03.13, 22:14
            Ja też tak sądziłam, że płacąc razem 60zl (net +tv = pakiet duo) to nie są jeszcze aż takie wielkie koszty, a będę mieć też i kanały które mnie interesują. Dodam, że mieszkam na Teofilowie. Okazało się, że z w połowie stycznia podpisałam z Virtual Line umowę na dostawę i netu i tv. bo zapewniali mnie, że tak oczywiście maja zasięg itd. wiec się zdecydowałam. Oczywiście net był już w dniu instalacji ale niestety tv brak! nie dość, że nie było żadnej informacji!, że mają problemy techniczne, to przez cały luty i początek marca nie byli mi w stanie powiedzieć kiedy będę miała w końcu tv! Nawet nikt nie raczył mnie poinformować! Dopiero jak zaczęłam dzwonić i się dopytywać, aż w końcu się wkurzyłam, i powiedziałam, że nie będę płacić za coś czego nie mam! To oczywiście nagle wyślą korekty faktur. Podpisują z ludźmi umowy na usługi (tu na tv) , gdzie nie ma pokrycia w praktyce! Także po moich doświadczeniach odradzam tv w Virtual Line! szczerze!

binkaa napisała:

> ale po co rezygnowac z telewizji od nich
            > skoro jest w cenie netu
            > czy z Tv czy bez taki sam koszt
            > juz nic nie dopłacam a mam komplet
            • binkaa Re: Virtual Line Sp. z o.o. 16.03.13, 20:59
              no mozliwe
              ja nie miałam takich problemów
              bo TV i net od nich juz był jak sie wprowadziłam
              zrobiliśmy tylko cesję z poprzedniego właścicieai na mnie
    • brunsik Re: Virtual Line Sp. z o.o. 02.01.13, 17:08
      Ja zdecydowałem sie w październiku b.r. i jak do tej pory jest super, DL i UL jak skała, tv mogłaby być jakościowa lepsza ale głównie zależało mi na necie, na Teofilowie w Łodzi polecam!!!!
      • binkaa Re: Virtual Line Sp. z o.o. 02.01.13, 23:10
        chyba ubiegłego roku ;)
        • brunsik Re: Virtual Line Sp. z o.o. 02.01.13, 23:33
          ...no faktycznie:)
          • Gość: gggggggggg Re: Virtual Line Sp. z o.o. IP: *.246.142.221.rev.vline.pl 17.01.13, 22:08
            Korzystam w tej chwili tego dostawcy usług w wynajętym mieszkaniu na Dąbrowie. Co do telewizji zatrzeżeń nie mam bo jest sporo kanałów (włącznie z kanałami Cyfry+) w całkiem niezłej cenie. Internet mam od grudnia w tej chwili 7Mb i co do prędkości nie mam również zastrzeżeń. Z tym, że co do "dostępności" jest już gorzej. Nie jestem specjalistką w tej dziedzinie i nie wiem czy problem jest z routerem czy samą usługą. Podłączyłam własny router (z któego wcześniej korzystałam z internetu na teofilowie - to byl Teosat i działał super bez żadnych przerw awarii czy konieczności restartu więc myślę że ruter jest sprawny) i tutaj średnio raz czy dwa razy dziennie pojawia się problem z odbiorem. Na laptopie zdarza się że muszę się rozłączać i łaczyć ponownie bo czasem jest połączenie a żadna strona sie nie otwiera, często też musze restartować sam router. Telefon w większości przypadków łączy się ale nie jest w stanie pobierać danych i otwierać stron. Tak jak pisałam nie jestem pewna czy to wina routera czy usługi bo poza tym że trzeba ją restartowaći łączyć się kilkukrotnie działa całkiem nieźle.
            CO do dostawców mam doświadczenie z Teosatem na Teofilowie gdzie też internet był tani i działał bezawaryjnie i ewentualnie nie narzekałam też na internet w Toi, działał praktycznie bez żadnych zwarii i przerw tyle że już cenowo troche gorzej to wyglądało...
            • Gość: Bronek Re: Virtual Line Sp. z o.o. IP: *.190.rev.vline.pl 26.05.14, 14:27
              No to tak miałem podobnie, podłączyłem pod kompa a olałem router i wszystko grało.
              Potem zmieniłem maca w routerze, i było gitara. Pechem miałem bo sąsiad kupił ten sam router z carrefoura i firma od routera ustawiała na każdym tego samego maka.

Więc nie dość że te same maci to pod ten samo serwer :) Ale mac na maca kompa zmieniłem i gitara. Spróbuj może masz to samo!
              • antixus Re: Virtual Line Sp. z o.o. 03.09.14, 07:11
                Teraz wiem czemu mi przerywało :) Siema sąsiad!

Są problemy w VL na serwerach , prosta sprawa każdy kto ma kompa w grupie "WORKGROUP" widzi wszystkich , np teraz mam na win 7 : - : Mój komputer / folder Sieć / 19 komputerów podłączonych czyli sąsiadów na jednym serwerze.

Ale też są tego plusy ja ustawiłem że cała moja "biblioteka" około 6 TB (TeraBajtów) filmów jest do odczytu, i z programu Windows Media Player 9+ można bez problemu oglądać, niektórzy z sąsiadów zrobili podobnie. Jeden nawet ma sporą kolekcje Seriali, gwiezdne wrota od niego cisnę to jest 17 sezonów po 24 odcinki wiec sporo.

Tylko aby używać tej przyjemności trzeba mieć komputer podłączony bezpośrednio pod internet od VLine.

Dodatkowe minusy VL to mają niby serwer team speaka 2 dla swoich klientów tylko no właśnie najnowsza wersja jest 3 która jest o wiele lepsza i dodatkowo mniej zużywa neta a jakość rozmów jest lepsza i ma opcje zwiększenia głośności jednego użytkownika.

I serwer CS 1.6 jest na starym protokole 47 zamiast 48. I ciekawe czy to jest "No steam i steam" :)
    • Gość: LZ Re: Virtual Line Sp. z o.o. IP: *.toya.net.pl 10.10.13, 02:26
      Ogólnie net do dupy... Transfer szkoda gadać, a jak za dużo ściągasz to zapomnij o lepszej ofercie bo sieć nie daje rady i propozycji większego transferu nie dostaniesz. Sąsiad ma 50mb, które i tak nie działa, a mi nie dali powyżej 5mb więc przeszedłem do konkurencji. Nie polecam bo szkoda nerwów na całą sieć i infolinię w razie problemów, które zdarzają się dość często.
      • Gość: gość Virtual Line Sp. z o.o.=spółka zależna Toya IP: *.play-internet.pl 10.10.13, 10:55
        Virtual Line Sp. z o.o. wszedł w spółkę z Toya. Zachowali nazwę ale czy odrębność?
        Zawsze to było trochę amatorskie rozwiązanie. Może maja za dużo klientów?
      • antixus Re: Virtual Line Sp. z o.o. 03.09.14, 07:30
        Transfer szkoda gadać ? Jak dużo ściągasz to zapomnij o lepszej ofercie ?
        Chyba jesteś szalony, albo nie umiesz z ludźmi rozmawiać ja mam 50Mbps a zaoferowali mi 100Mbps z 3 miesiące temu.
        Pełna prędkość o każdej porze tylko o 22:10/19 jest bardzo mocny lag, ponieważ te promocje że w nocy szybciej, serwer ma problemy z tym , niestety ale 10 minut to nie tragedia.

Na dowód masz tu zrzut ekranu z ich panelu :)
        funkyimg.com/i/Kk4b.jpg
        • Gość: stu Re: Virtual Line Sp. z o.o. IP: *.246.134.60.rev.vline.pl 10.10.14, 02:00
          Pracuje w Toya... kto ci naopowiadal glupot ze sprzedajemy swoje lacze vline? nie wiesz, nie wypowiadaj sie.
      • Gość: anty toya.. Re: Virtual Line Sp. z o.o. IP: *.45.rev.vline.pl 15.10.17, 14:47
        przeszedles do toyi.. firmy, ktora jak nie ma nigdzie konkurencji to daje zaporowe ceny.. jakis czas temu chodzil u nas czlowiek ktory straszyl ze jesli nie przejdziemy do toyi to nam odlacza internet (z VLinu) i telewizje (kablowka osiedlowa inna niz VLine). niestety poniewaz nastapilo kilka dni temu wrogie przejecie VLinu przez toye, bede zmuszony poszukac sobie nowego operatora.. a szkoda :( bo do VLinu sie przyzwyczailem.. :(
    • wogar11 Obsługa klienta 12.11.14, 15:56
      Na początek informacja ,wtrosce o jakość usług rozmowa jest nagrywana.Oczekiwanie na połączenie z kosultantem kilkadziesiąt minut.Rozmowa krótka nie ma awarii , proszę sprawdzić ruter , połączenia sieciowe i dzwonić ponownie.Sprawdzam wszystko w porządku internetu nie ma . Dzwonię ponownie po 35 minutach oczekiwania na połączenie z konsultantem nie wytrzymuję nerwowo i rezygnuję. Po godzinie internet powraca, czyli awaria była , tracę pieniądze za prawie godzinne wiszenie na lini telefonicznej i nerwy . Taka w tej firmie jest troska o jakość usług.
      • Gość: zoska Re: Obsługa klienta IP: *.246.159.149.rev.vline.pl 28.11.14, 08:39
        Zgadza się a do tego na powitanie straszą wysoką opłatą jeżeli awaria wg.tej firmy nastąpiła w domu klienta.
        • interna-utka Re: Obsługa klienta 03.12.14, 19:41
          Potwierdzam, ja od 26 listopada czekam na zwiększenie prędkości zgodnie z nową umową jak uda mi się dodzwonić na infolinie to słyszę sprawdzimy i oddzwonimy oczywiście nie oddzwaniają , kolejny telefon środa -szukają przyczyny jak nie będzie takiej prędkości do piątku to mam znowu ja do nich dzwonić. Jakość Usług masakryczna a chwalenie się że na czas połączenia z konsultantem czeka się 59s to już science fiction.
    • Gość: aro007 Re: Virtual Line Sp. z o.o. IP: *.246.159.251.rev.vline.pl 06.12.14, 16:24
      Witam,

Mieszkam na Dabrowie w tą firmę wszedłem około tygodnia temu rezygnując z Toya net. Miałem mieć prędkość 15 mega i powiem wam że jest tragedia!!! Na speed tescie wychodzi mi 1,5 MEGA!! Ta sieć to porażka. Nie polecam!
      • Gość: kok Re: Virtual Line Sp. z o.o. IP: *.toya.net.pl 07.12.14, 11:08
        Wrbak! Wababababak!
      • Gość: gość Re: Virtual Line Sp. z o.o. IP: *.play-internet.pl 07.12.14, 11:10
        Chopie jak mówi pewien polityk czego oczekiwałeś?
        Nie wiesz, że to spółka zależna od firmy Toya?
        Warto czytać publicznie dostępne KRS'y.
    • Gość: kllient vline Re: Virtual Line Sp. z o.o. IP: *.vline.pl 19.06.15, 14:59
      net działa dobrze, bezawaryjnie cena też ok jak za parametry o przepustowości 60mb/s, obsługa kompetentna, polecam zaintersowany
    • Gość: użytkownik Re: Virtual Line Sp. z o.o. IP: *.246.141.235.rev.vline.pl 01.12.15, 22:51
      Firma lipa podpisałem 4 umowę i na pewno ostatnią szybki transfer to może jest jak wszyscy są w pracy, przychodzi weekend i internet działa lub nie dodzwonić się do nich to jakiś koszmar nie to że nie polecam ja po prostu odradzam.
    • Gość: 3q Re: Virtual Line Sp. z o.o. IP: *.68.rev.vline.pl 27.01.16, 19:56
      odradzam. przerwy w dostawie internetu praktycznie codziennie, nie reagują praktycznie w ogóle na wydzwanianie na infolinię, brak odpowiedzi na składane co miesiąc (!) reklamacje. za chęć przerwania wcześniej umowy grożą karą pieniężną. zdecydowanie odradzam.
    • Gość: gaga Re: Virtual Line Sp. z o.o. IP: *.17.rev.vline.pl 26.11.16, 16:28
      Firma widmo brak kierownika na miejscu w pracy .Dyrekcja głęboko utajniona żadnych telefonów .w razie awarii graniczy z cudem żeby się dodzwonić.A jak się dodzwonisz to kłamią ze awarii to oni nie widzą a internetu nie ma cały blok.Świetnie tak dalej to wszyscy pouciekają . Z całego serca nie polecam tej firmy uciekać jak najdalej
    • Gość: Tom Re: Virtual Line Sp. z o.o. IP: *.vline.pl 29.03.17, 12:26
      Niedrogie usługi na wysokim poziomie (lepszy ping i porównywalny transfer do droższych/'lepszych' pakietów konkurencji). Osobiście byłem obsłużony bardzo szybko i profesjonalnie przez telefon.
    • Gość: greg Re: Virtual Line Sp. z o.o. IP: *.toya.net.pl 11.04.17, 18:29
      Nie polecam. Od kilku miesięcy mamy przerwy w sygnale (czasem po kilka godzin). Albo net tak spowalnia, że nic nie da się zrobić. To się dzieje praktycznie codziennie. Interweniowałem wiele razy. I co? I nic z tym nie robią. Przenoszę się do innego operatora
      • Gość: Normalny Re: Virtual Line Sp. z o.o. IP: *.45.rev.vline.pl 15.10.17, 14:52
        haha, z ip toyi piszesz.. jak sie przenosisz jak juz jestes w tej toyi.. masakra ;] takie kity to sobie wciskaj dzieciom. juz wole dac zarobic firmie z obcym kapitalem niz toyi, ktorej 'ludzie' strasza ze beda odlaczac innym internet jak nie przejda do toyi. zreszta teraz nie ma to znaczenia bo toya przejela vline wiec szukam powoli nowego dostawcy. nagrabili sobie ci z toyi i nie tylko na tym osiedlu ale na innych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka