Dodaj do ulubionych

Wjazd na Nowa Gdynię płatny

IP: *.smrw.lodz.pl 09.07.04, 09:18
Wczoraj się dowiedziałem, że każdy kto skorzystać z obiektów na Nowej Gdyni
oprócz oprócz normalnej opłaty będzie musiał płacić dodatkowo za każdy wjazd
na teren 2 zł. Obojętne, czy ma kartę członkowską, czy nie. Niedawno
podnieśli ceny na swoje usługi, tłumacząc to wzrostem VATu. I to było ok, ale
teraz nie uprzedzili mnie przed wykupieniem karnetu na basen, że dojdzie do
tego jeszcze po 2 zł za każdy wjazd. Proponuję wprowadzić kolejne opłaty:
pierdnięcie 3 zł
beknięcie 1,99 zł
splunięcie 2,57 zł
smarknięcie na ziemię 2,57 za to w promocji smarknięcie w chusteczkę 0,5

Proponuję zostawiać auta na drogach dojazdowych przed szlabanem.
Obserwuj wątek
    • krzykowal Re: Wjazd na Nowa Gdynię płatny 09.07.04, 10:10
      No, lekkie przegięcie. Jeśli dla członków klubu nie ma bezpłatnego parkingu to
      będzie tam mega awantura przy najbliższej wizycie. Proponuję Wam robić to samo.
      Za drogo mnie ta karta kosztowała przy parkować przed bramą.

pzdr
      Krzysiek
    • Gość: Loki Re: Wjazd na Nowa Gdynię płatny IP: 62.29.134.* 09.07.04, 10:52
      W takim razie proszę o zwrot pieniędzy za kartę członkowską, karnet na basen i
      kwoty zdeponowanej na tenisa. To skandal. Jezeli to prawda to Nowa Gdynia
      przegięła straszliwie. Pojadę na basen do Ozorkowa, Aleksandrowa albo na
      Teofilów, a zdziercom nie dam.
      • Gość: wojciechboski Re: Wjazd na Nowa Gdynię płatny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 10:34
        Ludzie nie dajmy sie zwariować, ale to kompletna bzdura!!! Byłem w niedziele na
        siłowni i żadnych opłat nie ma!!! POWTAŻAM, ŻE TO KOMPLETNA BZDURA!!!
        • Gość: S. Re: Wjazd na Nowa Gdynię płatny IP: *.fast.com.pl 12.07.04, 13:06
          > Byłem w niedziele na siłowni i żadnych opłat nie ma!!!

Jasne, bo sa od 12 czyli od dzisiaj - tak przynajmniej mowila kasjerka z basenu
    • Gość: real no i ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.04, 12:51
      >Proponuję wprowadzić kolejne opłaty:
      > pierdnięcie 3 zł
      > beknięcie 1,99 zł
      > splunięcie 2,57 zł
      > smarknięcie na ziemię 2,57 za to w promocji smarknięcie w chusteczkę 0,5

skoro te 2 złote mają uchronić klientów N.G. przed inicjatywami podobnymi do
      Twojej to jestem za ...a nawet 5 PLN dla pewności. takie są prawa rynku, skoro
      inestycja w rejonie ubogim w takie inicjatywy, obarczona dużym ryzykiem,
      powiodła się to takie sa jej konsekwencje i buntowanie się przeciw prawom rynku
      jest delikatnie mówiąc śmieszne.
      • krzykowal Byłeś tam kiedyś? 09.07.04, 12:58
        Przecież ludzie (w tym ja) popłacili karty członkowskie za grube pieniądze. Ja
        za rok z góry - i to jest nie fair. Siłownia tam kosztuje 25 zł więc chyba i tak
        już sporo koszą.
        Ja już wysłałem skargę pod adres
        info@nowa-gdynia.pl
        I do Was apeluję o to samo :)))
        Niech sobie robią płatny parking jak bardzo chcą - ale do jasnej cholery - chyba
        karta członkowska powinna ich do czegoś obligować? Tym bardziej, że NIGDY nie
        widziałem by parking był pełny - połowa parkingu od strony basenu jest pusta.

pzdr
        Krzysiek
      • Gość: carlos Re: no i ? IP: *.wsip.com.pl 12.07.04, 10:08
        Kolego, jeżeli chcesz płacić, to płać. Ja nie mam nic na przeciwko. Tylko kurna
        niech przy wykupywaniu karty na cały rok, przy wpłacaniu za siłownię na cały
        rok i inne dyscypliny, niech o tym informują. Wtedy się decydujesz albo nie.
        To tak, jakby sejm uchwalił ustawę działającą wstecz. Nie darł byś się?! A
        mogli by postanowić, że od autka którym jeździsz będziesz płacił podatek od
        luksusu pięć stów miesięcznie. Już widzę jakie byś pisał liściki wtedy.
        Więc wyluzuj i podejdź do sprawy jak mężczyzna a nie jak ciota.

C.
    • Gość: Odyn Re: Wjazd na Nowa Gdynię płatny IP: *.smrw.lodz.pl 09.07.04, 21:30
      Sezon ogórkowy, może "GW" się tym zainteresuje?
      • Gość: kibel Re: Wjazd na Nowa Gdynię płatny IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.04, 11:36
        piperzycie panowie. stać was na drogie karty członkowskie a o głupie 2 zł będą
        się buldoczyć.phi
        • Gość: Boguś Re: Wjazd na Nowa Gdynię płatny IP: 80.50.5.* 11.07.04, 11:22
          Ja, że mnie stać na te dwa złote. Tylko zastanawiam się po co mi karta
          członkowska. Niech Nowa Gdynia zrezygnuje z kart członkowskich. Karta daje
          znikome zniżki na usługi Nowej Gdyni i nic więcej. Nie podoba mi też
          wprowadzanie dodatkwej opłaty równiez dla tych którzy mają już wykupiony
          karnet. No, ale cóż wolny rynek, nikt mnie do niczego nie zmusza. Wykorzystam
          obecny karnet i poszukam tańszej oferty, gdzie indziej.
        • Gość: lucky luke Re: Wjazd na Nowa Gdynię płatny IP: *.wsip.com.pl 12.07.04, 10:02
          To nie chodzi o 2 zł. Tu chodzi o zasadę. Zaczęły sie wakacje i ludzie
          przestali przychodzić to chcą żebyśmy pokryli koszty nieobecnych. Poza tym ja
          to pieprzę. Jestem w nowej Gdyni 3-4 razy w tygodniu. To weź se kurna policz.
          Zostawiam im 300 zł miesięcznie to chcą mnie jeszcze skasować na następne. Do
          dupy!
          Bardzo dobrze panowie. Piszcie jak najwięcej, bo to rozbój!
          Ja sam zachęciłem jeszcze kolejne 4 osoby do chodzenia tam na sporcik i teraz
          mi głupio. Za chwilę dołożą jeszcze opłatę 1 zł za korzystanie z toalet i
          abonament za klimatyczne, bo tam jak na wakacjach. Kurrr...
          Palma odbija obmierzłym sodomitom.

lucky luke
          • Gość: ELPASSO Prawda jest inna IP: 217.97.162.* 12.07.04, 10:17
            Od kiedy jest remont grogi nr 1, to wszyscy robia sobie skrót przez NG. nie
            wiecie nawet jak to niszczy droge. Stąd wzięło sie 2 zł. Poza tym radio
            i "pewna lokalna gazeta (EI)" podały informację o tym, że można przejechać
            sobie przez NG. :)
            Poza tym jest obecnie jakas karta za 10 zł do końca sierpnia.

Sprawa parkingu tez mnie irytuje, ale troche rozumiem te decyzje, bo wkońcu
            jest to teren prywatny i właściciel może robić co chce.
      • Gość: Boguś Re: Wjazd na Nowa Gdynię płatny IP: 80.50.5.* 11.07.04, 11:26
        Chyba jesteś naiwny. Nie widziałeś w Gazecie ogłoszeń na całą stronę
        wykupionych przez Nową Gdynię? No i pewnie panowie dziennikarze mają
        promocyjny wjazd na wszystkie sale.
    • Gość: Krizzz Re: Wjazd na Nowa Gdynię płatny IP: *.legs.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 13:15
      Już im się w głowach poprzewracało! Ja tam jestem kilka razy w tygodniu i
      prawdę mówiąc chyba zmienię lokal na jakis bardziej przyjazny klientowi. Takie
      akcje powinno sie opisywać na zajęciach z Marketingu - jako przykład
      antymarketingu! Jezeli te opłaty to prawda... !!!o czym dowiaduję się z Forum
      gazety!!! ...to jest to sztandarowy przykład polskiego podejścia biznaesowego
      do klienta! Dałeś się złapać na karnecik?!? To teraz będziemy z ciebie ciągnąć
      kasę!!! Ile tylko się da!!! GOrąco zachęcam to korzystania z usług NG!!!
      • Gość: Hexe Re: Wjazd na Nowa Gdynię płatny IP: 62.29.134.* 13.07.04, 08:53
        To taka polska zagrywka. Teraz 2 zł. Jak się ludzie zgodzą, to za jakiś czas
        zrobimy 4 zł i saune za dodatkowe 2 zł. Zobaczymy co powiedzą. Potem dołożymy
        jkeszcze jakąś opłatę.
        A można było po prostu w celu ograniczenia ruchu sprawdzać karty członkowskich
        osób wjeżdżających. Od taksówkarzy i innych "dzikich" przejazdów pobierać
        opłatę.
    • krzykowal Czy ktoś tam w ogóle naprawdę jeździ? ;) 16.07.04, 11:20
      Tyle osób się wzburzyło i nikt nie napisał, że dla posiadaczy kart klubowych
      wjazd na parking jest bezpłatny. Chyba ostre maile trochę pomogły :)

pzdr
      Krzysiek
      • hubar litości! 16.07.04, 12:19
        Ludzie czytajcie!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=14171301
        • krzykowal Co Ci źle? 16.07.04, 12:48
          O cegłach i kamienicach to tolerowałbyś 1000 wątków. Czy ja Ci wytykam setny
          list o tym gdzie jest jaki kolor cegły w Łodzi???
          ;)

Krzysiek
    • Gość: fleurette Re: Wjazd na Nowa Gdynię płatny IP: 81.219.* / *.grs-3.g1.pl 16.07.04, 14:28
      wracam z gór i co widzą me piękne oczy? że nuiby mam płacić za wjazd do nowej gdyni? a dlaczego? co sie zmieniło? kupili wodotrysk do parkingu i gratisowo polerują mi blachy auta? jakoś nie sądzę. poza tym zapłaciłam za karnet na basen i co? 16 wejsc to 32 zł za parking. ja sobie nie życzę takich niespodzianek.
      • krzykowal Re: Wjazd na Nowa Gdynię płatny 16.07.04, 16:34
        > poza tym zapłaciłam za karnet na basen i
        > co?

A no to, że nie przeczytałaś wszystkich postów ;)))) Osobiście się cieszę, że
        nie-karnetowcy zostali ograniczeni. Na basenie zrobił się już nadmierny tłok.

pzdr
        Krzysiek
        • Gość: fleurette Re: Wjazd na Nowa Gdynię płatny IP: 81.219.* / *.grs-3.g1.pl 16.07.04, 17:43
          karnety też bezpłatne dają? nie tylko karty członkowskie?
          • Gość: fleurette Re: Wjazd na Nowa Gdynię płatny IP: 81.219.* / *.grs-3.g1.pl 18.07.04, 10:40
            karnet nie zwalnia. sparwdzone.
    • Gość: al-ki Re: Wjazd na Nowa Gdynię płatny IP: *.toya.net.pl 18.07.04, 11:06

Mnie tam żadna siła nie przyciąnie.
      Oni naciągają kasę równo.
      • krzykowal Re: Wjazd na Nowa Gdynię płatny 18.07.04, 21:03

> Mnie tam żadna siła nie przyciąnie.
        > Oni naciągają kasę równo.

I chwała Bogu - na basenie już jest ciasno :)))
        A jakie mają mieć ceny skoro nie mają w Łodzi konkurencji? To jedyny tego typu
        ośrodek tutaj.
        Zresztą, basen wg mnie, jest jednym z najlepszych w Polsce - nie za duży, nie za
        mały, fajna woda, fajne oświetlenie (zwłaszcza ok 21-23 :), zaś ceny (w
        karnecie) IMHO niskie jak na ten standard.

pzdr
        Krzysiek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka