Dodaj do ulubionych

NKJO w Łowiczu

09.07.04, 17:59
Czy ktos z mieszkanców Łowicz może mi cos powiedzieć o tym kolegium? Jaki
jest poziom lub ogólnie jakies refleksje.........bardzo prosze o pomoc
pozdr:)
Obserwuj wątek
    • perwersje Re: NKJO w Łowiczu 15.07.04, 21:25
      czy naprawde na tym forum nie ma nikogo, kto moglby cos powiedziec o tym kolegium,
      prosze.....cokolwiek, co o nim myslicie, jaka jest ogolnie opinia w Lowiczu na
      ten temat
      dzięki:)
      • tessiana Re: NKJO w Łowiczu 02.10.04, 13:13
        Witaj! wiem wiem troche za późno na odp. ale jednak napisze co myśle na temat
        nkjo w lowiczu.No coz poziom językowy dość niski\wiem bo studiowałam tam rok i
        się po prostu obijałam\.Egzaminy są na poziomie FCE wiec nie ma sie czym
        martwic.Fakt faktem ze atmosfera jaką tworzy kadra pedagogiczna jest milytka i
        relaksująca niestety ten niski poziom...Dla kogoś kto chce dobrze poznać język
        Łowicz to za mało. NIe zgadzam się ze stwierdzeniem że nkjo w lowiczu jest
        najlepsze w polsce.G... prawda!!! I tyle.Jeśli jesteś na poziomie CAE\CPE
        startuj na UW!!\to tak na marginesie\.to tyle na dzisiaj.
    • greenly Re: NKJO w Łowiczu 03.08.04, 16:27
      jestem studentka drugiego roku naszego kolegium na kierunku jezyk angielski.
      rok temu zdawalam na ekonomie i nauka w kolegium wydawala mi sie
      ostatecznoscia. ale szybko odkrylam ze znalazlam swoje powolanie. klegium
      lowickie jest jednym z najlepszych w Polsce, poziom nauczania jest naprawde
      bardzo dobry, mamy znakomitych wykladowcow i swietnie wyposarzona biblioteke,
      poza tym sama atmosfera studiwania jest zupelnie niestresujaca poniewaz wszyscy
      traktuja cie tutaj jak czlowieka. na niemieckim i francuskim jest najtrudniej,
      ale anglisci tez maja sporo pracy. najciezej jest dostac sie do kolegium -
      poprostu nie przyjmuja byle kogo. mam nadzieje ze chociaz troche ci pomoglam.a
      moze spotkamy sie juz w pazdzierniku. przepraszam za pisownie, ale moj komp
      kompletnie zglupial i nie moge przestawic w nim cholernego jezyka.
      • perwersje Re: NKJO w Łowiczu 15.08.04, 19:58
        dziękuję Ci bardzo za odpowiedź:)mam do Ciebie jeszcze pytanie:na jakim poziomie
        z ang. [mniejwięcej] byłaś kiedy zdawałaś do kolegium? I ile było wtedy osób na
        miejsce?
        dzięki raz jeszcze:) pozdrawiam:)
        perwersje
        • perwersje Re: NKJO w Łowiczu 22.08.04, 19:57
          wyslalam Ci maila, greenly - odpiszesz?
    • sluzbowo Re: NKJO w Łowiczu 28.12.04, 00:05
      Hej!

Nic dziwnego, że nie zalała Cię lawina postów z odpowiedziami, ale ...
      skierowałaś pytanie do niewłaściwej grupy respondentów. Miszkańczy Łowicza
      mogą - co najwyżej - powtarzać plotki lub obiegowe opinie na temat tej
      placówki. Trzeba było od razu pytać absolwentów, albo obecnych studentów NKJO -
      dwie opinie poznałaś.

Powiem Ci coś od siebie. Jestem absolwentem pierwszego rocznika NKJO Łowicz
      (tak, tak - 1990 - 93 :-) i z wielkim sentymentem wspominam 3 lata tam
      spędzone. Atmosfera - jak w rodzinie. Przyjaźnie tam zawarte utrzymuję do dziś.
      Moich Wykładowców darzę głębokim szacunkiem za to co dla nas (i z nami) robili.
      A jeśli chodzi o poziom nauczania, to bzdurą jest jakoby był on niski. Jeśli o
      mnie chodzi, to w NKJO zdobyłem zawód, który (chociaż tego nie zamierzałem) dał
      mi utrzymanie na bardzo przyzwoitym poziomie już w trakcie studiów i podczas
      następnych 8 lat. Nie wspomnę o fantastycznych imprezach, które urządzaliśmy
      przy każdej możliwej okazji.

Jeśli tam studiujesz, to nie pożałujesz. To dobry wybór.

Paweł S.
      absolwent NKJO Łowicz 1993

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka