perwersje 09.07.04, 17:59 Czy ktos z mieszkanców Łowicz może mi cos powiedzieć o tym kolegium? Jaki jest poziom lub ogólnie jakies refleksje.........bardzo prosze o pomoc pozdr:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
perwersje Re: NKJO w Łowiczu 15.07.04, 21:25 czy naprawde na tym forum nie ma nikogo, kto moglby cos powiedziec o tym kolegium, prosze.....cokolwiek, co o nim myslicie, jaka jest ogolnie opinia w Lowiczu na ten temat dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś
tessiana Re: NKJO w Łowiczu 02.10.04, 13:13 Witaj! wiem wiem troche za późno na odp. ale jednak napisze co myśle na temat nkjo w lowiczu.No coz poziom językowy dość niski\wiem bo studiowałam tam rok i się po prostu obijałam\.Egzaminy są na poziomie FCE wiec nie ma sie czym martwic.Fakt faktem ze atmosfera jaką tworzy kadra pedagogiczna jest milytka i relaksująca niestety ten niski poziom...Dla kogoś kto chce dobrze poznać język Łowicz to za mało. NIe zgadzam się ze stwierdzeniem że nkjo w lowiczu jest najlepsze w polsce.G... prawda!!! I tyle.Jeśli jesteś na poziomie CAE\CPE startuj na UW!!\to tak na marginesie\.to tyle na dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
greenly Re: NKJO w Łowiczu 03.08.04, 16:27 jestem studentka drugiego roku naszego kolegium na kierunku jezyk angielski. rok temu zdawalam na ekonomie i nauka w kolegium wydawala mi sie ostatecznoscia. ale szybko odkrylam ze znalazlam swoje powolanie. klegium lowickie jest jednym z najlepszych w Polsce, poziom nauczania jest naprawde bardzo dobry, mamy znakomitych wykladowcow i swietnie wyposarzona biblioteke, poza tym sama atmosfera studiwania jest zupelnie niestresujaca poniewaz wszyscy traktuja cie tutaj jak czlowieka. na niemieckim i francuskim jest najtrudniej, ale anglisci tez maja sporo pracy. najciezej jest dostac sie do kolegium - poprostu nie przyjmuja byle kogo. mam nadzieje ze chociaz troche ci pomoglam.a moze spotkamy sie juz w pazdzierniku. przepraszam za pisownie, ale moj komp kompletnie zglupial i nie moge przestawic w nim cholernego jezyka. Odpowiedz Link Zgłoś
perwersje Re: NKJO w Łowiczu 15.08.04, 19:58 dziękuję Ci bardzo za odpowiedź:)mam do Ciebie jeszcze pytanie:na jakim poziomie z ang. [mniejwięcej] byłaś kiedy zdawałaś do kolegium? I ile było wtedy osób na miejsce? dzięki raz jeszcze:) pozdrawiam:) perwersje Odpowiedz Link Zgłoś
perwersje Re: NKJO w Łowiczu 22.08.04, 19:57 wyslalam Ci maila, greenly - odpiszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
sluzbowo Re: NKJO w Łowiczu 28.12.04, 00:05 Hej! Nic dziwnego, że nie zalała Cię lawina postów z odpowiedziami, ale ... skierowałaś pytanie do niewłaściwej grupy respondentów. Miszkańczy Łowicza mogą - co najwyżej - powtarzać plotki lub obiegowe opinie na temat tej placówki. Trzeba było od razu pytać absolwentów, albo obecnych studentów NKJO - dwie opinie poznałaś. Powiem Ci coś od siebie. Jestem absolwentem pierwszego rocznika NKJO Łowicz (tak, tak - 1990 - 93 :-) i z wielkim sentymentem wspominam 3 lata tam spędzone. Atmosfera - jak w rodzinie. Przyjaźnie tam zawarte utrzymuję do dziś. Moich Wykładowców darzę głębokim szacunkiem za to co dla nas (i z nami) robili. A jeśli chodzi o poziom nauczania, to bzdurą jest jakoby był on niski. Jeśli o mnie chodzi, to w NKJO zdobyłem zawód, który (chociaż tego nie zamierzałem) dał mi utrzymanie na bardzo przyzwoitym poziomie już w trakcie studiów i podczas następnych 8 lat. Nie wspomnę o fantastycznych imprezach, które urządzaliśmy przy każdej możliwej okazji. Jeśli tam studiujesz, to nie pożałujesz. To dobry wybór. Paweł S. absolwent NKJO Łowicz 1993 Odpowiedz Link Zgłoś