Dodaj do ulubionych

TePSA ukarana!!! Zapłacą?

26.03.02, 12:33
300 milionów złotych to kara jaką nałożył Urząd Regulacji Telekomunikacji na
Telekomunikację Polską S.A. Wszystko przez to, że „Tepsa” nie wywiązuje się z
obowiązków współpracy i rozliczeń z Niezależnym Operatorem Międzystrefowym.
Obowiązki współpracy i rozliczeń były ustalone przez ministra łączności.

Do faktycznego połączenia sieci i uruchomienia tzw. punktów styku, bez którego
NOM nie mógłby świadczyć usług telekomunikacyjnych, doszło dopiero w lipcu 2001
r. Urząd nałożył także na TP SA karę 50 mln zł za podanie niewłaściwych danych
o przychodach z dzierżawy łączy telekomunikacyjnych. W opinii URT, raport
przekazany do Urzędu zaniżył wysokość osiągniętych przez TP SA przychodów w
stosunku do tego, co spółka podała w dokumencie przekazanym Komisji Papierów
Wartościowych i Giełd.

Telekomunikacja Polska ma 14 dni na odwołanie się od tej decyzji do Sądu
Antymonopolowego. Firma zapowiedziała, że to uczyni. W kwestii punktów
połączenia sieci obydwu operatorów TP SA broni się argumentem, że NOM zbudował
ich za mało. NOM jest pierwszym niezależnym operatorem, który w lipcu ubiegłego
roku zaczął świadczyć usługi na rynku połączeń międzymiastowych. Od 1 kwietnia
zgodnie z ustawą o zmianach w organizacji i działach administracji państwowej
Urząd Regulacji Telekomunikacji zostanie przekształcony w Urząd Regulacji
Telekomunikacji i Poczty

Zapłacą?

pozdrowy
Obserwuj wątek
    • aksa Re: TePSA ukarana!!! Zapłacą? 26.03.02, 13:02
      Nie. Tepsa ma już do zapłacenia parę kar a jeszcze żadnej nie zapłaciła.
      Wszystkie sprawy są w sądzie. I od tej też mają się odwoływać. Bycie
      monopolistą ma swoje plusy :)
      pozdr.
      • Gość: shookee Re: TePSA ukarana!!! Zapłacą? IP: *.gtsgroup.com 26.03.02, 15:54
        Ej jedna kare zaplacili. W 98 roku, 200 tys za cos tam. Po roku odwolywania sie.
    • Gość: Mirek Mój Boże, żeby tylko nie musieli płacić! IP: *.makolab.pl 26.03.02, 15:17
      Bo przecież zapłacą NASZYMI pieniędzmi.
    • p8 MONOPOLISTOM NIE!!! 26.03.02, 15:32
      Nie może być tak, że Telekompromitacja Polska robi co chce!!!
      Karę zapłacą abonenci... Dobrze że nie jestem zależny od krwiopijców z
      marmurowych gabinetów...

panBozia

TELEKOMPROMITACJA POLSKA S.A. - TO LUDZKA RZECZ OKRADAĆ!!!
      • geograf Re: MONOPOLISTOM NIE!!! 26.03.02, 16:47
        p8 napisał(a):

> TELEKOMPROMITACJA POLSKA S.A. - TO polska RZECZ OKRADAĆ!!!

Niestety... I tak nie zapłaca, choc przydałaby im się choc jedna nauczka, może nauczyliby się....
        Swoja droga- dlaczego France Telecom- powazna, międzynarodowa firma, zachowuje się tak a nie inaczej.... hm...
        MAM PYTANIE! Dlaczego NOM lub inna KONKURENCJA (Te)Psy, nie zgłosi czegoś takiego do Sadu Europejskiego 9z pewnościa sa jakieś odpowiednie organy sadownicze przy UE????? I co na to UE??? widzi (słyszy) i nie grzmi???
        • gabi1 Re: MONOPOLISTOM NIE!!! 26.03.02, 19:08
          Z całym szacunkiem,France Telecom ma nas w głebokim poważaniu.Im chodzi tylko o
          kasę.A że są monopolistą to zachowuja się tak jak się zachowują.A kara...
          ciekawe o ile wzrosnie abonament (choć tpsa czuje już smród koło tyłka i to
          dzieki GSM)
    • Gość: Walen Re: TePSA ukarana!!! Zapłacą? IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 26.03.02, 19:46
      Zapłacą ? <- :DDDD

Na telekomunę URT nałożył już jakiś czas temu dwie inne kary. I jaki tego mamy
      efekt? Bezpośrednią podwyżke abonamentu... A co do innych kar to T.P s.a się
      odwołała od wyroku i do tej pory sprawy utkwiły w naszym "niezawisłym" wymiarze
      sprawiedliwości. Czy to tez sprawa TPSA ? Bo krazy mnostwo pomowień.

No cóż..., cenami usług dopowadzić do tego by w Polsce byli jedni z najlepszych
      phreak-erów na świecie ?
      To paradoks, ale jakże polski...

• hubar Re: TePSA ukarana!!! Zapłacą? 29.03.02, 14:48
        Widzisz mowisz takie rzeczy ale masz SDI. Ja postanowiłem mieć Internet w domu
        jakiś czas temu, ale przyżekłem sobie że złotówki TEPSie nie dam! Postawiłem na
        swoim, a Telekompromitacja niech się w dupę pocałuje!

pozdrowy
        • blenda Re: TePSA ukarana!!! Zapłacą? 29.03.02, 17:11
          Woidzisz Hubarku ja tez nie lubie Tapsy ale im płacę telefon + sdi, nie mam
          mozliwości korzystania z czegos innego bo mieszkam na osiedlu domków
          jednorodzinnych i tu nie masz wyjscia a przeciez jakies połączenie ze światem
          musze miec.
          • aniapakero Re: TePSA ukarana!!! Zapłacą? 29.03.02, 17:13
            nareszcie tp.sa dostala w dupe che,che byle tak dalej...
    • p8 TPSA SUCKS 29.03.02, 21:04
      TELEKOMPROMITACJA POLSKA S.A. - TO LUDZKA RZECZ OKRADAĆ...

• Gość: piotr Re: TePSA ukarana!!! Zapłacą? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.03.02, 12:11
      jeszcze nigdy nie zaplacili, zawsze sie odwoływali i teraz też tak
      będziestrony.wp.pl/wp/pecunia11

• geograf Re: TePSA ukarana!!! Zapłacą? 30.03.02, 12:30
        żałosny jesteś z tym linkiem.......
        • aniapakero Re: TePSA ukarana!!! Zapłacą? 31.03.02, 22:06
          juz wiem dlaczego niektorzy mowia ze Polska ma taki urok...ktorz by nie tesknil
          do brudu, syfu, uczciwych firm typu tp.sa gdzie abonament jest 3 razy drozszy
          niz rozmowy,krzywe chodniki, brudne autobusy,kochane malolaty ktore zamiast
          przecinkow uzywaja kurwa mac albo ja pierdole, gnusnych policjantow pomiedzy
          ktorymi jeden na dziesiec wazy mniej niz 90 kilogramow, do super uprzejmych
          urzedniczek rodem z pereelu i calej masy innych ciekawych zjawisk np.bardzo
          zabawne kabarety(sejm i te sprawy)...
          A ja znam paru ludzi ktorzy mieszkaja zagranica i tesknia nie tylko za
          rodzina...
          • Gość: geograf Re: TePSA ukarana!!! Zapłacą? IP: *.toya.net.pl 31.03.02, 22:17
            aniapakero napisał(a):

> juz wiem dlaczego niektorzy mowia ze Polska ma taki urok...ktorz by nie tesknil
            >
            > do brudu, syfu, uczciwych firm typu tp.sa gdzie abonament jest 3 razy drozszy
            > niz rozmowy,krzywe chodniki, brudne autobusy,kochane malolaty ktore zamiast
            > przecinkow uzywaja kurwa mac albo ja pierdole, gnusnych policjantow pomiedzy
            > ktorymi jeden na dziesiec wazy mniej niz 90 kilogramow, do super uprzejmych
            > urzedniczek rodem z pereelu i calej masy innych ciekawych zjawisk np.bardzo
            > zabawne kabarety(sejm i te sprawy)...
            > A ja znam paru ludzi ktorzy mieszkaja zagranica i tesknia nie tylko za
            > rodzina...
            >

Ja bym do tego teśknił!!! Bo to Polska właśnie!! i nie wyjdziemy z tego sugerujac się, ze w Niemczech jest tak, a we Francji tak... my musimy sami dojrzec donpewnych kroków... Nie chodiz mi o to, że mi to nie rpzeszkadza...ale jak sie nie ma co się lubi...
            Poza tym- nie wszystkie autobusy i tramwaje sa brudne (zima zalezy to również od kultury pasażerów-jak nie ptrzepuja śniegu to tak jest...).
            Urzednicy staja się coraz bardziej otwarci i mili dla ludzi, a na sejm...hmm... na to nie ma rady:)))

pozdrawiam
            • aniapakero Re: TePSA ukarana!!! Zapłacą? 31.03.02, 22:30
              Jak Boga kocham!to ja cie zaprowadze do pierwszego lepszego urzedu i...
              a czy ja sugeruje zeby nic nie robic?ja stwierdzam fakty...to co sie w Polsce
              dzieje to jest po prostu smieszne...ludzie ogladaja Kiepskich i sie smieja ,ale
              niestety ten serial naprawde pokazuje(moze jest to troszeczke przerysowane)
              zycie przecietnego polaka.gdyby nie fakt ze mam w sobie troche...dumy polaka
              (no nie wiem jak to nazwac ale chyba wiesz o co mi idzie) to pierwsze co bym
              zrobila jak dorosne to wyjechalabym z tad.Wiem przesadzam...czlowiek nawet do
              syfu sie przywiazuje...ale trzeba cos robic!nie wystarczy powiedziec:ze gadanie
              jak jest gdzie indziej nie ma sensu-wiem o tym, ale czasem nie moge sie
              powstrzymac.Czesto jestem w Niemczech i moze wiesz, moze nie jak boli serce
              wyjezdzajac z tamtad i patrzac jak jest tutaj...roznica jest naprawde wielka...
              a najgorsze jest to ze do zmiany tego wystarczy np.jedno rozporzadzenie...gdy
              wiesz ze ulepszyc cos jest tak latwo(nawet pieniadze nie sa az tak istotne,
              choc to rzadkosc), ale jednoczesnie jak trudno cokolwiek zrobic...
              • Gość: geograf Re: TePSA ukarana!!! Zapłacą? IP: *.toya.net.pl 31.03.02, 22:47
                ech,.,,,
                po pierwsze- uszy do góryu!! wiosna idzie!!:))
                po drugie- mnie tez serce boli ile razy wracam zza granicy, ale musisz coś zrozumiec- oni rozwijali się normalnie, z gospodarka rynkowa i z normalnie myślacymi władzami przez ponad 50 lat, aż my do nich dołaczyliśmy....
                Ten dystans jest tak wileki, że nie da go się przeskoczyc tak od zaraz... musimy poczekac i działac od podstaw..powoli...:))
                a na wycieczke po urzedach chętnie się zapisze:))

P.S. rób odstępy pomiędzy kropkami itp. ok??:))
                • aniapakero Re: TePSA ukarana!!! Zapłacą? 02.04.02, 03:09
                  Sorry ze nie robie przerw, ale ja mam takie przyzwyczajenia...tak jakos mi sie
                  pisze...
                  Co do gospodarki to ja to doskonale rozumiem. Nie zrozumiales jednak o co mi
                  chodzilo. Chcialam zwrocic twoja uwage na fakt, ze trzeba cos robic, starac
                  sie...a nie tylko sie wywodzic na ten temat...
                  • geograf Re: TePSA ukarana!!! Zapłacą? 02.04.02, 10:18
                    uwierz mi, że jak na razie to ja moge TYLKO rowodzic się na ten temat....
                    ale spójrzmy na to z innej strony:
                    Takie FORUM, mniejsce rozwiazłości języków i palców nad klawiatura, spisane sa tu genialne pomysły, powoli dopracowywane, szlifowane..... Gdyby tylko ktoś przy władzy z chęcia zmian chciał przeczytac nasze dzieła....ech... byśmy mieli druga Japonię;) (ale prosze bez jej teraźniejszych problemów ekonomicznych i gospodarczych;)))

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka