Dodaj do ulubionych

Łódz centrum tanich linii?

IP: 217.153.156.* 10.08.04, 18:18
gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,52981,2222119.html
A nie, jednak Krakow. Kto by sie domyślał? ;-D

Miłego czytania, może klapki na oczach w końcu odpadną.

A wrzesien sie zbliża powolutku...

Protz
Obserwuj wątek
    • Gość: spottt Re: Łódz centrum tanich linii? IP: *.pai.net.pl / 212.191.172.* 10.08.04, 20:50
      qrde wyprzediles mnie mowili tez o tym w TVN24. I jak nasi optymisci ??
    • Gość: el matador Re: Łódz centrum tanich linii? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.08.04, 20:53
      przy forsownej,maksymalnej jaka jest możliwa rozbudowie Lublinka i fakcie ,iż
      aglomeracja łódzka ma w sumie 1 milion ludności i chyba się dzisiaj najszybciej
      rozwija w całym kraju jest szansa ,że LUBLINEK osiągnie pułap przerzutu 2
      milionów pasażerów i stu tysięcy ton cargo rocznie już w 2008 stając się tym
      samym drugim po Warszawie portem lotniczym w kraju.Podłączcie tylko Łodziacy
      linie szybkiej kolei miejskiej(regionalnej)pod terminal lotniska i zbudujcie
      ukłąd HIHG-WAY/SUB-WAY'i oraz wielopozimowych koniczyn i rozjazdów oraz estakad
      wokół Lublinka by łatwo tam można było dojechać między innymi z Warszawyi z
      Katowic oraz z Kiec i Radomia a także z Kalisza i Kutna.Wszystko zależy od
      aktywności i siłu przebicia mieszkańców Łodzi i ich władz/
    • Gość: MarcinK Re: Łódz centrum tanich linii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 20:56
      Jak u nas coś ktoś zapowiada to jesteś bardzo sceptyczny. Proponuję taki sam
      sceptycyzm gdy ktoś coś zapowiada gdzie indziej. Bo można się potem zdziwić.

Pozdrawiam, MK
      • Gość: el matador Re: Łódz centrum tanich linii? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.08.04, 21:53
        a byłeś w USA - tam hasło dziś a już zaraz na następny szybka i sprawna
        realizacja,
        bez mazgajstwa,bez biurokratycznej udręki i głupich przepychanek partyjnych
        kolesi...wielkie lotnisko musi być w Łodzi
    • krzykowal Re: Łódz centrum tanich linii? 11.08.04, 00:22
      Myślę, że Marcin to świetnie podsumował. Czym się tak koledzy podniecacie?
      Niusem z innego miasta? :)
      Ja mam jedno zasadnicze pytanie, które zadałem na prl - co to znaczy baza? Baza
      w Luton to jest prawdziwa baza EasyJet. To, że EasyJet będzie latało po prostu z
      Krakowa to co? Dopóki nie zbudują tam hangarów to co to za baza? Po prostu
      Kraków jest nieporównywalnie bardziej atrakcyjny turystycznie niż Łódź - i co w
      tym dziwnego - jest tam dużo większe zapotrzebowanie na loty "DO" niż w Łodzi.
      Co do jakiejś bazy - na razie w Polsce nie ma. Nawet Wizz nie wydał złotówki na
      Katowice - po prostu jest to jego główny port startowy w Polsce, ale nie baza.
      Pożyjemy zobaczymy co wyjdzie z tego niusa - jestem sceptyczny :)))

pzdr
      Krzysiek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka