Dodaj do ulubionych

Powrót Elinów na ZET-1??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 10:56
Doszły mnie słuchy, że planuje się przeneisienie wszystkich Elinów na
Zajezdnię Telefoniczna. Ma to być spowodowane tym, że Pogotowie Techniczne
zostaje przeniesine z Tramwajowej właśnie na Telefoniczną, a wagony typu Elin
nie wyjeżdżają z zajezdni w weekendy, ponieważ nie ma dobrego zaplecza
technicznego. Czy to prawda?? Chciałbym podkreślić, że jest to nie sprawdzona
przeze mnie informacja.
Obserwuj wątek
    • Gość: J.S. Re: Powrót Elinów na ZET-1?? IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 17.08.04, 11:06
      > wagony typu Elin
      nie wyjeżdżają z zajezdni w weekendy, ponieważ nie ma dobrego zaplecza

Coz, to zdecydowanie jest nieprawda
      • Gość: Dziki Re: Powrót Elinów na ZET-1?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 11:18
        Sam się nad tym zastanawiam, chociaż jeszcze jakiś czas temu w weekendy stały
        sobie Eliny na ZEt-2
        • Gość: J.S. Re: Powrót Elinów na ZET-1?? IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 17.08.04, 11:41
          Fakt, w ostatnia niedziele tez wszystkie eliny 29xx staly sobie w zajezdni. Ale
          chocianowickie chyba jezdza.
          • Gość: Dziki Re: Powrót Elinów na ZET-1?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 12:51
            Nie wiem sam jak jest na Choćkach, ale wiem, że ZET-2 ma strachca przed
            wypuszczeniem w weekend Elina
            • Gość: STUDI Re: Powrót Elinów na ZET-1?? IP: *.prokom.pl 17.08.04, 13:56
              Tez maja, jedynie braki taboru zmuszaja ich do ryzykowania paralizu komunikacyjnego wywolanego kaprysnym Elinem.

Wiec jak widac kazdy chce sie tych Elinow pozbyc.
            • Gość: STUDI Re: Powrót Elinów na ZET-1?? IP: *.prokom.pl 18.08.04, 11:03
              Prosze bardzo, co stoi na ZET-3 w godzinach szczytu. Wlasnie Eliny.
              • Gość: Dziki Re: Powrót Elinów na ZET-1?? IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 21.08.04, 14:11
                A jednak...udało mi się to samo usłyszeć od kilku innych źródeł...tylko jest
                mały problem-co z nadmiarem taboru na Telefonicznej?? Wiem, że będą
                przeniesienia ale ciekawe jak oni to zorganizują i od kiedy.
                • Gość: STUDI Re: Powrót Elinów na ZET-1?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.04, 15:01
                  Beda zamiany Elin za zwykly. Albo inaczej podziela obsluge linii. Ponadto
                  pozostaja jescze ciecia w rozkladach. Te ciecia to mozliwe bowiem w MPK mowi
                  sie juz otwarcie ze w szczycie jezdza tramwaje puste.
                  • Gość: Aleksej Re: Powrót Elinów na ZET-1?? IP: *.lodz.dialog.net.pl 21.08.04, 15:53
                    W MPK moga sobie duzo mowic, ale nie oni ustalaja czestotliwosc ani nie
                    ustalaja rozkladow jazdy, a dla MPK jest lepiej jak jezdzi wiecej wagonow bo za
                    kazdy sklad dostaja konkretne pieniadze, za stanie w zajezdni nic nie ma. Wiec
                    raczej MPK nie bedzie sie ubiegac o ciecia. A to co mowia szeregowi pracownicy
                    MPK to sa kompletne bajki.

Pozdrawiam,
                    Aleksej

P.S.
                    Widziales w szczycie pusty tramwaj? Ja tak, raz, na zjezdzie awaryjnym :)
                    • Gość: STUDI Re: Powrót Elinów na ZET-1?? IP: *.prokom.pl 24.08.04, 15:34
                      Tak regularnie od kilku miesiecy na odcinku od Placu Reymonta do Al.Mickiecza okolo godziny 13 - 14. Mozna przebierac w miejscach siedzacych.
                      • Gość: Aleksej Re: Powrót Elinów na ZET-1?? IP: 81.168.185.* 24.08.04, 16:22
                        A od kiedy to 13-14 to godziny szczytu? Miedzy szczytem porannym a
                        popoludniowym jest tak krotki okres czasu ze specjalnie nie oplaca sie aby
                        wagony zjezdzaly do zajezdni na godzine.

Pozdrawiam,
                        Aleksej
                  • Gość: J.S. Re: Powrót Elinów na ZET-1?? IP: *.pai.net.pl 22.08.04, 00:18
                    > MPK mowi
                    > sie juz otwarcie ze w szczycie jezdza tramwaje puste.

Tak, powiedzial motorowy pociagu 9/1 motorowemu 3/2: "Na tym Zdrowiu to nikt w
                    szczycie nie wsiadl" na co motorowy 3/2 odrzekl: "U mnie na Wycieczkowej tez
                    nie - tramwaje jezdza puste, na Boga!"

Jak sami widzimy, ciecia sa mozliwe!
                    • Gość: STUDI Re: Powrót Elinów na ZET-1?? IP: *.prokom.pl 24.08.04, 15:37
                      J.S. nie gadaj az takich glupot.
                      Piotrkowska - czyli podstawowy ciag komunikacyjny, godziny 13 - 14 - a wiec godziny szczyty na wszystkich liniach tam kursujacych (2,3,6,11). Wylaczamy okres letni. I co wsiadajac na Pl. Reymonta jezdza pustawe na tyle ze mozna przebierac w miejscach siedziacych. I to nie byly sporadyczne przypadki. A i jeszcze jedno dni robocze.

• Gość: Nataniel Re: Powrót Elinów na ZET-1??..a jednak?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.04, 18:02
      Nie jestem pewien czy to może świadczyć już o powrocie Elinów na ZET-1 ale dziś
      w Chocianowicach widziałem kilka tramwajów z numerami zaczynającymi sie na 1.
      kilka stało na torach postojowych a jeden w hali. Nie widziałem natomiast
      żadnego Elin a n atej zajezdni.
      Wygląda na to że nastąpiła jednak jakaś zamiana. Ale czy na pewno związana z
      Elinami??
      • Gość: J.S. Re: Powrót Elinów na ZET-1??..a jednak?? IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 23.08.04, 20:22
        > Ale czy na pewno związana z Elinami??

O innych zamianach sie nie mowi - raczej Eliny. A wiec od wrzesnia to ZKT-1
        bedzie mialo braki taborowe :>
      • Gość: STUDI ZET3 bez Elinow IP: *.prokom.pl 24.08.04, 11:16
        Od wczoraj (23-04-2004, 9:50) juz na Chocianowicach nie ma Elinow. Ku ogromnej radosci pracownikow utrzymania taboru jak i samych motorniczych.
        Skwitowali krotko: " .....nareszcie pozbylismy sie tego gowna.
        Ciagle sie psuja, przyjezdzaja panowie z notebookami i przez caly dzien nie potrafia uruchomic zloma bo komputer mowi ze nic nie jest....".
        Ponoc problemem sa przegrzewajace sie silniki, technicy sa bezradni, probuja wiercici dodatkowe otwory w korpusie silnika by zwiekszyc chlodzenie (moja sugestia - albo silnik ma zle parametry pod katem pracy z falownikiem, lub material magnetyczny ma zbyt duza stratnosc - to jest problem bowiem specyfika generacji przebiegow zmiennych przez nowoczesne falowniki oznacza koniecznosci pracy materialow magnetycznych ze znacznie wiekszymi czestotliwosciami niz gereowana sinusoida..... ale to dygresja).

W ZET3 sa zadowoleni ze nie maja taboru ktore musi stac w zajezdzni...
        • Gość: Aleksej Re: ZET3 bez Elinow IP: 81.168.185.* 24.08.04, 12:34
          STUDI a nie pomyslales ze to nie wina wagonow, tylko technikow z Chociek ktorzy
          juz nie potrafili sobie poradzic z czyms nowszym od standartowej 805Na? Zreszta
          ciekawi mnie czy w projekcie LTRu jest zapisany remont zajezdni na Chockach (no
          chyba ze tramwaje na LTR beda stacjonowaly na Telefonicznej ale to juz by byla
          kompletna paranoja).

Pozdrawiam,
          Aleksej
          • Gość: luki Re: ZET3 bez Elinow IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 24.08.04, 14:06
            Gość portalu: Aleksej napisał(a):

> STUDI a nie pomyslales ze to nie wina wagonow, tylko technikow z Chociek
            ktorzy
            >
            > juz nie potrafili sobie poradzic z czyms nowszym od standartowej 805Na?

"Technicy" to osobny temat. Eliny to jedna wielka kicha i każdy Ci to
            potwierdzi (ofcjalnie lub nie). Najprawdopodobniej więcej modernizacji Elin już
            nie będzie.

pzdr,
            luki
            • Gość: Aleksej Re: ZET3 bez Elinow IP: 81.168.185.* 24.08.04, 14:28
              Moze i to jest wielka kicha, ale czy ktos mogl by mi powiedziec jaki dokladnie
              jest z nimi problem. Wiem o blokujacych sie hamulcach, ale z tego co slyszalem
              to juz jest w miare rozwiazane, moze sa inne podzespoly ktore sie psuja, lub
              poprostu jakies wady konstrukcyjne.

Ciekawy jestem jak jest skonstruowana umowa z Elinem, cos mnie sie wydaje ze
              MPK nie zaplaci jednak zadnego odszkodowania firmie za zerwanie umowy, wiec
              widocznie zastrzezenia co do jakosci wykonywanych modernizacji.

A czy wogole sa planowane jakies modernizacje (oprocz ryjkow), np. z Woltanem?

Pozdrawiam,
              Aleksej
              • Gość: J.S. Re: ZET3 bez Elinow IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 24.08.04, 16:16
                > A czy wogole sa planowane jakies modernizacje (oprocz ryjkow), np. z Woltanem?

Owszem sa, ale raczej nie z Woltanem.
            • Gość: STUDI Re: ZET3 bez Elinow IP: *.prokom.pl 24.08.04, 15:43
              No coz, co moga powiedziec pracowniecy MPK jelsi przyjezdzaja do uszkodzonego Elina na miescie panowie z notebookami i nie sa w stanie nic zrobic. Walcza po kilkanascie godzin bez rezultatu.
              Motorniczowie unikaja jak ognia jazdy Elinem.
              No i problemy z silnikami - ciekaw jestem czy w ramach osczednosci zamowiono inne silniki, czy moze ich producent zaczal oszczedzac na surowcach.
              No i jeszcze ogolny problem z kazdym Elinem zima - musi stac na hali bo postoj na mrozie to jego unieruchomienie.....

Jedno jest pewne - na Chockach juz sie ciesza ze nie beda mieli czegos co nie jezdzi. Z drugiej zas strony no coz miasto jest bogate, za cieplo wydzielane w oporach bedzie placic. Znacznie wicej energii jest pobieranej przez wagon jest tracona w postacie ciepla w oporach niz przetwarzanej na energie kinetyczna w silnikach.

• Gość: STUDI Re: ZET3 bez Elinow IP: *.prokom.pl 24.08.04, 15:28
            To nie panowie z Chociek probuja uruchomic zablokowany wagon. Przyjezdzaja panowie z notebookami nie pracujacy ZET3. Ot tyle.

Niewazne czy to wina motoreniczych czy technikow - efekt koncowy to zablokowany niesprawny wagon ktory trzeba holowac do zajezdni. Mijaja dni a nadal nie jest w stanie wyjechac. Ot tyle. Co z tego ze nowoczesny?
        • Gość: J.S. Re: ZET3 bez Elinow IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 24.08.04, 13:55
          > Od wczoraj (23-04-2004, 9:50) juz na Chocianowicach nie ma Elinow.

A to ciekawe, dzisiaj widzialem tam 3368.
          • Gość: luki Re: ZET3 bez Elinow IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 24.08.04, 14:03
            > A to ciekawe, dzisiaj widzialem tam 3368.

3369 też jest na Choćkach, tyle, że są rozparowane.
          • Gość: STUDI Re: ZET3 bez Elinow IP: *.prokom.pl 24.08.04, 15:46
            Wczoraj juz nie bylo swietej trojcy ELinow stojacych na pewno od pwrowadzenia rozkaldu letniego. Ta trojca to na pierwszym planie 3914 ....

Wczoraj wieczorem pracownik techniczny z ZET3 mowil zabrali wszystkie te co byly odstawione i nie wyjezdzaly na trasy.
      • Gość: J.S. Re: Powrót Elinów na ZET-1??..a jednak?? IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 24.08.04, 13:35
        > widziałem kilka tramwajów z numerami zaczynającymi sie na 1.

Wlasnie pracownicy ZKT-3 przerabiaja je na numery zaczynajace sie od 3 :> Na
        pierwszy ogien poszedl 1742.
        • Gość: korba Re: Powrót Elinów na ZET-1??..a jednak?? IP: *.toya.net.pl 24.08.04, 19:07
          może i dobrze że wszystkie będą na Telefonicznej.nie trzeba będzie ich zabierać
          na Tramwajową przy każdej awarii.Poza tym niektórzy na ZE-2 i ZE-3 nie potrafią
          nimi jeździć.
          • ukalo Re: Powrót Elinów na ZET-1??..a jednak?? 24.08.04, 19:12
            Gość portalu: korba napisał(a):

> może i dobrze że wszystkie będą na Telefonicznej.nie trzeba będzie ich zabierać
            >
            > na Tramwajową przy każdej awarii.Poza tym niektórzy na ZE-2 i ZE-3 nie potrafią
            >
            > nimi jeździć.

Też myślę, że to dobrze. Tym bardziej że chyba w zamian dają wagony po RK (przynajmniej ja widziałem taki jak dziś zmieniał siedzibę)

Pozdrawiam,
            Łukasz
            • Gość: luki Re: Powrót Elinów na ZET-1??..a jednak?? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 24.08.04, 19:15
              > Też myślę, że to dobrze. Tym bardziej że chyba w zamian dają wagony po RK
              (przy
              > najmniej ja widziałem taki jak dziś zmieniał siedzibę)

Nie tylko.
              • ukalo Re: Powrót Elinów na ZET-1??..a jednak?? 24.08.04, 19:16
                Gość portalu: luki napisał(a):

> > Też myślę, że to dobrze. Tym bardziej że chyba w zamian dają wagony po RK
                >
                > (przy
                > > najmniej ja widziałem taki jak dziś zmieniał siedzibę)
                >
                > Nie tylko.

Szkoda... ale z drugiej strony dobrych choć część jeżdżących wagonów po RK, niz najpiękniejszy Elin stojący w zajezdni :(

Pozdrawiam,
                Łukasz
          • Gość: korba Re: Powrót Elinów na ZET-1??..a jednak?? IP: *.toya.net.pl 24.08.04, 19:13
            Jeżeli eliny będą w ajencji to będą chodziły pięknie.Tak było na ZET-1.Ale jak
            zaczęli jeździć wszyscy to cały czas stały w naprawie.
            • Gość: luki Re: Powrót Elinów na ZET-1??..a jednak?? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 24.08.04, 19:17
              > Jeżeli eliny będą w ajencji to będą chodziły pięknie.Tak było na ZET-1.Ale
              jak
              > zaczęli jeździć wszyscy to cały czas stały w naprawie.

Tak też było ponoć z 802N. Jak jeździł ajent - OK, a gdy wsiadł ktoś inny -
              zaraz zjazd.
          • Gość: J.S. Re: Powrót Elinów na ZET-1??..a jednak?? IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 24.08.04, 20:07
            > Poza tym niektórzy na ZE-2 i ZE-3 nie potrafią nimi jeździć.

O wlasciwym zaprogramowaniu SRG-3000 (wyswietlacze) nie wspominajac...
            • krzyskup Re: Powrót Elinów na ZET-1??..a jednak?? 24.08.04, 20:22
              Nie tylko na Dąbrowskiego i cChoćkach nie potrafią tego zaprogramować... W
              Mercach Citaro od daaaawna przy wyświetlaniu następnego przystanku przed jego
              nazwą pojawia się tylda, na Limanowskiego normą jest coś w tylu
              50 /PLAC/DĄBROWSKIEGO na rzednich pixelkach albo nawet na wyświetlaczach
              wewnętrznych...

pzdr,
              krzyskup
              • Gość: J.S. Re: Powrót Elinów na ZET-1??..a jednak?? IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 24.08.04, 20:50
                To fakt, ale mnie chodzilo o co innego, zle sie moze wyrazilem.

Chodzi mi o co - chodzi mi o to, ze motorniczy rozpoczynajac prace i
                uruchamiajac SRG-3000P powinien uruchamiac opcje spod klawisza ozn. "7" (tzw.
                realizacja kursowki - wowczas wyswietlacze wewnetrzne wyswietlaja trase,
                przystanki, dziala gadaczka i automatycznie zmienia sie kierunek po dojezdzie
                na petle) a nie spod "4" (wowczas mamy tylko trase). Wielka filozofia, ale
                jakos nie mogli sie nauczyc.
                • Gość: korba Re: Powrót Elinów na ZET-1??..a jednak?? IP: *.toya.net.pl 26.08.04, 14:50
                  dobrze mówisz.wchodzą źle a później ludzie sie śmieją na mieście.a przeciez to
                  nic trudnego a jak nie wiedzą to są koledzy.ale po co sie pytać.
    • Gość: warik Re: Powrót Elinów na ZET-1?? IP: *.studio.biblpubl.waw.pl / *.biblpubl.waw.pl 27.08.04, 14:57
      jeśli chcecie wiedzieć to wszystkie eliny z dąbrowskiego dzisiaj w nocy
      powędrowały na z-1 mam nawet pare fotek użekło mnie to że skład 2932-2933 i
      2938-2939 jechały razem czyli cztero skład ukrotnili cztery wagony elinów w
      tym że między 2933 a 2938 nie było kabla do wysokiego tylko 2938 miał
      podniesiony pantograf i były połączone przez gniazda . pa
      • Gość: J.S. Foty? IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 27.08.04, 20:48
        Czy moglbym sie przyjrzec tym fotom? mail: jote @ o2 kropka pl
      • sluzbowo Re: Powrót Elinów na ZET-1?? 27.08.04, 22:03
        Jeśli kłopotu Ci to nie sprawi, to ja bym też poprosił o fotki:

sluzbowo[bez_tego](at)gazeta(kropka)pl
      • Gość: luki Re: Powrót Elinów na ZET-1?? IP: *.toya.net.pl 28.08.04, 10:59
        A wczoraj przytargali na Telefoniczną 3368+3369. Też było holowanko, tyle, że
        innym składem zwykłych osiemsetpiątek.
        • Gość: STUDI Re: Powrót Elinów na ZET-1?? IP: *.pl 28.08.04, 11:25
          Sprawne inaczej Eliny :>
      • Gość: korba Re: Powrót Elinów na ZET-1?? IP: *.toya.net.pl 28.08.04, 15:48
        Też bym prosił o te fotki jeśli można.pokaże chłopakom na ZET-1.Mój adres
        wlodek-64@o2.pl.Z góry dziękuje.to od pierwszego będą ostro szkolić na eliny na
        ZET-1.
        • Gość: J.S. Re: Powrót Elinów na ZET-1?? IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 28.08.04, 18:48
          Jakies szkolenia na 805EL byly juz bodajze w srode czy czwartek.
          • Gość: nikoś Re: Powrót Elinów na ZET-1?? IP: *.studio.biblpubl.waw.pl / *.biblpubl.waw.pl 31.08.04, 10:48
            3292-3293 3631-3632 3802-3803 3838-3839 3742-3743 choćki ,jeszcze dwa brakują .
            2616-2617 2628-2629 2700-2701 dąbrowa , jeszcze jeden brakuje .
            ciąg dalszy nastąpi .
            A telefon 1335-1337 1348-1349 1350-1351 1368-1369 1908-1909 1914-1915 1916-1917
            1930-1931 1932-1933 1934-1935 1938-1939 . I dojdzie zaniedługo 1928-1929 który
            jest robiony na elina na tramwajowej ex 3928-3929 . Czyli nie dwa brakują a
            trzy składy na choćki z telefona . Bo mieli 7 elinów a dostali pięć plus jeden
            w remoncie . Taksamo dąbrowa dostała trzy a powinna dostać cztery składy z
            telefona .
            • Gość: J.S. Re: Powrót Elinów na ZET-1?? IP: 195.69.80.* 31.08.04, 10:58
              W ZKT-3 nic nie brakuje. Oprocz wagonow, ktore wymieniles przeszly jeszcze
              1620+1621 oraz 1624+1625.
              • ukalo Re: Powrót Elinów na ZET-1?? 01.09.04, 14:12
                Gość portalu: J.S. napisał(a):

> W ZKT-3 nic nie brakuje. Oprocz wagonow, ktore wymieniles przeszly jeszcze
                > 1620+1621 oraz 1624+1625.

3620+3621 właśnie się przed chwilą rozkraczył (jako 11)...
                Zjechał na pl. Niepodległości
                • Gość: J.S. Re: Powrót Elinów na ZET-1?? IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 01.09.04, 16:04
                  Na 11 to sie nie liczy ;]
                  • ukalo Re: Powrót Elinów na ZET-1?? 02.09.04, 07:55
                    Gość portalu: J.S. napisał(a):

> Na 11 to sie nie liczy ;]

A, no tak ;)
            • Gość: luki Re: Powrót Elinów na ZET-1?? IP: *.toya.net.pl 31.08.04, 11:24
              > I dojdzie zaniedługo 1928-1929 który
              > jest robiony na elina na tramwajowej ex 3928-3929

Wątpię, że zrobią go na elina.
    • Gość: lukasz_111 Re: Powrót Elinów na ZET-1?? IP: *.toya.net.pl 28.08.04, 09:58
      Jeżeli jest możliwość to też prosiłbym o tą fotke. na maila
      (lukasz_111@gazeta.pl). Pzdr.
      • Gość: STUDI 1 do 1 - i to bardzo dokladnie IP: *.prokom.pl 30.08.04, 12:18
        Jak ZET-2 odeslalo niesprawnego Elina to ZET-1 przekazalo 805N - niesprawny.
        W niedziele odbywal sie transport tramwajow z ZET-1 ZET-2.
        • Gość: J.S. Nie wiesz co piszesz. IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 30.08.04, 12:37
          Opowiadasz glupoty. To holowanie ktore widziales to nie byl zaden transport.
          Wagony z ZKT-1 za Eliny przyszly wczesniej - malo tego, w niedziele staly juz
          na hali ze zmienionymi numerami (m.in. 2616, 2628, 2700)
          • Gość: STUDI Re: Nie wiesz co piszesz. IP: *.prokom.pl 30.08.04, 14:12
            Aby na pewno?
            Wszystkie ktore przyprowadzono byly z ZET-1.

W trakcie awariii wszystkie by upychano na Dabrowksiego tym bardziej jak Pogotowie Techniczne juz jest tylko na Telefonicznej?
            • Gość: J.S. Re: Nie wiesz co piszesz. IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 30.08.04, 14:20
              STUDI. Podalem Ci nawet numery taborowe wagonow ktore przyszly na miejsce
              Elinow. Malo tego, 1460+1453, ktory wczoraj tam przyjechal jezdzi dzisiaj na
              15. Dalej sie trzymasz swojej wersji?
              • Gość: Dziki Połowa już przenumeorwana(stan na sobotę) IP: *.makolab.pl / 193.28.230.* 30.08.04, 20:11
                No więc...w sobotę widziałem już przenumerowanego 3914+3915, 3348+3349,
                3350+3351...a jedna taka mała ciekawostka...2938 stał ze złamanym odbierakiem...
                • Gość: J.S. Re: Połowa już przenumeorwana(stan na sobotę) IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 30.08.04, 20:12
                  > 2938 stał ze złamanym odbierakiem..

A to juz tak od 2 tygodni :>
                  • Gość: Dziki Re: Połowa już przenumeorwana(stan na sobotę) IP: *.makolab.pl / 193.28.230.* 30.08.04, 20:23
                    Acha-kto chce foty zgłaszać się do mnie do jutra do 17.00 na maila
                    dziki.to@wp.pl
              • Gość: STUDI Re: Nie wiesz co piszesz. IP: *.prokom.pl 31.08.04, 11:46
                OKi - ale w niedziele to wygladalo na transport zamienianych wagonow.
                Chyba ze nagle w niedziele bylo tyle awarii.
                • Gość: J.S. Re: Nie wiesz co piszesz. IP: 195.69.80.* 31.08.04, 12:19
                  No ile tych awarii bylo? Jedna. JEDEN sklad sie zepsul, zostal sciagniety przez
                  DRUGI, a TRZECI chyba tylko zawracal na zajezdni, zeby nadrobic opoznienie, bo
                  go pozniej widzialem.
    • Gość: niepasazer Re: Powrót Elinów na ZET-1?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 09:07
      a nie móiłem.... same korby na tym forum
      • Gość: J.S. Re: Powrót Elinów na ZET-1?? IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 30.08.04, 10:49
        Potnij sie
        • Gość: korba Re: Powrót Elinów na ZET-1?? IP: *.toya.net.pl 30.08.04, 13:55
          dobrze mu napisałeś po co sie tu pcha gdzie same korby rozmawiają.
    • Gość: nikoś Re: Powrót Elinów na ZET-1?? IP: *.studio.biblpubl.waw.pl / *.biblpubl.waw.pl 31.08.04, 11:37
      Słuchaj Łukasz ( LUKI ) jeśli wątpisz to masz takie same wejścia jak ja na
      tramwajową idz i zobacz a jak nie to udaj się do Pana Klarmana i pogadaj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka