Dodaj do ulubionych

BOJĘ SIĘ CHODZIĆ PO PIOTRKOWSKIEJ

IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 18.08.04, 12:10
co za żulera! ludzie, wychodzę na pietrynkę, dawno nie byłam.. wiczór, myślę
sobie, fajnie, ciepło... wcale nie fajnie!!!!! DRESY, KRZYKI,
BLUŹNIERSTWA!!! - to ma być reprezentacyjna ulica????? żulera po prostu!
BAŁAM SIĘ!!! o godz.20 na Piotrkowskiej się bałam!!!!

Obserwuj wątek
    • Gość: Ingo Re: BOJĘ SIĘ CHODZIĆ PO PIOTRKOWSKIEJ IP: 213.17.170.* 18.08.04, 12:17
      Za mało patroli pieszych jest na Piotrkowskiej w wekendowe wieczory.
      • sylwiassss Re: BOJĘ SIĘ CHODZIĆ PO PIOTRKOWSKIEJ 18.08.04, 12:52
        Boją się ciemnych zakamarków, ale za to w ciągu dnia mozna ich spotkać w
        nadmiarze na ulicach. Juz widziałam na skrzyżowaniu Kilińskiego i Narutowicza
        trzy patrole po dwie osoby. Z tym że każdy po innej stronie skrzyżowania. Aby
        tak dalej :D:D:D:D
    • Gość: Ingo Re: BOJĘ SIĘ CHODZIĆ PO PIOTRKOWSKIEJ IP: 213.17.170.* 18.08.04, 15:21
      A swoja drogą myslę, że zdziebko przesadzasz.
      • Gość: kociołek Re: BOJĘ SIĘ CHODZIĆ PO PIOTRKOWSKIEJ IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 18.08.04, 16:50
        przesadzam???? zdziebko? wiesz, może jesteś nabitym mięśniakiem, który niczego
        i nikogo się nie boi, ale ja niezbyt pewnie czuję się, kiedy jakiś dres potrąca
        mnie, bo idę tym samym chodnikiem, tyle, ze w przeciwną stronę... a potem
        obraca się i spluwa... wiesz, to nie jest fajne na reprezentacyjnej ulicy
        Piotrkowskiej ani na żadnej innej..... nie wiem czemu odruchowo mocniej ściskam
        wtedy torebkę ? może przesadzam, co?
    • Gość: Slon Re: BOJĘ SIĘ CHODZIĆ PO PIOTRKOWSKIEJ IP: 217.97.129.* 18.08.04, 15:25
      Bezpiecznie powinno być w całym mieście, z parkami włącznie. Ale, że zawsze
      trzeba od czegoś zacząć ...
      Patrole na Piotrkowską i karać za perzeklinanie, za śmiecenie, za picie poza
      ogródkami, za plucie!!!
      Ale w Polsce to niemożliwe, a co dopiero w Łodzi :(

Slon
      • Gość: Michał M. Re: BOJĘ SIĘ CHODZIĆ PO PIOTRKOWSKIEJ IP: *.staszic.waw.pl / *.staszic.waw.pl 18.08.04, 18:31
        Gość portalu: Slon napisał(a):

> Bezpiecznie powinno być w całym mieście, z parkami włącznie.

Zgodnie z STW należałoby jeszcze dodać: "I o każdej porze". Żeby potem nie było
        mówienia: "Obili pana/panią, bo późnym wieczorem szedł pan/szła pani przez
        park".
    • Gość: .pepe. Re: BOJĘ SIĘ CHODZIĆ PO PIOTRKOWSKIEJ IP: *.216-78-194.adsl-fix.skynet.be 19.08.04, 11:11
      No właśnie. Łódź byłaby całkiem przyjemnym miejscem do mieszkania, gdyby nie to nieprawdopodobne morze agresji, którego trzeba doświadczać codziennie. Ostatnio poruszałem się po mieście wyłącznie autem albo taksówkami (co fatalnie odbijało się na moim budżecie).

Ne ukrywam, że jest to jeden z najważniejszych powodów ciągłych dylematów, czy ja chcę tam mieszkać.
    • avatary się poprawi. czytałem że się wszystko zmieni. 20.08.04, 07:46
      pierwsze kroki juz zrobiono. ponoć ma to jakiś związek z czapkami...
    • Gość: M Re: BOJĘ SIĘ CHODZIĆ PO PIOTRKOWSKIEJ IP: *.union01.nj.comcast.net 29.08.04, 06:38
      Jest to dokladnie ten powod dla ktorego przyjazd do Lodzi nie jest w moim
      kalendarzu. :(
      • graz.ka Re: BOJĘ SIĘ CHODZIĆ PO PIOTRKOWSKIEJ 29.08.04, 09:44
        A może straż miejska? Ale oni pewnie pracuja do 16.OO :>
        • Gość: M Re: BOJĘ SIĘ CHODZIĆ PO PIOTRKOWSKIEJ IP: *.union01.nj.comcast.net 31.08.04, 02:30
          do 16.00 i tylko w dni nieparzyste ;) oczywiscie pracuja 24 godziny na dobe
          kazdeko roku w dniach 30 i 31 lutego
    • Gość: Paul Re: BOJĘ SIĘ CHODZIĆ PO PIOTRKOWSKIEJ IP: *.nwrk.east.verizon.net 31.08.04, 07:31
      Ee tam, przesadzasz. Piszesz jak ja po 2 tygodniach pobytu w Polsce;-}.
      Przejdz sie po "Limance", to ataku serca dostaniesz;-}. Nie jest tak zle.
      Specyfika kraju....jak to wytlumaczyla mi zdawkowo pewna pani. Uszanowanie,
      Paul

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka