Dodaj do ulubionych

kopotliwe włoski

08.12.03, 21:23
Wokół sutków zaczęły mi rosnąć czarne włoski co jest przyczyną ? Jak je
zlikwidować?
Obserwuj wątek
    • agzi Re: kopotliwe włoski 08.12.03, 21:41
      Ja rowniez je mam, mysle ze to problemy hormonalne bo z takimi sie borykam. Ja
      swoje przycinam, no i staram sie powrocic do normalnego poziomu zachwianych
      hormonow. Mam podwojny dopuszczalny wskaznik hormonow meskich, stad tez
      owlosienie na twarzy.
    • aneta-1 Re: kopotliwe włoski 08.12.03, 22:18
      Jeśli włosków jest nie dużo, są pojedyńcze można je usówać pęsetą, ale jeśli
      jest ich więcej trzeba zrobić badania na poziom hormonów męskich. Zdarza się,
      że dziewczyny które mają poziom hormonów męskich na normalnym poziomie -
      również mają problemy z nadmiernym owłosieniem. Niestety często jest tak, że
      lekarze nie podejmują się leczenia tego typu przypadłości, ponieważ mówią,
      że "Taką ma pani urodę". Wiem, że to wkurzające, ale w tym przypaku wystarczy
      uczynić tylko jedą rzecz...zmienić lekarza.
      Pozdrawiam.
      • kaldko Re: kopotliwe włoski 08.12.03, 22:48
        Za dużo androgenów.
      • starlette Re: kopotliwe włoski 09.12.03, 00:17
        Hm, jeśli poziom hormonów jest w normie, to co leczyć???
    • darafat Re: kopotliwe włoski 08.12.03, 22:58
      nigdy nie przycinaj, wyrywaj !
      koniecznie zbadaj sobie poziom androstendionu i znajdz dobrego endokrynologa,
      ktory przebada cie, czy czasem nie masz zespolu policystycznych jajnikow.
      zabawne, ze wielu ginekologo w Polsce ma problem ze zdiagnozwoaniem tego dosyc
      powszechnego schorzenia i zaaplik0wania prawidlowego leczenia.

dzieczyny, nie dajcie sobi ew mowic, ze jak rosna wam wasy, brody itp. to jest
      normalne i taka wasza uroda. !!!

jesli lekarz cie oleje, zbadaj sobie androstendion i testosteron na wlasna reke.
      badanie np. androstendionu kosztuje ok. 35 PLN, a naprawde warto.

pozdrawiam
      d.
      • agzi Re: kopotliwe włoski 08.12.03, 23:07
        spotkalam sie z wieloma opiniamy ze wyrywanie powoduje podraznienie kanalikow
        wewnatrz piersi co moze prowadzic do niebezpiecznych guzkow, dlatego przestalam
        wyrywac
        • darafat Re: kopotliwe włoski 08.12.03, 23:12
          okej, nie spieram sie.
          ja zawsze slyszalam, ze nie nalezy obcinac, bo to wzmacnia wlosy, tylko
          wyrywac, ale moze masz racje ?

moze Pani doktor sie wypowie na ten temat?
          • moniak7 Re: kopotliwe włoski 09.12.03, 12:17
            Ja tez przestalam wyrywac, bo przy odrastaniu wrastaly i robily sie ropniaczki,
            dlugo nieustepujace. Przycinam i to nic nie przeszkadza. jak mi kiedys
            powiedziala kosmetyczka wlosy to nie trawa, golenie, czy przycinanie nie wplywa
            wiele na twardosc(choc nie jestem pewna, patrzac na swoje ogolone nogi).
            Ale pojedyncze wloski na piersiach wcale nie musza swiadzcyc o zaburzeniach.
            Wiekszosc kobiet je ma, ma moja mama (matka dwojki dzieci), mam ja (matka
            jednego dziecka), mialam badane hormony i jest ok, pomimo, ze mam rowniez
            widoczny meszek jak wasik-ktory depiluje woskiem i jest ok, ma je rowniez kilka
            moich kolezanek-wszystkie raczej zdrowe. a wiec moze nic ci nie jest. Monia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka