Dodaj do ulubionych

Błedy we wnioskach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 22:24
Ponoć we wszystkich wnioskach o difinansowanie komunikacji w miastach są
błędy. Zatem w łódzkim też:

katowice.naszemiasto.pl/gospodarka/391920.html
Odnoszę wrażenie, że warszaffka chroni kasę dla siebie do następnej tury.

MK
Obserwuj wątek
    • Gość: J.S. Re: Błedy we wnioskach IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 19.08.04, 09:25
      > Ponoć we wszystkich wnioskach o difinansowanie komunikacji w miastach są
      > błędy.

Nie do konca: "we wszystkich wnioskach o dofinansowanie komunikacji publicznej,
      jakie spłynęły z miast województwa śląskiego"

Chociaz z tego co wiem to nasz wniosek o LTR byl malo konkretny i stawiam, ze
      rowniez zostal odrzucony
      • Gość: STUDI Re: Błedy we wnioskach IP: *.prokom.pl 19.08.04, 09:57
        Wiec brawa dal Kropwinickiego i Wasowicza.
        Odliczamy czas do likwidacji komunikacjie miejskiej w Lodzi?

Odrzucenie wniosku, wiec to ostatni rok funkcjonowania linii pabianickiej.
        • Gość: Bart Re: Błedy we wnioskach IP: *.tpnets.com 19.08.04, 11:05
          Masz w tym swój udział, pamiętaj.
        • Gość: MarcinK Re: Błedy we wnioskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 11:45
          A jesteś pewien, że odrzucili? Czy znowu tylko insynuujesz?

MK
          • Gość: STUDI Masz jakies zludzenia? IP: *.prokom.pl 19.08.04, 15:55
            Popatz na przyklad na linie kolejowa Lodz Warszawa. Duzo mowino, wspaniale projekty, a jak co do czego przychodzi to prostu tej linii nie ma.

Zaloze sie ze rezultatem koncowym bedzie sfinansowanie dalszego topienia kasy w warszawskie metro. Zadne inne miasto nie dostanie kasy.

Mamy pelny centralizm, warszafka ktora obwoiazkowo musi miec i prowicja ktora nie istnieje dla grupki wiesniakow przy korycie w najwiekszej w Polsce wsi.
            • Gość: Aleksej Re: Masz jakies zludzenia? IP: *.lodz.dialog.net.pl 19.08.04, 16:40
              Moze wtrzymaj sie ze swoimi tezami az do ogloszenia wynikow, teraz nawet nie
              wiesz co jest w Lodzkim projekcie, oprocz kilku plotek nic nie wiemy. A na
              metro Wa-wa nie zlozyla wniosku i niezdarzy najprawdopodobniej do nastepnej
              tury we wrzesniu (ostatnio mowiono w Warszawskiej trojce)

Pozdrawiam,
              Aleksej
              • zamek Ja nie mam złudzeń co do tego, 19.08.04, 18:06
                że Studi się nie wstrzyma, tylko nadal będzie snuł swoje wstrętne, pożałowania
                godne i prymitywne insynuacje pod adresem tych czy innych "onych". Taki 100-
                procentowy "poloczek" z niemieckiego dowcipu.
                Kiedy wreszcie skończy się ta żenująca i bezmyślna popisówa, Studi?
                --
                ╩╦╩╦╩╦
                ╦╩╦╩╦╩
                ╩╦╩╦╩╦
                • Gość: Ingo Re: Ja nie mam złudzeń co do tego, IP: 213.17.170.* 20.08.04, 07:56
                  STUDI to faktyznie przegięcie. A łódzki wniosek też jest do poprawy - tak jak
                  wnioski ze wszystkich miast. Mozna to było przeczytać na stronach Ministerstwa
                  Gospodarki
                  • Gość: J.S. link: IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 20.08.04, 09:09
                    > Mozna to było przeczytać na stronach Ministerstwa
                    > Gospodarki

www.zporr.mgpips.gov.pl/wiadomosci_szczegoly.php?nrwiad=4502
                • Gość: STUDI Re: Ja nie mam złudzeń co do tego, IP: *.prokom.pl 20.08.04, 14:22
                  Zauwaz ze nie ma slowa nt tego ze ci co pierwsi zlozyli maja cokolwiek zagwarantowane. Warszawa zlozy na samym koncu projekt opiewajacy na calosc doatcji i reszta obejdzie ze smakiem. Oceni sie go najwyzej, stwierdzi sie ten mial najmniej bledow i niestety kasy starczy tylok na ten jeden projekt.

Byloby inaczej gdyby pozostala kwota do przechodzila dalszego pdzialu a po kazdej turze przystepuje sie do realizaji projektow.

To niestety moze oznacza ze skladajacy na koncu bioracy wszysko moe zostacj jedynym dofinansowanym z tegoz projektu.

Przeciez mamy wybitnie centralistyczne panstwo czyz nie?

Czemu nie ma fazy weryfikacji, poprawy wnioskow po kazdej turze? Czemu nie rozpoczyna sie tych inwestycji tylko czeka sie nie wiadomo na co (na warszfke co ma dostac 100%).

Jakl to jest ze wszelkie wladze szybko realizuja zadania wposlfinansowania inwestycji miejskich w Warszawie przez caly kraj, a podobny pomysl np. dla Krakowa czy tez tym bardziej dla Lodzi nie ma zadnych szans?

I jeszcze jendo jesli juz nie ma tam slowa nt bledow. Raczej wspomina sie o wyjasnieniach i dodaktowych informacjach. To jeszcze nie sa bledy.
                  • Gość: Aleksej Re: Ja nie mam złudzeń co do tego, IP: *.lodz.dialog.net.pl 20.08.04, 16:07
                    > Byloby inaczej gdyby pozostala kwota do przechodzila dalszego pdzialu a po kaz
                    > dej turze przystepuje sie do realizaji projektow.

STUDI tak jest, kwota ktora NIE zostanie rozdzielona w pierwszym etapie
                    przechodzi na drugi, jesli tam nadal nie wyda sie wszystkich pieniedzy to jesy
                    trzeci etap. Jesli jakies miasto dostanie kase w pierwszym etapie to zadna Wa-
                    wa czy inne miasto jej nie zgarnie.

> To niestety moze oznacza ze skladajacy na koncu bioracy wszysko moe zostacj
                    jed
                    > ynym dofinansowanym z tegoz projektu.

Wlasnie ze nie moze, chyba zeby wszystkie projekty nonstop odrzucali, ale to
                    jest malo prawdopodbne.

> Przeciez mamy wybitnie centralistyczne panstwo czyz nie?

Z perspektywy Lodzi tak, z perspektywy Krakowa czy Poznania juz nie :)

> Czemu nie ma fazy weryfikacji, poprawy wnioskow po kazdej turze? Czemu nie
                    rozp
                    > oczyna sie tych inwestycji tylko czeka sie nie wiadomo na co (na warszfke co
                    ma
                    > dostac 100%).

Alez jest, wlasnie trwa proces weryfikacji wnioskow i poprawek w pierwszej
                    tuze, pod koniec wrzesnia ogloszone zostana wyniki kto dostanie a kto nie i
                    dopiero potem jest druga tura.

> Jakl to jest ze wszelkie wladze szybko realizuja zadania wposlfinansowania
                    inwe
                    > stycji miejskich w Warszawie przez caly kraj, a podobny pomysl np. dla
                    Krakowa
                    > czy tez tym bardziej dla Lodzi nie ma zadnych szans?

Nie chrzan STUDI, zobacz ile w Krakowie sie inwestuje i ile buduje, faktycznie
                    dostaja polowe tego co Wa-wa, ale Wa-wa jest ponad dwa razy wieksza. Tylko Lodz
                    i nasze wladze nie potrafia nic zorganizowac.

> I jeszcze jendo jesli juz nie ma tam slowa nt bledow. Raczej wspomina sie o
                    wyj
                    > asnieniach i dodaktowych informacjach. To jeszcze nie sa bledy.

I tu masz racje, i to dobra wiadomosc, ze jeszcze zaden projekt nie zostal
                    odrzucony z powodu razacych bledow. Nalezy sie cieszyc.

Pozdrawiam,
                    Aleksej
                    • Gość: STUDI Re: Ja nie mam złudzeń co do tego, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 19:28
                      tyle ze to tylko dla Warszawy nas zparlament uchwala dodaktowe zrzuty np na
                      metro.
                      Jakos nie slyszalem by reszta kraju dlaal extra srodki np. na budowe linii
                      tramjowej na Kurdwanow w Krakowie. Ale haslo cala Polska pomaga zbudowac metro
                      w Wawie dosc czesto sie przewija w Sejmie, Senacie i stosownych Ministerstwach.
                      • Gość: Aleksej Re: Ja nie mam złudzeń co do tego, IP: *.lodz.dialog.net.pl 21.08.04, 11:30
                        Rozne miasta dostaja dofinansowanie na inwestycje drogowe (drogi krajowe) z
                        budzetu centralnego, m.in. czesc funduszy na remont Al. Wlokniarzy bedzie z
                        kontraktu wojewodzkiego.

Pozdrawiam,
                        aleksej
      • teufel Re: Błedy we wnioskach 21.08.04, 08:04
        Czytaj niżej:

"Śląsk nie jest wyjątkiem. Ministerstwo zakwestionowało wszystkie wnioski
        przygotowane w kraju. Ich autorzy dostali do 16 sierpnia czas na uzupełnienie
        braków i wyjaśnienie wszystkich nieścisłości"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka