Gość: MarcinK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 08:27 I pewnie wtedy pożeganmy się nawet z przyzwoitym standardem połączeń do Wa-wy (chodzi o stan taboru). lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/393610.html MK Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yarro Re: Likwidacja łódzkiego ZPR 19.08.04, 09:08 Krew mnie od rana zalała, jak to zobaczyłem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Likwidacja łódzkiego ZPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 09:46 Ja tu widzę dla Urzędu Marszałkowskiego jedną opcję. Postawić ultimatum - jeśli PKP zlikwiduje Łódzki ZPR to województwo łódzkie wypowiada wszelkie umowy i wprowadza innego przewoźnika regionalnego (może Connex)? MK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Likwidacja łódzkiego ZPR IP: *.prokom.pl 19.08.04, 09:55 Kto to ma zrobic, komuch kumplowi komuchowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.E. Re: Likwidacja łódzkiego ZPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 10:41 A może właśnie jest to okazja do "wypieprzenia" z naszego rejonu tego dziadowskiego PKP i wprowadzenie innego przewoźnika. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Likwidacja łódzkiego ZPR 19.08.04, 16:28 Gość portalu: M.E. napisał(a): > A może właśnie jest to okazja do "wypieprzenia" z naszego rejonu tego > dziadowskiego PKP i wprowadzenie innego przewoźnika. Wiesz, akurat łódzki PKP-PR Zakład Przewozów Regionalnych w porównaniu z innymi miastami w kraju nie był najgorszy, bo przynajmniej starał się w ramach posiadanych funduszy dbać o pasażerów. Inwestycje w modernizację taboru nie były tylko sztuką dla sztuki, ale nastawione były właśnie na poprawę komfortu podróży klientów. PKP powoli, aczkolwiek sukcesywnie zaczynało się odchamiać i pokazywać swoją ludzką twarz. Niestety komuś to przeszkadzało. Zapewne teraz Warszawa nam zabierze wszystkie zmodernizowane wagony pasażerskie i jednostki, a Łodzianie będe jeździli w starych sztruclach, które nam podeślą z innych rejonów w ramach wymiany... Dziękujemy gnojom ze stolicy! Odpowiedz Link Zgłoś
ls40 Re: Likwidacja łódzkiego ZPR 19.08.04, 16:37 > Zapewne teraz Warszawa nam > zabierze wszystkie zmodernizowane wagony pasażerskie i jednostki, a Łodzianie > będe jeździli w starych sztruclach, które nam podeślą z innych rejonów w ramach > wymiany... O ile Michale nie zostaną przekazane "przy okazji" do Intercity, które "reperuje" swój wynik ekonomiczny nie prowadząc modernizacji swego taboru. Ale poczekamy, zobaczymy. Pierw mieli likwidować ZPR Białystok, który się obronił, a podejrzewam, że łódzki ZPR ma jednak lepsze wyniki ekonomiczne. Pozdr. Ariel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat28 Re: Likwidacja łódzkiego ZPR IP: *.profiline.com.pl 19.08.04, 11:03 Myślę, że Łódź pod względem kolejowym możemy już spisać na straty. Ci, którzy interesują się koleją powinni się przerzucić na tramwaje. I sytuacja się nie zmieni dopóki ktoś nie kupi PKP albo dopóki nie przyjdzie jakaś poważna konkurencja dla tego trupa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Likwidacja łódzkiego ZPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 11:13 To jak ja kurcze do pracy do stolycy dojade :-( MK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Likwidacja łódzkiego ZPR IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 19.08.04, 11:19 Busem PKS... :| dluzej ale taniej Odpowiedz Link Zgłoś