Gość: Sceptytyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 21:11 Łódź to miasto jednej ulicy. I nawet na tej jednej ulicy nie można zapewnic minimum bezpieczeństwa? Policjanci i strażnicy miejscy - weźcie sie k... do roboty!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MM Re: Wandale na ul. Piotrkowskiej IP: *.tvsat364.lodz.pl 19.08.04, 23:00 To napewno zrobili rodowici łodzianie, bo podmiejscy do tego by się nie posuneli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kfas chądzyński....zamilcz bo się ośmieszasz!!skandal!! IP: *.pai.net.pl 19.08.04, 23:36 jak można takie głupoty gadać..a złodziejom też daliście ten grafik??bo nie rozumiem...nie pilujecie całego miasta tylko co dzień jakiś skrawek...przestańcie nas okradac...bo my wam płacimy za prace a nie za fuszerke!! Odpowiedz Link Zgłoś
avatary są ważniejsze sprawy od takich "incydencików" 20.08.04, 07:40 ilość i jakość czapek. no i czy z daszkiem być mają.a i czy chronić przed deszczem powinny, czy tylko słońcem. a tamta sprawa ? się zrobi akcję. nada "słuszny medialnie " kryptonim" search command & destroy Euro 2004 V1.7". się zrobi, wykaże, nagłośni. ...ujawniajcie personalia i adresy tych wandali zanim...koniec z anonimowoscią. dziś demolują witryny sklepów, jutro nasze twarze... A Naszym Gospodarzom życzę samozadowlenia i dobrego samopoczucia... Ot incydenciki...błahostka. Trudno jak widac zmącić ich niewątpliwy spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Re: Wandale na ul. Piotrkowskiej IP: 213.17.170.* 20.08.04, 07:47 No to chyba czas najwyższy, żeby Straz Miejska i Policja zaczęła być aktywna tzn. zaczęła baczniej przyglądać się nietrzeźym osobom oraz legitymowac i wypraszać takich delikwentów z miejsc publicznych. Przepisy na to są pora więc na ochotę do działania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Re: Wandale na ul. Piotrkowskiej IP: 213.17.170.* 20.08.04, 07:49 Niech Chądzyński się nie ośmiesza tylko zacznie działać. Kaczyński w Warszawie wziął się ostrzej za działania Straży Miejskiej oraz za współpracę z Policją i już ma nieduże bo nie duże ale jakieś efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HWDW Re: smiech mnie ogarnia IP: *.lodz.msk.pl / 217.97.160.* 20.08.04, 08:12 A MOŻE HWD WANDALOM A NIE POLICJI?!?! BO TO JEDNAK WANDALE DEMOLOWALI!!! A TO, ŻE POLICJI NIE BYŁO NA PIOTRKOWSKIEJ WYNIKA Z INNYCH FAKTÓW... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczegół Re: smiech mnie ogarnia IP: 217.8.186.* 20.08.04, 10:01 Dokładnie tak. Jakby jeden z drugim wzięli w d..ę tęgie baty od stróżów prawa, to może następnym razem by pomyśleli co robią. Przy obecnej egzekucji zbyt łagodnych przepisów już mogą się szykować na następną "zabawę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorka wandale są również w Parku na "Zdrowiu" i to do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 08:13 zidentyfikowania (numery rejestracyjne) przeżyłam szok w ostatnią niedzielę samochody parkowały wszędzie: pod muszlą koncertową, wzdłuż alejek, trzeba było przeciskać się między blaszanymi "gośćmi", aby zasmakować zdewastowanej przyrody czy nie ma na to rozwiązania?, dlaczego pozwalamy na to, żeby leśne oazy spokoju i ciszy zamieniały się w klepiska co będzie za lat 2,3,5... błagfam zajmijcie się tym; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pesymista Re: wandale są również w Parku na "Zdrowiu" i to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 08:55 za pozno. jedyne co nam zostalo, to wychowywanie obecnych przedszkolakow tak, aby wyrosly na ludzi wielkiej kultury osobistej i umialy zyc w spoleczenstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: wandale są również w Parku na "Zdrowiu" i to IP: *.staszic.waw.pl / *.staszic.waw.pl 20.08.04, 10:25 Tak, ale jeśli wychowasz przedszkolaka na człowieka wysokiej kultury osobistej, to będzie obrywał po buzi od dresów i niczego w Polsce nie zmieni. Poza tym kto ma teraz wychowywać dzieci? Dresy są w wieku rozrodczym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kowal Re: wandale są również w Parku na "Zdrowiu" i to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 12:50 Gość portalu: pesymista napisał(a): > za pozno. jedyne co nam zostalo, to wychowywanie obecnych przedszkolakow tak, > aby wyrosly na ludzi wielkiej kultury osobistej i umialy zyc w spoleczenstwie. Dzieci w przedszkolu sa kilka godzin, a póxniej częsc z nich jest w otoczeniu, które gwiżdzę na społeczeństwo. Nocne wrzaski na osiedlach, zawody motocyklowe, kolumny ryczace całew noce - to tylko sfera akustyki, a jnne? Przydałby sie potop, albo chociaż strach przed nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Wandale na ul. Piotrkowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 09:03 co wy chcecie? sa przeciez wazniejsze dla prezydenta sprawy, na przyklad czapki i szarfy dla urzednikow. takimi pierdolami jak bezpieczenstwo przeciez nie bedzie sie tak wazny prezydent zajmowal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niedźwiedź W Teatrze Nowym "Wandalów 2-ch" IP: *.ruch.com.pl / *.ruch.com.pl 20.08.04, 09:09 A w Teatrze Nowym nawet nie trzeba wybijać szyb. Trwa tam wandalizm cichy. "Cichy" królik nadal tam robi co chce mimo, że dyrektorem już nie jest. (A może jest, ino po cichu..?) Naczelny! Przestańcie forować królika, niszczyć łódzki teatr i wpędzać prezydenta w polityczną matnię!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flyp Re: W Teatrze Nowym "Wandalów 2-ch" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 12:58 Masz ciekawe skojarzenia.Jednym wszystko kojarzy sie z dupą, innym z Teatrem Nowym w kontekscie z królikiem. Tyz piknie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: Wandale na ul. Piotrkowskiej IP: *.staszic.waw.pl / *.staszic.waw.pl 20.08.04, 10:09 Jeśli zaczęli od numeru 125 a skończyli na 113 to zdemolowali po zachodniej stronie ulicy dokładnie 7 witryn (no chyba że którąś ominęli). Potem skręcili w lewo w Struga, zdemolowali jeszcze jedną i zostali złapani. Jak długo to mogło trwać? Ja nie mam doświadczenia w wybijaniu szyb, więc nie wiem. Ale to mogła być kwestia kilkudziesięciu sekund, może półtorej minuty. Uderzyć kijem, przebiec 20 metrów, znowu uderzyć... A przecież nikt nie wiedział, że będzie rozróba. Policja zawsze ma jakiś "czas reakcji" zanim przyjedzie i będzie interweniować. I wcale z treści artykułu nie jest IMHO jasne czy policja działała szybko czy wolno. Ważne że zostali złapani. Właściciele zniszczonych sklepów są rozgoryczeni i ja ich rozumiem, ale może nazbyt krytycznie oceniają policję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwy Re: Wandale na ul. Piotrkowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 10:28 tez trudno mi wyobrazic sobie zeby gnoje wybili jedna szybe, staneli przy sklepie, posmiali sie, po chwili poszli do drugiej witryny, rzucili ceglowka, zapalili papieroska, po papierosku operacja Andre, tam po wybiciu szyby po piwku i papierosku itd. dla mnie to logiczne, ze cala 'akcja' nie trwala dluzej niz 2-3 minuty. skoro ochroniarze z Adnre poinformowali policje od razu, to czas reakcji nie byl chyba taki zly - w koncu zostali zlapani zaledwie kilka krokow od miejsca 'dzialania'. jedyne do czego mozna sie przyczepic to fakt, ze sklepow z wybitymi szybami nie zabezpieczono od razu i nie poinformowano wlascicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Wandale na ul. Piotrkowskiej IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 20.08.04, 10:34 przepraszam bardzo ale po co sa te kamery, wlasnie przy salonie Idei, skoro nic nie wychwytuje...heh jest to po prostu smieszne, bo straz miejska i policja przyczepiaja sie do ludzi bez powodu zeby sobie wylegitymowac sprawdzic to czy tamto a do tych lebkow nie podejda bo sie boja ze dostana wpierdy...tej nocy wlasnie moi znajomi by dostali od tych kolesi za to, ze"sie patrzyli"...chyba nie moge tego zrozumiec zeby na glownej ulicy lodzi nikt nie zauwazyl wybijanych witryn halasu...z innych zrodel wiem ze podobno byli jeszcze nacpani...droga policjo rob tak dalej!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slon Re: Wandale na ul. Piotrkowskiej IP: 217.97.129.* 20.08.04, 10:55 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=15005375 To nie chodzi o czas reakcji. Zaczynacie rozumować w ten sposób, że jeżeli statystyczne tylko 0,1% bywających na Piotrkowskiej zostanie pobita, to jest to świetny , rewelacyjny współczynnik!!! To oczywisty fałsz, ja nikogo nie biję! Jestem normalnym człowiekiem, respektuję prawa i dobro innych osób. Należy tępić rzucanie petów na chodnik dzisiaj, to jutro nikt nie będzie wybijał szyb. Ile razy widzieliście policję udającą, że nic się nie dzieje? Ja to widzę codziennie! Odwracają głowy od kierowców z komórką przy uchu, odwracają wzrok od pijących piwo na ulicy, nie słyszą przeklinających, a jak widzą trzy dresy to przechodzą na drugą stronę ulicy! Za to z lubością czają się z radarem za krzakiem i legitymują bezdomnych. Przyjeżdżają też do pijaczków, zawsze można coś zwinąć takiemu przy okazji. Niesprawiedliwa ocena? To może chcecie za kilka lat znaleźć się w getcie? Slon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Re: Wandale na ul. Piotrkowskiej IP: 213.17.170.* 20.08.04, 11:29 Otóz to oddałes sedno sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
trishika Re: Wandale na ul. Piotrkowskiej 20.08.04, 12:11 Gość portalu: Wawa. napisał(a): > Haha znowu ta Łódź. Powinni to miasto zburzyć i wybudować na nowo. A tych > wszystkich zjebow spalić na stosie. Wypraszam sobie, akty wandalizmu mają miejsce w każdym mieście. Uważam że ci którzy dopuścili się tego wanadlizmu ze swojej kieszeni powinni zapłacić za zniszczenia. Kara więzienia - jak najbardziej. A może roboty w kamieniołomie? Co do policji i straży miejskiej to totalna kompromitacja! Jak to jest możliwe że nikt, dosłownie nikt nie zawiadomił właścicieli księgarni, że szyba jest wybita i wszystko można stamtąd wynieść?! Piotrkowska, pomimo kamer i niewidzących nic patroli, staje się ulicą strachu. Sama widziałam jak straż miejska podeszła do grupki pijących wino z butelki i zapytaniem: CO PIJECIE? Żadnego mandatu, nic, tylko miłe pytanie jakie wino mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawa szeryfowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 14:13 Powinno byc jak w piosence Młynarskiego: "...na jednego mieszkańca jeden szeryf przypadał", wtedy może dałoby się upilnować wszystkiego, choc morał piosnki jest inny.Czemu to dresiarze sie organizuja, a antydresiarze nie? Może jakieś ORPO (analogia do ORMO) by sie przydało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad palownik Re: Wandale na ul. Piotrkowskiej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.04, 18:05 Na dzikusów jest tylko jeden sposób. Ustawić przed Urzędem Miasta po palu dla każdego dzikusa i niech każdy robi za Tuchaj Beja! Może wtedy nie będzie tylu naśladowców. Odpowiedz Link Zgłoś