Dodaj do ulubionych

Rocznica wybuchu wojny

01.09.04, 14:06
Czy w Lodzi zawyly syreny o 12.00? W Katowicach zawyly. Z tym, ze nikogo to
nie wzruszylo, nikt nie przystanal, nic, zero. Czyzbysmy mieli takie czasy,
ze nawet TAKIE rocznice trzeba reklamowac w telewizji?? Rocznica Powstania
Warszawskiego byla rozreklamowana jak nalezy i prosze, co sie dzialo. Kazdy
zalapal. A rocznica wybuchu wojny sie po prostu przejadla przez ten czas. I
syreny sobie moga wyc do woli...
Dzierżbór!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Czetorin Re: Rocznica wybuchu wojny IP: 200.61.188.* 01.09.04, 14:17
      Reklama takich dni, to dobre. Ale faktycznie tak jest,ze spoleczenstwo odgrywa wielkich patriotow swietujacych i czcczacych tylko wtedy,kiedy im sie o tym przypomni lub stworzy odpoweidnia wrecz mode.Wtedy staja na glowie,czcza,bronia i sie oburzaja,ze inni tak akurat nie robia plynac na fali reklamy wlasnie.
      A ty prosze I WS przechodzi i nawet na tym forum - jak do tej pory - bez echa.A w tym roku to i regionalnie sie zrobilo przeciez za sprawa Wielunia.
      No,gdzi jestescie fourmowi modnisie!
      • aard Ale numer! 01.09.04, 15:09
        Gość portalu: Czetorin napisał(a):

> A ty prosze I WS przechodzi i nawet na tym forum - jak do tej pory - bez echa.

A ja myślałem, ze rocznica I WS przypada 18 marca...
    • barracuda7110 Re: Rocznica wybuchu wojny 01.09.04, 14:23
      Ok 12 jeździłem samochodem po Łodzi i nic nie słyszałem ani nie widziałem. Widać
      władza stwierdziła, że po obchodach rocznicy likwidacji łódzkiego getta narazie
      styknie świąt...
    • hubar Re: Rocznica wybuchu wojny 01.09.04, 14:28
      Szkoda... ale świętowanie to raczej organizacja. Sami Łodzianie mogą uczcić
      każdy na swój sposób. Widocznie nikt nie pomyślał o czymś dla kazdego, np te
      syreny o 12. UMŁ jedyne co proponuje to:
      www.uml.lodz.pl/indeksik.php3?menu2=2&zapytanie=2,01&poz=1&id=2905 /
      a o 12:
      www.uml.lodz.pl/indeksik.php3?menu2=2&zapytanie=2,01&poz=1&id=2906 /
    • Gość: flip Re: Rocznica wybuchu wojny IP: *.p.lodz.pl 01.09.04, 16:12
      A co tu celebrowac? - Ze PL nr 2 dostala w dupe?
      • dziad_borowy Re: Rocznica wybuchu wojny 01.09.04, 16:16
        Z takim podejsciem to chyba tylko bitwe od Grunwaldem swietujesz.
        Dzierż!!!
        • Gość: flip Re: Rocznica wybuchu wojny IP: *.p.lodz.pl 01.09.04, 18:04
          Z roznych powodow bitew nie swietuje, bo po co? Opijac Grunwald? Prezenty dawac
          z powodu Chocimia? Wolne zarty.
          Ale Panstwo od tego jest, zeby budowalo pozytywna ideologie, a nie celebrowalo
          swoje najwieksze kleski.
          Wyrazy najglebszego wspolczucia (a naprawde politowania).
          • dziad_borowy Re: Rocznica wybuchu wojny 02.09.04, 11:21
            Jesli chodzi o 1 wrzesnia to zadnej kleski wtedy nie bylo, wojna obronna
            zakonczyla sie sporo pozniej. 1 wrzesnia zaczela sie wojna swiatowa, ktora
            pochlonela miliony ludzkich istnien. I wlasnie ich pamiec nalezy uczcic tego
            dnia i nie ma to byc jakis festyn, zeby sie bawic i cos swietowac, ale cos "na
            pamiec" dla mlodych.
            Powstanie Warszawskie to dopiero byla kleska, ale uroczystosci nie sa z okazji
            zwyciestwa czy przekranej, tylko ku pamieci.
            A tak w ogole to w moim pierwszym poscie nie chodzilo mi o trabki o 12.00,
            tylko o to, ze jak Tv trabilo o Powstaniu, to ludzie przystaneli, pomysleli, a
            jak o wybuchu wojny Tv nie trabilo, bo niby fakt oczywisty, to reakcji ludzi
            nie bylo.
            Taka jest moja koncepcja, tak ja to widze, a wyrazy politowania przyjmuje z
            podziekowaniem. I basta.
            Dzierżbór!!!
            • Gość: flip Re: Rocznica wybuchu wojny IP: *.p.lodz.pl 02.09.04, 16:45
              Po co czcic smierc? Ku przestrodze? To skoro sie juz tak czci od lat, powinny z
              tego wyniknac jakies pozytywne efekty. Czy wynikly?
              Irak?
              A co bylo przyczyna kleski we Wrzesniu? Moim zdaniem zacofanie tego kraju,
              ktore powodowalo, ze nikt go powaznie nie traktowal. Czy z tym jez skonczono
              albo sie szybko skonczy? Idziemy watpic.
    • hubar NZS pamięta 01.09.04, 21:26
      PAmięta, a przy okazji wylepił całe miasto plakatami.
      Czy oni serio nie mają na co wydawać kasy? Potem biadolą i szukają sponsorów na
      inne szczytne cele.
      • avatary taka infantylna ta ich akcja...bawią się 01.09.04, 22:07
        w nielegala. Takie plakaty i hasła w latach 80 tych były aktem odwagi a dziś po
        prostu śmieszą. zwłasza gdy widzimy je porozlepiane w przejściu pod
        Piotrkowską...w Łodzi a nie Moskwie czy Berlinie. akcjoniści...ale efekt
        odniesli, wszak ich dostrzegliśmy...Czy w NZSie wciąż działają zgierscy bracia
        od dawnego premiera ? bo mam takie skojarzenie patrząc na te akcję...
    • aard Flip ma rację 02.09.04, 09:22
      Nie bardozzjest co świętować...

Poza tym, jesli już syreny to dlaczego o 12? Nie trafniej przed piątą rano?

Dzierżbór występuje przeciwko Niemcom!
      • Gość: flip Re: Flip ma rację IP: *.p.lodz.pl 02.09.04, 16:46
        Dziekuje, aardzie :-)
        • aard Alez Flipie, nie ma za co 02.09.04, 16:50
          A teraz to robi trochę takie wrażnie, jakbym Ci był przyznał rację nie dlatego,
          ze ją moim zdaniem dzierżysz, tylko dlatego, żeś Flipem.
          Nieładnie ;-)
          • Gość: flip Re: Alez Flipie, nie ma za co IP: *.p.lodz.pl 02.09.04, 20:00
            ???
            • aard Spróbuję wytłumaczyć 03.09.04, 09:12
              Jak ktoś mi dziękuje za przyznanie mu racji, to mam skłonność przypuszczać, że
              dziękujący odniósł wrażenie, że owej racji przyznanie nie było do końca szczere
              z merytorycznych powodów, a spowodowane innymi (np. ogólną sympatią
              przytakującego dla twierdzącego).
              Otóż tak w powyższym przypadku nie było. Howgh!

Dzierżbór wystepuje w wyjaśieniach!
              • Gość: flip Re: Spróbuję wytłumaczyć IP: *.p.lodz.pl 03.09.04, 15:11
                Czyli tym lepiej. :-)
                • aard Re: Spróbuję wytłumaczyć 03.09.04, 15:48
                  Gość portalu: flip napisał(a):

> Czyli tym lepiej. :-)

Chili :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka