petter 11.04.02, 15:29 info.onet.pl/478558,11,item.html Mysle ze to totalny absurd. A moze nie? peter Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
p8 Re: Piles nie idz ! 11.04.02, 15:38 Nie piłeś, wypij... panBozia Absurd to był jak kiedyś panu na wsi jednej milicja zabrała prawo jazdy za prowadzenie roweru w stanie nietrzeźwym. To co przeczytałem kwalifikuje się do "Bzdury Tysiąclecia" Odpowiedz Link Zgłoś
petter Re: Piles nie idz ! 11.04.02, 15:39 Dam caly artykul Pijany pieszy stracił prawo jazdy Białostocki sąd zabrał na sześć lat prawo jazdy pijanemu pieszemu - sprawcy wypadku drogowego. Usiłujący nie przejechać go kierowca samochodu został ranny. 49-letniego białostoczanina sąd skazał także na karę dwóch lat pozbawienia wolności w zawieszeniu na cztery lata. Wypadek wydarzył się w lutym ubiegłego roku w Dojlidach Fabrycznych pod Białymstokiem. "Pijany pieszy, u którego późniejsze badanie wykazało ponad trzy promile alkoholu, wtargnął nagle na jezdnię bezpośrednio przed jadącego poloneza. Kierowca auta chcąc uniknąć potrącenia gwałtownie hamował, w wyniku czego sam został ranny" - poinformował Jacek Dobrzyński z zespołu prasowego podlaskiej policji. Według policji, piesi powinni liczyć się z tym, że za spowodowanie wypadku mogą, zgodnie z obowiązującym prawem, zostać pozbawieni prawa jazdy. W Podlaskiem w tym roku co czwarty z trzystu wypadków drogowych był spowodowany niewłaściwym zachowaniem się pieszego na drodze - podała rzeczniczka podlaskiej policji Maria Kubajewska. peter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Bardzo słuszny wyrok! IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 18:31 Bardzo słuszny wyrok i zgodny z prawem. Skoro nie potrafi przestrzegać podstawowych przepisów w ruchu DROGOWYM na piechotę (i zrobił komuś krzywdę), to można przypuszczać, że tak samo będzie postępował kierując pojazdem (a wtedy może zrobić jeszcze większą krzywdę). Odpowiedz Link Zgłoś
tulka Re: Piles nie idz ! 12.04.02, 08:45 Ja jestem kierowcą. I wcale się na ten wyrok nie oburzam. Rzeczywiście, jest w nim pewien brak logiki. Ale z drugiej strony uważam, że pijani sprawcy wypadków powinni byc karani każdą przewidzianą prawem karą, która będzie dla nich jak najbradziej dotkliwa. A wcale nie jestem pewna, czy pozbawianie mozliwości prowadzenia samochodu przez sześć lat nie jest dla takiego typa bardziej dotkliwe niż kara pozbawienia wolności w zawieszeniu. Pozdrawiam Tulka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwed Re: Piles nie idz ! IP: *.kappa.com.pl 12.04.02, 11:27 Sąd zabrał prawo jazdy pijanemu pieszemu - sprawcy wypadku PAP (11-04-02 14:49) Białostocki sąd zabrał na sześć lat prawo jazdy pijanemu pieszemu - sprawcy wypadku drogowego. Usiłujący nie przejechać go kierowca samochodu został ranny. 49-letniego białostoczanina sąd skazał także na karę dwóch lat pozbawienia wolności w zawieszeniu na cztery lata. Wypadek wydarzył się w lutym ubiegłego roku w Dojlidach Fabrycznych pod Białymstokiem. "Pijany pieszy, u którego późniejsze badanie wykazało ponad trzy promile alkoholu, wtargnął nagle na jezdnię bezpośrednio przed jadącego poloneza. Kierowca auta chcąc uniknąć potrącenia gwałtownie hamował, w wyniku czego sam został ranny" - poinformował Jacek Dobrzyński z zespołu prasowego podlaskiej policji. Według policji, piesi powinni liczyć się z tym, że za spowodowanie wypadku mogą, zgodnie z obowiązującym prawem, zostać pozbawieni prawa jazdy. W Podlaskiem w tym roku co czwarty z trzystu wypadków drogowych był spowodowany niewłaściwym zachowaniem się pieszego na drodze - podała rzeczniczka podlaskiej policji Maria Kubajewska. petter napisał(a): > <a href="http://info.onet.pl/478558,11,item.html"target="_blank">info.onet.pl/4 > 78558,11,item.html</a> > > Mysle ze to totalny absurd. > A moze nie? > > peter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwed Re: Piles nie idz ! IP: *.kappa.com.pl 12.04.02, 12:06 Sędziowie, obrońcy, prokuratorzy i wszyscy adwokaci robią wszystko aby być pośmiewiskiem narodu. Zabójca Popiełuszki nazwał sądy cyrkiem i miał rację. Zabranie pijanemu pieszemu prawa jazdy jest juz bzdurą tysiąclecia, zabranie pijanemu prowadzacemu rower tez jest taka bzdurą, niezamknięcie zabójcy z długoletnim wyrokiem do wiezienia, wypuszczenie szefów koloseum i wiele innych. Złapanie pani sędzi po pijanemu jadącej samochodem, tłumaczacej się stanem stresu i cukrzycą jest kretyństwem. Taka osoba powinna dożywotnio być pozbawiona wszelkich uprawnień związanych z prawem. Sędzia wypuszczający szefów Coloseum winien być poprostu wyrzucony a nie przyjmowanie jego dymisji. W Polsce prawo i wymiar sprawiedliwości jest chory. Proponuje zabierać prawa jazdy pijanym chodzacym po własnym mieszkaniu. Prawnicy nie ośmieszajcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blenda Re: Piles nie idz ! IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 12.04.02, 13:55 Absurd,a raczej kpina. Facet przecież specjalnie nie jechal smaochodem bo byl pijany czyli przepisów nichciał łamać. A zabieranie mu prawka to bezsend... Odpowiedz Link Zgłoś
tulka Re: Piles nie idz ! 12.04.02, 14:15 Blendo, przepraszam Cię bardzo, ale skąd możesz wiedzieć, dlaczego on nie jechał samochodem? Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Piles nie idz ! 12.04.02, 16:44 jeeeeeeeeeeju........ to Łóź bogata jest... przecież ty wszyscy Panowie i Panie (sic!) stojacy i saczacy piwo pod barem nie prowadza bo sa pod wpływem.... Osobiście uważam, ze wyrok jest jak najbardziej sprzeczny.... sa zarówno dobre, jak i złe strony.... Niestety tak zawsze jest przy prekursorskich rzeczach...nie sadzicie? Zobaczymy...może jeszcze ten sposób się przyjmie??:))) Odpowiedz Link Zgłoś
m..m Re: Piles nie idz ! 12.04.02, 16:52 Moze nie do konca na ten temat, ale pewnemu mojemu znajomemu, zawodowemu pilotowi, wladza sadownicza w ramach restrykcji za jazde samochodem po pijanemu zawiesila licencje pilota. Chlopak na rok zostal pozbawiony mozliwosci wykonywania zawodu. Nie widzialem sie z nim dosc dlugo, wiec nie wiem, czy zastosowany srodek prewencyjny odniosl pozadany skutek. Osobiscie watpie. Pozdrawiam M..M Odpowiedz Link Zgłoś
por_borewicz Re: Piles nie idz ! 12.04.02, 22:34 Bede kontrowersyjny? Jako kierowca pisze: jak łazic nie umie to tym bardziej nie powinien jezdzic.... A pisze tak, bo sam kilka razu mialem smierc w oczach przez pijanego pieszego. A taki rodzaj kary wydaje mi sie karzacy w odpowiednim stopniu. Nawet jak sobie wypil to leząc po jezdni czy nawet w jej okolicach nie powinien, jako kierowca badz co badz, powodowac zagrozenia. To tyle ode mnie... Pozdrawiam Por. B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaprim Re: Piles nie idz ! Nie piłeś- wypij !!! ( no txt) IP: *.pai.net.pl 14.04.02, 14:46 Odpowiedz Link Zgłoś
arturx2 Re: Piles nie idz ! 14.04.02, 18:32 Spowodował wypadek DROGOWY a nie chodnikowy! Dlatego mu zabrali prawo do poruszania się po DROGACH. Bronicie kumpla (bo wam to się też moze przydarzyć) czy macie kłopoty ze zrozumieniem faktów? Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Piles nie idz ! 14.04.02, 18:35 Jak dla mnie, to i tak to całe wydarzenie jest dziwne. Jakoś jeszcze to do mnie nie dotarło. Cały czas jestem w szoku, że coś takiego mogło mieć miejsce. Niedługo będę się bał wyjść na ulicę po imprezie u znajomych, bo mi wlepią mamdat i 10 punktów, a potem zabiorą prawko na buty. I jak mam wtedy np. robić zakupy? Latać ponad chodnikami? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Piles nie idz ! 14.04.02, 18:42 na Twoim miejscu kupiłbym sobie klapki:) albo sandały (rzemyki??) Cóż, facet miał pecha, wyrok iście prekursorski ;) Jestem za!:) Odpowiedz Link Zgłoś