Dodaj do ulubionych

Gdansk jest zdziwiony

IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 24.08.01, 15:10
Witam

Wlasnie widze, ze na forum Gdanska duze zdziwienie powoduje zaczerpniety z Pietryny tekst:

"Lodz: central city in Poland". Ciekawe czemu?

Proponuje w ramach promocji Lodzi propagowac to powiedzonko. A moze forumowicze zrobia
sobie koszulki z tym tekstem?

Pozdrawiam, MarcinK - Lodz: central city in Poland
Obserwuj wątek
    • Gość: pepe Re: Gdansk jest zdziwiony IP: 213.25.90.* 24.08.01, 15:22
      ale gdzie zdobyć wzór? Jakby było gdzieś w inecie, to można ściągnąć i
      wydrukować na takim specjalnym papierze do naprasowywania. Poza tym gdzie w
      Gdańsku jest o tym dyskusja?
      p.s. właściwie w 3mieście.
      • Gość: MarcinK Re: Gdansk jest zdziwiony IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 24.08.01, 15:24
        Widzialem ten napis na Pietrynie kolo siedziby wyborczej PO. Sa tam jekies telefony. W poniedzialek
        spisze numery i zadzwonie, moze maja wzor.

A w Gdansku podpisalem sie tak w watku o niebezpiecznych kierowcach TIRow i obruszyl
        sie niejaki Witek.

Pozdrawiam, MarcinK - Lodz: central city in Poland ;-)
    • Gość: mag Re: Gdansk jest zdziwiony IP: *.nv.iinet.net.au 24.08.01, 15:26
      wiesz marcin to nie jest zly pomysl,ja zaraz wezme jakiegos markera i wymaluje
      to sobie na t-shircie,juz dosyc mam tlumaczenia co to jest i gdzie lezy lodz..
      pozdrowienia mag-born in lodz:central city in poland (at present in
      australia:)))
      • Gość: pepe Re: Gdansk jest zdziwiony IP: 213.25.90.* 24.08.01, 15:30
        albo: born to be wild in lodz:central city in Poland. Namaluj też mapę Polski i
        kropką zaznacz Łódź. I jeden egz. dla mnie - rozmiar L :). Z góry dzięki.
        • Gość: mag Re: Gdansk jest zdziwiony IP: *.nv.iinet.net.au 24.08.01, 15:33
          pepe a jaki kolor sobie zyczysz?:)))))))))))
          pozdrowienia mag
          • Gość: pepe Re: Gdansk jest zdziwiony IP: 213.25.90.* 24.08.01, 15:46
            najładniej mi w niebieskim, ale wtedy musiałabyś mieć biały flamaster.
            Najlepszy chyba będzie więc kolor żółty z czerwonymi napisami. Będę wyglądał
            bosko!
            dzięki i pozdr.
            • Gość: mag Re: Gdansk jest zdziwiony IP: *.nv.iinet.net.au 24.08.01, 15:51
              pepe a ten niebieski to do koloru oczu by byl?:))))) bo sa tu i biale
              markery:))))
              mag-born to make u happy:))))PPP
              • Gość: pepe Re: Gdansk jest zdziwiony IP: 213.25.90.* 24.08.01, 16:07
                Gość portalu: mag napisał(a):

> pepe a ten niebieski to do koloru oczu by byl?:))))) bo sa tu i biale
                > markery:))))
                > mag-born to make u happy:))))PPP

o qrka, ale ja to mam chody :)
                Teraz to już sam nie wiem, co wybrać. 2 warianty kolorystyczne i 2 napisy do
                wyboru! To ja jeszcze pomyślę...

• Gość: mag Re: Gdansk jest zdziwiony IP: *.nv.iinet.net.au 24.08.01, 16:13
                  ech ci mezczyzni:))))))))
                  mag-patient:)))
                  • Gość: pepe Re: Gdansk jest zdziwiony IP: 213.25.90.* 24.08.01, 19:09
                    nie było mnie chyba chwilę, a tu już tylu klientów, że możesz sklep otwierać.
                    Zdecydowałem się na błękitną koszulkę z białymi napisami. Jeszcze raz dzięki,
                    pa!
                    • Gość: NINNA Re: Gdansk jest zdziwiony IP: *.swipnet.se 24.08.01, 22:14
                      Ja chce, ha chce ja chce!!!

ehmm

Znaczy sie.. Chcialabym zamowic taki t-shirt.. Gdzie jest kolejka?

/NINNA
              • Gość: gray Re: Gdansk jest zdziwiony IP: *.toya.net.pl 24.08.01, 16:14
                to przywieź ze 20 tych białych :)

Gray - lodz: the central place in space :)))

pozdr.
                • Gość: mag Re: Gdansk jest zdziwiony IP: *.nv.iinet.net.au 24.08.01, 16:15
                  gray :)))))))))
              • Gość: nietkp Re: Gdansk jest zdziwiony IP: 10.0.207.* / 212.191.188.* 27.08.01, 17:42
                nierozumienm
        • hubar Re: Gdansk jest zdziwiony 24.08.01, 17:30
          Ja poproszę czerwoną XXXL (mówiłem że jestem duży duchem i ciałem)

pozdrowy ;-)
      • Gość: NINNA Re: Gdansk jest zdziwiony IP: 138.227.189.* 24.08.01, 15:40
        Gość portalu: mag napisał(a):

> wiesz marcin to nie jest zly pomysl,ja zaraz wezme jakiegos markera i wymaluje
        > to sobie na t-shircie,juz dosyc mam tlumaczenia co to jest i gdzie lezy lodz..
        > pozdrowienia mag-born in lodz:central city in poland (at present in
        > australia:)))

Mam dokladnie taki sam problem. Lodz jest duzym miastem. Zanim wyjechalam do
        Szwecji znalam trzy najwieksze ich miasta (Sztokholm, Goteborg i Malmo), a oni
        wogole nawet nie wiedza nic o Lodzi. Gdy mowie zkad pochodze to pytaja sie mnie
        jak daleko to jest do Warszawy. A gdy powiem ze Lodz jest wieksza od Goteborga i
        Malmo to sie bardzo dziwia.

Przydalby mi sie taki t-shirt.

//NINNA :)

• Gość: Wacio Re: Gdansk jest zdziwiony IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 24.08.01, 18:23
          Trzymać tak dalej.
          • Gość: NINNA Re: Gdansk jest zdziwiony IP: *.swipnet.se 24.08.01, 22:44
            Potrzebny mi ten t-shirt ktory dyskutuja w innym watku. Wtedy nie musialabym
            sie meczyc. Wystarczylo by wyprezyc moje dary od Boga dla kobiety i pokazac co
            na t-shirtie stoi.

//NINNA
            • Gość: mag Re: Gdansk jest zdziwiony IP: *.nv.iinet.net.au 25.08.01, 10:37
              obawiam sie ze jakbym wyprezyla swoje dary,to ktos moglby miec bledne mniemanie
              o hipsometrii okolic lodzi :))))))))))))))))
              pozdrowka mag-rozbawiona
              • Gość: NINNA Re: Gdansk jest zdziwiony IP: *.swipnet.se 25.08.01, 16:34
                :)))))

Moze by tak tekst na brzuchu? Wtedy nie byloby problemu ;)

//NINNA
        • Gość: aqq Re: Gdansk jest zdziwiony IP: *.toya.net.pl 25.08.01, 10:57
          Gość portalu: NINNA napisał(a):

A gdy powiem ze Lodz jest wieksza od Goteborga
          > i Malmo to sie bardzo dziwia.

W Gdańsku też :-))) dlatego startują jako 3-miasto.
          pozdrowienia
          • Gość: NINNA Re: Gdansk jest zdziwiony IP: *.swipnet.se 25.08.01, 16:36
            No i dlatego tytol...

hihi

//NINNA
        • Gość: Yeti Re: Gdansk jest zdziwiony IP: *.g1.pl 26.08.01, 12:45
          Gość portalu: NINNA napisał(a):

> Gość portalu: mag napisał(a):
          >
          > > wiesz marcin to nie jest zly pomysl,ja zaraz wezme jakiegos markera i wyma
          > luje
          > > to sobie na t-shircie,juz dosyc mam tlumaczenia co to jest i gdzie lezy lo
          > dz..
          > > pozdrowienia mag-born in lodz:central city in poland (at present in
          > > australia:)))
          >
          > Mam dokladnie taki sam problem. Lodz jest duzym miastem. Zanim wyjechalam do
          > Szwecji znalam trzy najwieksze ich miasta (Sztokholm, Goteborg i Malmo), a oni
          > wogole nawet nie wiedza nic o Lodzi. Gdy mowie zkad pochodze to pytaja sie mnie
          >
          > jak daleko to jest do Warszawy. A gdy powiem ze Lodz jest wieksza od Goteborga
          > i
          > Malmo to sie bardzo dziwia.
          >
          > Przydalby mi sie taki t-shirt.
          >
          > //NINNA :)
          >

Przyznaję rację Ninnie. Jestem związany ze Szwecją zawodowo, wśród znajomych
          Szwedów musiałem "robić" za ambasadora Łodzi. Znają Warszawę (wiadomo - stolica),
          Gdańsk (port łączący z Polską), Kraków (względy historyczne) i czasem Katowice
          (stolica czarnego Śląska), Poznań (różne targi - blisko Niemiec). Nie wiedzą np.
          nic o słynnej Częstochowie. Lecz nic dziwnego! Kiedy przejrzałem ich podręcznik
          do geografii i historii (klasa 7 grundskola), dowiedziałem się, że Polska jest
          krajem typowo rolniczym, a wizerunek Polski to zdjęcie drewnianej chaty pokrytej
          słomą, a przed nią stara szczerbata babuszka. Młodzi Szwedzi uczą się więc o nas
          głupot, a ciekawostką o naszym kraju jest to, że jesteśmy krajem o największej
          liczbie koni w Europie (patrz rolnictwo) poza Rosją. Ninna, co Ty tam robisz w
          tej Szwecji? I vilket omrode bor du?
          • Gość: NINNA Re: Gdansk jest zdziwiony IP: *.swipnet.se 27.08.01, 20:06
            Wysylam jeszcze raz, bo gdzies moj poprzedni list zniknal

Gość portalu: Yeti napisał(a):
            > Przyznaję rację Ninnie. Jestem związany ze Szwecją zawodowo, wśród znajomych
            > Szwedów musiałem "robić" za ambasadora Łodzi. Znają Warszawę (wiadomo - stolica
            > ),
            > Gdańsk (port łączący z Polską), Kraków (względy historyczne) i czasem Katowice
            > (stolica czarnego Śląska), Poznań (różne targi - blisko Niemiec). Nie wiedzą np
            > .
            > nic o słynnej Częstochowie. Lecz nic dziwnego! Kiedy przejrzałem ich podręcznik
            >
            > do geografii i historii (klasa 7 grundskola), dowiedziałem się, że Polska jest
            > krajem typowo rolniczym, a wizerunek Polski to zdjęcie drewnianej chaty pokryte
            > j
            > słomą, a przed nią stara szczerbata babuszka. Młodzi Szwedzi uczą się więc o na
            > s
            > głupot, a ciekawostką o naszym kraju jest to, że jesteśmy krajem o największej
            > liczbie koni w Europie (patrz rolnictwo) poza Rosją.

Inne zeczy co mysla o Polsce to: szara, brudna, biedna, zanieczyszczone
            srodowisko naturalne (palac weglem), "elendig", Walensa i papiez.

Ninna, co Ty tam robisz w
            > tej Szwecji? I vilket omrode bor du?

Mieszkam w Västerås, (Mälarstaden -> miasto nad Mälaren; haslo tak jak Lodz -
            central city in Poland). Wlasnie skonczylam czwarty rok w Märlardalens Högskola i
            teraz pracuje w ABB Robotics z moja praca magisterska. Uczylam sie Datateknik -
            na inzyniera komputerowego z kierunkiem na hardware i real-time systems, jesli ci
            to cos mowi.

//NINNA

ps: ABB powstalo w Västerås. I mamy tutaj duzo ich zakladow. Mowie tak na wypadek
            jesli wiecie co to takiego ABB.
    • hubar Re: Gdansk jest zdziwiony 25.08.01, 21:35
      Sorki jedno pytanko czemu Lodz a nie Łódź?

pozdrowy
      • Gość: Warszawa Re: Gdansk jest zdziwiony / Warszawa vel Warsaw IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.01, 21:37
        Tak bardziej z angielska.
      • Gość: Graphite Re: Gdansk jest zdziwiony IP: 10.0.207.* / 212.191.188.* 25.08.01, 23:44
        bardzo chetnie założę nasiebie koszulkę z napisem Lodz central city in Poland
        tylko pod warunkiem że napis ten będzie po polsku, po co mamy się
        amerykanizować i pisać wszystki w ich języku?
        • Gość: MarcinK Re: Gdansk jest zdziwiony IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.01, 12:09
          Mozna robic wersje krajowa lub eksportowa albo dwujezyczna ;-). Jak wroce po urlopie
          (mam w tym roku jak dobrze pojdzie cale 4 dni urlopu) to moze zobaczymy ile osob jest
          chetnych na taki T-shirt i od razu zamowimy dla wszystkich?

Pozdrowy, Marcin Kaniewski
          • Gość: mag Re: Gdansk jest zdziwiony IP: *.nv.iinet.net.au 26.08.01, 12:26
            marcin ty zawsze masz rewelacyjne pomysly:)
            let''s do it:)))
            pozdrawiam bardzo cieplutko mag
          • Gość: Ixtlilto Re: Gdansk (...) koszulki jako dodatek do GW (?) IP: *.tvsat364.lodz.pl 26.08.01, 12:41
            Gość portalu: MarcinK napisał(a):
            > to moze zobaczymy ile osob jest
            > chetnych na taki T-shirt i od razu zamowimy dla wszystkich?
            >
            > Pozdrowy, Marcin Kaniewski

Ej to moze GAZETA, pokazalaby projekt w wydaniu psasowym, a potem dolaczyla np.
            do wydania piatkowego KOSZUKLE?
            Swego czasu- rozdawala naklejki- "Łódź to moje miasto", to moze teraz koszulki?
            GAZETO! co ty na to?

Pozdrawiam Ixtlilto
            • Gość: MarcinK Re: Gdansk (...) koszulki jako dodatek do GW (?) IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.01, 15:32
              Ja jestem w stanie nawet kupic taka koszulke + GW za sporo wieksze pieniadze niz sama GW.

Swietny pomysl!!

Pozdrowy, MarcinK
          • jasam Re: Gdansk jest zdziwiony 26.08.01, 19:51
            zamawiam dwujęzyczną.
            pozdr.
          • Gość: Wilczy No to prawie mamy koszulki! (Re: Gdansk...) IP: *.p.lodz.pl 27.08.01, 16:25
            Gość portalu: MarcinK napisał(a):

> Mozna robic wersje krajowa lub eksportowa albo dwujezyczna ;-).
            I nie tylko to, oj nie tylko...

> Jak wroce po urlopie
            ...to zaczniesz nowy watek o koszulkach, zgoda?

> [...] zobaczymy ile osob jest chetnych na taki T-shirt i od razu zamowimy dla
            > wszystkich?

Mysle, ze bedzie sporo :) No i kto pisal "Lodz - totalny brak inicjatywy"??? ;-D
      • Gość: Yeti Re: Gdansk jest zdziwiony IP: *.g1.pl 26.08.01, 12:56
        hubar napisał(a):

> Sorki jedno pytanko czemu Lodz a nie Łódź?
        >
        > pozdrowy

Odpowiem krótko :-)). Idziemy do UE, nie? Jak mówię Anglikowi, Niemcowi,
        Szwedowi, Francuzowi, Włochowi, ad infinitum, nazwę polską Łódź (ojej, a co to za
        znaki, haha, pytają) szansę na lokalizację naszej kochanej Łodzi zmniejszam do
        0%. Jak powiem z "europejska" :-))) Lodz, szansę na lokalizację zwiększam do 5%.
        Dużą szansą na promocję Łodzi w Europie ma piłka nożna, lecz nie wszyscy niestety
        to rozumieją. Jeden klub z Łodzi zrobił w Europie więcej niż lichy sztab
        fachowców z UMŁ.
        • Gość: NINNA Re: Gdansk jest zdziwiony IP: *.swipnet.se 27.08.01, 20:09
          NIe dajcie sie. Piszcie Lodz. Szwedzi probowali przez jakis czas sie dostosowac
          (niektore zaklady), ale ich nazwy tak smiesznie wygladaly ze oni przestali wi
          wrocili do swoich dawnych nazw. A w Szwcji mieszka tylko 8-9 miljonow
          mieszkancow. Dlaczego Polska, w ktorej wiecej mieszkancow, ma zmieniac swoje
          literki? Ja pisze tak smiesznie bo mam szwecki keyboard.

//NINNA
    • Gość: gdansk Re: Gdansk jest zdziwiony IP: 10.10.41.* 27.08.01, 16:33
      Pozdrowienia z Gdanska. Jezeli cale Wasze forum to
      wymiana rownowaznikow zdan to gratuluje dobrego
      samopoczucia. Ale coz Lodz zawsze byla czerwona a
      socjalizmie licza sie plany ich wykonanie,
      sprawdozdawczosc i statystyka, a nie jakosc.
      Usciskajcie Milera. Moge sie zalozyc ze nie stac was
      na to zeby wejsc na nasze formum.
      • Gość: Wilczy Re: Gdansk jest zdziwiony IP: *.p.lodz.pl 27.08.01, 16:40
        Gość portalu: gdansk napisał(a):

> Moge sie zalozyc ze nie stac was na to zeby wejsc na nasze formum.

Przegrales :-))))))))

Hint:
        1. Zajrzyj na Wasze forum
        2. Pomysl.
        3. Sprawdz, na jakiej podstawie pisze, ze przegrales
        4. Pomysl

W szczegolnosci polecam punkty 2 i 4 (no, to juz polecam wszystkim, ktorzy przy
        okazji calego tego "wyscigu" skacza sobie do oczu i obrzucaja inwektywami,
        zarowno tym nad morzem, jak i tym nad Piotrkowska ;-)

Pozdrowienia :-)
        • Gość: gdansk Re: Gdansk jest zdziwiony IP: 10.10.41.* 27.08.01, 16:53
          To byla prowokacja.Pozdrawiam Wilczy. Nie cala Lodz
          jest czerwona.
    • Gość: Nitekp Re: Gdansk jest zdziwiony IP: 10.0.207.* / 212.191.188.* 27.08.01, 17:13
      Oni zawsze byli zacofani i ni8e wiedzieli o co chodzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka