Dodaj do ulubionych

Szyby już porysowane

IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.02, 18:30
No i stało się: już jest pierwsza podrapana szyba w Cityrunnerze (1201). Jakieś
bydło zrobiło mały graf na szybie z tyłu wagonu naprzeciwko drzwi.

A reporterzy się dziwią, że Cityrunnery mają nie jeździć w czasie meczu.

Pozdrawiam,
Bartosz Stępień, KMST

P.S. Ostrzegam, w "kraju prawa", jakim jest Polska, jeśli złapie się za rekę
tego, kto niszczy własność publiczną, to w wiekszości przypadków można liczyć
się z konsekwencjami. Złapanego i tak wypuszczą za "niską szkodliwość społeczną
czynu".
Obserwuj wątek
    • Gość: milotram Re: Szyby już porysowane IP: *.toya.net.pl / 10.0.214.* 19.04.02, 21:08
      nie wiem czy zauwazyles ale ktos próbował cos namazać sprayem , własnie pod tą
      szybą ale na szczęscie zrobił tylko ok 10-15 cm slad ( czarny kolor )
      • Gość: milotram Re: Szyby już porysowane IP: *.toya.net.pl / 10.0.214.* 19.04.02, 21:23
        a tak wogóle zastanawiam się skąd się wzieła moda mazania jakims ostrym
        narzędziem po szybach , szczególnie widoczne w drugim wagonie , czyzby spray
        mozna było łatwiej usunać , wchodząc do drugiego wagonu albo szyby porysowane,
        albo pomazane sprayem , a to nieudana próba zmycia brzydkich napisów juz nie
        mówiąc o niechlujach zostawiających nieczystosci , niedługo tramwaj będzie
        przypominał toaletę dworcową .
        • Gość: rafgeo Re: Szyby już porysowane IP: 172.16.39.* 19.04.02, 21:30
          Moda na rysowanie szyb zapewne wzięła się stąd, że w spray trzeba zainwestować.
          A do rysowania wystarczy kawałek czegoś ostrego. Ale jakbym dorwał takiego
          idiotę niszczącego tramwaj to bym chyba wpierdolił debilowi. Policja i tak
          zapewne niczego by gówniarzowi nie zrobiła, a jeśli by dostał nauczkę
          zapamiętał by chyba ją sobie na długo.
          • michal.ch Re: Szyby już porysowane 20.04.02, 12:26
            Niestety tacy debile zazwyczaj jeżdżą parami lub w większych grupach i wtedy
            każdy z nich jest mocny boss. Z takimi też trzeba grupowo. Najlepiej żeby każdy
            był wyposażony w stosowny "przyrząd bolesnego przymusu bezpośredniego".
      • Gość: Aster Re: Szyby już porysowane IP: 2.4.STABLE* / 10.120.48.* 20.04.02, 23:56
        Gość portalu: milotram napisał(a):

> nie wiem czy zauwazyles ale ktos próbował cos namazać sprayem , własnie pod tą
        > szybą ale na szczęscie zrobił tylko ok 10-15 cm slad ( czarny kolor )

Nie wiem czy to na zewnątrz czy w środku tramwaju, ale jak runner wyjechal na
        pierwszy objazd trasy (z workami piachu, jako pasażerami), to pod centralem, na
        przystanku został naznaczony przez grupę wyrostków.
    • Gość: Ł.S. Re: Szyby już porysowane IP: *.toya.net.pl / 10.0.210.* 20.04.02, 00:00
      Gość portalu: Bart napisał(a):

> P.S. Ostrzegam, w "kraju prawa", jakim jest Polska, jeśli złapie się za rekę
      > tego, kto niszczy własność publiczną, to w wiekszości przypadków można liczyć
      > się z konsekwencjami. Złapanego i tak wypuszczą za "niską szkodliwość społeczną
      > czynu".

Nie zapominaj, że w takich sytuacjach zamiast prowadzić takiego d***a na policję
      lepiej osobiście rozkwasić mu jego skejtowskiego r**a. Wybaczcie za obniżenie
      lotów, ale to najdelikatniejsze słowa jakie przyszły mi na myśl.

Ł.S.
      • Gość: Bart Re: Szyby już porysowane IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.02, 16:24
        Dobra, przywalę kolesiowi z Zenita.
        A później ktoś mi wynajdzie i powie, że taki co mam dzieci uczyć, to się bije w
        tramwaju.

Pozdrawiam,
        Bartosz Stępień, KMST
        • Gość: Ł.S. Re: Szyby już porysowane IP: *.toya.net.pl / 10.0.210.* 20.04.02, 19:23
          Gość portalu: Bart napisał(a):

> Dobra, przywalę kolesiowi z Zenita.
          > A później ktoś mi wynajdzie i powie, że taki co mam dzieci uczyć, to się bije w
          > tramwaju.

Gdy usłyszę, że ktoś w takiej sytuacji kogoś "sklepał" napiszę artykuł
          pt. "Bohater". :))

Pozdrawiam,
          Ł.S.
    • michal.ch A gdzie wtedy była ochrona?!!! 20.04.02, 19:31
      Przecież wagon jeździ z kilkuosobową obstawą (przynajmniej jeździł z nią do
      niedawna, kiedy jechałem Citkiem). Gdzie się ona wtedy podziewała? Jeden z
      ochroniarzy pamiętam, że zawsze siedzi na lewym fotelu w ostatnim rzędzie! Jak
      tego nie zauważył? Ślepy?!
      • Gość: Ł.S. Re: A gdzie wtedy była ochrona?!!! IP: *.toya.net.pl / 10.0.210.* 20.04.02, 19:55
        michal.ch napisał(a):

> Przecież wagon jeździ z kilkuosobową obstawą (przynajmniej jeździł z nią do
        > niedawna, kiedy jechałem Citkiem). Gdzie się ona wtedy podziewała? Jeden z
        > ochroniarzy pamiętam, że zawsze siedzi na lewym fotelu w ostatnim rzędzie! Jak
        > tego nie zauważył? Ślepy?!

Ochrona jeździła przez pierwsze 2-3 dni.

Ł.S.

• michal.ch Re: A gdzie wtedy była ochrona?!!! 20.04.02, 20:00
          Już teraz widać, że usunięcie ochrony było przedwczesnym krokiem. Może po tym
          akcie wandalizmu obstawa wróci do tramwaju.
      • Gość: flip Cityrunner z konduktorem :-) IP: *.p.lodz.pl 20.04.02, 20:11
        !!!
        • michal.ch Re: Cityrunner z konduktorem :-) 21.04.02, 15:53
          Powrót do sprawdzonych rozwiązań?
          • gabi1 Re: Cityrunner z konduktorem ?TAK!! 21.04.02, 22:41
            Nie dość,że taki bilety sprzedawał i od razu kontrolował to i porządku
            pilnował.I teraz przyczyniło by się to do zmniejszenia bezrobocia.Same plusy!
            • Gość: MarcinK Kazdy tramwaj z konduktorem ?TAK!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.02, 22:45
              Otoz to!!!

MarcinK
    • frisbee Re: Szyby już porysowane 30.04.02, 11:55
      Ja, podobnie jak kilka osób, które już się tu wypowiedziały, także najchętniej
      bym np. połamał ręce takim, co rysują po szybach. Zresztą oni niszczą nie tylko
      pojazdy MPK, ale także przystanki. Kiedyś miałem taką sytuację, że stoję sobie
      na przystanku i czekam na autobus, a tu nagle pojawia się taki dzieciak,
      rozgląda się, siada na ławeczce, wyciąga małe dłuto i zaczyna mazać po scianie.
      Ja mu na to, żeby sobie w domu po szybach pomazał, a ten nic - zero reakcji,
      tyle że zaczął trochę szybciej rysować. Dzieciak miał na oko tak ze 12-13 lat,
      więc nic mu nie zrobiłem (nie miałem serca mu szczęki przestawiać...), a poza
      tym nadjechał mój autobus. Może trochę teraz żałuję, bo można mu chociaż było
      kopa sprzedać, albo za uszy wytargać ;-) to by się gówniarz nauczył szanować
      cudze mienie...
      • michal.ch Re: Szyby już porysowane 30.04.02, 12:24
        Ta. Wyciągnął by kosę zza pazuchy i by cię jeszcze poćwiartował. Gówniarze są
        teraz zdolni nawet do takich rzeczy.
        Powrót Frankensteina? :)))
        • frisbee Re: Szyby już porysowane 30.04.02, 12:41
          Nie wydaje mi się... Jeden kopniak ode mnie i chyba by nie wstał ;-) (wierz mi)
          Generalnie nie jestem za przemocą wobec słabszych - zwłaszcza dzieci.
          Zresztą ten chłopaszek nie wyglądał na hojraka, raczej na cwaniaczka z osiedla.
          • geograf Re: Szyby już porysowane 30.04.02, 15:15
            frisbee napisał(a):

> Generalnie nie jestem za przemocą wobec słabszych - zwłaszcza dzieci.
            > Zresztą ten chłopaszek nie wyglądał na hojraka, raczej na cwaniaczka z osiedla.

Słabośc nie usprawiedliwia głupoty...
            Trzeba było od razu go wytargac za uszy i koniec. Ja bym tak zrobił, no cóż, w takim oto przypadku mogłeś zareagowac, w końcu małemu gówniarzowi możesz przemówic do rozumu...

pozdrawiam
            • michal.ch Re: Szyby już porysowane 01.05.02, 18:49
              ...albo urwać mu uszy. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka