Dodaj do ulubionych

Całkiem krzywe nowiutkie tory

30.10.04, 20:23
Jak zrobiłem to zdjęcie:
www.studikomunikacja.friko.pl/EL0006/041029EL0020m.jpg
to zauważyłem że całkiem niedawno położone tory od samego początku są
nierówne. toż to zgroza, ktoś za niską cenę położył tory buble....

Rozumiem oszczędności ele kładzenie nowych powichrowanych torów to przesada.
Kto to torowisko odebrał od wykonawcy?
Obserwuj wątek
    • Gość: luki Re: Całkiem krzywe nowiutkie tory IP: *.toya.net.pl 30.10.04, 20:31
      Taa, to zrób to zdjęcie ogniskową zbliżoną do ludzkiego oka, to wtedy pogadamy.
      Na dużym zoomie - jak tu najprostrze tory będą się wydawały krzywe..., więc
      nie psiocz.
      • studi001 Re: Całkiem krzywe nowiutkie tory 30.10.04, 20:39
        Ale te odcinki wpuszczone w kostkę brukową są jakoś równiutkie.
      • studi001 Re: Całkiem krzywe nowiutkie tory 30.10.04, 20:44
        Wedle tego co piszesz to stare tory linii pabianckiej są rowniutkie prawie ja
        te nówki..... www.studikomunikacja.friko.pl/EL0003/041025EL0019m.jpg
    • yarro Kupa, nie ładuje się :( 30.10.04, 20:31

• studi001 Re: Kupa, nie ładuje się :( 30.10.04, 20:39
        Niestety friko.pl z niektórych podsieci ciężko się ładuje.....
        • camelot Re: Kupa, nie ładuje się :( 30.10.04, 20:43
          A w sumie gdzie to jest???? Jakoś nie mogę zlokalizować!!!!
          • studi001 Re: Kupa, nie ładuje się :( 30.10.04, 20:45
            Zachodnia, dawna Snycerska. 11A odjechała z przystanku Zgierska/Dolna i zmierza
            na Chocianowice.

Na stronce z miniaturkami po najechaniu na miniaturke pojąwia się krótkie info
            gdzie i kiedy sofocone.
        • Gość: zbychooo Re: Kupa, nie ładuje się :( IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 30.10.04, 20:44
          > Niestety friko.pl z niektórych podsieci ciężko się ładuje.....
          A nie lepiej załozyc sobie konto na t35.com ?? tam max pliku 250 kb ale
          za to bardzo szybki i niezła przestrzeń dyskowa !
          • studi001 Re: Kupa, nie ładuje się :( 30.10.04, 20:47
            Tak, tylo ciekaw jestem jak serwerek dociąża klienci czy transfer nie spadnie
            do poziomu takiego jak oferuje friko.pl.

Na początku funkcjonowania jekiegoś friko-serwisu zawsze jest super-hiper....
            A na dłuższą metę i tak trzeba się rozejrzeć za płatnym hostingiem....

• studi001 Re: Kupa, nie ładuje się :( 30.10.04, 20:52
            Są niestety bandyckie wg mnie reklamy więc ten serwis od razu odpada. Nie ma
            nic gorszego od reklam na stronie które wyskakują i utrudniają jej przeglądanie
            a czasem uniemożliwiaja jak np. flashowe padnięte okienko zasłoni skutecznie
            zawartość strony.

Wiem co mówię bo u mnie w pracy jakieś 30% stron z reklamami w postaci
            wyskakującego okienka zostawia jedynie białą plamę nie dająca się ani zamknąć
            ani przesunąć.

Dzieki za takie bandyckie udogodnienie.
            • Gość: zbychooo Re: Kupa, nie ładuje się :( IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 30.10.04, 20:59
              a może dhost.info - tu mam swoja strone i jak narazie działa bez zarzutu
              jest jeszcze www.thefreeserver.com/ - duza przestrzeń ale nie
              korzystam... ja ja korzystam z friko, ale reklamy radia friko mnie dobijaja i
              znalezłem dhost.info (a w razie jak cos by nie odpoiwadało to mozna
              skasowac konto na dhoscie)

------
              host.info/soft4u - my webpage
              • studi001 Re: Kupa, nie ładuje się :( 30.10.04, 21:02
                Ale to okienko z radiem na friko wszędzie za typowym komercyjnym firewallem
                jest skutecznie blokowane.
      • hubar Re: Kupa, nie ładuje się :( 30.10.04, 20:57
        Studi, po co podajesz link do jpg? Friko to zblokuje i nikt tego nie zobaczy.
        A można podać tak: www.studikomunikacja.friko.pl/EL0006/041029el0020.html

Co do meritum... matko jedyna, Ty to byś chciał aby tor był równy jak dla TGV?
        • studi001 Re: Kupa, nie ładuje się :( 30.10.04, 21:01
          Wiesz ale w ten sposób to mozna każdy zasób na tym serwerze zablokować. A to
          byłoby dla nich samobójstwo.

Co innego jakbym miał tam kilkanaście swoich stron i nawzajem sobie
          hotlinkował. Wtedy OK naruszam ich interesy, bo mam serwis przekraczający
          znacnzie to co udostępniją i olewam ich oferte płatnych kont.
          • hubar Re: Kupa, nie ładuje się :( 30.10.04, 21:20
            Studi, o czym Ty do cholery gadasz???!!!!???
            Nie można na Friko, ani na WP itd podawać linku do konkretnego jpg, bo jest
            blokada, żeby nie wykorzystywać zasobów tego serwera do innej stronki. Tak jest
            i już! Podaję Ci sposób jak można to obejść, podając adres strony html z tym
            zdjęciem, aTy mi jakieś dyrdymały tu prawisz.

Boszeeee czy Ty wszędzie widzisz spiski i "bandyckie" metody działania?
            • studi001 Re: Kupa, nie ładuje się :( 30.10.04, 21:24
              Dlaczego spisek?
              W ten sposób komuś można na złośc zablokować stronkę?

• studi001 TGV???? 30.10.04, 21:23
          Nie ale pomyśl że po takim wydzielonym torowisku ma jechać w miarę szybko
          tramwaj. Takie "niewielkie" nierówności wprawiają go w kołysanie. A wtedy
          szybciej jest niszczony tor.

Ktos gdzieś kiedys mówił że w przypadku łodzkich torów tramwajowych jest
          dopuszczalna tolerancja zakładająca większe o rzędy wielkości - niż np na
          kolei - odchylenia od stosowanych norm.

A później sie mówi że wąski tor się krzywi bo jest wąski. Bzdura, bo od samego
          początku jest krzywo położony.

• el-042 Re: Całkiem krzywe nowiutkie tory 30.10.04, 21:26
      Niech nawet wyglądają krzywo, ale ważne, że się po nich jeździ prosto... ;)

--
      Odpłyń Łodzią

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka