Dodaj do ulubionych

Jakie zmiany urbanistyczne w najbliższym czasie?

IP: *.toya.net.pl 03.11.04, 23:04
W innym wątku wspomniałem o zapomnianym (zaniechanym?) projekcie bulwaru Narutowicza/Zielona, przypomniał mi się również temat przedłużenia al. Kościuszki w kierunku południowym... Czy w najbliższym (lub choćby dającym się określić) czasie planowane są jakieś zmiany przestrzenne w Łodzi? Jedyne mi znane to okolice Manufaktury (plus 'połączenie' z Pietryną) i estakady na trasie W-Z...
Obserwuj wątek
    • zamek Re: Jakie zmiany urbanistyczne w najbliższym czas 03.11.04, 23:16
      Gość portalu: KeRMit napisał(a):
      > Jedyne mi znane to okolice
      > Manufaktury (plus 'połączenie' z Pietryną) i estakady na trasie W-Z...
      Jakie "połączenie" i jakie "estakady"???
      • Gość: KeRMit Re: Jakie zmiany urbanistyczne w najbliższym czas IP: *.toya.net.pl 03.11.04, 23:24
        'Połączenie' czyli zagospodarowanie części Parku Staromiejskiego pomiędzy Nowomiejską a nowym przejściem przez Zachodnią do Manufaktury (choć określiłbym to mianem 'drobiazgu').
        Estakada ma powstać na skrzyżowaniu Rokicińska/Puszkina i chyba jeszcze gdzieś na tej trasie, ale tego nie pamiętam...
        Poprawcie mnie jeślim w błędzie.
        No i czy są w planach jakieś inne, 'spektakularne' przebudowy?
        • Gość: flip yezusmaria IP: *.p.lodz.pl 04.11.04, 00:05
          ... dlaczego Kermity utozsamiaja urbanistyke z estakada i przebiciem arterii?
          Przeciez to jest jakies myslenie dinozaurze...!
          pozdr mimo wszystko
          • Gość: KeRMit Re: yezusmaria IP: *.toya.net.pl 04.11.04, 00:09
            Przepraszam za ten skrót myślowy. Wykształcenie i zainteresowania mam w zgoła innym kierunku, więc proszę wybaczyć :-)
          • yarro ... franzjosef ;-P 04.11.04, 00:12

A jakie inne zmiany urbanistyczne sa planowane? Żadne... no chyba, że o czymś
            nie wiem :]

Swoją drogą estakady i arterie to dezurbanizacja czyli jakaś urbanizacja też :P

Pozdrówki!
    • Gość: m ekhm :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 08:42
      Jesli chodzi o komunikacje to najbardziej spektakularna może być przebudowa ulic
      Limanowskiego/Brukowa :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka