Dodaj do ulubionych

Dwa lata prezydentury Jerzego Kropiwnickiego

18.11.04, 11:52
Bardzo ciekawy artykuł - dawno nie było czegoś takiego w GWŁ. Wiele
interesujących i słusznych wniosków... Właśnie tego braku wizji w tym mieście,
jakiegoś porywającego celu (jak np we Wrocławiu) mi w Łodzi bardzo brakuje.

pzdr
topjes
Obserwuj wątek
    • avatary ja widzę cel.cel jest doraźny. to ego 18.11.04, 12:26
      ego nie wykracza poza żywiciela. ego ginie wraz z żywicielem, ale czy żywiciela
      to poruszy ? wszak nakarmił ego...a potem choć nawet i potop...trendy trend u
      obecnych oćców polskiej sceny politycznej, z lewa, z prawa...bez
      znaczenia."temat przewodu doktorskiego dla badacza socjo-okulisty : przewaga
      krótkowzrocznosci nad dalekowzrocznoscią u przedstawicieli tzw elyt"
      • avatary a skoro jest doraźny to widze szeroką niszę 18.11.04, 12:33
        dla innych celów. i to jest bardzo optymistyczne...
    • Gość: Recenzent Re: Dwa lata prezydentury Jerzego Kropiwnickiego IP: *.toya.net.pl 18.11.04, 12:53
      Pani Wioletto, Wielokrotnie miałem do Pani pretensje za duże skróty w
      artykułach, gdzie bardziej prezentowała Pani nie zawsze uprawniony punkt
      widzenia, często nieżyczliwy dla osób o których pisano- nadbudowywała pani
      osobiste relacje.
      Aktualnym tekstem stawia się Pani w pierwszym szeregu dziennikarzy zajmujacych
      sie publicystyką polityczną. W naszym mieście jest b.duże oczekiwanie na tak
      zobiektywizowane oceny, bez widocznego włazidupstwa rządzącym naszym miastem,
      tekstem zapraszajacym do dyskusji. A może otworzyć łamy gazety, dla tych,
      którzy chcieliby odnieść się do wywołanego tematu. Tak trzymać. Redaktorowi
      Naczelnemu łódzkiej gazety sugeruję by panią Wiolettę puścić na szersze wody.
    • lennon1 Re: Dwa lata prezydentury Jerzego Kropiwnickiego 18.11.04, 15:50
      Zastanawiam się tylko jaki ten cel ma być? Co zadowoli Łodzian, jaką inicjatywę
      poprą wszyscy?
      Zapomniała pani jeszcze dodać, że trochę się uspokoiło w Łodzi pod względem
      afer i polityki.
    • Gość: Pan_Żebrak Re: Dwa lata prezydentury Jerzego Kropiwnickiego IP: *.retsat1.com.pl 18.11.04, 16:49
      Juz o 5.20 obudził mnie mój pies,dajac tym znak ze ktos sie szwenda pod
      drzwiami.Sprawdzilem,na wycieraczce rzucono "reklame"gazety z newsem"Dwa lata
      Kropy" i zaproszeniem do dzwonienia na bezpł nr telef lub pisania na www.gazeta
      lodz.Usiadłem i wystukalem co myśle-i pojechałem do pracy.Teraz wróciłem i widze
      że mojego komentarza nie ma,ale nie ma również prawie żadnych wiecej
      komentarzy.Bardzo wymowne.Mimo super reklamy,łodzanie dają świadectwo gdzie maja
      i co myślą o kruchtowym prezydencie i o szmatławej gazecie.
      • Gość: Redakcja Gazety Re: Dwa lata prezydentury Jerzego Kropiwnickiego IP: *.lodz.gazeta.pl 18.11.04, 20:13
        Musiał Pan przesłać tn post pod inny adres - my go nie dostaliśmy.
        Pozdrawiamy serdecznie
        red.
    • Gość: Piotr Re: Dwa lata prezydentury Jerzego Kropiwnickiego IP: 217.153.15.* 18.11.04, 20:05
      Baza Gazecie sie zawezila, ze probuje byc obiektywna?
    • hubar Re: Dwa lata prezydentury Jerzego Kropiwnickiego 18.11.04, 22:35
      Czemu takie artykuły możemy czytać jedynie od śswięta w GŁ?
      Mam nadzieję, że to dopiero początek jakiegos pomysłu na pisanie o Łodzi.
      • Gość: lelo1977 Re: Dwa lata prezydentury Jerzego Kropiwnickiego IP: *.devs.futuro.pl 18.11.04, 22:56
        droga redakcjo jak widzicie obiektywizm popłaca
        gratulacje za odwagę
      • Gość: html Re: Myślałem, że dotrzyma obietnic, IP: *.toya.net.pl 18.11.04, 23:06
        ale to były tylko słowa. Otoczył się dworem klakierów. Oni bez niego nie będą
        istnieć. Jak ciął wynagrodzenia prezesom spółek co wtedy mówił? Wiązał pensje z
        efektami. A co jest teraz? ZChN sypie się w kraju, rozpadają się struktury. Jaka
        partia poważnie liczy się z ugrupowaniem Jerzego Kropiwnickiego? PiS dało kosza,
        LPR samodzielnie zawłaszcza elektorat narodowy i ten fatalny w skutkach flirt z
        Samoobroną. W głosowaniu nad absolutorium ratować go musi b. radna SLD, Halina
        Rusek. Kto to wymyślił? Nie, to nie on. Teraz gaśnie już jego gwiazda a on sam
        szykuje się do odejścia. Sukcesów brak, a kolejne wpadki tuż, tuż. Widać gołym
        okiem jak bezradny jest prezydent.
    • Gość: user Zagraniczne inwestycje IP: 212.130.111.* 18.11.04, 23:23
      Przyznać muszę, że w podobny sposób została zablokowana duża inwestycja firmy,
      w której i ja pracuję. A teraz, kiedy po paru latach zabiegów udało się
      wreszcie uzyskać obiecywane wcześniej zezwolenia, to nam się nie spieszy bo
      czekamy na lepszą koniunkturę. A tak to już byśmy tam działali i 300 osób
      miałoby pracę...
      • Gość: MarcinK Re: Zagraniczne inwestycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 23:26
        Niech no sobie przypomnę jakie to duże duńskie inwestycje miały byc w Łodzi ;-)

MK
        • Gość: html Re: MarcinieK, IP: *.toya.net.pl 18.11.04, 23:33
          trzymając się tezy przestajesz myśleć.
          Nie obrażaj się, proszę.
      • yarro Re: Zagraniczne inwestycje 19.11.04, 00:09
        Podaj dowody, nazwę firmy, branżę chociaż, bo tak to i ja mogę napisać...
    • Gość: ja sie dublują wątki IP: 81.219.* / *.grs-3.g1.pl 19.11.04, 16:53
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka