Dodaj do ulubionych

Prokurator: Redan bez zarzutu

IP: *.lodz.dialog.net.pl 15.12.04, 21:36
O jejku, jak fajnie! A juz tu i owdzie wieszali psy na prezesie Redana.
Bardzo sie ciesze, ze tak sprawa wyglada. Bo nie uwierze, ze ktos, kto jest
autentycznym dobroczynca (czytalam o tym w Gazecie), jest jednoczesnie
lajdakiem. Brawo, panie Radoslawie W.!
Aha, jeszcze jedno. Ciesze sie, ze Gazeta nie dolaczyla do tych mediow, ktore
pisaly i mowily o tej sprawie w tonacji "a nie mowilem?". Dziekuje wam za
umiar.
Obserwuj wątek
    • Gość: Walerek Re: Prokurator: Redan bez zarzutu IP: *.lodz.mm.pl 15.12.04, 23:39
      Szybciej uwierzę,że celnicy bezczelnie "wyciągają łapę" niż w winę prezesa
      REDANU. A młody celnik,którego nie dopuścili do podziału zysków zemścił się na
      kumplach.
      Szkoda tylko,że straci na tym porządna firma. Po takiej aferze nie wyobrażam
      sobie normalnej współpracy z urzędem celnym.
    • Gość: MIC Re: Prokurator: Redan bez zarzutu IP: 213.17.181.* 16.12.04, 08:07
      Gdyby był taki porządny jak to niektórzy próbuja nam przedstawić to niedawałby
      łapówek, nawet gdy były wymuszone, tylko zawiadomił o tym fakcie odpowiednie
      organa.
      • flamenco21 Re: Prokurator: Redan bez zarzutu 16.12.04, 08:54
        haha, człowieku nie byłeś chyba właścicielem firmy chyba, jeszcze w tak dużej
        jak ta... która ma do czynienie z celnikami...
        • Gość: kamyk Re: Prokurator: Redan bez zarzutu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 11:55
          Kolego, umówmy się co do jednej rzeczy. Aby zabierać głos na jakiś temat trzeba
          wiedzieć o czym się mówi. Akurat tak sie składa że pracuję w dużej firmie
          (ponad 500 osób), która ma non-stop kontakty z urzędami celnymi - różnymi i na
          różnym szczeblu, również z izbą celną. To nie jest kwestia wielkości firmy, ale
          przede wszystkim ludzi, którzy ją reprezentują na zewnątrz. Jeśli zgłoszenia
          były robione przez kogoś nieprzyjemnego, niemiłego, czy niekompetentnego
          (nieznającego na wyrywki przepisów celnych, co w takiej firmie powinno być
          standardem) to celnik jak każdy człowiek podchodzi do takiego petenta inaczej
          niż do kokoś z kim może normalnie rozmawiać. Wiem co mówię bo sam przez
          ostatnich kilka lat robiłem odprawy najróżniejszych towarów z różnych krajów i
          w różnych procedurach. Dlatego podkreślam jeszcze raz - to jest kwestia ludzi,
          którzy ze sobą współpracują.
    • Gość: Kamyk Re: Prokurator: Redan bez zarzutu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 08:53
      Gdyby wszystko było tak fajnie i cacy z wartością celną towaru i dokumentami
      handlowymi dołączonymi do zgłoszeń to celnicy nie mieliby się do czego
      przyczepić i nie wołali łapówek. A jeśli je wymuszali a pan prezes jest taki
      super uczciwy i porządny to mógł nie dawać tylko wykorzystywać drogę odwoławczą
      od niekorzystnych dla firmy decyzji urzędu.
      • Gość: kas Re: Prokurator: Redan bez zarzutu IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 16.12.04, 13:15
        Popieram,mógł nie dawać łapówek tylko poinformować o tym odpowiednie organy.Nie
        jest bez winy.
        • Gość: celnik Re: Prokurator: Redan bez zarzutu IP: *.lcs.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 17:02
          Ja również popieram. Jestem celnikiem od 10 lat i nigdy sie nie dalem
          zeszmacic. Czasy, kiedy pan celnik był "Bogiem" i mógł bezkarnie np. trzymać
          samochód na placu przez tydzien minęły. Kto daje sie tak traktowac
          funkcjoanriuszowi jes baranem, nieswiadomym swoich praw. Jezeli masz zgloszenie
          w porządku to jestes górą, celnik co najwyżej może zrobić ci kawy. I jezeli
          jestes czysty jak łza, nie próbujesz czegoś przekręcić, a celnik bezczelnie
          wyciąga łapę - to zgłos to do prokuratury.
          • Gość: cel Re: Prokurator: Redan bez zarzutu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 19:30
            czytajcie dobrze "Redan" jest bez zarzutu a nie pan prezes
            • Gość: kamyk Re: Prokurator: Redan bez zarzutu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 08:20
              Nie to żebym miał coś do firmy REDAN, ale nie można oddzielić działalności
              firmy od działań prezesa. Jeśli firma była w porządku to prezes nie musiałby
              dawać łapówek. Przecież to proste. Firma kombinowała jak wiele innych
              sprowadzających towary z dalekiego wschodu tylko prokuratura nie umie znaleźć
              dowodów.
    • Gość: Łoś Kuriozum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 19:58
      Prezes Redana czysty? Firma nie zanizala wartosci? To dlaczego dawała łapowki?
      Nic z tego bełkotu nie rozumiem!!!!!!!!!!!!
      • Gość: lotos Re: Kuriozum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.klon.com.pl / *.crowley.pl 19.12.04, 20:26
        Nie udawaj Greka, jakbyś nie wiedzial, w jakim kraju mieszkasz. Zapomnialas o
        takiej firmie komputerowej, co wygrala ostatnio z US, bo nie slusznie ten kazal
        zaplacic jakis podatek, albo o bylym prezesie pewnej firmy komputerowej,
        ktoremu tez aresztowali i chcieli nawet zarekwirowac samochod.
        Do sedna, powiedzmy, ze jestes prezesem Redanu, ja jestem tym celnikiem, ide do
        ciebie i mowie: "sluchaj, Kuriozum, daj mi milion", ty odpowiadasz:
        - dlaczego mam dać?
        - Jak nie dasz, to zatrzymamy towar na tydzień, każdą partię prześwietlamy
        bardzo dokladnie (100%).
        - Nie, nie zaplacę, bo jestesmy czysci.
        Więc odprawiam bardzo wolno, każdy kontener otwieramy, każdy karton otwieramy,
        a wiadomo, że to sezon i każdy dzień się liczy. Jak nie skutkuje, to
        przyjdziemy na kontrolę do firmy i zaplombujemy magazyn na 3 tydz. Stać cię na
        to? Wszystko jest zgodnie z prawem, albo nie, co jest nieważne bo i tak jako
        urzędnicy nie odpowiadamy za to.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka