Dodaj do ulubionych

Brak mi jej... :(

21.12.04, 00:32
..brak mi choinki na rondzie. Tej dużej, która kiedyś specjanie na święta
była stawiana na rondzie i dumnie roświetlała centralny węzeł drogowy w
naszym mieście. Co prawda teraz świecą te małe choinki, ale to jednak nie to
samo...Tamtą było widać z daleka i pamiętam jak lubiłem podążać ulicą Jana
Pawła w stronę ronda i patrzeć jak z każdym krokiem stawała się wyraźniejsza
i większa. Szkoda, że jej już nie ma...
Obserwuj wątek
    • sbi Re: Brak mi jej... :( 21.12.04, 08:32
      Ale i tak rondo ma chyba najbardziej świąteczny wygląd, w tym roku nie ma na lampek na Kościuszki, Al. Pokoju itd. :(
      Ale moze jeszcze sie cos zmieni do świąt ???
      • samdej Re: Brak mi jej... :( 22.12.04, 01:53
        No właśnie, brak girlandów w tym roku. Pewnie ze względów oszczednościowych,
        jak to zwykle bywa. A szkoda, ale widocznie włodażom miasta nie zależy na
        świątecznej atmosferze w mieście, która wpływałaby na lepsze samopoczucie
        mieszkańców. A lepsze samopoczucie z kolei przekładałoby się w jakimś stopniu
        na większą wydajnośc ludzi. Tak więc same korzyści :)
        No ale cuż zrobić, tym na górze łatwiej przychodzi marnotrawić nasze pieniądze
        na spółki z udziałem miasta niż wydać trochę kasy na świąteczną iluminację...
        • babeczkaa Re: Brak mi jej... :( 22.12.04, 07:56
          hmmm, z drugiej strony, gdyby władze miasta (po tych różnych aferach z poprzednią ekipą, słyszałam, słyszałam, tylko czy cenzura nie wytnie teraz mojego posta?) teraz wydały kase na upiększanie miasta to co by powiedzieli mieszkańcy? Powiedzieli by, że tym upiekszaniem chce im się oczy zamydlić, albo że pustki są w miejskiej kasie a oni je marnotrawia na takie pierdoły. Trudno jest znaleźć wyważone rozwiązanie. Ja oczywiście jestem za atmosferą i świątecznym upiekszeniem :)
          • samdej Re: Brak mi jej... :( 22.12.04, 12:51
            babeczkaa napisała:

... Ja oczywiście jestem za atmosferą i świątecznym upiekszenie
            > m :)
            >
            ... i chyba większość mieszkańców byłaby za tym Miko... yyy babeczkoo :)
            • sbi Re: Brak mi jej... :( 22.12.04, 17:34
              Ja też jak najbardziej jestem za wszystkim co stwarza świąteczną atmosferę i
              sprawia że chce się wracać do Sieradza
              • zjk7 Re: Brak mi jej... :( 31.12.04, 17:47
                Fajna byla taka duza choinka... takze oswietlenie na Kosciuszki, Pokoju.
                Czy koszty (badz co badz reprezentacyjne) bylby duze - kilkaset zarowek i
                robocizna? Chyba nawet robocizna wiecej... Jednak mimo to szkoda - przeciez nie
                tylko chodzi o to by tanio gdzies mieszkac, ale by bylo rowniez przyjemnie.
                Tworzy to sympatyczne skojarzenia - chocby dla mlodziezy, tak aby chciala wracac
                do swojego rodzinnego miasta i pamietala je jak najlepiej.

Oby za rok oszczednosci nie byly wieksze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka