Dodaj do ulubionych

Remont Zachodnia/Legionów

19.05.02, 15:48
Juz jutro rozpoczyna się remotn tego wrażliwego punktu naszego miasta.

Co o nim sadzicie? Podzielcie się wrażeniami z poruszania się po mieście.

Spodobało mi się złaszcza jedno, to czego nie napisała GW, napisał Express:

"? Zakaz ruchu kołowego wprowadzony będzie na ul. Kilińskiego (na odcinku od ul. Narutowicza do Północnej)."

Bardzo dobrze. Co o tym zakazie myślicie??
Kropko., jak tam??:))
Obserwuj wątek
    • hubar Re: Remont Zachodnia/Legionów 19.05.02, 16:08
      No ładnie, jeździłem po centrum, widziałem przygotowane znaki, ale przez myśl
      mi nie przeszło, że Kilińskiegoteż zamkną!! Czy oni powariowali?? Tłumaczenia
      że trzeba też wyremontować Zgierską, i dlatego teraz (przed wakacjami)
      remontuje się Zachodnia/Legionów, jest w tym momencie szczytem debilizmu!!! Co
      za niedorób to wymyślił?? Przecież możnabyło teraz remontować Zgierską(objazdy
      są, nawet dobre) a skrzyżowanie wyremontować w lecie, kiedy jest mniejszy ruch!!

Mam tylko nadzieje że się baaaardzo szybko z tym uwinął!
      • geograf Re: Remont Zachodnia/Legionów 19.05.02, 17:06
        remont ma trwac do około 6 lipca:)

Co nie zmienia faktu, że fakt zamknięcia Kilińskiego bardzo mi sie podoba (szkoda tylko, że nie na całym odcinku Północna-Piłsudkiego....)
        • hubar Re: Remont Zachodnia/Legionów 19.05.02, 17:41
          Geo czy Ciebie już ta miłość do tramwajów tak zaślepiła że nie wiesz co się
          stanie jak zamknięta będzie Kilińskiego??
          • seba79 Re: Remont Zachodnia/Legionów 19.05.02, 19:08
            Trzeba zainwestowac w alternatywne srodki transportu np. rower rolki hulajnoga
            daskorolka :) bo dojazd z poludnia na polnoc lodzi bedzie trwal ze 2 godziny :(
          • geograf Re: Remont Zachodnia/Legionów 19.05.02, 19:48
            Owszem, zaślepienie tramwajami tez jest.

Ale myślac na zdrowy rozum- czy wiesz co by tam się działo, na tym odcinku, gdyby nie był on zamknięty??
            Przypominam- 6 linii tramwajowych, 48 kursów na godzinę- do tego chmara samochodów. Wcale nie byłoby lepiej.

Dziwię się tylko jednemu- niestety odcinek Narutowicza/Zielonej musi byc otwarty, a tam wcale nie będzie lepiej...

Owszem, zdaję sobie sprawę co będzie się działo na uloicach i mniejszych uliczkach centrum. Ale niech Ci, którzy dojeżdżaja tylko do pracy swoja blaszana maszyna- przesiada się na MPK będzie choc trochę lepiej...
            • kropka. Re: Remont Zachodnia/Legionów 19.05.02, 22:52
              Geograf! Jak Ty ode mnie oberwiesz przy najbliższej okazji!!! Ino gwizd będzie
              słychać!!!
              • geograf Re: Remont Zachodnia/Legionów 19.05.02, 22:54
                Jestem gotów bronic moich przekonań jak....jak...jak tylko będę mógł!

pozdrawiam i zycze miłego poniedziałku...:))
                • Gość: zamek Re: Remont Zachodnia/Legionów IP: *.toya.net.pl / 10.0.221.* 19.05.02, 22:56
                  Geo, no way! Ja widzę, jak Kropka. jest na Ciebie cięta... :)
                  • geograf Re: Remont Zachodnia/Legionów 19.05.02, 22:59
                    :(((((((

i nikt mnie nie popiera....
                    a ja wcale fanatykiem nie jestem:((
                    • Gość: mak.&zam Re: Remont Zachodnia/Legionów IP: *.toya.net.pl / 10.0.221.* 19.05.02, 23:01
                      Ale my Cię, Geo, bardzo lubimy... i tramy też :)))
              • Gość: flip Re: Remont Zachodnia/Legionów IP: *.p.lodz.pl 19.05.02, 23:03
                kropka.! - czep sie tramwaju :-)
      • Gość: esteban Re: Remont Zachodnia/Legionów IP: *.lodz.leased.ids.pl 20.05.02, 09:46
        Ja przez to skrzyżowanie codziennie docieram do szkoły.
        Ostatnio przesiadłem się jednak na rowerek i polecam to wszystkim.
        Remont ten co prawda wpływa na ruch w Śródmieściu i na Bałutach ( korki na
        Franciszkańskiej i na Północnej ), ale jest on potrzebny i nie można go
        odwlekać, chyba że jako pierwsze zostanie wyremontowane skrzyżowanie Zgierska -
        Włókniarzy.
    • hubar Re: Remont Zachodnia/Legionów 20.05.02, 08:50
      Policja qrwa do roboty!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Po jasną cholerę postawiono znaki zakazu ruchu na Kilińskiego??? Ruszcie dupy i
      łapcie tych którzy łamią prawo!!!!!!!!!!!!!!
      • geograf Re: Remont Zachodnia/Legionów 20.05.02, 19:14
        Popieram!!!
        Policja powinna stac na Klilińskiego przy Północnej i Narutowicza!
        Kierowcy jakby sie nie przejmuja i pomimo zakazu dalej jada wzdłuż Kilińskiego...a pomyślec, że na Wschodniej było tak pusto i tylko połowa kieroqwców skręcała w tamta stronę...
    • saperka Re: Remont Zachodnia/Legionów 20.05.02, 20:22
      grrrrr.....
      kto mial taki pomysl co do terminu remontu???
      godzine jechalam do domu z centrum... (normalnie zajmuje mi to ok.15 minut)

BEZNADZIEJA!!!

pozdrawiam:)
      • geograf Re: Remont Zachodnia/Legionów 20.05.02, 20:52
        Saperko- a tak dziwiliście się razem z Saperem, że cokolwiek dzieje się na ulicach naszego miasta :))
        • saperka Re: Remont Zachodnia/Legionów 20.05.02, 20:58
          geograf napisał(a):

> Saperko- a tak dziwiliście się razem z Saperem, że cokolwiek dzieje się na ulic
          > ach naszego miasta :))

oj Geo, wczesniej sie nie dzialo nic takiego
          pozdawiam:)

• bruno11 Re: Remont Zachodnia/Legionów 21.05.02, 22:18
      A ja sobie założyłem, że do czasu zakończenia remontu nie pojadę w tamten
      rejon. I wam też radzę.
      • Gość: baja Re: Remont Zachodnia/Legionów IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.02, 22:24
        Masz fajnie, ja tamtędy muszę przejeżdżać codziennie
        ale nie ma tego złego... fabryka Poznańskiego z okien autobusu jest
        zachwycająca polecam:)))
        • Gość: szwed Re: Remont Zachodnia/Legionów IP: *.kappa.com.pl 22.05.02, 14:28
          Tylko dlaczego po cichu wyłączono z ruchu ulice Kilińskiego. W imie płynności
          jazdy tramwajów. Ale skoro wyłączono to dlaczego tego nikt nie szanuje. Czyż
          nasza dzielna policja nie mogłaby nabić kasy na mandatach???? Łódzcy kierowcy
          są straszni nie szanuja żadnych przepisów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka