dalija26 24.01.05, 17:26 Czy są jeszcze jakieś inne fajne herbaciarnie oprócz "Niebieskich migdałów" i tej na Narutowicza przy Pietrynie? O tej co ją przenieśli do Saspolu nie wspominam w ogóle, bo to trudno herbaciarnią nazwać.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rene0 Re: Herbaciarnie IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 24.01.05, 18:48 Niedalego Niebieskich Migdałów jest Siódme Niebo. Wg. mnie najlepsza herbaciarnia :) To chyba w tej samej kamienicy, tyllko wchodzi się od frontu, czyli od Sienkiewicza. Klimat super :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Herbaciarnie IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 24.01.05, 20:58 Siódmego Nieba niestety juz nie ma. Jeżeli nie musi to być herbaciarnia w ścisłym znaczeniu tego słowa, to mogę polecić inne piekne miejsca: Pożegnanie z Afryka (piotrkowska 88) - duzy wybór kaw Cafe Verte (piotrkowska113/115) Maleńka (piotrkowska 136) Odpowiedz Link Zgłoś
koslinmann Re: Herbaciarnie 24.01.05, 22:49 "Niebieskie Migdały" Piotrkowska 200 i Sienkiewicza 40coś + "Maleńka" Piotrkowska 136. Zdecydowanie dla mnie najlepsze ;-) W "7. Niebie" być nie zdążyłem ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rene0 Re: Herbaciarnie IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 24.01.05, 23:46 Ej...to ja już się pogubiłem...nie rozróżniam 7 Nieba i Niebieskich Migdałów. Powiedzcie mi, do którego lokalu wchodzi się po schodkach w dól, jakby od strony kościoła, a do którego od strony Sienkiewicza, i w nim było kilka salek (ostatnio także uruchomiono piętro)...która to która??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
koslinmann Re: Herbaciarnie 24.01.05, 23:47 W dół po schodkach od kosciola Niebo (podobno juz nie ma). Od Sienkiewicza z pieterkiem Migdaly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rene0 Re: Herbaciarnie IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 25.01.05, 08:39 to całe szczęćsie :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aard Fakt 25.01.05, 17:23 Siódme Nieby było do niczego. Natomiast jest jeszcze jedna herbaciarnia w podwórku kamienicy na Piotrkowskiej 200. Zresztą podobnie słaba jak pozostałe. Naprawdę dobra herbaciarnia? Polecam tutaj: www.expats.cz/directory/index.php?REQ=view&id=241&page=&cat=49&subcat=0&subsubcat=0 albo np. tutaj: cajovna.me.cz/ Z tej samej sieci najbliżej jest w czeskim Cieszynie, ale nie mogę znaleźć ich stronki. Odpowiedz Link Zgłoś
dalija26 Re: Herbaciarnie 25.01.05, 10:13 W Malenkej nigdy nie bylam nawet nie wiedzialam o jej istnieniu.Bardzo dziekuje.. Do 7Nieba tez nigdy nie trafilam :( natomiast bardzo milo wspominam Gadu Gadu przy kinie Polonia.Niestety widac ze z rstauracji jest lepsza kasa niz z dobrej herbatki i swietnego klimatu :(. Pozrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Herbaciarnie 24.01.05, 23:48 Jest jeszcze herbaciarnia "Dobry czas" w tym samym podwórku co "Pożegnanie z Afryką" (między Krokodylami) Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Herbaciarnie 24.01.05, 23:54 Skoro herbaciarnia, to "Dwa księżyce" (Narutowicza 1). Odpowiedz Link Zgłoś
koslinmann Re: Herrbaciarnie 24.01.05, 23:58 Przepraszam, czy Herrbaciarnia jest tylko dla facetów? Toż to jak w Turcji i krajach arabskich! Może dlatego tam jest koło 20-25% tych... eee... no... takie modne słowo... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
yat Re: Herrbaciarnie 25.01.05, 02:23 Wyduś to z siebie, pewnie chodzi o cyklistów ;P Odpowiedz Link Zgłoś