Dodaj do ulubionych

Herbata lisciasta

03.10.13, 17:40
Zamkneli mi lokalna herbaciarnie juz jakis czas temu, zapasy sie skonczyly, wiec zrobilam zamowinie w Whittard, na kolana jakoscia mnie nie powalili, ale sprobowalam drugi raz i wiecej juz nie chce. Place jak za lisciasta a dostaje przemial niewiele odbiegajacy od tego w torebkach. Przy tej herbaciarnianej herbacie to po zalaniu liscie duze mi plywaly, a nie 1x1milimetrowe kawalki. Gdzie kupie dobrej jakosci herbaty lisciaste?
Obserwuj wątek
    • steph13 Re: Herbata lisciasta 03.10.13, 17:50
      Fortnum & Mason
    • oolijull Re: Herbata lisciasta 03.10.13, 18:02
      ja zamawiam na cupoftea.uk.com

wielkimi smakoszami nie jestesmy, ale herbaty od nich bardzo nam smakuja. wybor moze nie jest przeogromny tylko..
    • espionka Re: Herbata lisciasta 03.10.13, 21:21
      kanton
    • izabelski Re: Herbata lisciasta 03.10.13, 22:32
      to mialas pecha, bo ja kupowalam na wage w sklepie i liscie rozwijaly sie przy parzeniu

ja w sumie uzywam English Breakfast, obecnie normalnej z Twinings, w sumie woda powinna byc z filtra wg mnie, zeby poczuc roznice w smaku

ktory rodzaj kupowalas?

• jaz60 Re: Herbata lisciasta 04.10.13, 15:06
        Herbatę lisciastą? Tylko w Pakfood lub chinskim supermarkecie.
      • lianis Re: Herbata lisciasta 04.10.13, 15:34
        Tam gdzie kupilam nie sprzedaja na wage, tylko uprzednio pakowana niestety :( moze temu jest gorsza gatunkowo. To w tej chwili najblizsza naszego miejsca zamieszkania herbaciarnia, choc i tak daleka, dlatego przymierzam sie do zakupow online.
        My pijamy morning i afternoon earlgrey, darjeeling, russian caravan i cytrynowa.
    • jaleo Re: Herbata lisciasta 04.10.13, 15:46
      Ja raczej kawe pije niz herbate, ale jesli chodzi o herbaty lisciaste, to wg mnie Jacksons of Piccadilly nie jest zla (oni sa teraz czescia Twinings ale jakosc sie nie popsula).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka