Gość: c IP: *.4web.pl 28.01.05, 21:16 Z tego załego grona odlewanych w spiżu tudzież w betonie niepokoi mnie tylko Romcio D..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yarro Re: Nowe pomniki w mieście 28.01.05, 23:55 A gdzie przepraszam ma stanąć Piękny Roman :P? Odpowiedz Link Zgłoś
xk Re: Nowe pomniki w mieście 29.01.05, 00:05 Co by nie mówić Romcia D dzieli od Romcia G naprawdę gigantyczna przepaść jakościowa..... Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Marcel, do cholery! 29.01.05, 00:07 Co wspólnego ma Ada Sari z Łodzią? Owszem, wystąpiła tu parę razy, chwała i dziękczynienie jej za to. Ale na przykład taka Bacewiczówna to się w Łodzi urodziła, wiesz?! Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Mein lieber Yarro, 29.01.05, 01:43 nie uczże ojca etc. ;) Grażyna Bacewiczówna, po mężu Biernacka. Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Ukłony przed autorytetem :) 29.01.05, 01:49 Chciałem się tylko upewnić :) Czyli, że Kiejstut to jej brat :)? Myślałem, że mąż :) Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Ależ messer... 29.01.05, 03:08 A Kiejstut to faktycznie starszy brat Grażyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natasha a miala byc inna lokalizacja pomnika WYSZYŃSKIEGO IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 29.01.05, 11:23 nie na karolewie a na retkini wlasnie na alei Wyszyńskiego (przy armii krajowej ) albo znowu kaczka dziennikarska jak z cityrunnerami na lini 9 Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Nowe pomniki w mieście 29.01.05, 11:34 hmmm...ciekawe czy w tym roku będzie kontynuowany program "fontanny dla Łodzi". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Nowe pomniki w mieście IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.05, 14:58 Taaak. To czego Łodzi najbardziej brakuje to sterty pomników. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
evonka badziewie Szytenchelma 29.01.05, 15:22 zalewa i zalewać będzie Piotrkowską..... a tyle jest dobrych pomysłów, tylu godnych zdolnych artystów. .. niestety, niezapokojaona ambicja "artysty" Marcela każe mu stawiać kolejne szkaradziejstwa.... a moze miasto zrobiłoby konkurs na pomnik, wtedy przekonałoby się, że można inaczej niż pan Marcel.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Niech on juz nie stawia zadnych pomnikow! IP: *.brtn.cable.ntl.com 30.01.05, 01:21 Tuwim byl swietny, Reymont jeszcze w miare ale ta rzezba fabrykantow jest po prostu straszna, nie mowiac o Rubinsteinie! Niech Szytenhelm juz da spokoj i zajmie sie czyms innym. Nie chcemy juz jego pomyslow. Jesli ktos teraz rzeczowo powie ze ten koszmarek sprzed Magdy trzeba usunac, to zaraz sie odezwa glosy, ze tyle pieniedzy na to poszlo, ze skoro juz stoi to niech zostanie. Ale dlaczego ma to szpecic Lodz do konca naszego zycia? Dlaczego nikt nie pomyslal o tym wczesniej? Jesli ja bede chcial postawic Pomnik Jamnika, czy tez zostanie on zbudowany na Piotrkowskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbikow Re: Nowe pomniki w mieście IP: *.bremultibank.com.pl 31.01.05, 08:43 Fajnie, że ktoś pamięta o Akibie. Szkoda tylko, że czeka nas kolejny zalew kiczu. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Nowe pomniki w mieście 31.01.05, 09:51 Pamiętając sławetną "kaczkę" z pomnikiem Jana Tomaszewskiego, radzę poczekać ze spekulacjami na temat, które to pomniki powstaną lub nie. Może znowu ktoś chce narobić Szytenchelmowi koło pióra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trollerancyjny Re: Nowe pomniki w mieście IP: *.lublin.mm.pl 31.01.05, 10:33 - sam sobie narobił - koło dłuta Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Nowe pomniki w mieście 31.01.05, 10:38 g. się znasz, więc daj spokój, desancie spod koziołka Odpowiedz Link Zgłoś
evonka to chyba słabo... 01.02.05, 22:39 bo jeśli pomniki mają być "dla ludzi", takie zrozumiałe do bólu, realnych wymiarów, słowem: totalnie odtwarzać rzeczywistość nic nie wnosząć, to ja nie chcę takich śmieci... wyjaśnij mi zalety pomników szytenchelma, bo ja widzę szkaradziejstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: to chyba słabo... 01.02.05, 23:56 Może to, że upamiętniają ludzi, którzy mieli wpływ na istnienie Łodzi i znaczenie jej w świecie? A wygląd? De gustibus etc., aczkolwiek nawiązanie współpracy z p. Robertem Sobocińskim to kardynalny błąd Marcela, odbijający się czkawką chociażby w postaci tych dziennikarskich kaczek. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chłopcy z miasta Re: Nowe pomniki w mieście IP: *.lublin.mm.pl 31.01.05, 22:08 nasz pomnik - ten pod "Magdą" to rewelacja, szkoda tylko, że niedokończony. Odpowiedz Link Zgłoś