Dodaj do ulubionych

Nowe pomniki w mieście

IP: *.4web.pl 28.01.05, 21:16
Z tego załego grona odlewanych w spiżu tudzież w betonie niepokoi mnie tylko
Romcio D.....
Obserwuj wątek
    • yarro Re: Nowe pomniki w mieście 28.01.05, 23:55
      A gdzie przepraszam ma stanąć Piękny Roman :P?
      • xk Re: Nowe pomniki w mieście 29.01.05, 00:05
        Co by nie mówić Romcia D dzieli od Romcia G naprawdę gigantyczna przepaść
        jakościowa.....
    • zamek Marcel, do cholery! 29.01.05, 00:07
      Co wspólnego ma Ada Sari z Łodzią? Owszem, wystąpiła tu parę razy, chwała i
      dziękczynienie jej za to. Ale na przykład taka Bacewiczówna to się w Łodzi
      urodziła, wiesz?!
      • yarro Re: Marcel, do cholery! 29.01.05, 01:08
        A nie Bacewiczowa :)?
        • zamek Mein lieber Yarro, 29.01.05, 01:43
          nie uczże ojca etc. ;) Grażyna Bacewiczówna, po mężu Biernacka.
          • yarro Ukłony przed autorytetem :) 29.01.05, 01:49
            Chciałem się tylko upewnić :)

Czyli, że Kiejstut to jej brat :)? Myślałem, że mąż :)
            • zamek Ależ messer... 29.01.05, 03:08
              A Kiejstut to faktycznie starszy brat Grażyny.
              • yarro Dziękuję bardzo :) <nic> 29.01.05, 09:58

• Gość: natasha a miala byc inna lokalizacja pomnika WYSZYŃSKIEGO IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 29.01.05, 11:23
                  nie na karolewie a na retkini wlasnie na alei Wyszyńskiego (przy armii
                  krajowej )
                  albo znowu kaczka dziennikarska jak z cityrunnerami na lini 9
    • geograf Re: Nowe pomniki w mieście 29.01.05, 11:34
      hmmm...ciekawe czy w tym roku będzie kontynuowany program "fontanny dla Łodzi".
    • Gość: Ja Re: Nowe pomniki w mieście IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.05, 14:58
      Taaak. To czego Łodzi najbardziej brakuje to sterty pomników.
      :-(
    • evonka badziewie Szytenchelma 29.01.05, 15:22
      zalewa i zalewać będzie Piotrkowską.....
      a tyle jest dobrych pomysłów, tylu godnych zdolnych artystów. .. niestety,
      niezapokojaona ambicja "artysty" Marcela każe mu stawiać kolejne
      szkaradziejstwa.... a moze miasto zrobiłoby konkurs na pomnik, wtedy
      przekonałoby się, że można inaczej niż pan Marcel....
    • Gość: jerry Niech on juz nie stawia zadnych pomnikow! IP: *.brtn.cable.ntl.com 30.01.05, 01:21
      Tuwim byl swietny, Reymont jeszcze w miare ale ta rzezba fabrykantow jest po
      prostu straszna, nie mowiac o Rubinsteinie! Niech Szytenhelm juz da spokoj i
      zajmie sie czyms innym. Nie chcemy juz jego pomyslow. Jesli ktos teraz rzeczowo
      powie ze ten koszmarek sprzed Magdy trzeba usunac, to zaraz sie odezwa glosy, ze
      tyle pieniedzy na to poszlo, ze skoro juz stoi to niech zostanie. Ale dlaczego
      ma to szpecic Lodz do konca naszego zycia? Dlaczego nikt nie pomyslal o tym
      wczesniej? Jesli ja bede chcial postawic Pomnik Jamnika, czy tez zostanie on
      zbudowany na Piotrkowskiej?
    • Gość: zbikow Re: Nowe pomniki w mieście IP: *.bremultibank.com.pl 31.01.05, 08:43
      Fajnie, że ktoś pamięta o Akibie. Szkoda tylko, że czeka nas kolejny zalew kiczu.
    • zamek Re: Nowe pomniki w mieście 31.01.05, 09:51
      Pamiętając sławetną "kaczkę" z pomnikiem Jana Tomaszewskiego, radzę poczekać ze
      spekulacjami na temat, które to pomniki powstaną lub nie. Może znowu ktoś chce
      narobić Szytenchelmowi koło pióra.
      • Gość: trollerancyjny Re: Nowe pomniki w mieście IP: *.lublin.mm.pl 31.01.05, 10:33
        - sam sobie narobił - koło dłuta
        • zamek Re: Nowe pomniki w mieście 31.01.05, 10:38
          g. się znasz, więc daj spokój, desancie spod koziołka
          • evonka a ty się znasz? 31.01.05, 13:34
            • zamek a i owszem :) 31.01.05, 16:15
              Pozdrowionka :)
              • evonka to chyba słabo... 01.02.05, 22:39
                bo jeśli pomniki mają być "dla ludzi", takie zrozumiałe do bólu, realnych
                wymiarów, słowem: totalnie odtwarzać rzeczywistość nic nie wnosząć, to ja nie
                chcę takich śmieci...
                wyjaśnij mi zalety pomników szytenchelma, bo ja widzę szkaradziejstwa...
                • zamek Re: to chyba słabo... 01.02.05, 23:56
                  Może to, że upamiętniają ludzi, którzy mieli wpływ na istnienie Łodzi i
                  znaczenie jej w świecie? A wygląd? De gustibus etc., aczkolwiek nawiązanie
                  współpracy z p. Robertem Sobocińskim to kardynalny błąd Marcela, odbijający się
                  czkawką chociażby w postaci tych dziennikarskich kaczek.
                  Pozdrawiam :)
          • Gość: chłopcy z miasta Re: Nowe pomniki w mieście IP: *.lublin.mm.pl 31.01.05, 22:08
            nasz pomnik - ten pod "Magdą" to rewelacja, szkoda tylko, że niedokończony.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka