Dodaj do ulubionych

Granica RO/UKR

IP: 83.16.145.* 25.04.09, 19:00
witam
poszukuje wszelkich informacji nt granicy rumuńsko/ukraińskiej - ile
się stoi , przez które przejście warto a przez , które nie
Obserwuj wątek
    • avroml Re: Granica RO/UKR 25.04.09, 22:43
      W Sirecie się nie stoi, nigdy nie miałem tam nieprzyjemności...
      • laleaua Re: Granica RO/UKR 26.04.09, 12:20
        A ja miałam wątpliwe przyjemności. 3 razy jechałam, 3 razy stałam parę godzin. No ale jechałam z tzw. "biznesmenami" więc nic dziwnego, że swoje odstaliśmy ;)
        Pewnie jak się jedzie na polskich tablicach to przepuszczają bez problemu.
        Aha, problemy były tylko przy wyjeździe z Ukrainy. Rumuni się nie czepiali :)
    • Gość: Zoja Re: Granica RO/UKR IP: *.238.64.27.ip.airbites.pl 27.04.09, 19:15
      przejeżdżałam granicę w Sirecie. od ukraińskiej strony do Rumunii.Po dotarciu do
      strefy rumuńskiej myślałam,że będę ze szczęścia całowała rumuńską ziemię.Tak
      dali nam w kość ukraińscy pogranicznicy.Czuliśmy się jak za czasów głębokiej
      komuny, traktowani jak bydło.A byliśmy wyłącznie turystycznie, turystyka
      górska,żadne cele handlowe.Pierwszy raz w życiu byłam szczęśliwa,że ujrzałam
      flagę Unii Europejskiej.I doceniłam rumuńską gościnność i pełną kulturę na granicy.
      • Gość: patryk Re: Granica RO/UKR IP: 83.16.145.* 28.04.09, 17:11
        właśnie tego się obawiam - będę wracał z Bułgarii do Polski i droga przez
        Ukrainę pozwoliłaby mi zaoszczędzić 300 km ,ale chyba pojadę przez Węgry i
        Słowację - wolę dłuższą trasę niż dłuższy czas oczekiwania na granicy
        • Gość: zoja Re: Granica RO/UKR IP: *.238.64.27.ip.airbites.pl 28.04.09, 19:19
          też wracaliśmy z Maramureszu przez Węgry, gdzieś w okolicach Tokaju, potem
          Słowacja i Chyżne.Drogi bez porównania lepsze niż ukraińskie, święty spokój, bez
          przejść granicznych.Lepiej nadłożyć drogi, bo jak policzysz ukraińskie
          "atrakcje" graniczne, to w sumie wyjdzie ci i drożej i dłużej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka