Dodaj do ulubionych

Tragiczna śmierć niezwykłego dziecka

IP: *.toya.net.pl 10.02.05, 00:36
Nie zamierzam wykorzystywać tej wstrząsającej tragedii do wytykania
skandalicznych błędów dziennikarskich, ale chciałbym zapytać czy pan red.
Adam Czerwiński nie czuje się zakłopotany wizerunkiem rodziny jaki
przedstawił w pierwszym artykule z 8 lutego? Przecież wynikało z niego że
rodzina jest skończenie patologiczna, a ojciec był pijany. Po jego
przeczytaniu z trudem powstrzymałem się przed przyłączeniem się do głosów
radzących ukamienować rodziców. Może warto czasem poczekać z napisaniem
tekstu nim pozna się szczegóły?
Obserwuj wątek
    • Gość: pawlusza Re: Tragiczna śmierć niezwykłego dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 20:04
      szkoda, że to aż tak tragicznie się skonczyło ( brajan + )
    • Gość: Hiczkok Re: Tragiczna śmierć niezwykłego dziecka IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 10.02.05, 21:56
      Chciałbym coś napisać, ale po prostu nie mogę. Patrząc na zdjęcie Brajana przypomina mi się mój brat, jak był w tym samym wieku. Nie wyobrażam sobie, że mógłbym go stracić, wtedy i dzisiaj. To musi być potworny ból...

[*]
    • kuubaa Popieram. 10.02.05, 22:41
      Wiem że to pachnie nieco tandetnym romantyzmem, ale pomysł z nazwaniem placu
      jest słuszny.
      • Gość: KKKKKKKKKK Megalomania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 06:39
        I czemu kłamiecie? To nie Wy wpadliście na ten pomysł, tylko władze miasta.
        Megalomani jedni!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • joannamc Re: Tragiczna śmierć niezwykłego dziecka 11.02.05, 08:35
      mam to samo spostrzeżenie, myślałam, że zginął chłopiec z patologicznej rodziny,
      przytoczono wypowiedz sąsiadki o pijaństwie. Teraz chciałabym chyba przeczytać
      jaka jest PRAWDZIWA wersja, bo sie pogubiłam.
      • Gość: Pietruszka Jeśli chcesz prawdy - nie czytaj GW, NIE, Trybuny! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 16:26
        • Gość: Hiczkok Re: Jeśli chcesz prawdy - nie czytaj GW, NIE, Try IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.02.05, 18:37
          Oczywiście! Lepiej przeczytaj "Niedzielę"! Albo posłuchaj radia M. Ewentualnie możesz pójść w niedzielę do K.
    • Gość: grzes Re: Tragiczna śmierć niezwykłego dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 09:03
      ['] ['] [']
    • Gość: Maciek Re: Tragiczna śmierć niezwykłego dziecka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 11:49
      Czy istnieje większe poświęcenie niż świadome oddanie życia w celu uratowania
      drugiego człowiek...? Czy byłoby Cię stać na taki czyn człowieku...?
    • Gość: mirek Re: Tragiczna śmierć niezwykłego dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 12:19
      TO WIELKI SZACUNEK DLATAKICH WSPANALYCH RODZICOW KTORZY POTRAFIOM NAUCZYC SWOJE
      DZIECI JAK ZACHOWAC SIE NAGLEJ POTRZEBIE Z ZALEM PATRZYLEM NA MALEGO BRAIANA
      PANIE SWIEC NAD JEGO DUSZA WYRAZY WSPOLCZUCIA DLA RODZINY
    • Gość: gosc oj Gazeta nierzetelna IP: 217.149.244.* 11.02.05, 12:25
      Chłopiec nie miał łatwego życia. - Nie wiem, co robili jego rodzice. Ale nieraz
      słyszałam, jak godzinami dobijał się do domu. I go nie wpuszczali - opowiada
      inna sąsiadka - to cyctat z artykulu z dn.8.02.
      Dzisiaj - rodzina jest juz zupelnie normalna, ojciec chory na cukrzyce. Czyli
      zadna patologia, pijacy, lumpy.......
      Drodzy Panowi Dziennikarze. Zanim sie cos napisze to trzeba to sprawdzic.
      Podobno magistrzy z was i humanisci. no to chyba znacie przyslowia?
      1.Slowo wrobelkiem wylata a wolem wraca.
      2. papier jest cierpliwy i wszystko zniesie (klamstwo tez)
      Latwo kogos obsmarowac w gazecie i zrobic mu krzywde. Nie wiem czy mama tego
      chlopczyka i ojciec jak otrzasna sie z zaloby nie pociagna was do sadu. Wcale
      sie nie zdziwie....
    • topjes Zywot Brajana... 11.02.05, 12:54
      Co za ironia losu...

A tak przy okazji - w jakim chorym kraju zyjemy, w ktorym trzeba pamietac
      jakies 997, 998, 999 zamiast pamietac jeden numer - 112!!! Paranoja

pzdr
      topjes
      • Gość: kwazz Brian IP: *.crowley.pl 11.02.05, 14:00
        rust in peace ... [']['][']['][']['][']['][']

• Gość: He wasn't English Re: Brian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 17:28
          his name was english but he wouldn' understand your posting.
    • amrita Re: Tragiczna śmierć niezwykłego dziecka 11.02.05, 14:15
      to straszne. Gazeta robi sobie rekalmę na bilbordach, a nie potrafi rzetelenie
      (i jednoznacznie) ocenić sprawy...
    • Gość: beta Jaka jest prawada...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 16:17
      ...przypomina mi to malowanie trawy na zielono w czasach nie tak dawnych. Kto
      zna prawdę? Nieważne. Szkoda tego młodziutkiego życia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: maryan Co to za imie BRAJAN?????????????? IP: 62.233.181.* 11.02.05, 17:22
        Uwielbiam GW, zeruja na najnizszych instynktach....brawo.
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Co to za imie BRAJAN?????????????? 12.02.05, 00:01
          mnie też to imię się niepodoba ale to nie jego wina akurat była tylko jego
          rodziców ktorzy jak widac byli nieodpowiedzialni nie tylko w chwili tragedii
    • sylwiassss {[*]} {[*]} {[*]} {[*]} {[*]} 11.02.05, 16:26

• k_az Re: Tragiczna śmierć niezwykłego dziecka 11.02.05, 19:31
      Jest pewne, że człowiek honoru przeprosi czytelników za kłamstwo, o ile to jest
      kłamstwo. Jest pewne, że wyjaśni nieporozumienie, jeżeli jest to
      nieporozumienie.
      pozdrawiam.kaz.
    • Gość: gosc Re: Tragiczna śmierć niezwykłego dziecka IP: 217.149.244.* 14.02.05, 10:55
      A ja sie dalej czepiam. Od kilku dni próbuje dojsc jak bylo:
      1. czy rodzina patologiczna czy nie
      2. ojciec cukrzyk i moze tracic zdolnosc logicznego myslenia czy alkoholik
      napity
      3. strazak rozmawial normalnie czy nienormalnie z chlopcem
      4. ojciec winien smierci dzieciaka czy nie
      5. strazacy winni czy nie
      czy w ogole ktos winien, bo moze jednak to nieszczesliwy przypadek? (tylko to
      nie bedzie temat na kilka artykulow w gazecie)
    • kubecek kolejne tragedie 17.02.05, 23:24
      Znaczna czesc pozarow moglaby sie obyc bez tylu ofiar. Np. w Olesnicy - ludzie
      zgineli tylko dlatego, ze straz nie miala jak podjechac pod dom aby uratowac
      mieszkancow. Podobnie w moim miescie - Brzegu [woj. Opolskie] - pod oknami
      Strazy Pozarnej na osiedlu Chorazych-PierwszejBrygady-Saperskiej nie ma jak
      podjechac pod domy gdyby cos sie palilo. A straz pozarna to olewa, olewa to
      urzad miejski itd. a prasa tez to olewa czekajac z cicha nadzieja az stanie sie
      tragedia i bedzie o czym napisac, z kogos zrobic bohatera lub cos takiego.
      • Gość: alinda Re: kolejne tragedie IP: *.arcor-ip.net 18.02.05, 11:18
        Wine ponosza ci, ktorzy prowadzili akcje czyli straz. Jesli przyjeli meldunek
        od dziecka to dlaczego juz na miejscu nie szukali tego dziecka, dlaczego nie
        przeszukiwali juz na wstepie zagrozenego miejsca, dlaczego skoncentrowali sie
        na pomocy i reanimacji jednej ofiary-ojca. Totalna niekompetencja, za ktora
        powinni poniesc kare. A co na to prokuratura? Biedne dziecko. Pomnik? Kolejny?
        A moze lepiej ukarac, przeszkolic, zeby nie bylo kolejnej nieodpowiedzialnosci
        i kolejnej ofiary.
        • Gość: Krzychu Re: kolejne tragedie IP: *.11a.piotrkow.pilicka.pl 18.02.05, 11:26
          Masz rację!!!

Komentarz jaki napisałem do artykułu na:
          lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/447770.html
          Zaniedbanie straży pożarnej?

1. Dlaczego strażak odbierający telefon nie polecił chłopcu podejść do
          otwartego okna z mokrym ręcznikiem przy twarzy? To mogłoby go uratować.

2. Po co te pytania o nr telefonu i adres?? Czyżby ten głośno wychwalany przed
          kilku laty system identyfikacji rozmówcy nie działał???! A mając numer telefonu
          i dostęp do bazy danych adres można uzyskać w 10 sekund!

3. Wczoraj w telewizji sąsiadka Brajana mówiła, że strażacy najpierw
          wyprowadzili z mieszkania ojca. Dopiero ona od ojca dowiedziała się, że Brajan
          jest dalej w mieszkaniu i posłała tam strażaka. Czy nikt w komendzie nie
          powiedział strażakom, że w mieszkaniu są 2 osoby - Brajan z ojcem??? SKANDAL!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka