Dodaj do ulubionych

Centrum w centrum

IP: *.toya.net.pl 03.09.01, 09:54
W kwartale ulic Żeromskiego, Mickiewicza, Gdańskiej i Żwirki powstanie duże
centrum handlowo-usługowe. Dawne Zakłady Przemysłu Wełnianego „Norbelana”. Za
kilka miesięcy wszystko się tutaj zmieni. Inwestor Plaza Center Groups otrzymał
już pozwolenie na budowę.

Budowane jest Centrum w rejonie Piłsudskiego, Sienkiewicza, Orla.

Jeszcze Poznański i APSYS.

Czy Łódź to wchłonie???????
Obserwuj wątek
    • .pepe. Re: Centrum w centrum 03.09.01, 09:58
      Łódź to wchłonie z przyjemnością, ale nie mówmy "hop", u nas wydaje się dużo
      pozwoleń i dużo się zaczyna...
      • Gość: mch Re: Centrum w centrum IP: *.pai.net.pl 14.12.01, 18:17
        np. hotel S. Zasady.
    • Gość: Krzysiek Re: Centrum w centrum IP: 10.0.215.* / 212.191.188.* 03.09.01, 09:59
      ale moze juz ktos za to wchlonal
    • Gość: K Re: Centrum w centrum IP: 217.153.35.* 03.09.01, 14:37
      Wg mnie nie, ale tak na prawdę ciekawa jestem, kiedy to wszystko powstanie.
      Apsys miał zacząć budować już 2 czy 3 lata temu - dopiero teraz sprawa wróciła
      ponownie, ale zobaczymy jaki będzie dalszy bieg. Osobiście, mnie jako
      konsumenta, wieść o nowych centrach handl-rozrywk-usług bardzo cieszy - będę
      miała większy wybór, konkurencja wymusi jakośc i cenę, nie wiem tylko, czy te
      centra na pewno powstaną i czy nie zbankrutują, ale to już nie moja sprawa.
      • Gość: Paweł Re: Centrum w centrum IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 03.09.01, 18:55
        Wchłonie.Tylko ,żeby skończyli w porę budować.
        • jasam Re: Centrum w centrum 05.09.01, 00:23
          W dzisiejszej GW:
          Puste sklepy, ciemne wystawy, opuszczone stoiska i kartki z napisem: "Sklep
          przeniesiono". Takie obrazki coraz częściej tworzą krajobraz centrum Łodzi.
          ............
          Jeszcze gorzej niż w Saspolu jest w Orange Plaza przy ul. Piotrkowskiej,
          działającym od kwietnia 2000 r. Wyłączono tam nawet ruchome schody na piętro,
          bo nie ma już po co wjeżdżać

pozdr.
          • Gość: jerremy Re: Centrum w centrum IP: *.e-box.pl 06.09.01, 13:20
            jasam napisał(a):

> Jeszcze gorzej niż w Saspolu jest w Orange Plaza przy ul. Piotrkowskiej,
            > działającym od kwietnia 2000 r. Wyłączono tam nawet ruchome schody na piętro,
            > bo nie ma już po co wjeżdżać

Taka przyszlosc wroze takze tej inwestycji. Nie jest to (na szczescie)
            hipermarket, ktory stosujac dumpingowe ceny niszczy lokalny handel. Jedyny zysk z
            tej inwestycji to to, ze wyremontuja kawalek starej fabryki. Mam nadzieje, ze
            wszystko zweryfikuje rynek, bo to centrum nie bedzie chyba stosowac takich
            nieczystych chwytow jak hipermarkety.
            Pozostaje liczyc na to, ze powstanie tam kiedys jakis obiekt uzytecznosci
            publicznej, czy inna pozyteczna rzecz.
            Nasuwa mi sie od razu skojarzenie z hotelami - narzekano, ze w Lodzi nie ma
            hoteli, teraz jest ich juz dosyc duzo. I co? Jakos kokosow nie zbijaja na
            biednych mieszkancach Lodzi.
    • Gość: Uhuru Re: Centrum w centrum IP: 10.9.33.* 05.09.01, 12:45
      Prawdopodobnie wchłonie, ale kosztem ul Piotrkowskiej. Myslę jednak, że tak musi być. To
      normalne zjawisko, że Piotrkowska stanie się ulicą banków, usług i kafejek, a nie sklepów. Czyż
      nie?
      • Gość: Paweł Re: Centrum w centrum IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 05.09.01, 14:47
        Pewnie
      • Gość: jerremy Re: Centrum w centrum IP: *.e-box.pl 06.09.01, 13:26
        Gość portalu: Uhuru napisał(a):

> Prawdopodobnie wchłonie, ale kosztem ul Piotrkowskiej.

Ja osobiscie zakupow na Piotrkowskiej nie robie, nie stac mnie

> Myslę jednak, że tak mus
        > i być. To normalne zjawisko, że Piotrkowska stanie się ulicą banków, usług i
        > kafejek, a nie sklepów. Czyż nie?

Hmm, tak BTW to ciekawi mnie ile _bankow_ wchlonie Lodz? Ile bankow wchlonie nasz
        kraj??? Jedyny biznes, ktory przynosi w Polsce dochody to chyba sektor bankowy...
        Czy wszyscy bedziemy zajmowac sie lichwa? Druga Szwajcaria? Chociaz nie, bo
        przeciez wszystkie nasze banki zostaly juz wykupione przez obcy kapital

• jasam Re: Centrum w centrum 06.09.01, 20:55
          Gość portalu: jerremy napisał(a):

> Jedyny biznes, ktory przynosi w Polsce dochody to chyba sektor bankowy.
          > ..
          > Czy wszyscy bedziemy zajmowac sie lichwa? Druga Szwajcaria?

Raczej ściąganiem długów po hossie kredytowej.
          pozdr.
    • Gość: shookee Re: Centrum w centrum IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.01, 13:39
      nie. beda puste.
    • jasam Re: Centrum w centrum 25.09.01, 21:07
      Leclerc rezygnuje z tkalni Scheiblera przy Kilińskiego.
      Ciekawe na co przeznaczy ten zabytek kupiony za 8 mln zł.

pozdr.
      • jasam Re: Centrum w centrum 11.12.01, 09:51
        W poniedziałkowej Gazecie jest ogłoszenie Leclerca, że szuka pracowników do
        nowych placówek - w tym, w Łodzi.
        Może jednak szykują przebudowę tkalni ptzy Kilińskiego ?
        pozdr.
        • geograf Re: Centrum w centrum 11.12.01, 19:40
          a może to po prostu poszukiwanie nowej kadry do swojego istniejącego
          hipermarketu?? nie oszukujmy się- tam co jakiś czas odbywa się rotacja
          pracowników...
          • jasam Re: Centrum w centrum 11.12.01, 21:59
            Ale już kilka osób wspomniało, że nastąpiła zmiana planów i w tkalni ma być
            parking, a Market będzie tradycyjnie blaszany w głębi placu.
            W ogłoszeniu była mowa o nowych inwestycjach:
            "W związku z planami dynamicznego rozwoju i otwieraniem kolejnych hipermarketów
            E.Leclerc w Warszawie, Poznaniu, Rzeszowie, Łodzi, Olsztynie i Bydgoszczy
            poszukujemy kandydatów " i tu wykaz poważnych stanowisk dyrektorskich.
            Więc chyba to nie jest wymiana.
            pozdr.
            • Gość: flip Re: Centrum w centrum IP: *.p.lodz.pl 11.12.01, 22:03
              Jesli w glebi - to gdzie? No - jak myslicie? Na torach, na torach.
              • Gość: mch Re: Centrum w centrum IP: *.pai.net.pl 14.12.01, 18:22
                Precz z takimi wizjami! Siło nieczysta, precz! :-)
                • geograf Re: Centrum w centrum 14.12.01, 21:31
                  te tory i tak nie maja połaczenia z koleją obwodową bo zostały zaasfaltowane na
                  Ogrodowej i zniszczone pomiędzy budynkami, więc jeżeli już tory to tylko jako
                  element czysto, estetyczno, pamiątkowy :((
                  • jasam Re: Centrum w centrum 14.12.01, 22:44
                    geograf napisał(a):

> te tory i tak nie maja połaczenia z koleją obwodową bo zostały zaasfaltowane na
                    > Ogrodowej

Zmień mapę. My mówimy o Leclercu na Kilińskiego i torach od Niciarnianej, przez
                    Przędzalnianą, Tymienieckiego, Kilińskiego prawie do Piotrkowskiej.
                    pozdr.
                    • geograf Re: Centrum w centrum 14.12.01, 23:07
                      aaaaaaaaacha:)) no tak, najpierw nie przypominam sobie wcześniejszych wątków, a
                      później takie kwiatki wychodzą....przperaszam za zamieszanie:))
                      a tak w ogóle to nie uważam żeby cokolwiek wybudowali w Uniontex-ie. za biedna
                      okolica, a poza tym konkurencja urosła prawie pod nosem...
                      • jasam Re: Centrum w centrum 14.12.01, 23:18
                        sprawdż 6 wpisów wyżej
                        pozdr.
    • Gość: pepe Re: Centrum w centrum IP: 10.0.207.* 15.12.01, 19:56
      i tak ma byc + jeszcze basen fala i nowa hala sportowa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka